راه ترقی

آخرين مطالب

هم‌بنیان‌گذار واتساپ: همین الان فیسبوک را پاک کنید اقتصاد

هم‌بنیان‌گذار واتساپ: همین الان فیسبوک را پاک کنید
  بزرگنمايي:

راه ترقی - برایان اکنتون، هم‌‌بنیان‌گذار واتساپ که سرویس پیام‌رسان خود را به فیسبوک فروخت، در اظهارنظری جدی، همه‌ی مردم را به ترک غول شبکه‌ی اجتماعی فراخواند.

هم‌بنیان‌گذار واتساپ ، برایان اکتون، در جدیدترین اظهارنظر خود با لحنی تند به‌نوعی همه‌ی مردم را به پاک کردن حساب‌های کاربری خود در فیسبوک فراخواند. او که اکنون مدیر شرکت غیرانتفاعی Signal از رقبای جدی واتساپ است، مدیرعامل فیسبوک، مارک زاکربرگ را به‌خاطر معامله‌ی حریم خصوصی کاربران برای درآمدزایی، مورد انتقاد قرار داد. برایان در صحبت‌های خود از همه‌ی مردم خواست تا با پاک کردن همه‌ی اپلیکیشن‌های خانواده‌ی فیسبوک از گوشی‌های هوشمند و دیگر دستگاه‌های خود، اکوسیستم آن را ترک کنند. اظهارنظرهای او، پس از اتهامات پی‌در‌پی مرتبط با حریم خصوصی غول شبکه‌های اجتماعی صورت می‌گیرد؛ اتهاماتی که هر کدام در ماه‌های گذشته، فاجعه‌هایی برای فیسبوک به‌همراه داشته‌اند. مقاله‌های مرتبط:
زیرساخت پیام‌رسان واتساپ، اینستاگرام و مسنجر فیسبوک ادغام می‌شوند فیسبوک برای واتساپ ارز دیجیتال توسعه می‌دهد
هم‌بنیان‌گذار واتساپ در سال‌های گذشته هم به‌صورت جدی از شرکت‌های سیلیکون‌ولی همچون گوگل و فیسبوک انتقاد کرده بود. او آن‌ها را به‌خاطر مدل درآمدی و هزینه کردن داده‌های مردم برای کسب پول، سرزنش می‌کند. اکنون او برای دومین بار، نظر منتقدانه‌ی جدی خود را دربرابر شرکت بزرگی همچون فیسبوک بیان می‌کند. او سال گذشته‌ی میلادی هم در پی بحران کمبریج آنالیتیکا ، از مردم خواسته بود که فیسبوک را ترک کنند. برای یادآوری بهتر است بدانید که داده‌های 87 میلیون کاربر به‌صورت نادرست در اختیار کمبریج آنالیتیکا قرار گرفت که در جریان انتخابات سال 2016 آمریکا، استفاده شد. فیسبوک، در ماه‌های گذشته با چندین پرونده‌ی حقوقی پیرامون حریم خصوصی و سوءاستفاده از داده‌های کاربران هم روبه‌رو شده بود. آن اتهامات، موجب بازرسی‌های جزئی کمیسیون تجارت فدرال آمریکا، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آن کشور و همچنین چند سازمان دولتی دیگر در روندهای کاری فیسبوک شد. اکتون در سال 2014 سرویس پیام‌رسان خود را به مبلغ 19 میلیارد دلار به مارک زاکربرگ فروخت. او در سال 2017 و پس از اعلام تصمیم فیسبوک برای نمایش تبلیغات در واتساپ، شرکت را ترک کرد . او در دفاع از تصمیم خود برای فروش واتساب در سال 2014 گفته بود که هدفش، سودرسانی به کارمندان و سرمایه‌گذاران بوده است. به‌علاوه، اکتون گفت که قدرت و توجیهی برای رد کردن پیشنهاد فیسبوک نداشت.
اکتون در مصاحبه‌ای در دانشگاه استنفورد کالیفرنیا گفت: من 50 کارمند داشتم و باید به آن‌ها فکر می‌کردم. درنتیجه، درآمدی که آن‌ها از فروش شرکت کسب می‌کنند نیز برایم مهم بود. من باید سرمایه‌گذاران شرکت و همچنین سهم کم خود را نیز در نظر می‌گرفتم. درنهایت، اگر تصمیم به رد پیشنهاد هم داشتم، نفوذ کافی برای اجرای آن نداشتم. مدیرعامل سابق واتساپ در صحبت‌های خود گفت که مدل درآمدزایی فیسبوک را در آن اپلیکیشن پیام‌رسان نمی‌پسندند. شایان ذکر است، هم‌بنیان‌گذار دیگر واتساپ یعنی جان کوم هم یک سال پس از همکار قدیمی خود شرکت را ترک کرد . او هم با رویکرد فیسبوک درباره‌ی داده‌های شخصی کاربران و حریم خصوصی مخالف بود. بنیان‌گذاران واتساپ در گذشته تلاش کردند تا بدون بمباران کردن کاربران با تبلیغات، از سرویس خود درآمدزایی کنند. آن‌ها حتی دریافت یک دلار به‌صورت سالانه از کاربران را نیز در نظر داشتند که در روزهای ابتدایی کار واتساپ آن را امتحان کردند. این زوج تصور می‌کردند که مدل سرویسی برای واتساپ، می‌تواند مسیر علاقه‌مندی و اهداف آن‌ها را به کاربران نزدیک کند. آن مدل، نیاز کاربران به حریم خصوصی و امنیت حرفه‌ای را هم تأمین می‌کرد و در مقابل مدل فیسبوک، یعنی فروش داده‌ها به تبلیغ‌دهنده‌ها برای پیدا کردن راحت‌تر مخاطبان، قرار می‌گرفت. It is time. #deletefacebook
— برایان اکتون (@brianacton) بیست مارس 2018 توییت مشهور برایان اکتون اکتون درباره‌ی طرح دریافت سالانه یک دلار از کاربران گفت: اگر یک میلیارد کاربر داشته باشید، با آن مدل به یک میلیارد درآمد در سال می‌رسید، اما گوگل و فیسبوک چنان درآمدهایی را نمی‌پسندند. آن‌ها میلیاردها دلار درآمد از هر سرویس می‌خواهند. هم‌بنیان‌گذار واتساپ قبلا در مصاحبه‌ای با واتساپ گفته بود که فیسبوک و مدیرش قصد دارند در دوره‌ای 5 ساله، درآمد واتساپ را ازطریق نمایش تبلیغات به کاربران، به 10 میلیارد دلار برسانند. به‌علاوه، او از طرح‌های آن‌ها برای ایجاد ارتباط مستقیم کسب‌وکارها با مخاطبان صحبت کرد. اکتون در آن مصاحبه گفت: انگیزه‌ی درآمدزایی با ساختارهای سرمایه‌داری، یا نیاز به پاسخگو بودن به وال‌استریت، باعث شد تا نفوذ به حریم خصوصی کاربران این‌چنین افزایش یابد و رخدادهایی اتفاق بیافتد که مورد پسند هیچ‌یک از ما مردم نیست. ای کاش محدودیت‌هایی در آن حوزه‌ها وجود داشت. ای کاش روش‌هایی برای محدود کردن شرکت‌ها داشتیم. هنوز، چنان ساختارهایی وجود ندارند و این موضوع، من را می‌ترساند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/61780/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس دومین بانک بزرگ روسیه: سوئیفت باید از بین برود

