راه ترقی

آخرين مطالب

«من هستم و خواهم بود»؛ به‌مناسبت روز جهانی سرطان مقالات

«من هستم و خواهم بود»؛ به‌مناسبت روز جهانی سرطان

  بزرگنمايي:

راه ترقی - روز جهانی سرطان، روزی بین‌المللی در تقویم برای آگاهی‌بخشی به مردم در زمینه‌ی مبارزه‌ی با سرطان و پیشگیری و درمان آن است.

4فوریه (برابر با 15بهمن) هر سال، در تقویم سلامت بین‌المللی روز جهانی سرطان نام‌گذاری شده است. در این تاریخ، برای افزایش آگاهی‌، تشویق به پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان سرطان تلاش می‌کنند. همچنین، انجمن جهانی سرطان و سازمان جهانی بهداشت هرساله به‌منظور مشارکت فردی و گروهی در امر مبارزه با سرطان، مضمون و شعار ویژه‌ای برای این روز انتخاب می‌کنند. شعار روز جهانی سرطان 2019 این است: «من هستم و خواهم بود». در سال 2018، مرگ‌ومیر ناشی از سرطان را 9،500،000 نفر تخمین زده‌اند که به‌معنای مرگ روزانه 26،000 نفر براثرِ این بیماری است. با افزایش استرس‌های محیطی، بدترشدن کیفیت هوا، سبک زندگی و عادات غذایی انتظار می‌رود این میزان در سال‌های آینده افزایش یابد. هر ماده‌ای که موجب آسیب‌های رادیکال آزاد و تقویت سلول‌های سرطانی شود، «ماده‌ی سرطان‌زا» نام دارد. مواد سرطان‌زا اشکال مختلفی دارند. برخی از آن‌ها از این قرارند: مواد سرطان‌زای فیزیکی (تابش‌های فرابنفش و یون‌ساز) مواد سرطان‌زای بیولوژیکی (برخی از باکتری‌ها و ویروس‌ها و انگل‌ها) مواد سرطان‌زای شیمیایی (محصولات مصنوعی ساخته‌شده‌ی صنایع، اجزای دود، آفت‌کش‌ها، مواد شیمیایی به‌کاررفته در صنایع غذایی و...) مجموعه‌مقالات زومیت درباره‌ی سرطان
سرطان: علائم، تشخیص و درمان سرطان پوست: علایم، پیشگیری و درمان سرطان خون و هر آنچه باید درمورد آن بدانیم استفاده از اینترنت برای درمان سرطان مفید است یا مضر؟
علاوه‌بر آنچه گفته شد، برخی عوامل دیگر نیز هستند که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند. این عوامل عبارت‌اند از: افزایش سن سبک‌زندگی استرس‌زا در زمینه‌ی وضعیت تغذیه‌ی ضعیف به‌دلیل مصرف کم میوه و سبزی مصرف دخانیات و الکل عفونت‌های مزمن اضافه‌وزن بیش‌ازحد و افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان، مری، روده‌ی بزرگ، تخمدان و مخاط رحم برخی از غذاها نیز ممکن است خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان را افزایش دهند. ازجمله‌ی این غذاها عبارت‌اند از: گوشت سوخته: وقتی گوشت قرمز و گوشت‌های فراوری‌شده با درجه‌ی حرارت بالا کباب شوند و بسوزند، آمین‌های هتروسیکلیک و هیدروکربن‌های آروماتیک چندحلقه‌ای آسیب‌زننده به DNA تولید می‌کنند. درنتیجه،‌ گوشت را با حرارت متوسط بپزید و در فواصل زمانی آن را بچرخانید. شیرین‌کننده‌های مصنوعی: روی‌آوردن به مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی برای اندوختن قدری کالری تصمیم عاقلانه‌ای محسوب نمی‌شود. مطالعات مختلف ارتباط بین شیرین‌کننده‌های مصنوعی و خطر ابتلا به سرطان را در بررسی‌های آزمایشگاهی نشان داده‌اند. غذاهای کنسروی: جداره‌ی داخلی بیشتر قوطی‌های کنسرو حاوی ماده‌ای به‌نام بیسفنول-A است که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. اغلب بسته‌بندی‌های پلاستیکی نیز حاوی این ماده هستند. از بین غذاهای کنسروی، کنسرو گوجه و فراورده‌های آن بدترین نوع به‌شمار می‌روند؛ زیرا خاصیت فراوان اسیدی گوجه موجب می‌شود بیسفنول-A بیشتری به غذای درون قوطی راه پیدا کند. غذاهای بسیار شور: مصرف منظم غذاهای بسیار شور، نظیر گوشت خوابیده در نمک و ماهی نمک‌سود، با آسیب به جداره‌ی معده و ایجاد التهاب ممکن است به بروز سرطان معده منجر شود. ازاین‌رو، همیشه محصولات تازه و محلی انتخاب کنید. گوشت فراوری‌شده و دودی: مصرف بیش‌از‌حد گوشت‌های فراوری‌شده، ازجمله ژامبون و بیکن و سوسیس، خطر ابتلا به برخی از سرطان‌ها را ممکن است افزایش دهد. وقتی غذاهای دودی در حرارت زیاد پخته شوند، نیترات موجود در آن‌ها که برای افزایش طول عمر غذا افزوده شده، به نیترات خطرناک‌تری تبدیل می‌شود.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

درباره اهمیت واحدهای سنجش

درمان تنبلی چشم با بررسی 2 مسیر جداگانه مغز

جدال بر سر یک توافق

نکاتی برای رهایی از درد سیاتیک

چرا هواپیما هنگام فرود دچار ضربه می‌شود؟

برجام در کانون توجه نشست سران و وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا

چند توصیه برای پیشگیری از نیش حشرات در فصل گرما

ترجمه گریه کودکان با کمک هوش مصنوعی

نقش بیمه در تضامین و حمایت از سرمایه گذاری داخلی

جشنواره های بومی محلی؛ فرصتی برای فراغت های هیجان انگیز

دلایل "واپس زدگی" ازدواج در جوانان

بایدها و نبایدهای مقابله با ریزش مو

ارتباط کمبود ریزمغذی‌ها با افت کیفیت خواب

استفاده از ژن‌های پرش‌کننده برای اصلاح اشتباهات ژنتیکی ژنوم

اخترزیست‌شناسی: حیات فراتر از زمین

وسعت آلودگی پلاستیکی اعماق اقیانوس‌ها فراتر از تصور است

موفقیتی بی‌سابقه در ویرایش مستقیم ژن‌های سلول‌های بنیادی

ارتباط اختلالات متابولیکی با الگوی نامنظم خواب

دانشمندان راهی برای نجات گربه شرودینگر یافته‌اند

3 توصیه مهم برای سلامت قلب زنان

انتخاب رهبر برای ارکستر ملی، مسکن یا درمان

ساخت قرنیه مصنوعی با کمک فناوری چاپ 3 بعدی

مخاطره برجام و فرار طرف های مقابل از اجرای تعهد

درون ذهن شکارچی:‌ چه کسی دوست دارد یک شیر را به قتل برساند؟

احیای سلول‌های آسیب‌دیده قلب به‌کمک سلول‌های بنیادی جفت

عادت‌هایی که به استخوان‌ها آسیب می‌زنند

ای ‌پس ازسوء القضا حسن القضا

دانشمندان به چگونگی ویرایش خاطرات نزدیک‌تر شده‌اند

دو عارضه مهم کمبود "یُد" / علایم کم‌کاری و پرکاری تیروئید

نقش چای در کاهش خطر سکته مغزی

ثواب صله رحم در قاب احادیث

روزگار سپری شده سحرخوانی

خاطرات حین خواب از طریق امواج مغزی تقویت می‌شوند

تشریح بزرگ‌ترین برنامه کنترل جمعیت تاریخ ایران

چرایی افزایش حشرات در استان تهران؛ از پروانه‌ها تا ملخ‌ها

قابلیت تکامل سلول‌های نابالغ به سلول‌های بنیادی

معرفی کتاب شیوه گرگ اثر جردن بلفورت

انقلاب علمی چین؛ بخش دوم: تحول آینده پاکستان و سریلانکا

فعالین سیاسی برای پیروزی در جنگ امید چه می گویند

لغو امتیاز تنباکو؛ ضربه سهمگین بر پیکره استعمار

ابداع روشی متفاوت برای نمک‌زدایی آب

تماشا کنید: رویای ثروتمندترین مرد جهان برای تسخیر فضا

موفقیت پژوهشگران در تولید انرژی برق از آسمان شب

هنگام اتصال به وای فای عمومی چه نکته‌هایی باید رعایت شود؟

هرآنچه باید در مورد هویت برند بدانید

گزارش مهم سازمان ملل: یک میلیون گونه جانوری در آستانه انقراض هستند

ایران و آمریکا در مقابل امتحانی سخت

سفر به زهره؛ داغ‌ترین سیاره منظومه شمسی

چگونه برندها مشهور می‌شوند؟

کشف جهش ژنتیکی جدیدی که موجب کاهش ترس و اضطراب می‌شود