راه ترقی

آخرين مطالب

چرا دستیابی به اهداف بزرگ شما را خوشحال‌تر نمی‌کند؟ اقتصاد

  بزرگنمايي:

راه ترقی - بیشتر مردم، خوشحالی خود را وابسته به تحقق اهداف یا شرایط مطلوب خاص می‌دانند، اما برخلاف تصور، دستاوردهای بزرگ به شادمانی بلندمدت منجر نمی‌شوند.

این جمله را با نام بردن یکی از اهدافی که دارید، کامل کنید: «من زمانی شاد خواهم بود که...» چه چیزی سرانجام شما را خوشحال می‌کند؟ راه‌اندازی شغل رویایی‌تان؟ قرارداد بستن با یک مشتری بزرگ، یا خرید یک خانه؟ درحالی‌که هدف‌گذاری و دستیابی به اهداف می‌تواند حس رضایت شما را بهبود دهد، خوشحال نبودن در لحظه‌ی حال و اعتقاد به اینکه با دستیابی به اهداف، خوشحال‌تر می‌شوید، یک باور کاملاً اشتباه است. به‌گفته‌ی گیلیان مندیچ ، روانشناس متخصص، چنین تفکراتی نهایتاً به افسردگی انسان و حساسیت بیمار منجر می‌شوند. او می‌گوید: اغلب اوقات مردم بیش‌ازحد روی نقاط عطف زندگی (تعطیلات، سفرها یا جشن‌ها) متمرکز می‌شوند و توجه کمی به رویدادهای روزمره دارند. اما رویدادهای روزمره تأثیر عمیقی بر خوشحالی عمومی افراد دارند. اگر زندگی خود را در تعقیب لحظات بزرگ بگذرانید، لزوماً به شادی پایدار و با مفهومی نمی‌رسید. دلیلی که پشت این واقعیت قرار دارد، سازگاری لذت باورانه یا Hedonic Adaptation نامیده می‌شود. انسان‌ها در سازگاری با تغییرات زندگی، بسیار عالی عمل می‌کنند. این ویژگی در دوره‌های سخت زندگی واقعاً سودمند است و به ما کمک می‌کند خودمان را با چیزهای جدید اطراف، سازگار کنیم. اما از طرف دیگر، وقتی به هدفی می‌رسیم که اصولاً باید احساس خوشبختی فوق‌العاده‌ای به ما بدهد (مثل خرید یک ماشین جدید، پیدا کردن یک شغل جدید یا ورود به رابطه‌ی جدید) خیلی سریع با آن سازگار می‌شویم. درنتیجه، دستاوردهای جدیدی که باید انفجار خوشبختی را به زندگی ما بیاورند، خیلی زود به واقعیات عادی و دوزهای کوتاه‌مدت شادی تبدیل می‌شوند.
البته سازگاری هدونیک، تنها ریشه‌ی عدم خوشحالی انسان پس از دستیابی به اهداف بزرگ نیست. به‌گفته‌ی مندیچ، تنها 10 درصد از شادی ما به شرایطی که در آن قرار داریم بستگی دارد. این در حالی است که 40 درصد از شادی انسان، تحت تأثیر افکار و رفتار روزمره‌ی او حاصل می‌شود و 50 درصد از شادی نیز ریشه‌ی ژنتیک دارد. بنابراین حتی اگر نقاط عطف زندگی، 10 درصد از خوشحالی ما را تعیین می‌کنند، پس صرف فکر کردن به دستاوردها و اهداف بزرگ، قرار نیست ما را به انسان‌های شادتری تبدیل کند. رسیدن به خشنودی بلندمدت به معنای تمرکز بر رویدادهای روزانه است، نه‌فقط رویدادهای مهم. شما برای تقویت «عضلات شادی» خود، باید خوشحالی را در اتفاقات روزمره پیدا کنید. اما چگونه؟ به این منظور می‌توانید به توصیه‌های زیر عمل کنید:
برای لذت بردن از خوشی‌های کوچک زندگی وقت بگذارید
کمی مکث کنید. تأمل کردن و چشیدن طعم شادی، راه بسیار خوبی برای تفکر آگاهانه درباره‌ی احساس واقعی شما در زمان خوشحالی است. از یک فنجان قهوه‌ی خوشمزه لذت ببرید، از اینکه مدت‌زمانی را با دوست خود گذرانده‌اید، قدردان باشید. به‌جای اینکه اجازه بدهید احساسات مثبت رد شوند بی‌آنکه به آن‌ها توجهی کرده باشید، برای تصدیق، قدردانی و لذت بردن از آن‌ها وقت بگذارید. مندیچ می‌گوید: «مزه کردن یا درک کردن احساسات، به‌عنوان یک عامل قدرتمند بهبوددهنده‌ی شادی شناخته می‌شود.» این تمرین ساده‌ی خودآگاهی، به شما کمک می‌کند شادی را در اتفاقات روزمره بیابید.
سخاوتمند باشید
هنگامی‌که شما کار خوبی برای دیگران انجام می‌دهید یا در حق آن‌ها لطفی می‌کنید، بدنتان اندورفین آزاد می‌کند. احتمالاً می‌دانید که اندورفین، بخش‌هایی از مغز انسان را که به شادی، لذت و پیوندهای اجتماعی مرتبط است، فعال می‌کند. مقاله مرتبط:
آیا هوش بیشتر، شادی بیشتری را برای فرد به ارمغان می‌آورد؟
راه‌های ساده‌ای برای سخاوتمند بودن بیابید: مثلاً برای فردی که پشت سر شما در صف ایستاده، یک قهوه بخرید، همکارانتان را تحسین کنید یا از فرد دیگری تعریف کنید.
بیشتر قدردانی کنید
تمرین قدردانی یا سپاسگزاری، نه‌تنها شادی شما را افزایش می‌دهد، بلکه همچنین شما را از استرس ، اضطراب و افسردگی نیز محافظت می‌کند. مندیچ می‌گوید: «تمرین قدردانی، یکی از ساده‌ترین راهکارهای مقابله با سوگیری منفی مغز (تمایل به چسبیدن به افکار و آیتم‌های منفی محیط) است. یک دفترچه سپاسگزاری درست کنید و هرروز، پنج چیزی را که به خاطر آن‌ها سپاسگزارید، در آن بنویسید. یا به‌سادگی، مدت کوتاهی از روز خود را به درک و لمس احساس قدردانی اختصاص دهید. مهم نیست از چه چیزی شکرگزار هستید، مثلاً به خاطر خانواده و دوستان، یا آفتابی شدن هوا پس از یک هفته‌ی بارانی و دلگیر؛ مهم این است که احساس خوب قدردانی را تجربه کنید.
بیشتر ورزش کنید
ورزش منظم، به کاهش استرس، اضطراب و افسردگی کمک می‌کند. مندیچ می‌گوید: «ورزش و شادی، هردو مستقل از هم، با آزاد شدن اندورفین (هورمون احساس خوب) در ارتباط هستند و عملکرد سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‌کنند. به‌علاوه، انتشار هورمون کورتیزول (هورمون استرس) را نیز پایین می‌آورند.» پس بهتر است که راهی بیابید و هرروز ورزش را (حتی به مدت چند دقیقه) به فعالیت‌های روزمره‌ی خود اضافه کنید، زیرا در این صورت شادی عمومی خود را افزایش می‌دهید.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/62002/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سپهبد مقتدر

