راه ترقی

آخرين مطالب

حذف ملاکِ سوء شهرت، خوب یا بد؟/ اعضای سابق شورای شهر پاسخ می دهند اجتماعی

  بزرگنمايي:

راه ترقی- شورای شهر تهران در تصمیم اخیر خود، ملاک حُسن شهرت و یا نداشتن سوء شهرت را برای کاندیداتوری شورایاری های محلات شهر تهران حذف کرد، که این تصمیم با انتقادات و ارزیابی های مثبت و منفی همراه بود.
افرادی که نظر مثبت به این تصمیم دارند، معتقدند که با این اقدام می توان تمام اقشار جامعه را در تصمیم گیری های شورای اسلامی شهر تهران مشارکت داد و با حذف و اصلاح این گونه پارامترها مردم را در بطن تصمیم گیری ها قرار داد.
در این راستا رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه نخبگان، تحصیل‌کرده‌ها، دانشجویان، زنان و افراد از صنوف مختلف می توانند به عنوان داوطلب در این انتخابات مشارکت کنند ابراز امیدواری کرد که با این تصمیم می توان به کمک فضای مجازی و سایر ابزار های تبلیغاتی، میزان شرکت در انتخابات شورایاری ها را مانند انتخابات شورای شهر تا 3 برابر افزایش داد.
در این بین مخالفان اصلاح چنین فیلتری در انتخاب داوطلبین شورایاری ها، معتقدند زیرساخت های لازم برای چنین اقدامی فراهم نشده و علاوه بر امکان سوء استفاده های جناحی و حزبی از این مسئله، این تصمیم منجر به آسیب های جدیدی در این نهاد می شود.
در همین راستا واکنش های جمعی از منتقدین به این اقدام شورای شهر را که خود از اعضای فعلی و اسبق شورای اسلامی شهر تهران می باشند را مورد بررسی قرار می دهیم.

رضا تقی پور:
تصمیم شورای شهر بر خلاف مسئله شفافیت است

عضو و سخنگوی سابق شورای شهر تهران در واکنش به تصمیم شورای شهر ضمن انتقاد از این اقدام به خبرنگار آریا افزود: با این حرکت ارتباط مردم با محله شان را قطع کرده ایم و در واقع امکان این که مردم می توانستند با شناخت اجتماعی خود به افراد مورد نظرشان رای بدهند را از آن ها سلب می کنیم.
تقی پور ادامه داد: این تصمیم از نظر اجتماعی و فرهنگ عامه مورد پسند نیست و نگاه افراد را نسبت به کسانی که در محلات همواره به خوشنامی و خوش سابقه ای شهرت داشتند خدشه دار می کند. بعضا گفته می شود خود حرکت شورای شهر و شورایاری ها به صورت مبنایی یک حرکت اجتماعی و سرمایه اجتماعی می باشد، اما پیام اتخاذ چنین تصمیم هایی این است که مردم به افرادی که نمی شناسند باید رای دهند. این تصمیم از نظر اجتماعی و فرهنگ عامه مورد پسند نیست و نگاه افراد را نسبت به کسانی که در محلات همواره به خوشنامی و خوش سابقه ای شهرت داشتند خدشه دار می کند.

احمد حکیمی پور: تصمیم شورای شهر منفعلانه است و مشکلی را حل نمی کند
عضو سابق شورای شهر تهران نیز ضمن انتقاد از تصمیم شورای شهر افزود: تصمیم شورای شهر تهران یک عمل منفعلانه است و مشکلی را حل نمی کند. در شهر تهران بسیاری از مردم تفاوت شورای شهر و شورایاری را نمی دانند و اشکال کار به دلیل آن است که شورای شهر تهران هنوز نتوانسته است پیوندی عمیق بین خود و متن جامعه تهران برقرار کند؛ افزون بر این، شورایاری ها هم نتوانسته اند این نقیصه را برطرف کنند. بنابراین شورای شهر باید در تصمیم خود بازنگری کند و با این اصلاحات به نظر نمی رسد که اتفاق خاصی بیافتد.
حکیمی پود ادامه داد: نیتی که از تشکیل شورایاری ها بود و اهدافی که برای آن مقرر شده بود محقق نشده است و اکنون اهداف شورایاری ها بعد از گذشت چند دوره نیازمند اصلاح و بازنگری می باشد.


