راه ترقی

آخرين مطالب

نابسامانی شرایط فعلی بزرگ‌ترین مشکل ماینینگ در کشور است انديشه

  بزرگنمايي:

راه ترقی- ارز دیجیتال و استخراج آن و بحث‌های پیرامون لزوم قانونی بودن یا نبودن آن این روزها بیش از پیش به یکی از بحث‌های جدی در فضای تصمیم‌سازی و کارشناسی ایران تبدیل شده است، نبود قوانین و دستگاه متولی درحوزه ماینینگ (استخراج ارز دیجیتال) در کشور باعث شده افراد بدون توجه به دیگر قوانین کشور و خارج از دید نهادهای نظارتی کار خود را به پیش ببرند.

در چند ماه گذشته تعداد استخراج‌کنندگان ارز دیجیتال در ایران به دلیل استفاده از برق دولتی و ارزان بسیار زیاد شده است، به طوری که وزارت نیرو این فعالیت را ممنوع اعلام کرده است، حال با توجه به فعالیت سایر کشورها در این حوزه، وضعیت ایران با توجه به نبودن قانون چگونه خواهد بود.

امیر ناظمی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا در خصوص وضعیت فعلی ماینینگ در ایران و اتفاقاتی که از این آشفتگی خواهد افتاد، افزود: اتفاق بدی که از وضعیت آشفته ماینینگ در کشور رخ می‌دهد، امکان سو استفاده فراهم می‌شود و این بزرگ‌ترین معضلی است که ما با آن روبه‌رو هستیم.

وی در خصوص وضعیت سو استفاده در این زمینه افزود: اینکه مثلاً در ماینینگ از برق با تعرفه صنعتی و یا از تجهیزات وارداتی دست دوم استفاده شود که بهره‌وری درستی ندارند، موارد ضررهای ملی ایجاد می‌کند.

ناظمی در خصوص ممنوعیت ماینینگ در کشور ادامه داد: الان فقط موضوع غیرقانونی بودن واردات دستگاه‌های استخراج ارز رمز مطرح نیست چرا که برخی از این دستگاه‌ها حدود یک سال پیش و قبل از قانون ممنوعیت واردات تجهیزات ارز دیجیتال، وارد کشور شده است، آنچه که هم اکنون در کنار ممنوعیت واردات تجهیزات ماینینگ، ممنوع است، اینکه یک واحد صنعتی نباید از برق یارانه‌ای، برای استخراج ارز دیجیتال استفاده کند.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اینکه پروانه بهره‌برداری از هر واحد صنعتی، برای فعالیت مشخصی صادر می‌شود و به میزان مصرف هر واحد، به آن برق اختصاص می‌یابد، افزود: برق صنعتی شامل چند برابر سوبسید نسبت به بهای برق خانگی می‌شود تا صنعت، رونق پیدا کند. به همین دلیل اگر واحد صنعتی به جای فعالیت مشخص خود، به استخراج ارز دیجیتال دست بزند، اقدام غیرقانونی انجام داده است، مطابق با قانونی که برای مصرف برق خانگی نیز در نظر گرفته شده است، نمی‌توان در خانه و از برق خانگی برای استخراج ارز دیجیتال استفاده کرد.

اگر وضعیت فعالان ماینینگ در ایران بسامان می‌شد

ناظمی با بیان اینکه اگر وضعیت فعالان ماینینگ در ایران بسامان می‌شد، افزود: در این صورت، اگر جایی یک مزرعه استخراج ماین راه‌اندازی کند و خودش برق خود را از طریق سلول‌های خورشیدی تأمین کند در این شرایط باید به راحتی بتواند در این زمینه کار خود را آغاز کند.

وی ادامه داد: در شرایط بسامان، اگر فعالان این حوزه بتوانند برای فعالیتشان نیروگاهی را در کنار مزارع ماین خود تأسیس کنند، این نیروگاه بعد از مدتی دارایی ملی ما هم خواهد شد، فرض کنیم اساساً فردا ماینینگی نباشد، خود این نیروگاه یک دارایی است که برای کشور باقی می‌ماند و ما می‌توانیم از آن استفاده کنیم و قاعدتاً از این جنبه هم نباید برای این فعالیت در کشور مشکل جدی وجود داشته باشد.

فرض بگیریم ماینرها از برق در ساعت غیر پیک بخواهند استفاده کنند، ما می‌دانیم که یک سرمایه‌گذاری ثابتی برای برق انجام می‌شود و قاعدتاً یک بخشی از هزینه را تشکیل می‌دهد، اگر ما در ساعات غیر پیک بتوانیم از برق استفاده کنیم، از هزینه‌ای که قبلاً شده است، استفاده می‌کنیم ولی باید اینجا تعرفه متفاوت باشد، مثلاً می‌توانیم یک تعرفه سیال و یا حتی یک بازار برق ثانویه داشته باشیم یعنی ماینینگ‌ها در یک بازار جداگانه عرضه و تقاضایی، برق را خریداری کنند.

وی در خصوص استخراج در مزارع ماین توسط سرمایه‌گذاران خارجی افزود: پیشنهاد اولیه ما این بود که بخشی از سرمایه این مزارع، باید از سوی سرمایه‌گذار خارجی تأمین شود، به خاطر اینکه ریسک نکنیم و سرمایه ملی خودمان را به سمتی سوق دهیم که همچنان دارای عدم قطعیت است و الان مشخص نیست که بد یا خوب است.

یکی از ویژگی‌های به سامان بودن این حوزه، توسعه مزارع بود نه اینکه دستگاه‌های ماینر کوچک در خانه‌ها قرار گیرد و از برق خانگی استفاده کند، برقی که یارانه آن را دولت می‌دهد.

از دست دادن زمان، تصمیم‌گیری‌های سخت را به بحران تبدیل می‌کند

ناظمی یادآور شد: از دید من بزرگترین معضل این است که ما در زمان مناسب تصمیم نمی‌گیریم و مرتب آن را به آینده موکول می‌کنیم، الان بیش از 6 ماه از زمانی که ما پیشنهاد اولیه را در زمینه سازماندهی استخراج ارز دیجیتال در کشور به کمیسیون اقتصادی دولت داده‌ایم می‌گذرد، پیشنهاد اولیه ما همین مواردی است که گفته شد، بهتر است که سریع‌تر تصمیم‌گیری کنیم.

وی با اشاره به اینکه تصمیم‌گیری برعهده مجموعه دولت است که شامل سازمان‌ها و کمیسیون‌های مختلف است، افزود: تصمیم‌گیری برای این بخش چهار بازیگر اصلی دارد که بخشی از آن مربوط به فناوری اطلاعات و حوزه‌های نوپا است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عهده‌دار هستند، بخش مالی و بانکی که بانک مرکزی و وزارت اقتصاد درگیر آن می‌شوند، بخش نیروگاهی به دلیل تأمین سوخت نیروگاه‌ها بازیگر اصلی آن وزارت نیرو و وزارت نفت است و بخشی مربوط به پول‌شویی است که دستگاه‌های امنیتی متولی آن خواهند بود، این مسئله چندین وجه دارد و حداقل در ساده‌ترین حالت 10 دستگاه مختلف درگیر این امر می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه هر کدام از این دستگاه‌ها نظرات مختلف دارند، افزود: نمی‌شود که مسائل را تبدیل به گروکشی کرد برای اینکه ما از یک وزارتخانه دیگر امتیاز بگیریم و یا اینکه این بخش در انحصار من است و یا اینکه اصلاً این فعالیت صنعت است یا نه؟ باید با مسائل جدید با یک رویکرد جدید مواجه شویم.

وی گفت: این ظرفیت تصمیم‌گیری را با مدل‌ها و چارچوب‌های قدیمی نمی‌توانیم انجام دهیم، بلکه احتیاج به رویکرد تعاملی و مشارکتی دارد؛ نه اینکه هر دستگاهی برای خود ادعا کند، همه بازیگران هستند، اگر پروانه‌ای داده خواهد شد، همه دستگاه‌ها دخیل هستند اگر سیاستی هم می‌خواهد گذاشته شود باید مشترک باشد، ما زمان را هنگام تصمیمات سخت از دست می‌دهیم و خودمان آن را به بحران تبدیل می‌کنیم.

صدور پروانه بهره‌برداری ماین‌ها به وزارت صنعت، منحصر نشود

ناظمی در رابطه با تصمیم‌گیری‌های صورت گرفته در زمینه ماینینگ در کشور گفت: بعد از 5 ماه معطلی در کمیسیون، نهایتاً دوباره این پیشنهادات را پذیرفتند، اما متأسفانه در هیأت دولت تغییری روی آن دادند که بزرگ‌ترین معضل آنکه ما همچنان به آن قائلیم، اینکه نباید پروانه بهره‌برداری فقط از سوی وزارت صنعت داده شود، چون وجوه دیگری هم دارد و وزارت ارتباطات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت نیرو همه در این امر دخیل هستند بنابراین باید در زمینه پروانه هم درگیر باشند.

