راه ترقی

آخرين مطالب

انسان‌ها در حال نابودی فرهنگ شامپانزه‌ها هستند اقتصاد

  بزرگنمايي:

راه ترقی - شامپانزه‌ها به‌دلیل داشتن رفتارهای مختلف و استفاده از ابزار، از فرهنگ اجتماعی برخوردار هستند اما دخالت انسان در طبیعت منجر به نابودی این فرهنگ خواهد شد.

زبان، موسیقی و هنر در میان گروه‌ها و اقوام مختلف متفاوت است. این تفاوت‌ها به انسان، نه‌تنها در شناسایی فرهنگ بلکه در شناخت فرهنگ‌های دیگر هم کمک می‌کند. از طرفی در سال‌های اخیر بحث‌ها و پژوهش‌های زیادی در مورد فرهنگ حیوانات آغاز شده است. براساس مشاهدات دانشمندان در بیش از نیم قرن گذشته، شامپانزه‌ها هم از ابزار استفاده می‌کنند. اما باتوجه‌به پیچیدگی رفتارها در میان گروه‌های مختلف شامپانزه‌ها، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که میمون‌ها استفاده از ابزار را به‌صورت اجتماعی فرا گرفته‌اند و بنابراین می‌توان کاربرد ابزار در میان حیوانات را یک رفتار فرهنگی دانست. این مشاهدات، آغاز پژوهش روی رفتارهای فرهنگی گونه‌های دیگر بود. دلفین‌ها و نهنگ‌های قاتل هم زبان متفاوتی دارند و به شیوه‌های مختلف از ابزار استفاده می‌کنند. فعلا بیشترین تمرکز دانشمندان بر فرهنگ پستانداران است. میمون‌های کاپوچین از آمریکای جنوبی و مرکزی، 13 آداب اجتماعی مختلف دارند، برای مثال نحوه‌ی صدا زدن، استفاده از ابزار، ساخت آشیانه و اشیای دیگر در میان گونه‌های مختلف اورانگوتان متفاوت است.
اما هیچ‌ گونه‌ای به‌اندازه‌ی شامپانزه‌ها ازنظر تکامل فرهنگی حائز اهمیت نیست. فرهنگ شامپانزه‌ها، مجموعه‌ی وسیعی از آداب اجتماعی مثل نحوه‌ی تمیزکردن و آرایش کردن تا جلب‌توجه جنسی گونه‌های نر و نوع ابزار به‌کاررفته برای یافتن دانه‌ها را در برمی‌گیرد. براساس یک بررسی اولیه، 39 رفتار مختلف در فرهنگ شامپانزه‌ها دیده می‌شود. این رفتارها مقدمه‌ای برای بحث در مورد وجود یا نبود فرهنگ در حیوانات بودند. مقاله‌های مرتبط:
تشابه عجیب بین زبان ارتباطی شامپانزه و انسان تفاوت‌‌های نرم‌‌افزاری مغز انسان با میمون‌
رفتارهای فرهنگی شامپانزه‌ها هم مانند فرهنگ انسان‌ها برای زندگی اجتماعی ضروری هستند. برای مثال یک شامپانزه‌ی جوان از جنگل‌های تایی ساحل ایووری، برای بازی با همنوع خود و علامت‌دهی به او یک لانه‌ی کوچک و ابتدایی می‌سازد و داخل آن می‌نشیند. در اغلب گروه‌های دیگر، شامپانزه از گودال‌های زمینی برای استراحت استفاده می‌شود. زندگی با انسان‌ها
اما حالا در محیطی که روزبه‌روز بیشتر تحت تسلط و هجوم انسان قرار می‌گیرد، شامپانزه‌ها به‌دنبال بقای خود هستند. با کاهش جمعیت شامپانزه‌ها، تغییرات رفتاری هم در آن‌ها دیده می‌شود. به‌طور خلاصه، انسان‌ها در نابودی فرهنگ شامپانزه‌ها نقش دارند. دو دانشمند با بررسی داده‌های 144 جامعه‌ی شامپانزه‌ای در آفریقا به این نتیجه رسیدند که با افزایش دخالت انسان‌ها در زیست‌بوم شامپانزه‌ها، تنوع رفتاری آن‌ها هم کاهش پیدا کرده است. نتایج این بررسی در مجله‌ی Science منتشر شده‌اند. قطع بی‌‌رویه‌ی درختان و شکار غیرمجاز دو عامل مهم در کاهش تنوع فرهنگی شامپانزه‌ها هستند
مکانیزم اصلی این تغییر هنوز کاملا شناخته نشده است. براساس یک تعریف واضح‌تر، افزایش دخالت انسان به‌معنی کاهش تعداد شامپانزه‌ها خواهد بود. قطع بی‌رویه‌ی درختان، آلودگی منابع آبی توسط معدنچی‌ها و خطر شکار توسط شکارچیان قاچاقچی و جاده‌سازی‌ بی‌رویه باعث شده تا سرنوشت بازماندگان هم در معرض خطر قرار بگیرد. تمام این موارد باعث می‌شوند شامپانزه‌ها به گروه‌های کوچک‌تری تقسیم شوند و از روش‌های ارتباطی در فاصله‌ی نزدیک مثل جیغ زدن و طبل زدن روی تنه‌ی درختان برای ارتباط با یکدیگر استفاده کنند. این اختلال‌ها، مانع گسترش رفتارهای فرهنگی می‌شوند زیرا گروه‌های کوچک فرصت یادگیری اجتماعی از یکدیگر را از دست می‌دهند. از طرفی شامپانزه‌ها با روش‌های جدیدی مثل خوردن محصولات کشاورزی انسان‌ها، خود را با شرایط جدید وفق می‌دهند؛ اما باوجود این تطبیق‌ها، فعالیت‌ کلی انسان‌ها باعث از بین رفتن و نابودی تنوع رفتاری غنی در میان شامپانزه‌ها می‌شود. تک فرهنگی شامپانزه‌ها
اما برای مثال اگر گونه‌های سنگال تا تانزانیا در یک موجودیت فرهنگی ادغام شوند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ به‌طورکلی می‌توان گفت که گونه‌های تک فرهنگی اساسا مشکل‌ساز نیستند. هیچ رابطه‌ی مستقیمی بین ادغام گونه‌ها و تنوع فرهنگی وجود ندارد. برای مثال، مگس‌ها، موش‌ها و کروکدیل‌ها در یک اقلیم وسیع زندگی می‌کنند ولی فرهنگی در میان آن‌ها دیده نمی‌شود. از بین رفتن تنوع رفتاری شامپانزه‌ها اساسا تهدیدی برای بقای گونه‌ها نیست؛ اما از بین رفتن تنوع می‌تواند مشکلات بزرگ‌تری به‌دنبال داشته باشد که بدترین سناریوی آن، کاهش گونه‌ها است. از طرفی هنوز هم نمی‌توان در مورد چگونگی تطبیق رفتارها نظر داد. از بین رفتن تنوع زیستی، تغییراتی مثل چگونگی واکنش حیوانات به دسترسی به غذا و نحوه‌ی تطبیق آن‌ها با تغییرات اقلیمی را به‌دنبال دارد. انسان‌ها به‌شکل جبران‌ناپذیری، فرصت منحصربه‌فرد کشف یک مجموعه‌ی کامل از تنوع فرهنگی در میان این‌ گونه‌ها را از دست می‌دهند. وقتی دانشمندان گروه جدیدی از شامپانزه‌ها را کشف می‌کنند، معمولا به رفتارهای منحصربه‌فرد فردی در آن‌ها پی‌ می‌برند که قبلا هرگز دیده نشده‌اند. اگر همین روند ادامه پیدا کند، فرصت بررسی ریشه‌های تکاملی این‌گونه‌ها برای همیشه از بین خواهد رفت؛ اما اگر محافظت از تنوع فرهنگی انواع گونه‌ها به یک اولویت تبدیل شود، می‌توان بقای پستانداران را تضمین کرد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/61625/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

انیمیشن فان عمر مومنی از پنالتی برناردو سیلوا مقابل رئال مادرید

کنایه باشگاه پاری سن ژرمن به برد مقابل بارسلونا؛ قاب عکس بازی در کنار تابلوی منا لیزا!

برتری 5-2 آژاکس مقابل بایرن مونیخ و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

4 گل برتر دور برگشت مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا فصل 2023/24

ریو فردیناند و چالش انتخاب های دوگزینه ای از بین بازیکنان آرسنال و بایرن مونیخ

نصیرزاده: تیم ملی خواهان خمس بود اما باشگاه مخالفت کرد

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

حسینی در مسیر قهرمانی سپاهان و تراکتور!

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک