راه ترقی

آخرين مطالب

اردن به اردوگاه ضد ايراني ترامپ ملحق مي شود؟ نوشتارها

اردن به اردوگاه ضد ايراني ترامپ ملحق مي شود؟
  بزرگنمايي:

راه نو- راي اليوم نوشت: اردن اين روزها در برابر گزينه هاي دشوار و حساسي قرار دارد و با توجه به تحولات سريع در پرونده هاي سوريه، ايران و عراق نخبگان سياسي اش بايد تمام گزينه ها را بررسي و بهترين تصميم را اتخاذ کنند.
عبدالباري عطوان نويسنده و تحليلگر مشهور عرب در سرمقاله خود با طرح پرسش هايي درباره اينکه هواپيماهاي اردني پس از توقف بيش از يک سال بار ديگر حمله به مواضع «دولت اسلامي »(گروه تکفيري صهونيستي داعش) را در درعا از سرگرفتند حال رابطه اين موضوع با سفر پادشاه اردن به مسکو و واشنگتن چيست؟ وآيا اردن به اردوگاه ضد ايراني ترامپ ملحق مي شود، نوشت: پس از سفرهاي متوالي پادشاه اردن به مسکو و واشنگتن و ديدارش با روساي جمهور اين دو کشور، هواپيماهاي نظامي اردن پس از يک وقفه بيش از يک ساله بمباران مواضع «دولت اسلامي»(گروه تکفيري صهيونيستي داعش) و شاخه اصلي آن در منطقه مرزي درعا «جيش خالد بن الوليد»را از سرگرفتند و مواضع نظامي اين گروه را منهدم کردند. حال پرسش هاي زيادي براي اردني ها و مردم منطقه درباره دلايل اين تغيير ناگهاني در موضع گيري اردن به وجود آمده است، موضعي که طي شش سال گذشته به نفع گروه هاي مسلح مخالف دولت سوريه متمايل بوده است .
 اردن با دستور آمريکايي ها گروههاي مسلح مخالف دولت سوريه را در پادگان هاي نظامي کشورش آموزش داده و ميزبان اتاق «موک» است که شامل نمايندگاني از دستگاه هاي اطلاعاتي آمريکايي،اروپايي و عربستاني است که بر عمليات نظامي در عمق خاک سوريه نظارت دارند. براي پاسخ به برخي از اين پرسش ها اگر نگوييم همه آنها ، بايد درباره چند نکته مهم تأمل کرد:
نخست: دولت اردن به خوبي فهميده است بشار اسد رئيس جمهور سوريه تا بعد از انتخابات رياست جمهوري آينده در سال 2021 در قدرت باقي مي ماند زيرا پس از آن به مدت دو دوره براي رياست جمهوري جديد نامزد مي شود همانطور که در پيش نويس قانون اساسي روسيه براي سوريه آمده است.
 دوم: پس از آزادسازي شهر «حلب» توسط ارتش سوريه با حمايت هوايي روسيه و حمايت زميني ايران و حزب الله، دولت اردن به اين نتيجه رسيده است که جنگ آينده در جبهه درعا در جنوب سوريه خواهد بود؛ امري که باعث شد دولت اردن طرح هاي حسن نيت در قبال دولت سوريه و هم پيمان روس خود نشان دهد.
سوم: شمار زيادي از نيروهاي ارتش آزاد سوريه به گروه « تحرير الشام» به فرماندهي گروه جبهه النصره ملحق شدند در حاليکه دولت اردن اين گروه را ترورريستي مي داند يعني تصميم خود را براي تروريستي دانستن آن قطعي کرده است به همين دليل احساس مي کند حضور اين گروه در درعا و نيز احتمال ايجاد هماهنگي ميان جبهه جديد و «دولت اسلامي» (گروه تکفيري صهيونيستي داعش) تهديدي براي اين کشور به شمار مي رود.
در ادامه اين سرمقاله امده است رسانه هاي اردن نيز شروع به سخن گفتن درباره جنايت هاي جبهه «النصره» کردند و مي گويند فجيع بودن جنايت هايش از جنايت هاي «دولت اسلامي» (گروه تکفيري صهيونيستي داعش) کمتر نيست،يعني آتش بس غيرعلني ميان دو طرف از هم فرو پاشيده است.
چهارم: فرماندهان نظامي اردني از افزايش نفوذ «دولت اسلامي»(گروه تکفيري صهيونيستي داعش) در ميان ساکنان اردوگاه «الرکبان» و «الحدلات» در شمال شرق مرزهاي اردن داخل مرزهاي سوريه و اقدام عناصر مسلح «دولت اسلامي»(گروه تکفيري صهونيستي داعش) در انجام حملات داخل اردن، احساس نگراني مي کنند.ا ين دو اردوگاه بيش از صد هزار آواره دارد که بيشتر آنها از باديه سوريه هستند و فرماندهان نظامي اردن نمي خواهند که مرزهاي شمال با سوريه که بيش از 400 کيلومتر است به صحنه عمليات « دولت اسلامي» (گروه تکفيري صهيونيستي داعش) و پس از آن«جبهه تحرير الشام » تبديل شود.
پنجم: اين بمباران ها به دنبال جلوگيري از رسيدن«جيش خالد بن الوليد» به مرزهاي فلسطين اشغالي است، امري که باعث به وجود آمدن درگيري با ارتش اسرائيل مي شود و برهم خوردن اوضاع در جبهه جنوبي سوريه مي گردد و اين درگيري ها به نفع جيش خالد بن الوليد و ايدئولوژي تندروي تفکرات آنها مي گردد به ويژه آنکه آنها ريشه هاي عقايدي در عمق خاک اردن دارند.
ششم: حالت يأس و نااميدي که بر نخبگان سياسي اردن به دليل نرسيدن کمک هاي مالي کشورهاي خليج (فارس) و به طور خاص از عربستان سعودي حاکم شده است امري که احتمال نزديک شدن اردن به محور روسيه در بحران سوريه را بيشتر کرده است. اردن به لحاظ جغرافيايي و انساني کشوري کوچک است و از سوي کشورهاي بزرگ منطقه اي احاطه شده است که بيشتر آنها با جنگ و نزاع هاي داخلي و خارجي مواجه هستند به همين دليل تصميم گيران اين کشور روي چندين طناب در ارتفاع بالا و با بار سنگين راه مي روند بدون آن که سقوط کنند و اين ماموريت بسيار دشوار و تقريبا غير ممکن است. از سرگيري بمباران مواضع «دولت اسلامي» (گروه تکفيري صهيونيستي داعش) در درعا و حمايت از ارتش عشاير شام در منطقه جنوب شرق سوريه، پس از شکست تجربه نيروهاي سوريه جديد تحت حمايت آمريکا براي جنگ با داعش در «ديرالزور» و حومه «حمص»، چه بسا باعث افزايش گرايش انتقامجويانه «دولت اسلامي» (گروه تکفيري صهيونيستي داعش) و در معرض خطر قرار گرفتن امنيت اردن شوند همان طور که در حملات اخير در شهر«الکرک» ديديم. اگر اردن به اردوگاه «دونالد ترامپ» رئيس جمهور جديد آمريکا ملحق شود چه بسا دايره اين خطر بيشتر شود زيرا ترامپ شروع به تحريک ايران کرده است و در اين تحريک مورد حمايت همپيمانان اردن در خليج (فارس) به ويژه عربستان است. اردن اين روزها در برابر گزينه هاي دشوار و حساسي در سايه اوضاع اقتصادي بحران زده خود قرار دارد و با توجه به تحولات سريع در پرونده هاي سوريه، ايران و عراق نخبگان سياسي اش بايد همه اين گزينه ها را بررسي کرده و بهترين تصميم را اتخاذ کنند يا تصميمي را اتخاذ کنند که ضرر و زيانش کمتر باشد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/8454/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیگنال مثبت به بورس تهران

هشدار بانک جهانی درباره نفت 100 دلاری

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

پوستر فدراسیون فوتبال برای دیدار امروز فوتسال ایران و ازبکستان

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

موزیک ویدئوی متفاوت از قطعه وطنیِ همایون شجریان

موسیقی بی‌کلام زیبا و آرامش‌بخش «بهشت» با هنرمندی پیدر بی هلند

نماهنگ تماشایی آرون افشار بنام «شب رویایی»

پیامدهای تعطیل شدن روز پنجشنبه

رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور آغاز شد

دستگیری 4 نفر سر جلسه کنکور

داستان عجیب گم شدن حلقه ازدواج

وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین 1403 با واردات

به کار گیری منشی های خانم در ادارات کرمانشاه ممنوع شد

کشف مکان دقیق دفن افلاطون

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا؛ سامانه بارشی جدی سه شنبه وارد کشور می‌شود

خبر خوش رئیس سازمان سنجش برای بازماندگان از کنکور به خاطر سیل

ماجرای قمه‌کشی در ارومیه

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969