رئیس سازمان انرژی اتمی: تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد

واکنش وزیر خارجه به تصمیم اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم‌ جدید علیه ایران

مصاحبه دیده نشده رضا داوودنژاد که با دیدنش بغض می‌کنید

چی در ذهن آرمان میگذره

آهنگ دلی «دال» را با اجرای حمید هیراد تماشا کنید

ادعای عجیب خواننده ایرانی: دو دور دور دنیا چرخیدم

کشف بقایای زنان خفه شده‌ به شیوه «مافیاهای ایتالیایی» در مراسم قربانی 6 هزار سال پیش

آغاز سال تحصیلی جدید از 10 شهریور؟!

رعد و برق وحشتناک در جیانگژی چین

واکنش وزیر علوم به انتقادات دانشجویان به عدم حضور در دانشگاه‌ها

فرمانده فراجا:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

قالیباف: بانک مرکزی، سازمان برنامه‌وبودجه و وزارت بهداشت مسئول گرانی و کمبود دارو هستند

کمبود بیش از 100 هزار پرستار در کشور

اجرای آزمایشی برای اثبات قانون اول نیوتون

شعرخوانی زیبا از دکتر کاکاوند

کی بود کی بود من نبودم؟!

توضیح بانک صادرات درباره دلایل خرید بخشی از سهام پرسپولیس

مدیرعامل سازمان ملی مسکن: زمین 1.8 میلیون واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

24 آزادراه به عوارضی الکترونیکی مجهز شد

شرط ادامه کار املاک "دیوار" از زبان مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن

لبخند مدافع پرسپولیس به نیمکت‌نشینی‌های ادامه دار!

رسوایی در برزیل؛ روی تیته آب دهان انداختند!

گره تیم ملی را جوان 24 ساله باز کرد

پرسپولیس و خاطره تلخ از آلومینیوم در جام حذفی!

تغییر شمسایی در خط دروازه تیم ملی جواب داد

تکرار اتفاق جنجالی ال‌کلاسیکو در بازی رم-بولونیا

چالش مسعود شجاعی در جام شیرین

بازسازی یک عکس‌ خاطره‌انگیز‌ فوتبالی توسط فوتسالی‌ها

نساجی هیچ‌وقت آن قدر شمالی نبود

اینتر قهرمان شد، چون یک تیم بود!

مطرح شدن نام طارمی بعد از قهرمانی اینتر

جعفرزاده: اگر صادقانه از مردم کف خیابان بپرسید می‌گویند ما فردی مانند ظریف می‌خواهیم

ادعای گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد

حضور رئیس‌جمهور در آرامگاه اقبال لاهوری

ظریفیان: مهم‌ترین مشکل رئیسی این بود که درک درستی از شرایط نداشت

13 فیلم به جشنواره کن اضافه شد

انتشار جزئیات تازه از بیماری ترانه علیدوستی

«تغییر چهره 2» ساخته می‌شود؛ بازگشت نیکلاس کیج و جان تراولتا

یک هم‌خوانی برای افزایش حال خوب در کنسرت خواننده پاپ

ریزش دومین بنای خشتی ایران

شببه‌سازی صحنه جالب از برخورد دو سیاهچاله!!

آدمی حسرت سرگردونه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جهش تولید با مشارکت مردمی

سرمقاله مردم سالاری/ سنگ‌اندازی بی‌نتیجه اسلواکی در مسیر توافق مهاجرتی ناتو

سرمقاله قدس/ چالش‌های «شانگهای» برای برقراری صلح در غزه

سرمقاله همدلی/ چماق و هویج وعده صادق در پرونده هسته‌ای

غافلگیری کاخ سفید از ابعاد حمله ایران

شمسایی: حذف ژاپن اتفاق نبود بلکه پیشرفت فوتسال در آسیاست

یک دلیل برای عدم موفقیت اونای امری با بایرن مونیخ