پیش بینی تولید 13.5 میلیون تن گندم در سال جاری

نصیرزاده: سرمربی جدید تا پایان فصل بعد می‌ماند

جابه‌جایی 3 تراکتوری با جدایی خمس

نه فرانسه و نه پی‌اس‌جی؛ مقصد زیدان مشخص شد

باقری تک و تنها در جنگ با آلوز و حسینی

در آستانه ال‌کلاسیکو؛ کاپیتان رئال تمرین نکرد

اقدام حمایتی دولت انگلیس از ورزشکاران روسی

زوج دفاعی جدید شجاع؛ حضور کمرنگ اما موثر!

دانشجو: حادثه امنیتی سفارت ایران در پاریس پایان یافت

موضع اردوغان درخصوص حادثه اصفهان

ظریف: عدم محکومیت تجاوز اسرائیل توسط شورای امنیت، ایران را ناگزیر به دفاع مشروع کرد

تصاویری از بازداشت عامل حمله به کنسولگری ایران در پاریس

وقوع حادثه امنیتی مقابل سفارت ایران در پاریس؛ عامل حمله دستگیر شد

واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین از سوی آمریکا

بوسه امیر جعفری بر پیشانی همسرش در یک سریال

بیت باکس زیبای دی جی و بچه ها در حضور آقای طهماسب

واژگونی پراید حادثه آفرید

مرغ کیلویی چند؟

روند ادامه‌دار کاهش قیمت سکه

سقوط سهام آسیا

تن‌هاخ: گارناچو از من عذرخواهی کرد

دروازه‌بان جنجالی بازی حساس را از دست داد

احضار دانیال اسماعیلی‌فر به کمیته انضباطی

پیکان، شکست‌ناپذیر غیر از تقابل با پرسپولیس!

درخشش تیکدری روی گل کلاسیک گل‌گهر

ترکیب تراکتور بدون خمس زیر و رو شد!

فلاح: دوست داشتم برای آقای گلی تلاش کنم

ترکیب هجومی نساجی مقابل تراکتور

رنکینگ توپ طلا؛ فرش قرمز برای بلینگام!

ادعای عجیب ویدال؛ دوست داشتم برای رئال بازی کنم!

آمریکا: در هیچ اقدام تهاجمی علیه ایران شرکت نکردیم

وقوع حادثه امنیتی در مقابل سفارت ایران در پاریس

مهارت شگفت‌انگیز بازیگر مشهور سینما در کشیدن نقاشی

متیو مک کانهی: وقتی خدا رو داری یه رفیق داری اون رفیقم خودتی

اجرای تماشایی از آهنگ «پینک فلوید» با گیتار الکتریک

تصاویر هوایی از وضعیت «زرآباد» در استان سیستان و بلوچستان بعد از بارندگی

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

اهمیت بجا آوردن شکر خدا در جلد هفتم کتاب «طعم شیرین خدا»

نویسنده آمریکایی: خاورمیانه در پرتگاه جنگ گسترده‌تری است که هیچ‌کس نمی‌خواهد

خانه‌های کلنگی تهران چند؟

اتهام بزرگ به هالند و دی‌بروینه

کاسمیرو اشک آنچلوتی را درآورد!

واقعیت مصدومیت‌های جنجالی‌‌ترین تنیسور ATP

ترابی، اثرگذاری روی صد گل لیگ برتر!

معرفی تیم داوری بازی ملوان و سپاهان

اتلتیکومادرید، بارسلونا را پولدار می‌کند

با شگفتی‌سازان دقیقی علیه استقلال

جزئیات مقابله سامانه‌های پدافند هوایی با اشیای مشکوک در آسمان اصفهان

دستور فرمانده به یگان‌های امدادی سپاه برای کمک به سیل‌زدگان