راه ترقی

آخرين مطالب

تنهایی می‌تواند برای نوجوانان مفید باشد اقتصاد

تنهایی می‌تواند برای نوجوانان مفید باشد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - پژوهشگران دریافته‌اند نوجوانانی که دوست دارند زمان خود را به‌تنهایی بگذارند و در این مدت، حس انرژی و آرامش بیشتری دارند، منزوی یا افسرده نیستند.

پژوهش جدیدی نشان می‌دهد نوجوانانی که ترجیح می‌دهند اوقات خود را به‌تنهایی بگذرانند، احتمالا می‌دانند چه چیزی به نفعشان است. طبق این پژوهش، تنهایی زنگِ‌خطر منزوی‌بودن یا افسردگی نیست. پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا علت اصلی این موضوع را حق انتخاب می‌دانند و می‌گویند: وقتی به‌‌دلیل تنبیه یا درنتیجه‌ی اضطراب اجتماعی، تنهایی بر نوجوانان و کودکان تحمیل می‌شود، می‌تواند مشکل‌ساز باشد؛ اما وقتی نوجوان خودش تنهایی را انتخاب می‌کند، این انتخاب به رشد شخصی و خودباوری او کمک می‌کند. مارگارتا آزمیتیا، استاد روان‌پزشکی در دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: تنهایی فشاری بسیار منفی‌، به‌‌ویژه بر نوجوانانی وارد می‌کند که به‌عنوان ناهنجار اجتماعی یا منزوی شناخته می‌شوند؛ اما گاهی اوقات تنهایی خوب است. درواقع، یادگیری تنهاماندن نوعی مهارت است و می‌تواند باعث سرزندگی و تقویت روحیه شود. اکثر پژوهش‌های قبلی تنهایی را با منزوی یا خجالتی‌بودن اشتباه گرفته‌اند. آزمیتیا می‌گوید: کودکانی که اوقات خود را به‌تنهایی می‌گذرانند، با این مشکل مواجه هستند که به‌ آن‌ها اَنگ منزوی‌بودن می‌زنند یا آن‌ها را افرادی می‌دانند که مهارت‌های اجتماعی کافی ندارند. بسیار مفید است بدانید کِی می‌خواهید تنها باشید و کِی دوست دارید اوقات خود را با دیگران سپری کنید. این پژوهش به مزایای تنهایی و تمایز آن با منزوی‌بودن می‌پردازد. مقاله‌های مرتبط:
غلبه بر چالش تنهایی، زمانی‌که کار کردن در خانه را تجربه می‌کنید تشدید احساس تنهایی، حاصل تجارب منفی در رسانه‌های اجتماعی سه برهه از زندگی که در آن انسان بیشترین احساس تنهایی را دارد
ویرجینیا توماس، استادیار روان‌شناسی کالج ویلمینگتون، مسئولیت این پژوهش جدید را در آزمایشگاه مارگارتا آزمیتیا برعهده داشته و درزمینه‌ی نقش تنهایی در ارتقای هویت و سلامتی عاطفی اطلاعات زیادی به‌دست آورده است. او می‌گوید: وقتی نوجوانان ترجیح می‌دهند وقت خود را به‌تنهایی بگذرانند، تنهایی به آن‌ها امکان خوداندیشی یا تجلی خلاقیت یا احیای معنوی می‌دهد؛ اما وقتی این تنهایی به آن‌ها تحمیل می‌شود، به‌عنوان مثال، چون دوستی ندارند؛ پس در تعاملات اجتماعی شرکت نمی‌کنند، دچار ناراحتی و اضطراب اجتماعی می‌شوند یا به‌خاطر این رفتار تنبیه می‌شوند.
توماس و آزمیتیا به‌منظور تشخیص انگیزه‌های تنهاماندن، پژوهشی 14 موردی را در دستورکار خود قرار دادند که از پاسخ‌دهندگان می‌خواست انگیزه‌ی خود برای تنهابودن را براساس چهار گزینه مشخص کنند: 1. وقتی با خودم تنهایم، احساس می‌کنم پرانرژی‌ام؛ 2. از محیط ساکت لذت می‌برم؛ 3. از اینکه وقتم را با دیگران سپری کنم،‌ حس خوبی ندارم؛ 4. از رفتار یا صحبت‌هایم در جمع دیگران پیشمان می‌شوم». توماس می‌گوید: ما به نتایج واضح و مشخصی رسیدیم که معیارهای مطمئنی برای تنهایی سازگار و ناسازگار به‌شمار می‌روند. افرادی که تنهایی را انتخاب می‌کنند، فقط به این دلیل که احساس طردشدن دارند یا انزوا را ترجیح می‌دهند، بیشتر درمعرض خطر اضطراب اجتماعی و انزوا و افسردگی هستند و درنتیجه، سطح پایین‌تری از ارتقای هویت و استقلال و روابط مثبت با دیگران برایشان اتفاق می‌افتد. درمقابل، کسانی که تنهایی را بنابر دلایل مثبتی نظیر خوداندیشی یا علاقه به سکوت و آرامش انتخاب می‌کنند، درمعرض هیچ خطری قرار ندارند. باتوجه‌به پیشرفت دنیای امروزی و وابستگی شدید به دستگاه‌های الکتریکی و...، لزوم ارتباط با دوستان و همکاری با دیگران در 24 ساعت کل هفته حس می‌شود. جوانان در چنین دنیایی مهارت کمی برای مدیریت مؤثر زمان تنهایی خود دارند. تحمیل تنهایی بر جوانانی که هم‌سالان یا دوستانشان آن‌ها را طرد کرده‌اند یا تنهایی خود را به‌منزله‌ی نفرت دیگران از خودشان می‌دانند، مشکلات زیادی به‌همراه خواهد داشت. بااین‌حال، پژوهشگران دریافته‌اند تمایل به‌تنهایی در نوجوانی زیاد می‌شود. توماس می‌گوید: این نتایج، آگاهی ما درباره‌ی تنهایی را افزایش داده است و اکنون می‌دانیم تنهایی می‌تواند اتفاقی مثبت و سازنده باشد. باوجوداین، سؤال اینجا است که چگونه تنها باشیم بدون اینکه احساس طردشدن کنیم؟ برای بسیاری از افراد تنهایی مانند انجام تمرینات عضلانی است که تا‌به‌حال انجام نداده‌اند. با تکرار آن، انعطاف‌پذیرتر می‌شوند و یاد می‌گیرند از تنهایی به‌نفع خودشان استفاده کنند. تنهایی تأثیر مثبت یکسانی روی افراد درون‌گرا و برون‌گرا می‌گذارد و البته برون‌گراها نیاز بیشتری به آن دارند. توماس می‌گوید: فرهنگ ما جبهه‌گیری زیادی درمقابل برون‌گرایی دارد. زمانی‌که نشانه‌های خجالتی یا درون‌گرابودن را در کودکان می‌بینیم،‌ نگران می‌شویم. این درحالی‌ است که نوجوانان زیادی وجود دارند که از تنهایی خود خوشحال‌‌اند و به‌ بهترین شکل از آن استفاده می‌کنند. این دو پژوهشگر از والدین می‌خواهند مزایای تنهایی برای کودکان را بپذیرند. آزمیتیا می‌گوید: والدین می‌توانند به کودکان خود بفهمانند تنهایی چیز بدی محسوب نمی‌شود و به‌معنای تنفر دیگران از آن‌ها نیست. تنهایی می‌تواند به سلامتی کودکان بیش‌ازحد تحریک‌شده کمک کند تا یاد بگیرند بدون نظارت دیگران و با اراده‌ی خود، رفتارشان را مهار کنند. ما باید این درک فرهنگی را اشاعه دهیم که لزومی ندارد همیشه اجتماعی باشیم؛ بلکه گاهی اوقات زمان تنهایی، زمان سودمندی برای انسان است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/62038/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات افزایش حقوق سرایداران مدارس اعلام شد

طرح تامین مالی ⁧تولید⁩ و زیرساخت‌ها در شورای نگهبان تایید شد

تاج : امیدوارم بتوانیم از کشور چین VAR را خریداری کنیم.

تاج: واگذاری باشگاه‌ها (استقلال و پرسپولیس) روز دوشنبه انجام می‌شود

فولاد در تیم ملی جوانان رکورددار شد

گواردیولا: پارسال لوکاکو ما را قهرمان اروپا کرد

وضعیت مبهم سنگربان پرسپولیس؛ بیرانوند به بازی با سپاهان می‌رسد؟

حسینی یاد ذوبی‌های محبوب زنده نگه داشت

استقلال و پرسپولیس یک قدم تا واگذاری

کنایه تاج به باشگاه‌های معترض سقف قرارداد

استراتژی استقلال خوزستان برای بقا جواب داد

محل برگزاری فینال جام حذفی مشخص شد

نام پتروشیمی‌های خریدار باشگاه استقلال مشخص شد

توصیه میرسلیم به دولت رئیسی درباره ریشه‌کنی فساد: جرأت‌مندانه عمل کنید!

تحسین حمله تنبیهی ایران توسط نمایندگان پارلمان ترکیه

گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره میزان خسارات عملیات تنبیهی «وعده صادق»

بررسی چالش‌های رژیم صهیونیستی با مستندهای افق

چه هوای دل‌انگیزی دارد این خانه!

عماد گَند زد!

حسین رفیعی: سیامک حرف میزنه من میخندم

هنرنمایی زنده یاد رضا داوودنژاد در «زندگی به شرط خنده»

خیام خوانی زیبا و تماشایی با خوانندگی آکا صفوی

واکنش سازمان ثبت احوال به حذف نام پدر از کارت هوشمند ملی

فرود فضانورد روسی با سرعت ونتاج کوپه استون مارتین بر روی قطب شمال!

‌زبان فارسی‌ را مدیون زبان متعادل سعدی هستیم

معاریو: ایران، روز قیامت را به اسرائیل نشان داد

روایت چتم‌هاوس از موفقیت راهبردی ایران در حمله به اسرائیل

ماجرای شایعه خروج ایران از ایکوم و ایکوموس چیست؟

پادشاه لخته

هم میهن: پایان گشت ارشاد و روسیاهی تندروها

صلاحیت خریداران استقلال و پرسپولیس تأیید شد

آغاز فروش اینترنتی دارو از ماه آینده

مهلت تبدیل مجوزهای قدیمی فعالان اقتصادی به مجوزهای جدید اعلام شد

یک دهه حرف‌های تکراری؛ آیا مواضع فرزین با رئسای سابق بانک مرکزی تفاوتی دارد؟!

تصمیم سخت ستاره چلسی؛ تردید برای جراحی

10 سال از یکی از سوپرگل‌های دیمیتار برباتوف با پیراهن موناکو گذشت

پس از یک سال؛ ستاره ناکام لیورپول جدا می‌شود

آنچلوتی: اگر نیاز باشد با 7 مدافع و دو گلر بازی می‌کنیم

آمار نیما کار پیام برای بازگشت را سخت کرد

ژاوی: براوو رئال، این صعود حلالشان باشد

انریکه: اول دورتموند را ببریم، به رئال هم می‌رسیم

تمدید قرارداد دی‌جورجی با ایتالیا

شوخی های جالب کاربران فضای مجازی با حمله اسرائیل به اصفهان

شورای ائتلاف در مرحله دوم انتخابات، لیست 16 نفره می‌دهد

کدام چهره‌های سیاسی در مراسم ترحیم معاون اول احمدی‌نژاد حضور داشتند؟

اعلام زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی

ارسال اقلام مورد نیاز به سیستان و بلوچستان توسط سپاه و ارتش

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

تیزر جدید شب‌آهنگی با حضور بازیگر زن جوان

پرفروش‌ترین و پرمخاطب‌ترین روز سینمایی فروردین 1403