راه ترقی

آخرين مطالب

ایران یکی از کشورهای پیش رو در زمینه مراقبت‌های اولیه سلامت است اجتماعی

ایران یکی از کشورهای پیش رو در زمینه مراقبت‌های اولیه سلامت است
  بزرگنمايي:

راه ترقی- محسن اسدی لاری درباره اجرای موفق مراقبت‌های اولیه سلامت در ایران افزود: صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) و سازمان جهانی بهداشت حدود 41 سال پیش با ایران همکاری‌هایی در زمینه مراقبت‌های اولیه سلامت داشتند و در نتیجه آن همکاری‌ها، بیانیه آلماآتا صادر شد. در این سال‌ها بسیاری از کشورها در زمینه اجرای مراقبت‌های اولیه سلامت تلاش کردند، اما خیلی موفق نبودند و ایران جزو معدود کشورهایی بود که در زمینه مراقبت‌های اولیه سلامت به موفقیت‌های زیادی رسید.

وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی این موفقیت در زمینه اجرای مراقبت‌های اولیه سلامت در کشور به دست آمد، زیرا یکی از آرمان‌های انقلاب اسلامی، حمایت از فقرا و محرومان و توجه به روستاییان بود.

اسدی لاری بیان کرد: در همان زمان شعار «پیشگیری بهتر از درمان است» هم مطرح شد و ایجاد شبکه‌های بهداشتی و درمانی در اسفند 63 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در کل کشور گسترش پیدا کرد. با تلاش نیروهای بهداشتی در 40 سال اخیر، در حال حاضر شبکه‌های بهداشتی و درمانی در روستاها و شهرهای مختلف به ارائه خدمت مشغول هستند و حدود 18 هزار خانه بهداشت در کشور وجود دارد.

استفاده از تجربه‌های ایران در مراقبت‌های اولیه سلامت

مدیرکل همکاری‌های بین الملل وزارت بهداشت اظهار داشت: سال گذشته در چهلمین سالگرد صدور بیانیه آلماآتا در زمینه مراقبت‌های اولیه سلامت، یونیسف و سازمان جهانی بهداشت بار دیگر برای تکمیل مراقبت‌های اولیه سلامت در سراسر جهان تلاش کردند و ایران به عنوان میزبان گردهمایی سالانه یونیسف انتخاب شد. در نشست منطقه‌ای سلامت و تغذیه کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا صندوق کودکان سازمان ملل متحد از تجربه‌های ایران برای اجرای مراقبت‌های اولیه سلامت استفاده می‌شود. هدف این گردهمایی سالانه که در ایران برگزار می‌شود، تعمیم دادن تجربه‌های ایران در منطقه است.

اقدامات یونیسف در ایران

اسدی لاری بیان کرد: یونیسف از حدود 4 دهه پیش اقدامات زیادی را در زمینه تغذیه انجام داده است. یونیسف اولین سازمان زیرمجموعه سازمان ملل متحد است که در ایران دفتر دایر کرد و حدود 70 سال است که در ایران فعالیت می‌کند. این فعالیت‌ها ابتدا با واکسیناسیون و بعد با راه اندازی کارخانه شیر پاستوریزه در تهران آغاز شد و پس از انقلاب این اقدامات در زمینه سلامت کودکان، واکسیناسیون، تأمین زنجیره سرما، توجه به تغذیه، غنی سازی آرد و یددار کردن نمک ادامه پیدا کرد.

وی ادامه داد: راهنمایی و کمک‌های فنی یونیسف در زمینه تهیه سبد غذایی برای زنان باردار و فقرا که توسط دولت تأمین می‌شد نیز از جمله اقدامات دیگر این صندوق بین المللی در ایران بود. تأمین زنجیره سرما در استان‌های سیل زده نیز جزو آخرین برنامه‌های یونیسف در ایران است. همچنین برنامه‌هایی در زمینه پیشگیری از انتقال ایدز از مادر به جنین جزو فعالیت‌های یونیسف است.

تلاش‌های نیروهای بهداشت در اجرای موفق مراقبت‌های اولیه سلامت

مدیرکل همکاری‌های بین الملل وزارت بهداشت درباره تلاش‌های نیروهای بهداشتی و تأثیر آن در اجرای موفق مراقبت‌های اولیه سلامت گفت: موفقیت این برنامه‌ها اول به خاطر وجود نیاز و دوم به خاطر وجود شبکه‌های بهداشت و نظام سلامت ایران بود. این توفیق به کمک تلاش نیروهای بهداشتی و شبکه‌های بهداشت اتفاق افتاد. زیرا شبکه‌های بهداشت توانستند نیازهای مردم را شناسایی کرده و بعد مشکلات را رفع کنند. در این بین از کمک‌های سازمان‌های بین المللی از جمله یونیسف نیز استفاده شد.

کاهش مرگ و میر نوزادان

اسدی لاری اظهار داشت: در حال حاضر کاهش مرگ نوزادان در کشور اتفاق افتاده است. حدود 30 سال پیش در هر 100 هزار مورد تولد زنده، 28 نوزاد فوت می‌کردند، اما این عدد اکنون به حدود 9.1 رسیده است که این رقم باید به زیر 4 برسد. برای اجرای این کار نیاز به همت ملی داریم که متخصصان بهداشت و درمان، متخصصان زنان و کودکان و بسیاری از تخصص‌ها باید همکاری و مداخله داشته باشند.

وی افزود: در این زمینه شاید به کمک‌های فنی بیشتری نیاز داشته باشیم و از کمک‌های سازمان‌های بین المللی نیز برای رسیدن به این هدف استفاده می‌کنیم.

نقش تحریم‌ها در کمک‌های سازمان‌های بین المللی

مدیرکل همکاری‌های بین الملل وزارت بهداشت گفت: تحریم‌ها در کمک‌های سازمان‌های بین المللی در حوزه سلامت مؤثر است. زیرا با وجود شعارهای آمریکا مبنی بر عدم تأثیر تحریم بر حوزه سلامت و کالاهای انسان دوستانه، بسیاری از موارد تحت تأثیر تحریم قرار دارد و حتی به خاطر وجود مشکل در نقل و انتقال پول، مشکلات فراوانی در این زمینه ایجاد شده است. هرچند یونیسف نقش خوبی در این زمینه داشته و صدای مظلومیت مردم ایران را به گوش جهان رسانده، اما باید اتفاقات دیگری در این زمینه بیفتد.

اسدی لاری بیان کرد: با مدیریت وزارت امور خارجه، سازمان‌های بین المللی مستقر در ایران و گروه‌های سلامت با محوریت سازمان جهانی بهداشت، برنامه‌هایی را برای کاهش اثر تحریم در حوزه سلامت تدوین کردند و برخی از این برنامه‌ها اجرایی شده است و ما نیز از این اقدامات قدردانی می‌کنیم.

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت نیز روز یک شنبه در نشست منطقه‌ای سلامت و تغذیه کشورهای خاورمیانه، شمال آفریقا و یونیسف که در هتل اوین برگزار شد از سازمان‌های جهانی بهداشت، یونیسف و کشورهای منطقه درخواست کرد به تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران در حوزه سلامت و منابع دارو و تجهیزات اعتراض کنند. او بیان کرد: در تحریم‌های ظالمانه علیه ایران با وجود شعارهای سلامت و نیازهای دارویی، پزشکی و غذایی مردم، بخش درمان نیز مورد هدف قرار گرفته است و باید یونیسف، سازمان جهانی بهداشت و کشورهای منطقه تداوم چنین تحریم‌های یک جانبه را محکوم کنند. آنها باید به یاری مردم بشتابند و علاقه مند هستیم برای تبادل دانش بر پایه مشارکت فعال و سازنده با دنیا مشارکت کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/68868/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

انیمیشن فان عمر مومنی از پنالتی برناردو سیلوا مقابل رئال مادرید

کنایه باشگاه پاری سن ژرمن به برد مقابل بارسلونا؛ قاب عکس بازی در کنار تابلوی منا لیزا!

برتری 5-2 آژاکس مقابل بایرن مونیخ و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

4 گل برتر دور برگشت مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا فصل 2023/24

ریو فردیناند و چالش انتخاب های دوگزینه ای از بین بازیکنان آرسنال و بایرن مونیخ

نصیرزاده: تیم ملی خواهان خمس بود اما باشگاه مخالفت کرد

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

حسینی در مسیر قهرمانی سپاهان و تراکتور!

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک