راه ترقی

آخرين مطالب

تاریخ نگرانی مردم درباره اثرهای منفی فناوری بر سلامت انسان نوشتارها

  بزرگنمايي:

راه ترقی - امروزه همه‌ی ما کم‌و‌بیش با اثرهای منفی فناوری بر سلامتی‌مان آگاه هستیم؛ اما مردم قرن نوزدهم چه تفکری درباره‌ی فناوری و تأثیر آن بر سلامت انسان داشته‌اند؟

همه‌ی ما با نگرانی‌های مربوط‌به فناوری و آسیب‌های احتمالی‌اش بر سلامت انسان آشناییم. نور آبی و آسیب دیجیتال و خشکی همگی آسیب‌هایی هستند که امروزه، بحث‌های زیادی درباره‌ی آسیب‌زابودنشان بر چشم انسان شکل گرفته‌ است. بیشتر این نگرانی‌ها به نمایشگر رایانه‌ها و گوشی‌های هوشمند ما مربوط‌ می‌شود؛ اما جالب است بدانید با وجود جدیدبودن این فناوری‌ها، نگرانی‌های مربوط‌به مشکلات سلامتی آن چندان جدید نیست. درواقع، ریشه‌ی این نگرانی‌ها به عصر ویکتوریایی و قرن نوزدهم برمی‌گردد. مقاله‌های مرتبط:
استفاده از حالت تیره فشار کمتری به چشمان کاربر و باتری دستگاه وارد می‌کند نگاهی به ساختار چشم و سازوکار بینایی درس و تحصیل بیشتر و افزایش خطر نزدیک‌ بینی
عصر ویکتوریایی به دوره‌ی حکومت ملکه ویکتوریا در انگلستان (سال‌های 1837 تا 1901) اطلاق می‌شود. در این دوره بود که نخستین نگرانی‌ها درباره‌ی آسیب‌های فناوری به سلامت چشم انسان شکل گرفت. در قرن نوزدهم و با ظهور چاپ انبوه ، این فناوری به تأثیر منفی‌گذاشتن بر سلامت چشم محکوم شد. عده‌ای از دانشمندان و روزنامه‌نگاران عصر ویکتوریایی، این فناوری را به نامناسب‌بودن برای چشم و افزایش بُروز مشکلات چشمی به‌مرورزمان متهم کردند. افزون‌براین، آن‌ها اعلام کردند در صورت اتخاذنکردن تصمیمات صحیح و بی‌توجهی بدین مسئله جامعه‌ی انگلستان به‌زودی نابینا خواهد شد. در سال 1884، مقاله‌ای در روزنامه‌ی The Morning Post اعلام کرد: محافظت از چشم و تلاش‌ها برای بهبود بینایی باید به مسئله‌ای حائز اهمیت تبدیل شود؛ زیرا درغیر این‌صورت، زوال بینایی رو‌به‌وخامت خواهد گذاشت و نسل‌های آینده دنیا را تیره‌وتار خواهند دید. در سال 1889 در اخبار مصور لندن، موضوع زیر مطرح شد: به چه سویی می‌رویم؟ ... ازطریق مردان علم مطلع شدیم چشمانی که پدران ما به‌نحو احسن از آن بهره می‌بردند، هم‌اکنون برایمان کفایت ندارد. این به‌معنای نابینایی مردم انگلستان در آینده است. در ادامه‌ی این مقاله، دلایل بالقوه‌ی دیگری برای تسریع حرکت مردم انگلستان به‌سوی نابینایی مطرح شد و در انتها بخشی از این مشکلات به وراثت و تکامل نسبت داده شد.
معاینه‌ی چشم به‌وسیله‌ی چشم‌‌پزشک در جراحی و درمان چشم‌پزشکی جی‌. اف. فیلیپس، 1869 نزدیک‌بینی خیابانی
دیگر صاحب‌نظران با نگاه به زندگی مدرن، به‌دنبال دلیلی برای زوال بینایی می‌گشتند. آن‌ها مشکلات بینایی را به محیط اطراف، ظهور چاپ، تحصیلات اجباری و تعدادی از ابداعات جدید، مانند موتور بخار نسبت دادند. در سال 1892، مقاله‌ای در The Nineteenth Century: A Monthly Review چاپ شد. به‌گفته‌ی نویسندگان این مقاله، کاهش بینایی مردم لازمه‌ای برای تغییر محیط شهرهای ویکتوریایی و وضعیت نوری بود. تعداد دیگری از روزنامه‌ها به‌طور مشابهی از این پدیده به‌عنوان نزدیک‌بینی خیابانی یاد کردند. در سال 1898، مقاله‌ای در The Scottish Review با عنوان طعنه‌آمیز ستایش پیشرفت‌ مدرن منتشر شد که اختلال در بینایی را تنها به وضعیت جدید زندگی متمدن نسبت داد. در این مقاله، ذکر شد عواملی نظیر رفاه مادی و توسعه‌ی صنعت و ظهور بازرگانی مدرن سبب بُروز آسیب در سیستم‌ عصبی و بینایی می‌شوند. یکی دیگر از نگرانی‌های مرتبط‌با مشکلات چشمی، مسئله‌ی افزایش مطالعه‌ی مردم بود. به‌دلیل پدیدآمدن چاپ انبوه و خطوط ارتباطی بهتر و شغل‌های پشت‌میزی، مردم نیاز کمتری به فعالیت فیزیکی و وقت بیشتری برای مطالعه داشتند. همچنین، وجود رسانه‌ها مانند روزنامه‌ها در آن زمان مردم را بیشتر به خواندن سوق می‌داد. افزایش مطالعه‌ی مردم نگرانی‌ها را درباره‌ی سلامت چشم جامعه برانگیخت.
توصیه‌های خواندن صحیح کتاب از زبان جی‌. دی. برونینگ مشکلات تحصیل
به‌طرز مشابهی، مدارس امروزی به‌دلیل موضوعات مطالعه‌شده، وضعیت نوری، فضای میز و تحصیل اجباری به افزایش بُروز مشکلاتی برای سلامتی متهم شده‌اند. رابرت برودنل کارتر، چشم‌پزشک انگلیسی، در تحقیقی که آن را دولت جهت‌دهی می‌کدد به این نتیجه رسید که وضعیت مدرسه‌ها ممکن است مشکلاتی داشته باشد؛ اما برای ارزیابی دقیق این موضوع به آمار بیشتری نیاز است. کارتر سعی کرد خودش را در این تحقیق بی‌طرف نشان دهد. مشکل تمامی این وضعیت‌های آسیب‌زا این است که مصنوعی هستند و پزشکان همواره با تأکید بر این نکته و مقایسه‌ی بینایی ضعیف نسل جدید با بینایی فوق‌العاده‌ی نسل‌های پیشین، تمامی تقصیرات را بر گردن فناوری و تمدن جدید می‌اندازند. با وجود تمامی این مشکلات، ویکتوریایی‌ها به توسعه‌ی مدرنیته‌ای ادامه دادند که آن را به‌دلیل آسیب‌رسانی به چشم انسان مذمت می‌کردند. به‌جای حل صورت‌مسئله‌ی اصلی، عینک‌هایی محافظتی توسعه داده‌ شدند تا چشم را از آسیب گردوغبار و ذرات معلق و نور آبی و مصنوعی محافظت کنند. امروزه، مردم انگلستان برخلاف پیش‌بینی‌ها نابینا نیستند؛ اما انگلستان به جزیره‌ای پر از از خوره‌های کتاب با بینایی ضعیف تبدیل شده‌ است. اگرچه نگرانی‌های مطرح‌شده در عصر کنونی نیازمند به تحقیقات بیشتری برای اثبات یا رد هستند، می‌توان نکته‌ای را به‌یقین متوجه شد: مدرنیته مدت زیادی است که نگران‌کننده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/53074/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

عربستان اسپانسر فیفا شد!‏

پرفسور کروس آلمان را قهرمان اروپا می‌کند

وینیسیوس: وقت قهرمانی دوباره رئال در ‏CL‏ است

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

مافیای موسیقی در ایران فقط برای موسیقی پاپ هست؟

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

تخریب منازل مسکونی در زاهدان بر اثر طوفان

دستگیری 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

آهنگ محسن چاوشی به نام «شاه مقصود» برای طرفدارانش

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