راه ترقی

آخرين مطالب

افراد بالای 65 سال بیشترین اخبار جعلی را در فیسبوک به اشتراک می‌گذارند اقتصاد

افراد بالای 65 سال بیشترین اخبار جعلی را در فیسبوک به اشتراک می‌گذارند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - طبق یک پژوهش جدید در ایالات متحده، افراد بالای 65سال در مقایسه با جوان‌ترها بیشترین اخبار جعلی را در فیسبوک به اشتراک می‌گذارند.

براساس تحلیل جدید پژوهشگران دانشگاه‌های نیویورک و پرینستون، آمریکایی‌های مسن‌تر اخبار جعلی خیلی زیادی را در فیسبوک به‌اشتراک می‌گذارند. کاربران مسن‌تر در مقایسه با کاربران جوان‌تر (فارغ از تحصیلات،‌ جنسیت، نژاد، درآمد و تعداد لینک‌هایی که به اشتراک می‌گذارند)، اخبار جعلی بیشتری را در فیسبوک قرار می‌دهند. درواقع سن‌و‌سال بیشتر از هر ویژگی دیگری می‌تواند رفتار آن‌ها را پیش‌بینی کند.
نقش اخبار جعلی در تأثیرگذاری بر رفتار رای‌دهندگان، به‌خصوص از زمان پیروزی شگفت‌آور ترامپ دربرابر کلینتون در سال 2016 به‌شدت مورد بحث بوده است. حداقل یک مطالعه نشان داده است که اخبار جعلی ضدترامپ به احتمال زیاد برخی مردم را قانع کرد تا به‌جای کلینتون،‌ به ترامپ رای دهند و به‌این‌ترتیب بر نتایج انتخابات تاثیر گذاشت. مطالعه‌ی دیگری نشان داد که تعداد افرادی که روی لینک‌های خبری جعلی کلیک کرده بودند، نسبتاً کم بوده است، اما سرخط اخبار ازطریق فید خبری خیلی سریع‌تر منتشر شد و امکان صحت آن را عملاً دشوار کرد. مقاله‌های مرتبط
پیشتازی فیسبوک بر توییتر در مبارزه با اخبار جعلی قدرت تشخیص اخبار جعلی با الگوریتم جدید هوش مصنوعی فراتر از هوش انسان است
این نتیجه‌گیری که افراد مسن‌تر به احتمال زیاد اخبار جعلی بیشتری را در فیسبوک به اشتراک می‌گذارند، می‌تواند به کاربران رسانه‌های اجتماعی و طراحی پلتفرم‌ها کمک کند تا با مداخله‌های موثرتر، تحت‌تاثیر این اخبار قرار نگیرند. تحقیق جدیدی انجام شده که به بررسی رفتار کاربران در ماه‌های قبل و بعد از انتخابات 2016 ایالات متحده پرداخته است. در اوایل سال 2016،‌ یک پژوهش دانشگاهی با همکاری شرکت یوگاو (YouGov) انجام شد که شامل بررسی 3,500 کاربر فعال در فیسبوک و سایر افراد می‌شد. در 16 نوامبر (درست بعد از انتخابات) از کاربران فیسبوک خواستند با نصب یک اپلیکیشن، امکان اشتراک اطلاعاتی نظیر نظرات سیاسی و مذهبی،‌ فیلدهای پروفایل عمومی،‌ پست کردن مطلب براساس جدول زمانی آن‌ها و صفحاتی که دنبال می‌کنند را با آن‌ها به اشتراک بگذارند. کاربران می‌توانستند به‌دلخواه خود به گروه‌بندی‌های شخصی اشتراک اطلاعات ملحق شوند یا از آن انصراف دهند و به همین دلیل پژوهشگران به فید خبری یا داده‌های مربوط‌به دوستان‌ آن‌ها دسترسی نداشتند.
حدود 49 درصد از شرکت‌کنندگانی که کاربر فیسبوک بودند، موافقت خود را برای اشتراک اطلاعات پروفایل‌شان اعلام کردند. به‌این‌ترتیب، پژوهشگران می‌توانستند لینک‌هایی را که طبق زمان‌بندی آن‌ها ارسال می‌شد و همین‌طور دامنه‌های وب که پیشینه‌ی اشتراک اخبار جعلی داشتند را بررسی کنند. سپس این لینک‌ها را با 4 لیست دیگر از دامنه‌ها و استوری‌های اخبار جعلی مقایسه کردند تا ببینند آیا به نتیجه‌ی مشابهی می‌رسند یا خیر. دراین میان فقط 8٫5 درصد کاربران مورد مطالعه بودند که حداقل یک لینک از سایت اخبار جعلی را به اشتراک می‌گذاشتند. احتمال اشتراک این اخبار توسط کابران محافظه‌کار خیلی بیشتر از کاربران روشن‌فکر بود؛ به‌طوری‌که 18 درصد از جمهوری‌خواهان، لینک‌هایی از سایت‌های اخبار جعلی را به اشتراک می‌گذاشتند؛ درحالی‌که این عدد در مورد دموکرات‌ها به 4 درصد می‌رسید. پژوهشگران این نتیجه را عمدتاً به پژوهش‌هایی نسبت می‌دهند که نشان می‌داد اخبار جعلی به طرز چشمگیری به تبلیغ نامزدی ترامپ در سال 2016 کمک کرد. اما کاربران مسن‌تر، نتایج این پژوهش‌ها را زیر سؤال برده‌اند زیرا 11 درصد از کاربران بالای 65 سال به نشر اکاذیب پرداخته بودند، درحالی‌که این رقم برای کاربران 18 تا 29 ساله معادل 3 درصد بود. تعداد مقاله‌های خبری جعلی که کاربران 65 سال و مسن‌تر فیسبوک به اشتراک گذاشته بودند، در مقایسه با گروه سنی 45 تا 65 سال،‌ دوبرابر بیشتر و در مقایسه با جوان‌ترین گروه سنی (18 تا 29 سال) حدود هفت برابر بیشتر بود. اندرو گاس، یکی از دانشمندان علوم سیاسی در دانشگاه پرینستون می‌گوید: وقتی موضوع سن در نشر اخبار جعلی را مطرح کردیم، خیلی از مردم ‌گفتند که این نتیجه برای آن‌ها واضح بوده است. برای من خیلی جای تعجب داشت که این مسئله حتی موقع بررسی ایدئولوژی یا وابستگی حزبی نیز به‌چشم می‌خورد. این پژوهش به علت اشتراک اخبار جعلی توسط افراد مسن‌تر اشاره‌ای نمی‌کند، هرچند پژوهشگران دو تئوری احتمالی مطرح کرده‌اند. اولاً، افراد مسن‌تر که دیرتر از سایرین به جمع کاربران اینترنت اضافه شده‌اند،‌ در مقایسه با کاربران جوان‌تر، فاقد مهارت‌های دیجیتالی هستند. دوماً، آن‌ها در این سن دچار زوال شناختی می‌شوند و در نتیجه به احتمال زیاد بیشتر جذب این اخبار جعلی می‌شوند.
سال گذشته پس از یک‌سری قتل در هند که احتمالاً به‌خاطر ارسال وایرال به واتساپ بود، مسئولان این اپلیکیشن شروع به ساخت برنامه‌ای برای تبلیغ سواد دیجیتالی در این کشور (جایی که بیش از 200 میلیون کاربر واتساپ تقریباً آشنایی زیادی با اینترنت ندارند و تازه‌کار به حساب می‌آیند) کردند که همه گروه‌های سنی را هدف قرار می‌داد. اندرو گاس و همکارانش امیدوار هستند که بتوانند در آینده به بررسی این دو فرضیه بپردازند. البته تعیین اینکه آیا یک فرد سواد دیجیتالی دارد یا خیر، کار دشواری خواهد بود؛ هرچند می‌توان در برخی موارد به نتایج خوبی رسید؛ به‌عنوان مثال، سرعت انتشار اخبار جعلی در فیسبوک خیلی زیاد است زیرا مقاله‌های خبری به‌طور کلی ظاهر مشابهی در فید خبری دارند. در پژوهش‌های آینده می‌توان مشخص کرد که مردم در فید خبری چه اخباری را نگاه می‌کنند و آیا رابطه‌ای بین مشاهده‌ی استوری‌های اخبار جعلی و اشتراک آن‌ها وجود دارد یا خیر. آن‌ها حدس می‌زنند کاربران به احتمال زیاد وقتی به اشتراک اخبار جعلی می‌پردازند که این اخبار پیش‌تر توسط یک دوست مورد اعتماد به اشتراک گذاشته شده باشد. متیو گنزکو که درباره‌ی تلاش‌های فیسبوک برای کاهش انتشار اخبار جعلی مطالعه کرده است، می‌گوید: یافته‌های جدید درباره‌ی سن می‌تواند به پلتفرم‌های تکنولوژی برای طراحی ابزارهای مؤثرتر کمک کند. نتایج به‌دست‌آمده خیلی مشخص به تعدادی راهکار احتمالی اشاره دارد که می‌توانند بیشترین تاثیر را داشته باشند. اگر این مشکل برای گروه نسبتاً کوچکی از مردم باشد، پیدا کردن راهکارهای مداخله‌ای موثر می‌تواند بهترین نتایج را رقم بزند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/54827/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صلاحیت خریداران استقلال و پرسپولیس تأیید شد

آغاز فروش اینترنتی دارو از ماه آینده

مهلت تبدیل مجوزهای قدیمی فعالان اقتصادی به مجوزهای جدید اعلام شد

یک دهه حرف‌های تکراری؛ آیا مواضع فرزین با رئسای سابق بانک مرکزی تفاوتی دارد؟!

تصمیم سخت ستاره چلسی؛ تردید برای جراحی

10 سال از یکی از سوپرگل‌های دیمیتار برباتوف با پیراهن موناکو گذشت

پس از یک سال؛ ستاره ناکام لیورپول جدا می‌شود

آنچلوتی: اگر نیاز باشد با 7 مدافع و دو گلر بازی می‌کنیم

آمار نیما کار پیام برای بازگشت را سخت کرد

ژاوی: براوو رئال، این صعود حلالشان باشد

انریکه: اول دورتموند را ببریم، به رئال هم می‌رسیم

تمدید قرارداد دی‌جورجی با ایتالیا

شوخی های جالب کاربران فضای مجازی با حمله اسرائیل به اصفهان

شورای ائتلاف در مرحله دوم انتخابات، لیست 16 نفره می‌دهد

کدام چهره‌های سیاسی در مراسم ترحیم معاون اول احمدی‌نژاد حضور داشتند؟

اعلام زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی

ارسال اقلام مورد نیاز به سیستان و بلوچستان توسط سپاه و ارتش

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

تیزر جدید شب‌آهنگی با حضور بازیگر زن جوان

پرفروش‌ترین و پرمخاطب‌ترین روز سینمایی فروردین 1403

دوست داشتی شوهرت گرگ بود یا بره؟!

تلفات بارندگی و سیل در پاکستان به حدود 100 تن رسید

یک لرزه‌سنج مسافر ماه می‌شود!

ابداع روش جدیدی برای نابودی سرطان

به بهانه اول اردیبهشت یادروز سعدی شاعر بلند آوازه ایران و جهان‌

دستگاه های صدرنشین و قعر نشین تبدیل مجوزهای کاغذی را بشناسید

مقام مسئول: 6 دهک جامعه توان خرید خانه را ندارند

آیت‌الله جوادی آملی: بانک‌ها جلوی اختلاس‌ها را بگیرند

آخرین جلسه تمرین ذوب‌آهن پیش از دیدار با آلومینیوم

مهاجم محبوب حسین عبدی دوباره در اردوی ملی

میزبانی ضعیف‌ تایلندی‌ها در برگزاری جام ملت‌های فوتسال آسیا

کریستنسن: هنوز قرارداد دارم و از بارسلونا نمی‌روم

جنجال در لهستان؛ بازیکن و هوادار به جان هم افتادند!

اعلام برنامه بازی‌های شهرداری گرگان در فینال بسکتبال غرب آسیا

تارتار: کسی فکر نمی‌کرد ملوان روزی با سپاهان رقابت کند

معرفی کادر فنی تیم ملی دارت برای قهرمانی آسیا

گل سعید واسعی به فولاد بوی انتقام می‌داد!

بیانیه هیات مدیره باشگاه تراکتور

تمجید امیرعبداللهیان از ابتکار تاریخی آفریقای جنوبی

عضو کمیسیون امنیت ملی: اقدام روز گذشته اسرائیل گوشمالی دیگری خواهد داشت

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

«برمودا» امشب میزبان عمو قناد است

سروش رفیعی: حاشیه ندارم چون فیلم بازی نمی‌کنم!

فصل سوم «پدرخوانده» ابوطالب آماده پخش شد

ترفندهای بچه برای درآمدزایی!

تیزر ویدئویی از آهنگ جدید علی زندوکیلی

آوازی از استاد شجریان بر شعر سعدی

آرزوی پسر بچه ای که پشت در کنسرت معین فلوت می زد

تصاویری از خسارت سیل امارات