راه ترقی

آخرين مطالب

ابتکار: انتخابات شورایاری محله، صحنه سازندگی زنان و جوانان است گفتگو

  بزرگنمايي:

راه ترقی- معصومه ابتکار که به بهانه انتخابات شورایاری محله در دفتر معاونت امور زنان حاضر شده بود، در پاسخ به این پرسش که حضور زنان در اجتماع، فرهنگ، سیاست، اقتصاد را چگونه ارزیابی می کند، خاطرنشان کرد: زنان ایرانی با تلاش و پشتکار خود و با وجود تمام نگاه ها و قوانین محدودیت آور، به ساخت فضایی فراجنسیتی دست زدند و با ورود به عرصه های مختلف نشان دادند زنان توانمند می توانند در شکوفایی جامعه نقش پررنگی ایفا کنند.

ادامه گفت و گو:

 سوال: ثبت نام در انتخابات شورایاری محله امروز به پایان می رسد، از نگاه شما حضور زنان و جوانان در این عرصه چگونه خواهد بود؟

-ابتکار: زنان در عرصه مشارکت های عمومی بسیار پیشگام بوده اند و به طور تقریبی در هر انتخاباتی از شوراها، خبرگان و ریاست جمهوری گرفته تا انتخابات مجلس شورای اسلامی، حضوری 50 درصدی داشته اند. شاهد این مدعا، گزارش 40 در 40 معاونت امور زنان و خانواده است که به این دستاوردها، حضور و مشارکت سیاسی زنان پرداخته است و نشان می دهد زنان بیش از گذشته توسعه و رشد یافته اند اما هنوز تا مرحله استانداردهای بین المللی و واقعی راه باقی است.

شاهد دیگر این مدعا، انتخابات اخیر ریاست جمهوری در سال 96 بود که زنان 51 درصد و مردان 49 درصد رای دهندگان را تشکیل دادند؛ یعنی زنان در مشارکت سیاسی پیش قدم هستند. در انتخابات شورایاری محله که شاهد برگزاری پنجمین دوره آن خواهیم بود هم قطع به یقین زنان و جوانان به عنوان افراد تاثیرگذار در وضعیت محله می توانند نقش مهمی ایفا کنند و امیدواریم با نامزدی در این عرصه به شکوفایی محله کمک کنند.

 سوال: با وجود افزایش مشارکت زنان در عرصه های رای دادن، کمتر به عنوان نامزد انتخابات وارد عرصه می شوند. به نظر شما دلیل این امر چیست؟

-ابتکار: در مورد اینکه چرا زنان همچنان در پس پرده انتخابات قرار دارند و در فهرست انتخاب شدگان قرار نمی گیرند باید گفت مشغله ها و اولویت های زنان یکی از عوامل کمرنگ شدن حضور آنان در عرصه های انتخاباتی است. نخستین اولویت برای زنان ایرانی، خانواده و رسیدگی به همسر و فرزندان است و کار و فعالیت اجتماعی در اولویت های بعدی قرار دارد. بنابراین ترجیح می دهند در فعالیت هایی که نیاز به وقت و فرصت بیشتر دارد، حضور پیدا نکنند.

اما مهم آن است که زنان بدانند انتخابات شورایاری فرصت خیلی خوبی است چرا که کار در شورایاری محله مانند مدیریت های دولتی یا نمایندگی مجلس یا نمایندگی شوراها، سنگین و وقت گیر نیست و در عین حال، کسب تجربه در حد مدیریت محله و فرصتی است برای اینکه افراد استعدادهای خود را پیدا کنند و بتوانند خود را برای انجام امور بزرگ تر محک بزنند.

توصیه من به زنان و جوانان این است که کاندید بشوند تا عضو شورایاری شوند و آن وضعیت ایده آل ها و رویاهایی که درباره محله دارند در شورایاری ها محقق کنند؛ این صحنه یک فرصت برای نمایش رشد زنان و جوانان است. توصیه من به زنان و جوانان این است که کاندید بشوند تا عضو شورایاری شوند و آن وضعیت ایده آل ها و رویاهایی که درباره محله دارند، در شورایاری ها محقق کنند؛ این صحنه یک فرصت برای نمایش رشد زنان و جوانان است.

 سوال: تصور نمی کنید که عدم مشارکت زنان برای نامزدی انتخابات، به دلیل حاکم بودن این تفکر است که مردها اجازه رشد به آنان نمی دهند؟

-ابتکار: نباید این فکر را داشته باشند چرا که نمونه های بسیاری از زنان داریم که در عرصه های مختلف به خصوص سیاست رشد کرده اند. ضمن اینکه سیاست دولت تدبیر و امید هم اختصاص سهم 30 درصدی مدیریت های دولتی به زنان است و برای این موضوع هم در سطح دستگاهی و هم استانی برنامه ریزی شده و نتایج آن را در کارنامه مرحله نخست در مرداد و شهریور سال گذشته ارایه دادیم و امسال هم کارنامه سال دوم را ارایه خواهیم کرد.

پیشرفت های خوبی در افزایش تعداد مدیران زن صورت گرفته است و این راه بسته نیست.

 سوال: زنان و جوانان چگونه می توانند در شورایاری محله نقش موثری داشته باشند؟

-ابتکار: شورایاری ها فرصت خیلی خوبی است برای اینکه زنان و جوانانی که در حوزه های محیط زیست، مدیریت شهری، معماری، اجتماعی و هنر تخصص دارند، فضای شهر را دگرگون کنند و به کمک توسعه فضای شهری و افزایش جلوه های بصری زیبا در شهر بیایند. فرصتی است برای اینکه بتوانند یک برنامه ریزی متفاوتی را برای محله خود انجام دهند.

در شهر همه چیز از محله شروع می شود و شهرها محله محور هستند و این نگاه می تواند کمک کند تا مشکلات را نخست در سطح محله خرد و بعد حل کنیم. برای تحقق این امر شورای محله واقعاً نیازمند جوانگرایی و تخصص گرایی است چرا که مشکلات زیاد است و اگر این نگاه تخصص گرایی نباشد، ممکن است کار شورایاری ها به روزمرگی بیافتد یا افرادی در رأس قرار گیرند که دلسوز آن محله نباشند.

 سوال: توصیه شما به افرادی که در این عرصه انتخاباتی و سایر انتخاب ها پیروز میدان می شوند، چیست؟

-ابتکار: کسی که نمایندگی می کند فرق نمی کند در شورایاری باشد یا شوراها یا نمایندگی مجلس یا دولت؛ در هر جا که منصوب می شود، خیلی مهم است که فراموش نکند چه مسئولیت سنگینی بر دوش او قرار دارد و خدای نکرده خیانت در امانت نداشته باشد و یک لحظه از این مساله غافل نشود که باید برای مردم و رفع مشکلات آنان گام بردارد.

پنجمین انتخابات شورایاری های محله هم فرصت مناسبی است تا زنان با نگاه زنانه علاوه بر ساخت محله و برزنی مطمئن برای خود و خانواده، پر پروازی برای ورود به تصمیم گیری های مهم کشوری باشند.

داوطلبان شرکت در این انتخابات می‌توانند با مراجعه به نشانی Shorayari.tehran.ir و ارائه مدارک مورد نیاز، تا پایان وقت اداری 15 تیرماه، تقاضای خود را برای شرکت در این انتخابات ثبت کنند و در روز 4 مرداد ماه در ٣5٢ محله شاهد کسب رای خود باشند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/69515/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

واکنش تند کارشناس تلویزیون به وزارت ورزش

رنگرز: نباید برای مدال المپیک فشاری روی کشتی باشد

یوفا تهدید کرد؛ احتمال محرومیت اسپانیا از یورو

خصوصی واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

نامه وزیر دفاع به قالیباف

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدیدنظر کنید

تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره منوچهر متکی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

آرایش سحر دولت‌شاهی در «افعی تهران» دردسرساز شد!

بوی عجیبی داره بلالش چی زدین بهش؟

سوال و پاسخ کوتاه با سیدجواد هاشمی

«بی معرفت» با اجرای زیبا و احساسیِ بهنام بانی

غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان

ارز حج 1403 تامین شد

پایان ماراتن داوطلبان کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

تزریق ٥٠٠٠ میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

اشکش: ای کاش نتایج داخل زمین رقم بخورد

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

درخواست حمید مطهری از هواداران تراکتور

گل های دیدنی دنیای فوتبال با ضربات بغل پا

مطهری: سعی میکنیم در 90 دقیقه کار را تمام کنیم

لاپورتا: ژاوی ماند چون پروژه برنده‌ای داریم!

خشم ژاوی: می‌خواهند با اعتبار من بازی کنند

توصیه نماینده مجلس به مالکان جدید استقلال و پرسپولیس

بانک هایی که خریدار پرسپولیس بودند واقعا سهام شان افت کرد؟

هاشمی: نیم همت برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها درنظر گرفتیم

عبدی: جذب حمایت داخلی از حمله به اسرائیل با برخورد با زنان در خیابان‌ها، تعارض دارد

تیپ متفاوت محسن رضایی و لاریجانی در یک عکس زیرخاکی

نگرانی امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان آمریکایی

ماجرای عکس تکان دهنده «آلن دلون» چه بود؟

خطر از بیخ گوش «گلنار» گذشت

ازدواج بدون حلقه ازدواج!

افشاگریِ وحیدِ نون‌خ: در چابهار چندین بار بیهوش شدیم

تو این همه خواستگار یواشکی داشتی؟!

اجرای زیبای آهنگ ناصر عبداللهی توسط پسرش

بازداشت 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

دفترچه سوالات ریاضی و انسانی نوبت اول کنکور 1403 منتشر شد

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

قرنطینۀ مطلق برای طراحان سؤالات کنکور