وی درباره مصرف برق در فرآیند ماینینگ نیز بیان داشت: تعیین یک قیمت ثابت برق صادراتی، راه‌حل درست نیست، زیرا یک بازار عرضه و تقاضا و بحث هزینه و فایده وجود دارد، حتی در این بخش برای ایجاد نیروگاه‌های جدید اگر در توان است باید سهل‌گیری‌هایی داشته باشیم و تصمیم‌گیری‌ها به صورت مشترک انجام شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/69879/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گردهمائی بزرگ و صمیمی جانبازان 70 درصد همدان با مسئولان استان

معرفی فرصت های سرمایه گذاری کیش از رسانه ملی

سرهنگی: اجرای دقیق قوانین مناطق آزاد باعث حفظ و جذب سرمایه گذاران و جلوگیری ازخروج آنان از کشور می شود

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش: امنیت کشور مرهون حضور همه جانبه ارتش در کنار سایر نیروهای مسلح است

سفر رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به استان بوشهر

ادای احترام معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مقام والای شهدای شهر بوشهر

نخستین نشست ستاد شاهد شهرستان‌های استان تهران در سال جدید برگزار شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «انصاری رامندی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «فرشیدفر»

جانباز گرانقدر 70 درصد «سلمان کلیوند عباسی» به خیل شهدا پیوست

تعظیم روز ارتش

مولدسازی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است

پیگیری فشرده‌ی سازمان منطقه آزاد کیش برای تعیین تکلیف مالیات بر ارزش افزوده/ جلسه اختصاصی کمیسیون اقتصادی مجلس با سرهنگی

همدلی همکاران در مسیر تحقق اهداف سازمانی ضرورت دارد

مدیرکل بنیاد استان آذربایجان شرقی به مشکلات 50 نفر از مراجعان رسیدگی کرد

ارتش جمهوری اسلامی ایران افتخار و مایه سربلندی کشور

پیام تبریک بنیاد شهید وامور ایثارگران استان گیلان به مناسبت فرا رسیدن روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی

سه‌شنبه‌های ایثارگری در مازندران

پیام تسلیت نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام دهنوی

قدرت و اقتدار نیروهای مسلح ایران امروز در اوج است

تشکیل کمیته های تخصصی شورای سلامت کیش / تشکیل اولین کمیته تخصصی دندانپزشکان در راستای اجرای طرح سلامت پایدار هم زمان با روز دندانپزشک

سفر سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام به شهرستان ایوان

ثبت گزارش جامعه هدف بنیاد شهید و مردم با مراجعه به سامانه سوت زنی

تجلیل استاندار یزد از خانواده شهدای ارتش

مدیرکل بنیاد استان آذربایجان شرقی به مشکلات 50 نفر از مراجعا رسیدگی کرد

جشنواره نان و شیرینی کیش به دلیل شرایط نامناسب جوی از 30 فروردین آغاز می شود

فناوری روز دنیا در خدمت بهداشت کیشوندان/ از جدیدترین دستگاه ماموگرافی کشور در بیمارستان کیش بهره‌برداری شد

توسعه تجهیزات و ارتقای خدمات بیمارستان؛ راهبرد اصلی سازمان‌ منطقه آزاد کیش در حوزه سلامت

دیدار تشکل‌های شاهد و ایثارگر با معاون امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری

باران رحمت در کیش؛ شب پرتلاش نیروهای شرکت عمران، آب و خدمات برای جلوگیری از آب‌گرفتگی معابر جزیره

پیام تسلیت دکتر رئیسی در پی درگذشت پدر شهیدان «دهنوی»

انتصاب جدید در سازمان منطقه آزاد کیش

صبر و ایثار خانواده‌های معظم شاهد و ایثارگر درس آموز است

اقدامات سازمان اقتصادی کوثر منجر به خودکفایی‌های بزرگ در حوزه اقتصادی شد

افزایش تعامل بنیاد شهید و امور ایثارگران با آموزش و پرورش برای توسعه فعالیت های فرهنگی

مدیرکل بنیاد شهید کرمانشاه بر شناساندن سبک و سیره عملی شهدا به جوانان تآکید کرد

مدارس کیش فردا 28 فروردین غیر حضوری شد

برگزاری جلسه شورای معاونان و اطلاع رسانی بنیاد استان سمنان

تجمع مردم یزد در گلزار شهدا و قدردانی از پاسخ مقتدرانه سپاه

حل مشکلات جامعه ایثارگری نیازمند مشارکت دستگاه هاست

سال 1401 ؛ سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین»

جلسه شورای سیاستگذاری ستاد کنگره شهدای استان البرز برگزار شد

«حفظ نظم و انضباط اداری» و «پاسخگویی حداکثری به جامعۀ هدف» پایه و اساس خدمت است

مادر شهیدان والامقام «انصاری رامندی» به لقاءالله پیوست

پلمپ یک واحد پذیرایی گرانفروش در جزیره کیش

همه فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد آذربایجان شرقی استخدام می‌شوند

عملیات عمرانی طرح جامع گلزار شهدای قزوین آغاز می‌شود

تکریم مدیرکل بنیاد کرمانشاه از ایثارگران شهرستان جوانرود

مادر گرامی شهیدان «فرشیدفر» به فرزندان شهیدش پیوست

یادواره شهدای معلم حوادث تروریستی آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان