راه ترقی

آخرين مطالب

زیرساخت لازم برای کاهش آسیب های اجتماعی فراهم نیست اجتماعی

  بزرگنمايي:

راه ترقی- حسن لطفی  افزود: در بدو پیروزی انقلاب اسلامی حدود 75 درصد جمعیت کشور روستانشین و حدود 25 درصد شهرنشین بودند اما با مهاجرت های روستایی به شهرها، به تدریج دامنه آسیب های اجتماعی گسترش پیدا کرد.
وی خاطرنشان کرد: گسترش آسیب های اجتماعی دارای دلایل متعددی است، زمانی مسائل عمرانی روستاها مطرح بود، اما در حال حاضر مسائلی مانند اشتغال بیشتر مطرح است.
لطفی ادامه داد: درحال حاضر برای روستاها امکاناتی مانند آب، برق و آسفالت را فراهم کرده ایم، اما به دلیل اینکه زیرساخت های لازم مانند امکانات رفاهی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی فراهم نشده است، نتوانسته ایم روستاییان را در روستاها ماندگار کنیم.
وی تصریح کرد: این نوع امکانات را در شهرها متمرکز کرده ایم و مردم هم برای برخورداری از این امکانات روانه شهرها شده اند؛ در واقع به نوعی در شهرها جذابیت های کاذب ایجاد کرده ایم و این مساله موجب شده است که روستاییان به سمت شهرها کشیده شوند.

* نظام کنترل روستایی، مانع بروز آسیب های اجتماعی
لطفی گفت: تا زمانی که مردم در روستاها زندگی می کنند، یک نظام اجتماعی ناخواسته دارند که آنها را کنترل می کند به عنوان مثال همسایه، همسایه را کنترل می کند و چون همه همدیگر می شناسند به نوعی همه تحت یک کنترل ناخواسته هستند و به نوعی این نظام اجتماعی افراد را از ورود به آسیب های اجتماعی مصون نگه می دارد و شاید افراد کمتر انگیزه خلاف کردن را داشته باشند.
وی اظهار داشت: اما وقتی فرد از روستا مهاجرت می کند و به شهر روی می آورد، به دلیل اینکه در اکثر مواقع دارای امکانات مالی خوبی نیست و نمی تواند در نقطه خوبی از شهر مستقر شود، به حاشیه شهر پناه می برد.

* گرایش به آسیب های اجتماعی در سایه حاشیه نشینی
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: زمانی که افراد به حاشیه شهر می روند، این نظارت اجتماعی پنهان از بین می رود و افراد احساس آزادی می کنند و به سمت آسیب های اجتماعی کشیده می شوند و گرایش به این آسیب ها نیز بالا می رود.
وی تاکید کرد: اعتقاد من بر این است تا زمانی که نتوانیم زیرساخت های لازم برای پیشگیری، کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی را فراهم کنیم، برنامه منسجمی را در این خصوص نداشته باشیم و یک متولی خاص در این خصوص نباشد، وضعیت همین است.

* در مبحث آسیب های اجتماعی هر کسی ساز خودش را می زند
لطفی با اشاره به اینکه یک سال از فعالیت شورای اجتماعی کشور به منظور کاهش آسیب های اجتماعی می گذرد، تاکید کرد: 22 دستگاه اجرایی در این شورا نقش دارند، اما در عمل هر کسی ساز خودش را می زند و در عمل در این مدت که از فعالیت آن می گذرد کاری انجام نشده است.
وی با بیان اینکه در زندگی افراد بخش های مختلفی مانند خانواده، جامعه و نظام آموزشی تاثیرگذار هستند، تصریح کرد: باید دقت کرد که در هر کدام از این بخش ها چه کسانی متولی هستند و چه وظایفی دارند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: در تئوری هر دستگاه نظراتی را ارائه می دهد و جلسه هایی هم می گذارد، اما متاسفانه در عمل کار کارشناسی و اجرایی از شورای اجتماعی کشور ندیده ایم.
وی گفت: زمانی که مسئولیت ها پخش می شود، در حوزه آسیب های اجتماعی کاری انجام نمی شود؛ به عنوان مثال در حوزه کودکان کار یا خیابانی معلوم نیست چه کسی باید آنها را ساماندهی کند.
لطفی افزود: اگر در این حوزه ها متولی خاصی مانند نیروی انتظامی را مکلف در امور معتادان و سازمان بهزستی را متولی کودکان کار کنیم و صفر تا صد وظایف آنها را هم تعریف کنیم، می توانیم بگوییم که در این زمینه کار اجرایی انجام می شود.
وی تاکید کرد: بنابراین شورای اجتماعی کشور اگر می خواهد کار را درست انجام دهد، باید شرح وظایف داشته باشد و هر دستگاهی را مکلف به انجام وظایف خود کند.

* 5 آسیب اجتماعی در اولویت کاری کمیسیون اجتماعی مجلس
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: این کمیسیون 5 نوع آسیب اجتماعی شامل طلاق، اعتیاد، کودکان خیابانی، حاشیه نشینی و اشتغال را در اولویت کارهای خود قرار داده است.
وی افزود: باید صادقانه بگویم کمیسیون اجتماعی مجلس هم برنامه ای برای این موارد ندارد؛ هر چند گاهی این مسائل در دستورکار کمیسیون قرار می گیرد و گزارش هایی هم ارائه می شود و بعد هم همه چیز تمام می شود.

