راه ترقی

آخرين مطالب

جبهه پایداری به دنبال تصاحب کامل هیات رئیسه مجلس است نوشتارها

جبهه پایداری به دنبال تصاحب کامل هیات رئیسه مجلس است
  بزرگنمايي:

راه ترقی - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
احسان انصاری| با توجه به نتایج انتخابات مجلس آرایش سیاسی مجلس دوازدهم به چه صورت خواهد بود؟آیا جبهه پایداری بر سر ریاست محمد باقر قالیباف به اجماع خواهد رسید؟ اصلاح طلبان و مستقلینی که وارد مجلس شده‌اند چه نقشی در مجلس آینده خواهند داشت؟
«آرمان ملی» برای پاسخ به این سوالات با دکتر اسماعیل گرامی مقدم، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت‌وگو کرده است. گرامی مقدم معتقد است: “جبهه پایداری نیز اگر به این نتیجه برسد که قالیباف از این قابلیت برخوردار است که رقیب جدی آنها به شمار رود آنها نیز به ریاست قالیباف تن خواهند داد. با این وجود جبهه پایداری تلاش می‌کند هیأت رئیسه و کمیسیون‌های مجلس را در اختیار بگیرد و به نظر می‌رسد در این کار نیز موفق خواهند شد. در چنین شرایطی پیش بینی می‌شود مجلس دوازدهم نسبت به مجلس یازدهم تا حدودی معتدل‌تر شود و ترکیب و آرایش سیاسی آنها نیز متفاوت خواهد بود.» در ادامه ماحصل این گفت‌وگو را می‌خوانید.
*با توجه به نتایج انتخابات مجلس در اسفند سال گذشته آرایش سیاسی مجلس آینده چگونه خواهد بود؟
انتخابات مجلس دوازدهم به شکلی برگزار شد که سه گروه وارد مجلس شدند و به همین دلیل آرایش سیاسی که در مجلس آینده شکل خواهد گرفت حول این سه گروه خواهد بود. اولین گروهی که وارد مجلس شده‌اند جبهه پایداری است که به صورت تشکیلاتی در انتخابات حضور پیدا کردند و کاندیداهای آنها به خصوص از مجلس پیروز شدند و وارد مجلس شده‌اند.به نظر می‌رسد که اکثریت مجلس نیز در اختیار همین گروه خواهد بود. گروه دوم آقای قالیباف و نزدیکان ایشان است که در تهران و یا برخی شهرستان‌ها رأی آورده‌اند.گروه دیگر که نزدیک به50 نماینده خواهد بود گروه مستقلین هستند که نسبت به مجلس آینده افزایش قابل قبولی دارند. در کنار مستقلین افرادی که نزدیک به جریان اصلاحات قلمداد می‌شوند نیز در حدود40 تا50 نفر هستند که در مجلس آینده حضور خواهند داشت. در نتیجه آرایش سیاسی مجلس آینده با محوریت سه گروه جبهه پایداری، یاران قالیباف و مستقلین و اصلاح طلبان شکل خواهد گرفت. در مرحله نخست جبهه پایداری که طیف تندرو جریان اصولگرایی به شمار می‌رود تلاش خواهد کرد ریاست و هیأت رئیسه مجلس را به صورت کامل تصاحب کنند. این در حالی است که در بیرون از مجلس تلاش‌هایی در حال صورت گرفتن است که قالیباف دوباره به عنوان رئیس مجلس انتخاب شوند و در درون مجلس روی ریاست وی اجماع صورت بگیرد. در این شرایط اگر مستقلین و اصلاح طلبان با توجه به رایزنی‌هایی که صورت می‌گیرد به قالیباف برای ریاست مجلس نزدیک شوند و از وی