راه ترقی

آخرين مطالب

راهنمای جامع ویزای شینگن اجتماعی

راهنمای جامع ویزای شینگن

  بزرگنمايي:

راه ترقی - شینگن یا شنگن پیمانی است که به موجب آن تعدادی از کشورهای اروپایی دارای مرزی واحد هستند و شهروندان خارج از این پیمان جهت سفر و اقامت ملزم به اخذ ویزای شینگن هستند.

ویزای شینگن (Schengen Visa) یکی از معروف‌ترین انواع ویزا است و افرادی که قصد سفر به کشورهای اروپایی را دارند با آن مواجه شده‌اند. شینگن به مجموعه کشورهای اروپایی گفته می‌شود که تحت پیمانی با همین نام، قوانین یکپارچه‌ای را در راستای فعالیت‌ها و مقررات مرزی و مسافرتی خود، وضع کرده‌اند. به سبب همین پیمان، تمامی مردم کشورهای خارج از این اتحادیه، جهت سفر و اقامت در این مناطق، موظف به اخذ مجوز ورود و ویزای جامع و واحد موسوم به «ویزای شینگن» هستند. مسافران خارج از منطقه‌ شینگن می‌توانند با در اختیار داشتن ویزای شینگن، تحت زمان و شرایط مشخصی، به هر یک از کشورهای عضو این پیمان سفر کنند و در آن اقامت داشته باشند. این ویزا براساس هدف سفر و مدت زمان اقامت دارای انواع مختلفی است و برای هر یک از انواع آن نیز مدارک خاصی باید ارائه شوند. تاریخچه شینگن
ایده‌ یکپارچه‌سازی مجوز ورود به کشورهای اروپایی به سال‌ها قبل، پس از اتمام جنگ جهانی دوم، باز می‌گردد. اولین‌بار در دهه‌ی 60 میلادی، در سال 1957، بود که مجموعه کشورهای اسکاندیناوی، شامل چهار کشور سوئد، دانمارک، فنلاند و نروژ با امضای پیمانی تصمیم به صدور مجوزی واحد برای رفت و آمدهای بین یکدیگر گرفتند. 27 سال بعد، در سال 1984، آلمان و فرانسه این ایده را برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا مطرح کردند. سرانجام یک سال بعد، در 14 ژوئن 1985، در منطقه‌ای به نام شینگن در کشور لوکزامبورگ، پنج کشور فرانسه، آلمان غربی، هلند، بلژیک و لوکزامبورگ «پیمان شینگن» را به امضا رساندند. براساس این پیمان، رفت‌و‌آمد بین مرزهای مشترک این کشورها آزاد شد. همچنین، فعالیت‌های مشترک متعدد دیگری نیز در زمینه‌های گوناگون بین این کشورها آغاز شد.
به مروز زمان الحاقیه‌های دیگری نیز به این پیمان اضافه شد. همچنین با گذشت سال‌های متمادی، کشورهای اروپایی دیگر نیز به این پیمان پیوستند. امروزه کماکان کشورهای باقی‌مانده‌ی اروپایی سعی در پیوستن به پیمان شینگن دارند. اعضای شینگن
همان‌طور که در تصویر نشان داده شده است، اکنون 26 کشور عضو شینگن هستند. از این میان 3 کشور سوئیس، نروژ و ایسلند با وجود آن‌که عضو اتحادیه اروپا نیستند، عضو شینگن هستند. همچنین ایرلند و بریتانیا از اعضای اتحادیه اروپا هستند که عضو شینگن نیستند؛ البته لازم به اشاره است که اخیرا بریتانیا از اتحادیه اروپا نیز خارج شد. کشورهای دیگر نیز از جمله رومانی، بلغارستان و قبرس نیز از جمله کشورهای در حال الحاق به این پیمان هستند.

اتریش - Austriaمجارستان - Hungaryلهستان - Poland
بلژیک - Belgiumایسلند - Icelandپرتغال - Portugal
جمهوری چک - Czech Republicایتالیا - Italyاسلواکی - Slovakia
دانمارک - Denmarkلاتویا - Latviaاسلوونی - Slovenia
استونی - Estoniaلیتوانی - Lithuaniaاسپانیا - Spain
فنلاند - Finlandلوکزامبورگ - Luxembourgسوئد - Sweden
فرانسه - Franceمالت - Maltaسوئیس - Switzerland
آلمان - Germanyهلند - Netherlandsلیختنشتاین - Liechtenstein
یونان - Greeceنروژ - Norway

در این قسمت، توجه شما را به فیلمی در رابطه با تاریخچه و اعضای پیمان شینگن، جلب می‌کنیم.


لینک دانلود
انواع ویزای شینگن
ویزای شینگن دارای سه نوع کلی است و هریک از ویزاها باتوجه‌به نوع سفر در زیر مجموعه یکی از این گروه‌‌ها قرار می‌گیرند؛
1. ویزای اتحادیه شینگن (USV)
دارنده «ویزای اتحادیه‌ی شینگن» (Uniform Schengen Visas) مجوز ورود و سفر به کشورهای عضو این پیمان را برای حداکثر 90 روز در بازه زمانی 180 روزه در اختیار دارد. این ویزا در اصل همان ویزای توریستی برای گردشگران محسوب می‌شود. از طرفی، این نوع از ویزا به چند دسته‌ی دیگر تقسیم می‌شود که شامل موارد زیر است: ویزای نوع A
منظور از این ویزا، «ویزای ترانزیت فرودگاه» (Airport Transit Visa) است. در این صورت، مسافر حق خروج از فرودگاه کشور عضو شینگن را ندارد و فقط می‌تواند در یکی از فرودگاه‌های عضو این پیمان، هواپیمای خود را عوض کرده و به مقصد کشور دیگری در خارج از منطقه‌ شینگن برود. ویزای نوع B
این ویزا نیز نوعی ویزای عبور و ترانزیت است. با داشتن ویزای نوع B، مسافر می‌تواند از خاک کشورهای شینگن، در مدت حداکثر پنج روز، به مقصدی خارج از این منطقه، گذر کند.
ویزای نوع C
ویزای نوع C درواقع روادید کوتاه‌ مدتی است برای ورود و اقامت در کشورهای عضو اتحادیه‌ی شینگن. دریافت‌کنندگان ویزای C باتوجه‌به هدف و شرایط سفر خود، یکی از سه نوع ویزای زیر را دریافت می‌کنند: «ویزای یک بار ورود» (Single-entry) همان‌طور که از اسم ویزای یک‌بار ورود مشخص است، این ویزا تنها برای یک‌بار ورود به یکی از کشورهای عضو شینگن اعتبار دارد؛ به این معنی که اعتبار ویزای مسافر به محض ترک کردن کشوری که به آن وارد شده است، فارغ از اینکه مدت آن به پایان رسیده است یا خیر، منقضی خواهد شد. «ویزای دو بار ورود» (Double-entry) ویزای دوبار ورود شرایطی مشابه با ویزای یک‌بار ورود دارد، با این تفاوت که مسافر مجوز دو بار وارد شدن به کشورهای شینگن را دارد. به خاطر داشته باشید که استفاده از این شرایط در محدوده‌ زمانی مشخصی قابل اجرا است. «ویزای چند بار ورود» (Multiple-entry) ویزای چندبار ورود مجوز هر چندبار ورود و سفر بین کشورهای عضو شینگن را صادر می‌کند. به این معنی که مسافر می‌تواند به چندین کشور عضو این پیمان سفر کرده و در آن‌ها اقامت داشته باشد. تنها محدودیت این ویزا محدودیت زمانی است که برای 90 روز در هر 6 ماه از سال، اعتبار دارد. همچنین، این 90 روز به محض ورود به هر یک از کشورهای ناحیه‌ شینگن محاسبه می‌شود. 2. ویزای اعتباری منطقه محدوده (LTV)
این نوع از ویزا، «ویزای اعتباری منطقه‌ محدوده» (Limited Territorial Validity Visas) نام دارد. این ویزا به فرد اجازه می‌دهد که تنها به محدوده‌های مشخصی که در زمان اخذ ویزا اعلام می‌شود، سفر کرده و در آن‌ها اقامت داشته باشید. این ویزا به غیر از مناطق مشخص‌شده، در هیچ منطقه‌ دیگری اعتبار ندارد و دارنده‌ آن مجوز سفر به هیچ‌یک از دیگر مناطق را ندارد. این ویزا بیشتر تحت شرایط خاص، مانند ویزا برای پناهندگان، اعطا می‌شود. 3. ویزای ملی (NV)
از «ویزای ملی» (National Visas) به‌عنوان «ویزای نوع D» یاد می‌شود. این ویزا برای افرادی که برای تحصیل، کار یا کسانی که برای مدت‌زمان مشخصی و با هدف معینی، قصد اقامت در کشورهای ناحیه‌ی شینگن را دارند، صادر می‌شود. این ویزا نیز بسته به شرایط و هدف آن می‌تواند یک‌بار ورود یا چندبار ورود باشد و دارنده‌ آن باید پس از اتمام اعتبار ویزا و پایان دوره‌ تعیین شده، به کشور خود بازگردد. با در اختیار داشتن ویزای چند بار ورود نوع D، بدون نیاز به اخذ روادید دیگری می‌توان به‌ تمامی کشورهای ناحیه‌ شینگن بدون محدودیت سفر کرد. با این توضیحات، داوطلبان این ویزا باید یکی از شرایط زیر را داشته باشند: دانشجویان بین‌المللی که برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی برای مدتی مشخص و نه بیشتر از یک سال، به کشورهای شینگن سفر می‌کنند. دانشجویان بین‌المللی که قصد شروع تحصیل در یکی از دوره‌های تحصیلی کشورهای عضو پیمان شینگن را دارند. به این گروه نیز ویزای یک‌ساله اعطا می‌شود که برای اقامت بیشتر قابل تمدید است. کار کردن یا پژوهش علمی و آموزشی در مراکز تحقیقاتی یا موسسات معتبر کشورهای اتحادیه‌ شینگن. این ویزا باتوجه‌به بررسی سوابق فرد و اعضای خانواده‌اش صادر می‌شود. متخصصانی که با هدف به اشتراک گذاشتن تخصص و مهارت خود به کشورهای عضو این پیمان سفر می‌کنند؛ برای مثال هنرمندان و ورزشکاران در این گروه قرار می‌گیرند. موارد اضطراری که فرد به‌دلیل وضعیت پزشکی برای مدت مشخصی قادر به ترک ناحیه‌ شینگن نباشد. مدارک مورد نیاز برای ویزای شینگن
قبل از هر موردی باید هماهنگی‌های لازم را با سفارت کشور مقصد انجام دهید. مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای شینگن در اکثر کشورهای عضو این پیمان شبیه به یکدیگر است و تنها در برخی از جزییات و موارد، تفاوت کمی دارند. به هر ترتیب، مدارک اصلی که باید همراه داشته باشید، شامل موارد زیر است: فرم تکمیل‌شده‌ درخواست: به‌طور کلی اولین مرحله برای اخذ ویزای هر کشور تکمیل فرم درخواست روادید آن است. این فرم باید از سفارت مربوطه دریافت شود. هر چند که این کشورها عضو شینگن هستند، ممکن است فرم درخواست ویزای هر یک از آن‌ها متفاوت باشد؛ در نتیجه لازم است از سفارت‌های آن‌ها دریافت شود. فرم درخواست ویزای شینگن
اصل گذرنامه و گذرنامه‌های قبلی . همچنین گذرنامه باید تا حداقل 6 ماه پس از درخواست روادید، اعتبار داشته باشد. عکس پرسنلی رنگی تمام رخ با زمینه‌ی سفید که باید با ظاهر وقت صاحب عکس هم‌خوانی داشته و جدید باشد. مدارک شغلی رسمی مانند جواز کسب، روزنامه‌ی شغلی، فیش حقوقی و گواهی اشتغال به کار یا تحصیل لازم است. همچنین، اسناد ملکی شخص متقاضی و منابع مالی وی همراه‌با گردش حساب رسمی مورد نیاز خواهد بود. نکته: لازم به اشاره است که این مدارک باید همراه‌با ترجمه‌ی رسمی به سفارت ارائه شود. بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد یا رزرو بلیط لازم خواهد بود. بیمه مسافرتی: متقاضیان روادید باید برای کل مدت‌ زمان سفر بیمه‌ مسافرتی فردی یا جمعی داشته باشند. شرکت بیمه‌گذار نیز باید نماینده‌ معتبری در کشور مقصد داشته باشد. واچر هتل : همراه داشتن برگه‌ی تاییدیه‌ رزرو هتل یا اصل دعوت‌نامه‌ای که شخص دعوت‌کننده از کشور مقصد برای متقاضی فرستاده است. نکات ضروری
دانستن نکات زیر جهت ارائه‌ درخواست ویزای شینگن، خالی از لطف نیست. تمامی مراحل درخواست و اخذ ویزای شینگن در کنسولگری‌ها و سفارت‌های کشورهای این پیمان، قابل اجرا و پیگیری است. تمامی مدارک مورد نیاز هر سفارت باید به‌صورت تمام و کمال ارائه شود. مدارک مورد نیاز ممکن است گاهی باتوجه‌به شرایط فرد متقاصی و کشور صادرکننده‌ ویزا متفاوت باشد. لذا به طوری کلی بهتر است به سفارت و بخش توریستی آن کشور مراجعه شود. کلیه مدارک ترجمه‌ شده نیاز به مهر دادگستری دارند. این کار معمولا توسط دارالترجمه‌ها پس از ترجمه‌ مدارک، انجام می‌شود. تمام هزینه‌هایی که برای درخواست و اخذ ویزا صورت می‌گیرد، غیرقابل برگشت است. درخواست ویزا می‌تواند تا چهار ماه قبل از زمان مسافرت ارائه شود. سوالات متداول در مصاحبه
در مصاحبه‌های ویزای معمولا سؤال‌های زیر از متقاضیان پرسیده می‌شود، که لازم است تا متقاضی ویزا به شکل صحیح و صادقانه به آن‌ها پاسخ دهد.
قصد سفر به کدام کشورهای اتحادیه‌ی شینگن را دارید؟ آیا از اعضای خانواده، آشنایان، دوستان یا فامیل‌های خود کسی را در کشورهای عضو شینگن دارید؟ هدف از سفرتان چیست؟ هزینه سفر شما بر عهده‌ی کیست؟ آیا ازدواج کرده‌اید؟ اگر بله، چه مدت است که ازدواج کرده‌اید؟ شغل همسرتان چیست؟ آیا فرزند دارید؟ اگر بله، چند سالشان است و چه می‌کنند؟ اقامتتان برای چه مدت به طول خواهد انجامید؟ محل اقامتتان کجا خواهد بود؟ وضعیت سواد و تحصیلی‌تان چگونه است؟ در چه شرکتی مشغول به کار هستید؟ کار شرکت و خودتان چیست؟ درآمد و حقوقتان چقدر است؟ آیا در طول سفرتان، کسی در محل کارتان جایگزین شما خواهد شد؟ آیا تاکنون به کشورهای دیگر سفر کرده‌اید؟ از کجا مطمئن باشیم که به وطن خود باز خواهید گشت؟ وب‌سایت رسمی ویزای شینگن





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

بخشنامه نیروهای حجمی شهرداری تهران به دنبال ایجاد عدالت است

«مد و فشن» آلوده‌ترین صنعت دنیا بعد از نفت

امیدوارم شهرداری تهران برنامه سوم توسعه را اجرا کند

880 هزار نفر از تسهیلات وام ازدواج استفاده کردند

بازداشت خبرنگار پرس تی وی نقض آشکار آزادی بیان است

آلودگی و ترافیک مهم ترین معضلات تهران از دید شهروندان است

تجمیع بیمه های درمانی به صلاح کشور نیست

اختلال در حرکت قطارهای خط 5 مترو

برف و باران بیشتر مناطق کشور را در بر می گیرد

آیت الله سبحانی: مبارزه با فساد تنها بر عهده دولت نیست

سرقت رتبه دوم جرایم کشور را دارد

راننده اسنپ مسافرش را از دست آدم ربا نجات داد

حناچی: بیمه و شهید خواندن آتش‌نشانان در حال پیگیریست

فریب قیمتهای کذایی مسکن در سایت‌ها را نخورید!

پیکر 15 جانباخته هواپیما به پزشکی قانونی منتقل شد

مخالفت استانداری با پولی شدن معابر و تونل‌های پایتخت

گلایه آموزش و پرورش از وزارت نیرو

معاون شهردار تهران: خبر پولی شدن تونل ها حاوی 3 دروغ است

دریافت عوارض از شهروندان خارج از وظایف معاونت حمل و نقل و ترافیک

شریعتمداری خبرداد: احصای اطلاعات حدود 130 هزار کودک بیرون مانده از مدارس

تاکید بر گسترش تعاملات و همکاری‌ها بین شهرداری تهران و ایروان

اخذ عوارض از تونل‌های شهری واقعیت ندارد

تهران برفی می‌شود

زیرساخت لازم برای کاهش آسیب های اجتماعی فراهم نیست

13 میلیون مجرد و 220 هزار مجرد قطعی در کشور

آغاز موج اول آنفلوآنزا و توصیه به مردم

20 کشوری که کم سرعت‌ترین اینترنت جهان را دارند

دعوت حناچی از دانشجویان برای حضور در سه‌شنبه‌های بدون خودرو

مطالبات معلولان از رئیس جدید سازمان بهزیستی

شکایت از عضو شورای شهر تهران به دلیل "توئیت‌هایش"

بازگشایی درهای "میدان مشق" ثمره مذاکره ظریف و حناچی

منشا بو در تهران همچنان در هاله ای از ابهام!

ارایه فرصت سرمایه‌گذاری به شهروندان تهرانی با راه‌اندازی سامانه مشارکت و سرمایه گذاری

مخالفت با افزایش تعرفه‌های اماکن ورزشی تحت مدیریت شهرداری تهران

طرح افزایش سن ازدواج طبق اصول علمی و روانشناسی تنظیم گردد

آغاز بررسی سهمیه طرح ترافیک خبرنگاران در کمیسیون فرهنگی شورای شهر

صدور حکم پرونده شهرام جزایری در دادگاه بدوی

نمایندگان در چند فرسخی قانون «تشدید مجازات اسیدپاشی»

مذاکره شهرداری با شرکت‌های دانش بنیان برای تولید دوچرخه‌های باطری دار

سه پیشنهاد خوشمزه برای تجربه سفر با تورهای آسیایی

برترین رخدادهای فضایی سال 2019

مقایسه اوبر و لیفت در خدمات تاکسی آنلاین

واریز مبلغ «بسته حمایتی» به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی

معاون وزیر:استعفای وزیر بهداشت فقط به موضوع بودجه سلامت مربوط نیست

راهنمای جامع ویزای شینگن

تصاویری خیره‌کننده از طوفان‌های تندری کثیف

چطور با نت برگ اکسترا از خرید تخفیفی خود اطمینان حاصل کنید

سند راهبردی طب عمومی کشور تدوین می شود

تجمع دانشجویان بلاتکلیف علوم پزشکی دانشگاه آزاد مقابل مجلس

بصیرت همواره مورد نیاز جامعه است