راه ترقی

آخرين مطالب

اختلالات خواب، بازاری چند میلیارد دلاری در عصر فناوری خلق کرده است اقتصاد

  بزرگنمايي:

راه ترقی - اندازه‌‌ی بازار جهانی داروها و گجت‌‌های مبارزه با اختلالات خواب به 37.5 میلیارد دلار می‌‌رسد؛ اختلالی که رشد آن در هزاره‌‌ی جدید آسیب‌‌های سنگینی به بهره‌‌وری جوامع وارد کرده است.

هر ساله، شرکت مشاوره‌‌ای فراست اند سالیوان روز جهانی خواب را با نشان WorldSleepDay# در سراسر جهان جشن می‌گیرد تا آگاهی جوامع را نسبت به اهمیت خواب به‌‌عنوان یک نیاز ضروری در دنیای مدرن افزایش دهد؛ نیازی که امروزه اغلب به‌‌واسطه‌‌ی عادات نادرست زندگی مدرن به‌‌طور جدی مورد سرکوب قرار گرفته است. برآورد می‌‌شود هم‌‌اکنون حدود یک میلیارد نفر به‌‌نوعی از برخی اختلالات خواب رنج می‌برند؛ این خود زنگ خطری برای بهداشت جهانی است تا تمام تلاش خود را برای یافتن راه‌‌حلی برای حل این معضل به‌‌کار گیرد و تا نرسیدن به نقطه‌‌ی مطلوب از پای ننشیند. تمام سیستم‌‌های بهداشت در سرتاسر جهان بر این باورند که خواب مهم‌ترین عامل مؤثر در شاخص سلامت و تندرستی عمومی است و از این منظر، اهمیت آن حتی از «امنیت مالی» نیز بیشتر است. متاسفانه، امروزه بیش از 80 درصد از جمعیت جهان، هنگام خواب، تلفن همراه را در دسترس خود نگاه می‌‌دارند. دراین‌میان، بیش از 50 درصد از افراد مبتلا به اختلالات خواب، قبل از خوابیدن تمایل‌‌به استفاده از موبایل یا اینترنت دارند. این قضیه باعث شده است تا بسیاری از کارشناسان ضمن آگاهی از بحران پیش‌‌رو، درصدد اقدامی عاجل برآیند. خواب، یک مسئله‌‌ی جنسیتی نیز محسوب می‌شود
ساعت بیولوژیکی زنان یک ساعت جلوتر از مردان است و درنتیجه، زنان بیشتر تمایل دارند که زودتر به خواب رفته و همچنین زودتر بیدار شوند. پس بی‌جهت نیست که میزان شیوع اختلالات خواب در زنان دو برابر مردان برآورد شده است. ساعت بیولوژیکی زنان یک ساعت جلوتر از مردان است
بیش از یک‌‌سوم زنان شاغل در ایالات‌متحده از کمبود خواب رنج می‌‌برند و به‌‌ندرت می‌‌توانند بیش از 6 ساعت در شبانه‌‌روز بخوابند. این باعث شده خطر ابتلا به بی‌خوابی در زنان، به حدود 40 درصد بیشتر از مردان برسد . کمبود خواب و استرس مزمن و مداوم، پیامدهای شدیدی برای سلامت جسمی و روانی افراد دارند. احتمال ابتلای افراد به بیماری‌های مزمن در افراد مبتلا به بی‌‌خوابی، 4 برابر بیشتر از افراد عادی گزارش شده است.
اقتصاد قرن بیست و یکم بازار قرص‌ها و داروهای ضد بی‌‌خوابی را گرم کرده است
خواب بدیهی‌‌ترین نیاز ما است؛ اما متاسفانه در این دهه، ما یاد گرفتیم که این موضوع را نادیده بگیریم. در دهه‌‌ی گذشته، سالیانه برای بیش از 60 میلیون آمریکایی‌، مصرف قرص‌‌های خواب‌‌آور تجویز شده است که نشان می‌‌دهد ما چگونه تلاش داریم ساعت‌‌های بیولوژیکی خود را متناسب‌‌با عصر فناوری دستکاری کنیم. فراست اند سالیوان، اندازه‌‌ی بازار جهانی داروهای و تجهیزات مبارزه با بی‌‌خوابی را 37/5 میلیارد دلار برآورد کرده و نرخ رشد مرکب سالانه ( CAGR ) مربوط‌به این صنعت را تا سال 2022 حدود 6/5 درصد تخمین زده که حتی از متوسط نرخ رشد کل صنعت پزشکی نیز بالاتر است. این امر لزوم ورود صنعت را به این عرصه نه با هدف درمان، بلکه با هدف پیشگیری و و پایش این معضل نشان می‌‌دهد. مؤثرترین پیشرفت‌‌های صورت‌‌گرفته در دهه‌‌ی گذشته، تلاش برای افزایش آگاهی و اطلاع‌‌رسانی درباره‌‌ی عادات خواب سالم بوده است. متاسفانه، ما حتی برای حصول اطمینان از خواب مناسب و ساعات کافی استراحت خود نیز به فناوری وابسته هستیم. این وابستگی‌‌به گجت‌‌ها برای خواب به‌‌خصوص در میان متولدین هزاره‌‌ی جدید به‌‌خوبی احساس می‌شود. زنگ بیدارباش برای شرکت‌های فناوری خواب به‌‌صدا درآمده است
خواب به‌‌عنوان معضل پزشکی نسل جدید، مورد توجه بسیاری از شرکت‌ها قرار گرفته است. جالب اینکه تشک‌ها، رختخواب‌‌ها، دوره‌‌ها، اپلیکیشن‌‌ها و پایشگرها همگی ازجمله ادواتی هستند که برای کمک‌‌به خواب بهتر نسل جدید درحال بازطراحی هستند. نرخ رشد مرکب بازار اختلالات خواب حدود 6/5 درصد تخمین زده شده است
Beddit ، یکی از اولین برندها در صنعت ادوات پایشگر خواب به‌‌شکل حسگرهای نازک درون تشک است. این روش به کاربر کمک می‌کند تا کیفیت خواب خود را درک کند و علایمی حیاتی را برای کمک به مدیریت خواب و سلامتی فرد ثبت‌‌ و ضبط می‌‌کند. این عرصه شامل تعداد زیادی از شرکت‌‌های نوپا با ادوات و فناوری‌‌های گوناگون جهت مدیریت اختلالات خواب است که به بیماران برای غلبه بر این معضل یاری می‌‌رسانند. برخی از این روش‌ها شامل سیستم Balluga می‌‌شوند که خود متشکل از یک تخت هوشمند مجهز به سیستم‌‌ ضد خرناس است. در آن‌‌سو، فناوری‌‌هایی شرکت‌‌هایی مانند LumosTech به چشم می‌‌خورند که با ایجاد خوابی متناسب در افراد، می‌‌تواند با عوارض مشکلاتی نظیر پرواززدگی نیز مقابله کند؛ فناوری‌‌ای که شاید برای بسیاری از اهالی دنیای دیجیتالی قرن بیست‌‌و‌‌یکم یک نیاز ضروری به نظر برسد. پلتفرم Sleepio با جلب توجه میلیون‌‌ها کاربر در سراسر جهان توانسته به آن‌ها کمک کند تا با بهره‌‌مندی از برنامه‌‌های بهبود خواب، بر عادات نامطلوب خواب خود غلبه کرده و از سلامت و تندرستی لازم بهره‌‌مند شوند.
تجهیزات دیگری نظیر NightBalance نیز وجود دارند که درواقع گجت‌‌هایی پوشیدنی با قابلیت سنجش وضعیت خوابیدن کاربر هستند و با ایجاد لرزش‌‌هایی نامحسوس، به‌‌صورت ناخودآگاه فرد را وادار به تغییر وضعیت خود هنگام خواب می‌‌کنند و درنتیجه می‌‌توانند در مدیریت اختلالات آپنه خواب مؤثر واقع شوند؛ اختراعی ازسوی شرکت Royal Philips که توانست دامنه‌‌ی محصولات این شرکت را در صنعت خواب توسعه بخشد. مقاله‌های مرتبط:
بی خوابی؛ عارضه‌ای با چند حالت عملکردی متفاوت مغز پس از بی‌ خوابی‌ مزمن، به‌معنای واقعی کلمه خودخوری می‌کند
در کشورهای توسعه‌‌یافته‌‌ای مانند آمریکا، سالانه 2 هزار الی 4 هزار دلار هزینه صرف آزمایش‌‌ها و هزینه‌‌های درمانی هر فرد مبتلا به اختلالات خواب می‌‌شود. این یک هزینه‌ی نسبتا سنگین برای وضعیتی است که تنها نوعی اختلال محسوب می‌‌شود و نه یک بیماری. بنابر اطلاعات آکادمی پزشکی خواب در آمریکا، بی‌خوابی یکی از انواع اختلالات خواب بوده است که به‌‌تنهایی توانسته سالانه خسارتی به‌‌ارزش یک میلیارد دلار در بخش بهره‌‌وری تحمیل کند. این بیماری بر کیفیت زندگی افراد تاثیر می‌گذارد و می‌تواند منجر به بیماری‌‌هایی نظیر نارسایی قلبی، فشار خون، دیابت ، فیبریلاسیون دهلیزی، سکته و غیره گردد. از این‌‌رو، بسیاری اختلالات خواب را به‌‌عنوان قاتل خاموش خطاب می‌‌کنند. در اقتصاد عصر جدید، بشر به‌‌دنبال ابزارهایی است که به رشد اقتصادی کمک می‌کنند. چه اتفاقی می‌‌افتد اگر این حرکت به‌‌بهای کمبود خواب ما تمام شود؟ آیا ممکن است که بهره‌وری و بازدهی خود را در آینده از دست بدهیم؟ شاید وقت آن فرا رسیده است که بفهمیم چرا خواب برای سلامتی، تندرستی و عملکرد شغلی ما این‌‌قدر اهمیت دارد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/61728/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هفت پله قرمز بورس؛ پیش‌بینی کارشناسان از بازار کم‌رونق در سال جاری

گزارشی از وضعیت بازار اجاره بهای مسکن؛ اجاره بها، رهای رها !

ستاره‌های پرسپولیس تنیسور شدند

هرندی تهران قهرمان لیگ گلبال بانوان شد

گل زاهدی شایسته بردن جایزه پوشکاش است

دنیای وارونه سپاهان در لیگ بیست و سوم!

تکذیب مصاحبه عضو کمیته انضباطی درباره حامدی‌فر

برنامه مرحله فینال لیگ برتر بسکتبال اعلام شد

اسامی 14 بازیکن تیم ملی والیبال جوانان در لیگ ملت‌های آسیای مرکزی

صحبت‌های تند درویش درباره سپاهان و نقشه نخ‌نمای سازمان لیگ

جای امباپه باشم، عربستان را به رئال ترجیح می‌دهم!

توضیح اسبقیان درباره حواشی پرسپولیس - سپاهان

آماری عجیب؛ بعضی از نمایندگان در طول چهار سال کمتر از 100 روز در مجلس حضور داشته‌اند!

پزشکیان: در درمان بیماری‌های خاص مانده‌ایم

آیین‌نامه اجرایی قانون نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس ابلاغ شد

حضور نشر شاهد با حدود 20 اثر تازه در نمایشگاه کتاب تهران

تجلیل از خانواده معلم شهید غریب در اسارت «صفدر محمدی» در کرمانشاه

دیدار مدیریت شعب بانک سپه آذربایجان شرقی با سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان

«غلامحسین بنان» از سنتی‌های سنت‌شکن بود

آخر زهر خودش رو ریخت!

دستپاچه شدن شریفی مقدم در برنامه صبحانه ایرانی

فیلم سینمایی «آبی روش» پروانه نمایش گرفت

ترانه «جان غزل» با صدای زیبای محمد حشمتی

جزئیات ربوده شدن کودک 18 ماهه تالشی

قطع نخاع نوزاد 5 ماهه گلستانی بر اثر شکستن قلنج!

تسریع در روند رسیدگی به معافیت پزشکی سربازان حین خدمت

زمین چگونه شگل گرفت؟

گریه ای افتاد در من بی امان

داروی دل نمی‌کنم کان که مریض عشق شد

مرثیه‌ای برای رنج شالیکاران گیلانی؛ برنجی که فروش نمی‌رود‌

ادعای نماینده مجلس: درآمد 6 هزار میلیارد تومانی مافیای پسماند در تهران

آخرین وضعیت سدهای کشور

دومین پیش‌بینی درست میثاقی درباره استقلال!

هاشمی: سازمان لیگ باید در بخش‌ فرهنگی و داوری دقت داشته باشد

پرفروش‌ترین لباس‌های فصل جاری NBA

توخل اعتیاد عجیب هری کین را فاش کرد

شرفی: فوتبالیست‌های ما فقط خالکوبی زدن را از خارجی‌ها یاد گرفتند

صحبت های وحید شمسایی پس از دیدار با رهبر انقلاب

خبر خوش وزیر ورزش برای ورزشگاه آزادی

بیگی: به ارونوف باختیم نه پرسپولیس

نورمحمدی: در جام حذفی هدفی جز قهرمانی نداریم

علی عسکری: نام زیبای استقلال، بر تیم استقلال برقرار خواهد ماند

ساوت‌گیت جانشین تن‌هاخ می‌شود؟

رئیسی، وجدان‌های بیدار بشری را به یاری ملت مظلوم غزه فراخواند

انتقاد آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود

واکنش وزیر کشور به ادعای حمایت دولت از یک لیست سیاسی در انتخابات مجلس

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: وزارت اقتصاد، صحبت‌های دَرِ گوشی را شفاف کرد

شهرستان‌های استان تهران 57شهید امدادگر تقدیم انقلاب کرده است

مدیرکل بنیاد مازندران از ثبت بیش از پنج هزار تاریخ شفاهی والدین شهدا خبرداد

مجری پرحاشیه از صداوسیما کنار گذاشته شد!