حمایت کنند این احتمال که قالیباف دوباره به ریاست مجلس برسد بیشتر خواهد شد. جبهه پایداری نیز اگر به این نتیجه برسد که قالیباف از این قابلیت برخوردار است که رقیب جدی آنها به شمار رود آنها نیز به ریاست قالیباف تن خواهند داد. با این وجود جبهه پایداری تلاش می‌کند هیأت رئیسه و کمیسیون‌های مجلس را در اختیار بگیرد و به نظر می‌رسد در این کار نیز موفق خواهند شد. در چنین شرایطی پیش بینی می‌شود مجلس دوازدهم نسبت به مجلس یازدهم تا حدودی معتدل‌تر شود و ترکیب و آرایش سیاسی آنها نیز متفاوت خواهد بود. من این تحلیل را براساس سوابق کسانی که وارد مجلس شده‌اند ارائه می‌کنم و فکر می‌کنم با توجه به شناختی که از رفتار این افراد داریم آرایش سیاسی مجلس آینده به همین صورت خواهد بود.
*اگر قالیباف به عنوان رئیس مجلس انتخاب شود شاهد تعارض و کمشکش دائمی بین جبهه پایداری و قالیباف و نزدیکانش نخواهیم بود؟
آقای قالیباف مدیر اجرایی خوبی است وتاکنون نیز در سمت‌هایی که حضور داشته عملکرد موفقی از خود برجای گذاشته است. این در حالی است که وی شناخت خوبی نیز نسبت به مشکلات و معضلات جامعه به خصوص از نظر اقتصادی دارد. به همین دلیل قالیباف تلاش می‌کند رویکرد متعادلی در پیش بگیرد و در حد وسط قرار بگیرد. دلیل این موضوع نیز این است که قالیباف برای خود چشم انداز دیگری برای جایگاه اجرایی در نظر دارد و به همین دلیل به شکلی عمل می‌کند که بتواند به اهداف خود دست پیدا کند. در چنین شرایطی شکاف بین جبهه پایداری وقالیباف اجتناب ناپذیر است و این مشکل به جای خود باقی خواهد بود. واقعیت این است که جبهه پایداری هم برای ریاست مجلس گزینه دارند و هم برای ریاست جمهوری آینده. به همین دلیل نیز گزینه مطلوب آنها برای ریاست مجلس قالیباف نیست. با توجه به این شرایط این احتمال وجود دارد که در سال اول مجلس ائتلاف شکننده‌ای بین جبهه پایداری و قالیباف شکل بگیرد اما شکافی که وجود دارد همچنان بر سر جای خود وجود خواهد داشت. البته این شکاف به مرور زمان تشدید نیز خواهد شد.
*مجلس یازدهم طرح‌های پرسروصدایی مانند طرح حجاب و عفاف و طرح صیانت از فضای مجازی را در دستور کار قرار داد. آیا مجلس دوازدهم نیز در همین مسیر حرکت خواهد کرد و یا تلاش می‌کند به دنبال طرح‌هایی حرکت کند که با اقبال عمومی همراه باشد؟
نتیجه حرکت به سمت چنین طرح‌هایی نارضایتی بخشی از جامعه بود. این نارضایتی نیز خود را در انتخابات مجلس دوازدهم نشان داد که میزان مشارکت در انتخابات نسبت به ادوار گذشته کاهش پیدا کرد. در شرایط کنونی وضعیت تغییر کرده و امروز مردم در زندگی خود با مشکلات اساسی مواجه هستند و حاکمیت و مجلس که یکی از ارکان آن به شمار می‌رود باید براساس قانون این مشکلات را رفع کنند. به همین دلیل اینکه اگر مجلس دوازدهم نیز دوباره به سمت چنین طرح‌هایی برود نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد و بلکه مشکلات جدید نیز به وجود می‌آورد. اگر مستقلین مجلس و اصلاح طلبانی که وارد مجلس شده‌اند موفق شوند یک حرکت تشکیلات منسجم در پیش بگیرند و حتی برخی کرسی‌های ریاست مجلس را نیز به دست بگیرند این احتمال وجود دارد که مجلس دوازدهم از تندروی‌هایی که در مجلس یازدهم وجود داشت فاصله بگیرد. در صورتی که چنین اتفاقی رخ نداد مجلس جدید نیز به سمت طرح‌هایی خواهد رفت که با خواسته‌های عمومی جامعه همخوانی نداشته باشد. واقعیت این است که طرح‌هایی مانند حجاب و عفاف و صاینت از فضای مجازی و طرح‌های مشابه این طرح‌ها با اقبال مواجه نشده است و برای حاکمیت نیز مقدر نیست که هزینه‌های بیشتری بابت چنین طرح‌هایی بپردازد. این در حالی است که در هفته‌های اخیر کشور با تهدیدات بین‌المللی مواجه بوده و اقدامات نظامی بین طرفین وجود داشته و این احتمال نیز وجود دارد که این تهدیدات در آینده نیز ادامه خواهد داشت. جمهوری اسلامی نیز در این تهدیدات اقتدار خود را نشان داد که این اقتدار به انسجام و تقویت پایه‌های مشروعیت مردمی منجر شده است. به همین دلیل دست زدن به چنین طرح‌هایی به مصلحت نیست و بلکه هزینه‌های جدیدی برای حاکمیت ایجاد خواهد کرد. به همین دلیل نیز قوه عاقله نظام و به خصوص در مجلس باید در همین راستا حرکت کنند که طرح‌هایی را در دستور کار قرار بدهند که به سود مشروعیت نظام تمام شود و نه اینکه هزینه‌های جدیدی ایجاد کند و دستاوردها را زیر سوال ببرد.
*به چه میزان می‌توان روی مستقلین و اصلاح طلبانی که وارد مجلس شده‌اند در راستای ایجاد اعتدال و میانه روی در مجلس حساب کرد و این نمایندگان از این قابلیت برخوردار خواهند بود که از تندرو شدن مجلس جلوگیری کنند؟
اصلاح طلبان در هر مجلسی که حضور داشته باشند تأثیرگذار خواهند بود. این وضعیت از نظر کمی نیز مهم نیست و بلکه کیفیت حضور اصلاح طلبان حائز اهمیت است حتی اگر در یک مجلس15 یا20 نماینده اصلاح طلب حضور داشته باشند. به هر حال هر نماینده هویت مستقلی دارند و نماینده مردم به شمار می‌رود. اتفاقی که در مجلس آینده رخ می‌دهد این است که اصلاح طلبانی که در مجلس حضور دارند یا تندروی‌های احتمالی مخالفت خواهند کرد. کیفیت حضور اصلاح طلبان نیز در موافقت‌ها و مخالفت‌ها با طرح‌ها و لوایح و نطق‌های پیش از دستور خود را نشان بدهد. من فکر می‌کنم مستقلین و اصلاح طلبان می‌توانند با تشکیل یک فراکسیون قوی علاوه بر اینکه فضای مجلس را معتدل کنند در تصمیم گیری‌های نهایی مجلس نیز نقش تعیین کننده‌ای داشته باشند. این موضوع بستگی به این دارد که اصلاح طلبان و مستقلین بتوانند یک ائتلاف قوی و تأثیرگذار به وجود بیاورند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/868608/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پوچتینو: مهمترین هدف ما سهمیه اروپایی است

