راه ترقی

آخرين مطالب

عادی شدن شرایط سخت آب‌وهوایی بعد از گذشت چند سال اقتصاد

عادی شدن شرایط سخت آب‌وهوایی بعد از گذشت چند سال
  بزرگنمايي:

راه ترقی - جدیدترین پژوهش‌ها نشان داده است که مردم بعد از گذشت دو تا هشت سال به شرایط سخت آب‌وهوایی عادت می‌کنند.

هرچند الگوهای غیرعادی آب‌وهوایی همیشه وجود داشتند؛ اما در یک اقلیم در حال تغییر، حوادث آب‌وهوایی شدید با تکرار بیشتری رخ می‌دهند. امسال نیز در اقصی‌نقاط دنیا این وضعیت را شاهد بوده‌ایم. اما اگر در منطقه شما دما افزایش یابد، آیا متوجه این موضوع خواهید شد؟ طبق پژوهشی که اخیراً در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا به چاپ رسیده است، اغلب اوقات، پاسخ این سؤال خیر است. در این پژوهش، پژوهشگران بیش از دو میلیون پیام توئیتری را به‌منظور بررسی واکنش مردم به حوادث آب‌وهوایی بررسی کردند. در حقیقت، این پژوهش پیشنهاد می‌دهد که مردم بعد از گذشت دوسال شرایط آب‌وهوایی شدید را عادی می‌بینند. این امر ممکن است منجر به دست کم گرفتن میزان گرمایش جهانی توسط مردم شود، باتوجه‌به اینکه در حال‌حاضر این موضوع باعث تغییرات شدید دما شده است. به‌عنوان مثال، اگر شما بعد از سال 1976 به‌دنیا آمده باشید، زمین در هر سال از زندگی شما از دمای میانگین قرن بیستم گرم‌تر بوده است. فرانسیس سی.مور، نویسنده اصلی این پژوهش و استادیار دانشگاه کالیفرنیا، می‌خواست بداند که مردم چگونه براساس تجربیات گذشته، خود را با افزایش دمای شدید وقف می‌دهند. او در این‌باره گفت: شما هرجای دنیا که بروید مردم در حال اظهارنظر درباره‌ی آب‌وهوا هستند. اما نوع آب‌وهوایی که آن‌ها درباره‌اش صحبت می‌کنند در هر مکان متفاوت است. این تفاوت به ما نشان می‌دهد که برای مردم آن منطقه چه نوع آب‌وهوایی غیرمعمول است.
این گروه پژوهشی پیام‌های پست‌شده در توئیتر بین سال‌های 2014 تا 2016 را تجزیه و تحلیل کردند که شامل داده‌های مکانی در آمریکا می‌شد؛ آن‌ها 60 میلیون توئیت را که در آن‌ها به آب‌وهوا اشاره شده بود، پیدا کردند؛ سپس دمای محلی در زمان ارسال آن توئیت‌ها را با دمای پایه‌ای مقایسه کردند که درواقع دمای متوسط بین سال‌های 1990-1981 در همان مناطق و در همان زمان از سال بود. دکتر مور گفت: آنچه که ما به‌دنبال آن هستیم این است که: چگونه حجم توئیت‌ها درباره‌ی آب‌وهوا تغییر کرده است، و به‌خصوص تغییرات آن‌ها نسبت به تغییرات دما را بررسی کنیم. دکتر مور و همکارانش دریافتند که اگر مردم شرایط آب‌وهوایی را تجربه کنند که به آن عادت ندارند (چه سرما و چه گرما)، در مورد آن شرایط زیاد توئیت می‌کنند. اما اگر منطقه‌ی مورد نظر در سال‌های اخیر این نوع دما را تجربه کرده باشد، حتی اگر آن شرایط آب‌وهوایی در مقایسه با دمای پایه بسیار شدیدتر باشد، مردم مایل به توئیت کردن درباره‌ی آن نیستند. در این حالت شرایط آب‌وهوایی سخت دیگر قابل‌توجه نبود. مقاله‌های مرتبط:
تغییرات اقلیمی چگونه باعث ایجاد سامانه‌های فاجعه‌بار آب‌وهوایی می‌شود؟ جهان در گرم‌ترین دهه‌ی خود در 150 سال گذشته به سر می‌برد
به‌طورکلی، برای آمریکایی‌ها در یک مکان خاص فقط دو تا هشت سال طول کشید تا معیارهای ذهنی خود را نسبت به آنچه که شرایط آب‌وهوایی عادی است، وقف دهند. به‌عبارت دیگر، آن‌ها دیگر آن دما یا شرایط آب‌هوایی را شدید نمی‌دانستند. این گروه پژوهشی در این‌باره گفت: تعریف «شرایط آب‌وهوایی عادی» باتوجه‌به شرایط اقلیمی متغییر به سرعت درحال تغییر است.
در چند دهه‌ی گذشته دمای تابستان‌ها به‌شدت افزایش پیدا کرده است سیف ام.محمد، دانشمند پژوهشی ارشد در شورای پژوهش ملی کانادا، که در این پژوهش دخیل نبود گفت که این پژوهش محدودیت‌هایی دارد. او ادامه داد: ما نمی‌دانیم که این توئیت‌ها چقدر نشان‌دهنده‌ی افکار عمومی هستند. زیرا گروه خاصی از مردم این توئیت‌ها را ارسال کردند که لزوماً نماینده‌ی گروه‌های بزرگتر مردم نیستند. بااین‌حال، دکتر محمد گفت که این پژوهش یک تلاش اولیه خوب بود برای درک اینکه چگونه مردم تغییر اقلیم را ازطریق آب‌وهوای شدید درک می‌کنند. او افزود: این موضوع به‌نوعی زنگ هشدار است که به ما می‌گوید ما این حوادث آب‌وهوایی غیرمعمول را در طول سال‌ها می‌بینیم و می‌توانیم به‌سرعت خودمان را با آن وقف دهیم. این موضوع یادآور داستان ساختگی قورباغه‌ای است که اجازه می‌دهد درصورت حضور در یک دیگ پر از آبی که به آرامی درحال گرم شدن است، تا زمان مرگش در آن دیگ باقی بماند، اما باید به این موضوع توجه داشته باشیم که قورباغه‌ها درواقع اجازه نمی‌دهند که به این صورت بمیرند؛ بلکه آن‌ها از آن دیگ به بیرون می‌پرند. عادت کردن مردم به این موضوع می‌تواند تمایل آن‌ها برای مقابله با گرمایش جهانی را کاهش دهد.
پژوهشگران گفتند که اگر مردم دیگر آب‌وهوای شدید را شدید نبینند، این موضوع ممکن است تمایل آن‌ها را برای پشتیباتی از اقداماتی که در راستای جلوگیری از گرمایش جهانی انجام می‌شود، کاهش دهد. دانشمندان علوم اجتماعی به «پنجره فرصت» اشاره می‌کنند؛ مواقعی که رویدادهای شدید می‌توانند به مثابه‌ی محرک تغییرات اجتماعی عمل کنند. کاتیا بروندیز، استادیار پژوهشی در دانشگاه ایالتی آریزونا، که در این پژوهش دخیل نبود در این‌باره گفت: وقتی‌که مردم از چیزی جان سالم به‌در می‌برند که تهدیدآمیز یا حتی گاهی مرگبار است، این موضوع واقعاً نحوه‌ی تفکر آن‌ها درباره‌ی چیزی‌که قبلاً بود را تغییر می‌دهد و اغلب می‌تواند اقدامات آن‌ها را تحریک کند. الیزابت هیمن اینفیلد، استاد دانشگاه ماساچوست، که او نیز در این پژوهش دخیل نبود در این‌باره گفت: دیگر حوادث شدید و مکرر آب‌وهوایی که با تغییر اقلیم، تشدید می‌شوند، مانند آتش‌سوزی و گردباد، می‌توانند در تحریک مردم به اقدامات پیشگیرانه موثرتر باشند. حتی اگر ما به دماهای شدید و غیرمعمول عادت کنیم، ممکن است که هنوز هم اثرات آن را حس کنیم. دکتر مور و همکارانش از یک روش به‌نام تحلیل احساس برای تجزیه و تحلیل حالت‌ توئیت‌های مردم (حتی اگر توئیت آن‌ها درباره‌ی آب‌وهوا نبود) در مناطقی که در معرض افزایش دمای شدید قرار داشتند، استفاده کردند. (روش تحلیل احساس به‌دنبال کلماتی بامفهوم مثبت و منفی می‌گردد.) آن‌ها دریافتند مردمی که در معرض دمای شدید بودند امتیاز احساس منفی‌شان از حد متوسط بالاتر بود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/60945/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جولان گرانی در کالاهای اساسی؛ حبوبات 30 درصد گران شد

