راه ترقی

آخرين مطالب

هند کاوشگر چاندریان-2 را با موفقیت به ماه فرستاد اقتصاد

  بزرگنمايي:

راه ترقی - سازمان پژوهش‌های فضایی هند یک هفته پس از لغو پرتاب به دلیل نقص فنی، این بار توانست باموفقیت مأموریت چاندریان-2 را به‌سوی ماه پرتاب کند.

هند باموفقیت، کاوشگر خود را به ماه فرستاد. «کاوشگر چاندریان-2 (Chandrayaan-2)» قرار است طی 48 روزهای آتی روی در مدار ماه قرار گیرد و آغازگر عصر تازه‌ای برای کشور هند باشد که می‌خواهد به یکی از «ابرقدرت‌های فضایی جهان» بدل شود. چاندریان که در زبان سانسکریت به‌معنای «ارابه‌ی ماه» است، ساعت 2:43 دقیقه به وقت محلی از مرکز فضایی ساتیش داوان در سری‌هاری‌کوتا، ایالت آندرا پرادش به فضا پرتاب شد. پرتاب کاوشگر هند قبلا برای دوشنبه هفته گذشته برنامه‌ریزی شده بود، اما تنها 56 دقیقه قبل از پرتاب به دلیل نقص فنی لغو شد. اگر کاوشگر چاندریان-2 با موفقیت روی ماه فرود بیاید، هند به چهارمین کشوری بدل می‌شود که روی سطح ماه فرود آمده است. قبلا به‌جز ایالات متحده آمریکا، چین و روسیه هم توانسته بودند کاوشگرهای خود را روی ماه فرود بیاورند. کاوشگر چاندریان-2، 3٫8 تن وزن دارد و 13 محموله را با خود حمل می‌کند و از 3 بخش اصلی شامل یک مدارگرد، یک فرودگر و یک ماه‌نورد می‌شود و تمام اجزای آن توسط سازمان پژوهش‌های فضایی هند (ISRO) توسعه یافته‌اند.
نمایی از چاندریان-2 لحظاتی پس از جدا شدن از موشک حامل خود چاندریان-2 قبل از اینکه خود را در مدار مدوری در فاصله‌ی 100 کیلومتری سطح کره ماه قرار دهد، به مدت دو ماه در فضا پرواز خواهد کرد. بعد از اینکه چاندریان-2 در موقعیت مداری خود قرار گرفت، فرودگری به‌نام «ویکرام (Vikram)» که به احترام ویکرام سربهی از پیش‌گامان برنامه فضایی هند نام‌گذاری‌شده از کاوشگر مادر خود جدا می‌شود و به آرامی روی سطح ماه در نزدیکی قطب جنوب فرود می‌آید. بعد از آن، ماه‌نورد مأموریت که «پراگیان (Pragyan)» (در زبان سانسکریت به‌معنای خرد) نام دارد نیز از فرودگر جدا شده است و 1 روز ماه یا 14 روز زمینی را در ماه خواهد گذراند و در این مدت به جمع‌آوری نمونه‌های شیمیایی و معدنی خواهد پرداخت. هند به چهارمین کشوری بدل می‌شود که روی سطح ماه فرود می‌آید
در طول یک سال آینده، مدارگرد ماه، وظیفه نقشه‌برداری از سطح و جو بیرونی ماه را برعهده خواهد داشت. کی سیوان، رئیس سازمان پژوهش‌های فضایی هند قبلا گفته بود که «15 دقیقه قبل از فرود برای ما لحظات بسیار وحشتناکی خواهند بود.» سیوان لحظاتی پس از پرتاب موفقیت‌آمیز مأموریت چاندریان 2 به سوی ماه در کنفرانس خبری به خبرنگاران گفت: این وظیفه‌ی خطیر به لطف کار سختِ اعضای تیم سازمان پژوهش‌های فضایی هند امکان‌پذیر شد. آن‌ها به‌صورت بی‌وقفه و خستگی‌ناپذیری تلاش کردند خانواده خود را فراموش کنند، منافع خود را فدا کردند تا اطمینان حاصل کنند که نقص فنیِ رخ‌داده کاملا برطرف شده است. نارندرا مودی، نخست وزیر هند نیز پس از پرتاب از طریق توییتر به تیم این سازمان تبریک گفت. او در توییتر خود نوشت: لحظات ویژه‌ای در تاریخ باشکوه کشور ما رقم خواهد خورد. پرتاب چاندریان 2 نشان‌دهنده‌ی مهارت دانشمندان ما است. وی در بخش دیگری از توییت خود نوشت که همه‌ی مردم هند به خود می‌بالند. و همزمانی این رویداد مهم با پنجاهمین سالگرد مأموریت آپولو 11 که برای اولین‌بار منجر به فرود انسان روی ماه شد، بازهم تداعی‌گر تلاش سازمان‌های فضایی و کشورهای مختلف برای فرستادن فضانوردان به ماه است. جدی‌ترین برنامه برای فرستادن فضانورد به ماه از سوی ناسا اعلام شده که قصد دارد تا سال 2024، چند فضانورد را به ماه بفرستد.