* فقر و بیکاری، مهمترین معضل و آسیب اجتماعی
لطفی اعلام کرد: مهمترین معضل و آسیب اجتمای در کشور فقر و اشتغال است؛ اول بیکاری است که به دنبال آن فقر هم می آید.
وی اظهار داشت: یکی دیگر از دلایل آسیب های اجتماعی در کشور، نبود عدالت در توزیع امکانات رفاهی، اجتماعی و اقتصادی است که تبعیض و فاصله طبقاتی ایجاد می کند و عامل اساسی آسیب های اجتماعی است.

* وظیفه نظارتی مجلس تقویت شود
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: قدم موثری که مجلس می تواند در پیشگیری، کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی بردارد، این است که وظیفه نظارتی آن تقویت شود.

* آمار دقیق نداریم و منابع بهینه هزینه نمی شود
لطفی ادامه داد: در حال حاضر به عنوان مثال آمار دقیقی از جمعیت بیکاران نداریم و زیرساخت ها هم مهیا نیست؛ همچنین به دلیل اینکه آمار و برنامه دقیقی نداریم، منابع بهینه هزینه نمی شود و در عین حال امکانات موجود هم عادلانه توزیع نمی شود و برخی افراد توانایی ایجاد شغل برای خود را ندارند. همه این موارد دست به دست هم داده و دچار شرایط کنونی شده ایم.

* نیاز به دستورالعمل جامع در کاهش آسیب های اجتماعی
این نماینده مجلس گفت: اگر بخواهیم آسیب های اجتماعی مانند طلاق و کودکان خیابانی را حل کنیم، باید در کمیسیون اجتماعی یک دستورالعمل جامع داشته باشیم.
وی تاکید کرد: برای داشتن این دستورالعمل جامع، شورای اجتماعی باید آن را از کمیسیون بخواهد اما تاکنون محقق نشده است؛ به عنوان مثال یک بازه زمانی برای برخی از آسیب های اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد و کودکان خیابانی مثلا 6 ماهه باید تعیین کرد و قوانین در این زمینه باید اصلاح شود.
لطفی تصریح کرد: اگر بخواهیم آسیب های اجتماعی کاهش یابد یا اینکه از بین برود، باید حوزه های آن را تفکیک کنیم؛ مثلا اعتیاد، کودکان خیابانی، اشتغال و حاشیه نشینی را باید از هم جدا کرد و سپس در این حوزه ها کار کرد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/54720/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تزریق ٥٠٠٠ میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

اشکش: ای کاش نتایج داخل زمین رقم بخورد

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

درخواست حمید مطهری از هواداران تراکتور

گل های دیدنی دنیای فوتبال با ضربات بغل پا

مطهری: سعی میکنیم در 90 دقیقه کار را تمام کنیم

لاپورتا: ژاوی ماند چون پروژه برنده‌ای داریم!

خشم ژاوی: می‌خواهند با اعتبار من بازی کنند

توصیه نماینده مجلس به مالکان جدید استقلال و پرسپولیس

بانک هایی که خریدار پرسپولیس بودند واقعا سهام شان افت کرد؟

هاشمی: نیم همت برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها درنظر گرفتیم

عبدی: جذب حمایت داخلی از حمله به اسرائیل با برخورد با زنان در خیابان‌ها، تعارض دارد

تیپ متفاوت محسن رضایی و لاریجانی در یک عکس زیرخاکی

نگرانی امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان آمریکایی

ماجرای عکس تکان دهنده «آلن دلون» چه بود؟

خطر از بیخ گوش «گلنار» گذشت

ازدواج بدون حلقه ازدواج!

افشاگریِ وحیدِ نون‌خ: در چابهار چندین بار بیهوش شدیم

تو این همه خواستگار یواشکی داشتی؟!

اجرای زیبای آهنگ ناصر عبداللهی توسط پسرش

بازداشت 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

دفترچه سوالات ریاضی و انسانی نوبت اول کنکور 1403 منتشر شد

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

قرنطینۀ مطلق برای طراحان سؤالات کنکور

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

تبدیل 400 هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا

بانک مرکزی: رشد نقدینگی تحت کنترل است

زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد

واکنش رنگرز به رقابت حساس گرایی و اسماعیلی

سیتسیپاس: نادال در زمین بی‌رحم است

10 مدافع برتر تاریخ فوتبال

نشانه‌گیری اتفاقی اما بسیار دقیق فران تورس در پایان ال‌کلاسیکو

مطهری: تراکتور همیشه مدعی بوده

آزمون در ترکیب اصلی رُم برابر اودینزه

واکنش دین محمدی به قهرمان لیگ برتر امسال

واکنش رجب زاده به اتفاقات بازی با استقلال ملاثانی

مطهری: همه تیم‌ها را می‌شناسم

مطهری: در تراکتور باید کمتر حرف زد، بیشتر عمل کرد

امیر آشتیانی برای شرکت در اجلاس وزرای دفاع شانگهای به قزاقستان سفر کرد

زهره الهیان: از اقدام پلیس برای اجرای طرح «نور» حمایت می‌کنیم

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» در زمینه حجاب

سخنگوی دولت روحانی: وقتی خودتان تیک آبی و خاکستری می‌گیرید، بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

نگاهی به آنونس سریال دوپینگ

فحش کم آورد!