افزایش نرخ سود بین بانکی در هفته پایانی فروردین ماه

خداداد و قهرمانی روی سکوهای تختی

تصمیم ژاوی برابر رئال مادرید

رضایت باشگاه هوادار از سرمربی جوان

ناامنی عربستان برای تماشاگران فوتبال

بازیکنان تیم ملی در جلسه فنی وحید شمسایی

تمجید گواردیولا از لیورپول

آخرین وضعیت کشتی آزاد برای المپیک

قرقیزستان از شکست برابر تاجیکستان گریخت

مدیرروستا: منافع برخی کشیدن ترمز پیشرفت لیگ است

اتفاق عجیب برای ژیمناست تاریخ‌ساز ایران

ارزیابی دستگاه‌های اجرایی در برابر تهدیدات با حضور رئیس ستادکل نیروهای مسلح

سردار شکارچی: قدرت بازدارندگی ایران مانع تهاجم دشمنان است

واکنش سفارت ایران در لندن به کمپین نمایندگان پارلمان انگلیس علیه سپاه

وزیر دفاع سابق آمریکا: سکوت ایران و اسرائیل می‌تواند نشانه پایان تنش‌ها باشد

اظهارنظر بولتون درباره واکنش ناچیز رژیم صهیونیستی: ایران در این مورد خیلی خیلی خوش‌شانس بود

شبکه 12 تلویزیون رژیم اسرائیل: ایرانی‌ها ما را مسخره‌ می‌کنند

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

چهره ها/ شوخی جالب شاهرخ استخری با بازپخش سریال هایش

بچه بال مگسی رو واکس زده!

چرا «گناه فرشته» نظر مخاطب را جلب نکرد؟

اجرایی زیبا و جذاب در برنامه «صداتو»

آزار و قتل زن جوان توسط مرد همسایه؛ متهم: جسد مقتول را به آتش کشیدم

آمار نهایی داوطلبان نوبت دوم کنکور اعلام شد

نروژ بزرگترین کشتی‌های هیدروژنی جهان را می‌سازد

کناره‌گیری نویسندگان از «انجمن قلم آمریکا» در حمایت از غزه

واکنش نماینده مجلس به ادعای دولت درباره قیمت دلار 100 هزار تومانی

برگزاری جلسه تایید صلاحیت خریداران سرخابی‌

مودریچ هم‌وطنش را به رئال مادرید فروخت!

قرارداد سرمربی والیبال ایتالیا تا 2026 تمدید شد

روایتی متفاوت از دیدار سپاهان و ذوب‌آهن

دبل شهاب زاهدی در بازی امروز آویسپا فوکوکا مقابل جوبیلو ایواتا

فیلم کوتاه تغییر چهره با حضور کریستیانو رونالدو

تصمیمات احساسی و ذوب شدن آهسته فولاد

احتمال لغو سفر ملی‌پوشان ووشو به چین

امیرعبداللهیان: نتانیاهو از کنترل خارج شده و باید مهار شود

فرمانده ارتش به فرمانده سپاه پیام داد

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارد

خانواده جعفری‌جوزانی عزادار شدند

آهنگ «معین زد» رو از خود خواننده قشنگ‌تر خوندن!

فیلم شهرک در بخش مسابقه جشنواره بین‌المللی «کازابلانکا»

فیلم موزیک «آمده ام تو به داد دلم برسی» با صدای علیرضا قربانی

ارسلان کامکار: خودمان را با پررویی تحمیل کرده‌ایم؛ ما را نمی‌خواهند!

لحظه انفجار مهیب بر اثر نشت گاز

جزئیاتی تازه درباره حذف اسم پدر و مادر از کارت ملی

دستگیری روانشناس روانی که با اسلحه و بی‌سیم از زنان اخاذی می‌کرد!

اینتل بزرگترین رایانه نورومورفیک جهان را ساخت

روشی برای نقشه‌برداری از نانوحفره‌های روی غشاء ارائه شد