راه ترقی

آخرين مطالب

لایحه حمایت از زنان متناسب با نیازهای امروز جامعه است اجتماعی

  بزرگنمايي:

راه ترقی- عثمان مزین روز سه شنبه درخصوص برخی ویژگی های لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت  توضیح داد:
جنبه حمایتی این لایحه بسیار مهم و قابل توجه است و از زنان در مقابل هر نوع خشونتی دفاع می کند.
وی افزود: در این لایحه به انواع خشونت ها مانند خشونت های کلامی، اقتصادی و جنسی اشاره شده است که دید حمایتی دارد؛ زنان توان چندانی برای دفاع از خود در مقابل مردان ندارند و بر همین اساس ممکن است برخی اعمال علیه افراد عادی مجازاتی نداشته باشد ولی اگر علیه زنان انجام شود، مجازات خواهد داشت مانند ضرب و جرح که اگر علیه زنان صورت بگیرد، علاوه بر دیه، مجازات هایی مانند جزای نقدی و حبس دارد.
این حقوقدان با بیان این که قانون تامین امنیت زنان در واقع حمایت از کل جامعه است، افزود: قوانینی برای حمایت از اقلیت ها و افراد معلول تصویب شده است. زنان نیز نیازمند حمایت هستند و برای این که از اعمال خشونت علیه آنان جلوگیری کنیم، باید قوانین حمایتی تصویب شود.
وی با اشاره به حضور زنان در عرصه های مختلف همچون دوران دفاع مقدس و دوران سازندگی، گفت: این قانون متناسب با نیازهای جامعه و ظرفیت هایی که زنان دارند، نوشته شده است. زنان در عرصه های جنگ، اقتصاد و حتی وزارت حضور داشته اند و به همین دلیل به قوانین حمایتی نیاز دارند.

* دغدغه های فقهی و شرعی مدنظر است
این وکیل دادگستری با اشاره به جوانب مختلف این لایحه که از سوی کارشناسان مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: این قانون حساسیت هایی از نظر فقهی و دینی ایجاد نمی کند؛ تدوین کنندگان اولیه دغدغه های فقهی و شرعی را مدنظر قرار داده اند و این لایحه با قوانین مربوط به نهاد خانواده یا وضعیت زنان هیچ تعارضی ندارد و منطبق با تمام قوانینی است که تاکنون تصویب شده و هیچ تعارض و تضادی با دیدگاه های فقهی که مقبول جامعه است، ندارد.

* قانونی در راستای تکالیف بین المللی
مزین تصویب این لایحه را در راستای عمل کردن به معاهدات بین المللی دانست و گفت: منشور میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که معروف به «میثاقین» است یکی از این قوانین است و ما بر اساس این منشور مکلف هستیم از حقوق زنان و کودکان حمایت کنیم و از هرگونه تبعیض و خشونت علیه آنان خودداری کنیم.
وی افزود: ما در مقابل جامعه بین المللی تعهداتی داریم. از جمله این که مقررات و قوانین داخلی خودمان را متناسب با نیازها و پیشرفت های بین المللی تصویب کنیم و سطح قوانین را در این زمینه بالا ببریم.
این وکیل دادگستری گفت: دیدگاه حمایتی قانونگذار در این لایحه متناسب با استانداردهای جهانی در برخی از مسائل مانند پلیس زنان یا خانه های امن برای زنان است و حتی تضمین هایی برای حفظ وضعیت مطلوب زنان درنظرگرفته شده است.

* لایحه حمایت از زنان تحولی در عرصه قانون گذاری
مزین اظهار داشت: تاکنون قانون خاصی برای حمایت از زنان نداشته ایم و تصویب این لایحه تحول خوبی در عرصه قانون گذاری خواهد بود؛ چراکه این لایحه هم به بحث جرم انگاری پرداخته و هم برای دستگاه های مختلف وظایفی را تعیین کرده است.
وی گفت: برای نمونه معاونت ریاست جمهوری در امور بانوان طبق این قانون موظف می شود کمیته ملی حمایت از زنان را تشکیل دهد و در این قانون تشکل های کارگری زنان نیز پیش بینی شده که مباحثی درباره خشونت اقتصادی علیه زنان مانند تبعیض هایی که در زمینه حقوق و مزایا وجود دارد یا مسائلی مانند پرداخت نفقه در آن لحاظ شده است.
وی اظهار امیدواری کرد که این لایحه به سرنوشت برخی لوایح دیگر مبتلا نشود و اظهار داشت: لایحه حمایت از حقوق کودک نیز از 10 سال پیش تاکنون در مجلس مسکوت مانده است و این درحالی است که در بسیاری از موارد در اصناف و مشاغل مختلف درخصوص حمایت از کودکان خلاء قانونی داریم.
این حقوقدان به مورد دیگری درخصوص جانبازان شیمیایی اشاره کرد و گفت: چند سال پیش می خواستیم برای جانبازان شیمیایی قانونی را تصویب کنیم و قرار شد آخرین قانون در این زمینه را مطالعه کنیم ولی هیچ قانونی برای حمایت از جانبازان شیمایی پیدا نکردیم و برخی گفتند همان قوانین جانبازی برای آنان اعمال می شود در حالی که جانبازان شیمیایی نیاز به قانون خاص دارند.
لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت در دولت یازدهم (معاونت امور زنان و خانواده) تدوین شد که بنا به ماهیت قضایی آن، از سوی شورای نگهبان، برای بررسی و تدوین نهایی به قوه قضاییه ارجاع شده است.
این لایحه در پنج فصل و 92 ماده به منظور جلوگیری از بی عدالتی در روابط خانوادگی و ضرورت رفع ظلم و تعدی نسبت به زنان در عرصه خانواده و همچنین پیش بینی راهکارها و ضمانت های قانونی و جلوگیری از افراط و تفریط در این زمینه از طرف مرکز امور زنان و خانواده دولت یازدهم تدوین شده بود. اکنون این لایحه دارای 52 ماده است.
در این لایحه، اهدافی شامل تقویت و تحکیم نظام خانواده، تامین حقوق زنان به منظور حفظ کرامت و امنیت آنان، پیشگیری از خشونت علیه زنان، حمایت از زنان قربانی یا در معرض خشونت و تامین و افزایش سطح آگاهی جامعه در خصوص خشونت علیه زنان و راه های مقابله با آن آمده است.
همچنین حمایت ­های مندرج در این قانون شامل زنان بالاتر از 18 سال (شمسی) تمام و زنان متاهل کمتر از 18 سال (شمسی) می­ شود. این قانون خشونت را جرم دانسته است و تاکید می کند که هیچکس حق ندارد در روابط خانوادگی، اماکن خصوصی، عمومی یا دولتی به قصد آسیب علیه زنان مرتکب خشونت علیه زنان شود و در صورت ارتکاب، مطابق احکام این قانون مجازات می شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/24741/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

بلینگام بازی با سوسیداد را از دست داد

ایران با کسب 20 مدال قهرمان انتخابی جام جهانی ووشو شد

فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند

احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

فتحی قهرمان مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ بزرگسالان شد

نتایج فینال 5 وزن نخست کشتی فرنگی جام تختی اعلام شد

آنالیز یک تغییر؛ کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

بلد نیس چطوری زهر نیش مار رو بگیره!

«مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست

صدای این خواننده دل همه رو برد!

کاهش 14 درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی

پورعباس: کنکور در سلامت کامل برگزار شد

رادان: تمام آبرویمان را برای دین و ارزش‌های اسلامی می‌گذاریم و از این راه عقب‌نشینی نخواهیم کرد

لحظات حساس از نجات نوزاد سه روزه توسط اپراتور هلال احمر

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

شاهکار ایرانی در سریلانکا

نجات روسیه با اقتصاد موازی

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

شیائومی نیامده رکورد زد!

غیرمنتظره؛ چه بلایی بر سر صلاح آمده!

غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان

اولین واریزی مالک جدید به بازیکنان پرسپولیس

سندروم ژاوی همه‌گیر شد؛ تمدید 3ساله کونسیسائو

برنامه بازی‌ها را برای همه تغییر دهند نه فقط رئال

زمان بازگشت بهترین گلر دنیا مشخص شد

پیکان رکورد کاهش سن فوتبال ایران را جابجا کرد!

خانجانی: توئیت فضائلی جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرد

تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی و جنگ روسیه

علیرضابیگی: دولت ناکارآمدی و مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

توضیحات جالب سیدجواد هاشمی درباره مد در ایران

علی مصفا: فیلیمو عمدا «نبودن» را تبلیغ نکرد و سرم منت گذاشت!

در تقدیر من جز خدمت به خلق نیست!

آهنگ زیبای «شهر بارونی» از سیامک عباسی

آخرین وضعیت سیل در سیستان‌وبلوچستان؛ راه‌ ارتباطی 70 روستا همچنان مسدود است

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

اقدام شیطانی مرد شیاد به زنان در نقش شرکت در مراسم ترحیم

مرگ دردناک مرد تبریزی زیر چرخ های قطار مسافربری

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