عبدالرضا عزیزی:
شرکت افراد دارای سوء شهرت در انتخابات شورایاری ها مردم را بدبین می کند

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز یکی از منتقدین تصمیم شورای شهر تهران بود که در گفتگو با خبرگزاری آریا در خصوص حذف ملاک حسن شهرت و سوء شهرت کاندیداهای شورایاری ها اظهار داشت: وجود ملاک حسن شهرت برای انتخاب کاندیداهای شورایاری ها یک اصل بسیار خوب است که مردم به واسطه آن افراد مورد اطمینان و معتبر را انتخاب می کنند و باید به این نکته نیز توجه کنیم که شرکت افرادی که دارای سوء پیشینه و سوء شهرت می باشند مردم را بدبین می کند.

در این میان برخی از اعضای اسبق شورای شهر نیز مانند عبدالحسین مختاباد با این تصمیم موافقت کردند.

عبدالحسین مختاباد:
تصمیم شورای شهر تهران مبنی بر حذف ملاک حسن شهرت برای کاندیداتوری شورایاری شهر تهران تصمیم خوبی است

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران با استقبال از اقدام شورای شهر گفت: تصمیم شورای شهر تهران مبنی بر حذف ملاک حسن شهرت برای کاندیداتوری شورایاری شهر تهران تصمیم خوبی است. ممکن است مردم فردی را در یک محیط بنا به هر دلیلی دوست نداشته باشند اما مایل باشند به وی رای بدهند، درست مانند زمانی که در مدارس وظیفه مبصر بودن را به تنبل ترین دانش آموز می دادند تا تاثیر مثبتی داشته باشد.
مختاباد افزود: باید سیستم گزینشی بودن انتخابات از بین برود و مردم به بلوغی برسند تا خودشان تصمیم بگیرند که چه کسی را انتخاب کنند. اینکه در یک سیستمی چندین نفر بخواهند یک نفر را تایید یا رد کنند برای چند قرن گذشته است. بنابراین باید تصمیمی جدی گرفته شود تا همه مردم جامعه در این مناصب وارد شوند و احساس مسئولیت کنند. در جامعه امروز که کثرت گرایی وجود دارد و چندین جناح و گروه وجود دارند، هشتاد میلیون ایرانی باید احساس وظیفه کنند و با هر نوع طرز تفکر، نگاه، اعتقاد و حتی مذهبی باید برای ایران کار کنند و اقتصادی که چهل سال است مردم را تحت فشار قرار داده است را ترمیم کند. وجود چنین سیستمی در مملکت و عدم اصلاح آن نتیجه اش وضعیت نامطلوب در اقتصاد، فرهنگ، مجلس و دولتمردان ما می شود.


با این تفاسیر باید نتایج مثبت و منفی این تصمیم را به زمان واگذار کنیم و ببینیم که اقدام رئیس شورای شهرتهران و یارانش در پارلمان شهری مفید واقع می شود یا نظرات منتقدین و مخالفان می توانست موثرتر باشد.
لازم به ذکر است مهلت ثبت نام در انتخابات شورایاری ها تا ساعت 24 روز شنبه ( 15تیر) انجام می شود و زمان شرکت در انتخابات نیز (4 مرداد) می باشد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/69514/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیگنال مثبت به بورس تهران

هشدار بانک جهانی درباره نفت 100 دلاری

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

پوستر فدراسیون فوتبال برای دیدار امروز فوتسال ایران و ازبکستان

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

موزیک ویدئوی متفاوت از قطعه وطنیِ همایون شجریان

موسیقی بی‌کلام زیبا و آرامش‌بخش «بهشت» با هنرمندی پیدر بی هلند

نماهنگ تماشایی آرون افشار بنام «شب رویایی»

پیامدهای تعطیل شدن روز پنجشنبه

رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور آغاز شد

دستگیری 4 نفر سر جلسه کنکور

داستان عجیب گم شدن حلقه ازدواج

وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین 1403 با واردات

به کار گیری منشی های خانم در ادارات کرمانشاه ممنوع شد

کشف مکان دقیق دفن افلاطون

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا؛ سامانه بارشی جدی سه شنبه وارد کشور می‌شود

خبر خوش رئیس سازمان سنجش برای بازماندگان از کنکور به خاطر سیل

ماجرای قمه‌کشی در ارومیه

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969