راه ترقی

آخرين مطالب

شیرین کننده‌های غیرشکری برتری مشهودی ندارند مقالات

شیرین کننده‌های غیرشکری برتری مشهودی ندارند

  بزرگنمايي:

راه ترقی - آیا شیرین‌کننده‌های غیرشکری دارای مزایای سلامتی قابل توجهی هستند؟ پاسخ احتمالا منفی است.

شواهد قانع‌کننده‌ای که نشان‌دهنده‌ی مزایای سلامتی شیرین‌کننده‌های غیرشکری باشد، وجود ندارد و حتی احتمال مضر بودن این ترکیبات را نیز نمی‌توان رد کرد. این موضوع مطالعه‌ی مروری جدیدی است که اخیرا منتشر شده است. نگرانی‌های رو‌به‌رشد در مورد سلامت و کیفیت زندگی موجب شده که بسیاری از مردم شیوه‌ی زندگی سالم‌تر را انتخاب کنند و از غذاهای سرشار از قند، نمک یا چربی اجتناب کنند. بنابراین غذاها و نوشیدنی‌های حاوی شیرین‌کننده‌های غیرشکری به‌جای مواد غذایی عاری از شکر معمولی، در حال محبوب شدن هستند. اگرچه چندین شیرین‌کنند‌ه‌ی غیرشکری معرفی شده ولی اطلاعات کمی درمورد مزایا و مضرات احتمالی این ترکیبات در دست است و شواهد مرتبط، اغلب محدود و متناقص هستند. مقاله‌های مرتبط:
آیا شکر سیستم ایمنی را سرکوب می‌کند؟ درباره رژیم غذایی و کاهش وزن چه می‌دانیم؟ چگونه یک رژیم غذایی روی سلامت ایمنی بدن تاثیر می‌گذارد
به‌منظور کسب بینشی بهتر درمورد مزایا و معایب احتمالی این ترکیبات، گروهی از پژوهشگران اروپایی، 56 مطالعه‌ را که در ارتباط با مصرف شیرین‌کننده‌های غیرشکری انجام شده بود؛ مورد تجزیه‌و‌تحلیل قرار دادند. اندازه‌گیری‌ها شامل وزن، قند خون، سلامت دهان، سرطان ، بیماری قلبی‌-عروقی، بیماری کلیوی، خلق‌و‌خو و رفتار بودند. این مطالعات از نظر میزان اعتبار داده‌ها نیز مورد ارزیابی قرار گرفتند. به‌طور کلی برای بیشتر نتایج به‌نظر می‌رسید که تفاوت‌های آماری یا بالینی بین افرادی که از شیرین‌کننده‌های غیرشکری استفاده کرده بودند با سایر یا بین مقادیر مختلف شیرین‌کننده‌های غیرشکری وجود نداشت. هرچند یافته‌های برخی مطالعات کوچک نشان می‌دهد که در افراد بزرگسال بهبود کمی در شاخص توده‌ی بدنی و سطوح گلوکز ناشتای خون در نتیجه‌ی مصرف شیرین‌کننده‌های غیرشکری وجود داشت اما میزان اعتبار این مطالعات کم بود. مصرف کمتر شیرین‌کننده‌های غیرشکری، ارتباط ضعیفی با کاهش وزن داشت اما اعتبار این شواهد نیز پایین بود. در کودکان، افزایش کم‌تری در نمره‌ی شاخص توده‌ی بدنی با شیرین‌کننده‌های غیرشکری درمقایسه با شکر دیده شد، اما مصرف شیرین‌کننده‌های غیرشکری موجب تقاوتی در وزن بدن نشد. شواهد مثبتی نیز درمورد استفاده از شیرین‌کننده‌های غیرشکری برای بزرگسالان دارای اضافه وزن یا چاق یا کودکانی که در حال تلاش برای کاهش وزن بودند، دیده نشد.
پژوهشگران خاطرنشان می‌کنند که هرچند این مطالعه هم‌اکنون جامع‌ترین مطالعه‌ی مروری درمورد این موضوع است ولی از آنجا که کیفیت شواهد در بسیاری از مطالعات پایین بوده است، نمی‌توان کاملا به نتایج اعتماد کرد. مطالعات بلندمدت‌تری نیاز است تا آشکار شود آیا شیرین‌کننده‌های غیرشکری، جایگزین سالم و موثری برای شکر هستند یا نه. واسانتی مالیک از مدرسه‌ی سلامت عمومی تی‌اچ‌چان هاروارد نیز موافق است که مطالعات بیشتری برای مشخص شدن خطرات سلامتی احتمالی شیرین‌کننده‌های غیرشکری نیاز است. او می‌گوید: براساس شواهد موجود، استفاده از شیرین‌کننده‌های غیرشکری به‌عنوان یک جایگزین شکر به‌ویژه در نوشیدنی‌های شیرین درمیان مصرف‌کنندگان با دوز بالای شکر می‌تواند استراتژی مفیدی برای کاهش خطر بیماری‌های قلبی متابولیکی (مثل دیابت ، بیماری قلبی یا سکته) با هدف نهایی تغییر به سمت آب و دیگر نوشیدنی‌های سالم باشد.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

ارتباط موثر؛ اولین قدم برای مراقبت از بیماران هموفیلی

طبقه متوسط در حال محو شدن است!

آمارهای «باروری نکاحی» و «بیکاری» دهه شصت و هفتادی‌ها

ساخت اولین ژنوم باکتریایی با استفاده از کامپیوتر

تکمیل پازل یک باتلاق

فرصت از دست رفته آمریکا در کمک‌رسانی به سیل‌زدگان ایرانی

تماس با طبیعت موجب کاهش سطح هورمون استرس می‌شود

دستکاری آب‌وهوا؛ آیا بارندگی‌های اخیر ایران عمدی است؟

تولید ابرگیاهان باکمک دانش نانو مواد

تلاش موسسات مردمی در کاهش آسیب های اجتماعی

بیماری «ارتفاع» چیست و چگونه درمان می‌شود؟

هرآنچه باید درمورد سقوط هواپیماهای بوئینگ 737 مکس بدانید

تایید بی‌خطر بودن قرص مردانه پیشگیری از بارداری

مغز نوزاد خود را قربانی آرامش نکنید

بازیابی بینایی در بیماران مبتلا به سکته مغزی

قبای آیینی کهن بر تن متکدیان!

خوشی و ناخوشی های چهارشنبه آخر سال

بی‌وزنی بر نحوه تصمیم‌گیری فضانوردان تأثیر می‌گذارد؟

دوازده فایده و زیان موادغذایی تراریخته را بشناسید

روند افزایش دما در قطب شمال از کنترل خارج شده است

دانشمندان با نور و صدا، پلاک‌های مرتبط با بیماری آلزایمر را پاک کردند

داستان برند نستله؛ بزرگ‌ترین شرکت صنایع غذایی جهان

تشریح نحوه‌ی تاثیر امواج بر بدن انسان به تفکیک مضر یا غیر مضر

فواید مواد خوراکی حاوی پتاسیم بر سیستم عصبی و قدرت عضلات

ظرفیت حمل‌ونقل ریلی کشور به کمک فناوری افزایش می‌یابد

جوانان بی‌تجربه یا کهنه‌کاران باتجربه؟

از بیماری تا "توهم" بیماری

این پیامک‌ها را با دقت بیش‌تری بخوانید

چهارشنبه سوری از اصالت تا بدعت

آسیب به جنین از بدو شکل‌گیری بر اثر قرار گرفتن در معرض دود سیگار

فوائد مصرف روزانه سه عدد خرما برای سلامت

خواص ضدسرطانی گیاهی فراوان ولی ناشناخته

چطور می‌توان در دنیایی ناامیدکننده، شاد بود؟

مصرف غذاهای ارگانیک و کاهش خطر ابتلا به سرطان

ورزش روزانه از بروز سنگ کلیه جلوگیری می کند

زنان در خانواده فقر را بیشتر از سایر اعضا درک می کنند

ماهی‌های قرمز در قفس‌های بلورین

وقتی سرمای شدید و سوزان دریاچه‌ی بالاتون را به سرزمین یخی تبدیل می‌کند

درمان آلزایمر، دیابت و کلسترول در دست پژوهشگران ایرانی

اگر فیسبوک نباشد چه اتفاقی می‌افتد

استفاده از حیوانات اصلاح ژنتیکی‌شده برای کاهش فقر در آفریقا

آیا رژیم غذایی وگان برای حفظ سلامت قلب بهتر است؟

آیا کم‌خوابی منجر به افزایش دردهای بدن می‌شود؟

ایران ایر از کجا و چگونه شکل گرفت؟

تأثیر مخرب ترس از پشیمانی روی زندگی

احتمال پیش‌بینی نجات بیماران مبتلا به سرطان تخمدان با هوش مصنوعی

برنامه‌ریزی مجدد سلول‌های انسانی برای تولید انسولین

پیشگیری از افسردگی گاهی اوقات ممکن است

چگونه استونی جای پای خود را در عرصه‌ تولید علم محکم کرد

استفاده از برگ‌های مصنوعی در محیط بیرون از آزمایشگاه