اعلام نامزدهای عنوان بهترین بازیکن و مربی جهان توسط گلوب ساکر

رومانو: آیندهوون، دِست را به بارسلونا پس می‌دهد

رستوران علیرضا بیرانوند پلمپ شد

داوران بین‌المللی فوتبال به خط شدند

یورگن کلوپ: ما دیگر قهرمان نمی‌شویم

اوسمار: 4 بازی باقی‌مانده لیگ خیلی حساس است

وزیر ارتباطات: زیرساخت‌های ارتباطی کشور در فرایند انتخابات بدون مشکل در حال خدمات دهی هستند

پنجره متفاوتی به حضور صبح امروز رهبر انقلاب در دور دوم انتخابات

عباس زاده: رقیب رئیسی در انتخابات 1404 باید یک چهره جدید باشد نه قالیباف

استاندار تهران خبر داد: اعلام نتایج انتخابات به وزارت کشور تا 2 ساعت بعد از پایان رای‌گیری

طالبان: حجم قابل توجهی از حقابه ایران تامین شده است

آیت‌الله صدیقی: حج ایجاد تشکل بیرونی امت اسلامی و محور آن مسأله برائت است

معاون رئیسی: دولت لایحه تشکیل وزارت بازرگانی را از مجلس جدید پیگیری می‌کند

دریادار سیاری درخصوص نابودی اسرائیل: دیر و زود می‌شود ولی سوخت و سوز ندارد

منوچهر هادی با یک پست متفاوت روز دختر را تبریک گفت

رونمایی از پوستر تک پرسوناژ «مست عشق»

«قلهک» از چهارشنبه در سینماهای سراسر کشور

وزیر ارتباطات: لایحه حفاظت از داده‌های شخصی فضای مجازی روی میز نمایندگان مجلس است

تشخیص زودهنگام آب‌سیاه با کمک یک لنز هوشمند

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

سورپرایز اکتبر ایران برای بایدن

تماس رئیس جمهور فرانسه با رئال مادرید درباره امباپه

جای خالی یک بازیکن در نبرد شگفتی‌سازها

احتمال تکرار سرنوشت محرم برای مورایس

باشگاه پرسپولیس منتظر ورود ناظرمالی بانکی

سکوهای فولادی مقابل استقلال خالی نمی‌ماند

متولدین 21 اردیبهشت ماه سال 1385 و قبل از آن می توانند رای دهند

اطلاعیه ستاد انتخابات: مشخصات نامزدان انتخاباتی کامل ثبت شود

قالیباف: مشارکت در انتخابات نزدیک‌ترین پنجره برای رسیدن به تحول و تغییر است

منتخب مجلس دوازدهم: احساس می‌کنم ایران به بمب هسته‌ای دست پیدا کرده است

حضور رئیس قوه قضاییه در نماز جمعه مشهد

رئیس سازمان انرژی اتمی: طرف‌های مقابل در برجام تنها نمایش لغو تحریم‌ها را داشتند

دور دوم انتخابات مجلس؛ ملاک اصلی جهت تشخیص واجدین شرایط اخذ رأی اعلام شد

آیت الله نوری همدانی خطاب به رئیس جمهور: هر کجا قدم می‌گذارید مردم‌ از گرانی و سختی زندگی می‌گویند

چهره‌ها/ قابی ویژه از نیلوفر شهیدی در کنار شوهر و دخترخوانده‌اش

آهنگ شاد و دخترانه «دختر بابا» کاری شنیدنی از حبیب

پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روزهای آینده؛ الان خودرو بخریم یا نخریم؟

پرسپولیس قهرمان می‌شود

گلهای انفرادی و فوق العاده لالیگا از 2015 تا 2024

کلیپ جالب بارسلونا به بهانه تمدید قرارداد با پائو کوبارسی

تمرینات تاتنهام پیش از رویارویی با برنلی

یوسفی: علیاری بهترین بازیکن زمین بود نه خارجی‌های استقلال

شاهین بال در آورد

ورمزیار: آرامش کادر فنی رمز قهرمانی استقلال است

تیم ترامپولین ایران به هنگ‌کنگ رسید

چین میزبان مسابقات انتخابی لیگ ملت‌های والیبال

سوتی دروازه‌بان رم زهردارتر از اشتباه نویر مقابل رئال

سید حسن خمینی رای خود را ثبت کرد

اظهارات معاون رئیسی پس از رای دادن درخصوص مشارکت در انتخابات