مردم در حال تماشای پرتاب مأموریت چاندریان-2. نارندرا مودی، نخست وزیر ملی‌گرای هند می‌خواهد نشان دهد که این کشور توانایی‌های بالایی در زمینه علم و فناوری دارد اما این مأموریت برای هند اهمیت ویژه‌ای داشت. این کشور می‌خواهد به یکی از بازیگران اصلی عرصه فضا بدل شود و تا سال 2022، فضانوردان هندی را به فضا بفرستد. راجیسواری راجاگوپالان، رئیس بخش سیاست هسته‌ای و فضایی از بنیاد تحقیقاتی آبزرور در هند می‌گوید که از زمان روی کار آمدن نارندرا مودی، نخست وزیر ملی‌گرای هند، این کشور می‌خواهد نشان دهد که توانایی‌های بالایی دارد و این را می‌خواهد در عمل با ابتکارات علمی و فناورانه خود ثابت کند. مأموریت چاندریان-1 هند موفق به کشف مولکول‌های آب روی سطح ماه شد. و در بخشی از این مأموریت، یک کاوشگر به‌صورت کنترل‌شده‌ای در ناحیه‌ی قطب جنوب ماه سقوط کرد. اما اکنون تلاش هند برای فرود نرم روی ماه، چالش فنی بسیار بزرگ‌تری نسبت به سقوط کنترل‌شده خواهد بود. دو مأموریت چاندریان-2 و چاندریان-1، بعدا با مأموریت چاندریان-3 دنبال می‌شوند که قرار است که در سال 2023 تا 2024 مأموریتی را در ماه انجام دهد. هند می‌خواهد به یکی از ابرقدرت‌های فضایی جهان بدل شود
هند در سال 2014 به اولین کشور آسیایی بدل شد که به سیاره سرخ رسید. در این سال، کاوشگر «مانگالیان (Mangalyaan)» در اولین تلاش خود توانست به مدار مریخ برسد. مأموریت مدارگرد مریخ هندی‌ها هزینه بسیار پایینی نیز داشت که گفته می‌شود کل هزینه ساخت این مأموریت 74 میلیون دلار بوده است. هندی‌ها در سال 2017، یک مأموریت شامل 104 ماهواره را با بودجه‌ای بسیار کم به مدار زمین فرستادند. نارندرا مودی اوایل سال 2019 نیز اعلام کرد که این کشور موفق شده یکی از ماهواره‌های خود را در آنچه که از آن به‌عنوان «آزمون ضد ماهواره» نام برد، منهدم کند تا به یکی از چهار کشوری در جهان بدل شود که به چنین قابلیتی دست پیدا می‌کند.
مأموریت چاندریان بیش از 148 میلیون دلار هزینه در برداشته است مودی گفت که این عملیات بیشتر برای «دفاع از منابع کشور در فضا» انجام گرفت. وزیر خارجه این کشور نیز اعلام کرد که هند هیچ قصدی برای ورود به «مسابقه تسلیحاتی در فضا» ندارد. همچنین کشور هند خود را به‌عنوان سکوی پرتاب ارزانی برای ماهواره‌های تجاری جهان به اثبات رسانده است. به‌گفته‌ی آژانس فضایی دولت، هند تاکنون 297 ماهواره از 33 کشور را به فضا پرتاب کرده است. سیوان، رئیس سازمان پژوهش‌های فضایی هند ماه گذشته گفته بود که هند قصد دارد تا سال 2030 ایستگاه فضایی مستقلی بسازد. مقاله‌های مرتبط:
شمارش معکوس برای مسابقه فضایی جدید در ماه (بخش اول) بازخوانی خاطرات مردم از فرود تاریخی روی ماه: روزی که همه به یاد دارند
در حال حاضر، تنها ایستگاه فضایی موجود برای فضانوردان، ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) است که پروژه‌ای مشترک بین چندین کشور و سازمان فضایی از سرتاسر جهان است. سازمان پژوهش‌های فضایی هند همچنین پیشنهاد کرده که تا 2033 مدارگردی را به سیاره‌ی زهره بفرستد. با این حال، برخی عقیده دارند اهداف بلندپروازانه هندوستان واقع‌گرایانه نیستند. راجیسواری راجاگوپالان می‌گوید: سازمان پژوهش‌های فضایی دچار کمبود ظرفیت در زمینه‌ی نیروی انسانی است و بودجه محدودی نیز دارد. حال سؤال این است که این منابع چگونه میان یک ایستگاه فضایی و برنامه فضانوردی توزیع خواهند شد؟ برخی از اهدافی که اعلام شده‌اند، با غرور و اعتباری که به همراه خواهند داشت، مشخصا برخواسته از تمایلات ملی‌گرایانه هستند، اما برخی از این اهداف غیر قابل دستیابی هستند. در همین حال، به نظر می‌رسد که رقابت فضایی در آسیا در جریان است که در آن کشورهای چین، هند و ژاپن، همگی برنامه‌های ویژه‌ای برای اکتشافات فضایی دارند. چین، رقیب منطقه‌ای هند، سریع‌ترین رشد قدرت فضایی را داشته و با رهبری شی جین پینگ، میلیاردها دلار در برنامه فضایی خود سرمایه‌گذاری کرده است. چینی‌ها زمستان سال گذشته، در اتفاق تاریخی، به اولین کشوری بدل شدند که به نیمه‌ی پنهان ماه دست پیدا می‌کنند. چینی‌ها توانستند با موفقیت ماهنورد «چانگ‌ ای 4 (Chang"e 4)» را در نیمه‌ی پنهان ماه فرود بیاورند. این کشور همچنین برنامه دارد که برای سال آینده مأموریتی را به ماه بفرستد که نمونه‌هایی را از ماه جمع‌آوری کند و به زمین برگرداند. چین برنامه‌های فضانوردی هم دارد و اعلام کرده است که در دهه‌ی 2030 مأموریت‌های سرنشین‌داری را در ماه انجام خواهد داد. اگر چین در اکتشافات فضایی خود موفق شود، پس از ایالات متحده، به دومین کشوری بدل می‌شود که توانسته است فضانوردان خود را روی ماه فرود بیاورد. پکن در برنامه «تیان گونگ (Tiangong)» نیز سرمایه‌گذاری‌های زیادی انجام داده که قرار است در سال 2022 ساخت و ساز آن به پایان برسد و چین را صاحب یک ایستگاه فضایی دائمی در مدار زمین کند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/71405/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای ستاره سابق لیورپول درمورد جانشین کلوپ

مدیرعامل مس: مشخص شد مشکل ما بازیکنان نبودند

رکورد سنگین‌ترین مشت جهان شکسته شد

عبدولی در فینال جام تختی؛ هدایت به محمودی رسید

پوچتینو: در چلسی فقط من نباید خودم را ثابت کنم

هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس

آلگری: اول صعود به چمپیونزلیگ، بعد قهرمانی جام حذفی

تشکیل جلسه در مازندران درخصوص ضرب‌وشتم داور کشتی

پوستکوگلو: نمی‌خواهیم اجازه بدهیم آرسنال قهرمان شود

اعتراف پپ: انتظار نداشتم برای قهرمانی بجنگیم

پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال

تناقض سازمان‌ لیگ و سردرگمی تیم‌ها

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

عشق زندگی می بخشد

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

داستانک/ راه نجات

سیگنال مثبت به بورس تهران

هشدار بانک جهانی درباره نفت 100 دلاری

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

پوستر فدراسیون فوتبال برای دیدار امروز فوتسال ایران و ازبکستان

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد