راه ترقی

آخرين مطالب

پروفايل حسن روحاني و شانش پيروزي او در انتخابات انديشه

پروفايل حسن روحاني و شانش پيروزي او در انتخابات
  بزرگنمايي:

راه نو- مصطفي اللباد، در روزنامه القبس (کويت) نوشت:
حسن روحاني رئيس جمهور ايران در حالي وارد انتخابات مي‌شود که با چالشي دوگانه براي دومين دوره رياست جمهوري در برابر دو نامزد مواجه است: ابراهيم رئيسي شخصيت محافظه کار مورد حمايت رهبر؛ و محمد باقر قاليباف وابسته به سپاه پاسداران انقلاب که در انتخابات رياست جمهوري قبلي دوم شد. حسن روحاني همان طور که به راي دهندگان در انتخابات قبلي قول داده بود توانست به توافق هسته اي با غرب دست يابد ولي به علت تمايلش به بازکردن درهاي اقتصاد ايران به روي غرب با خصومت بخش‌ هايي بانفوذ در نظام ايران مواجه شد که منافعشان با اين کار به خطر خواهد افتاد. همچنين انتخاب شدن دونالد ترامپ در آمريکا موجب شده است شخصيتي آرام و غيرتندرو مثل روحاني، از نظر برخي طرف ها در ايران براي رويارويي با چالش هاي جديد،‌ به احتمال نامناسب باشد.
حسن روحاني در سال ١٩٤٨ در سمنان و در خانواده اي متولد شد که به مخالفت با شاه معروف بود. او دروس حوزوي خود را در سال ١٩٦١ در قم آغاز کرد و در محضر علمايي مثل سيد محقق داماد، شيخ مرتضي حايري، سيد محمدرضا گلپايگاني، و فاضل لنکراني تحصيل کرد. او زماني که به درجه اجتهاد رسيد تصميم رفت علوم ديني را با علوم دنيوي يک جا داشته باشد از اين رو در سال ١٩٦٩ براي تحصيل وارد دانشگاه تهران شد و در سال ١٩٧٢ با مدرک حقوق فارغ التحصيل شد. روحاني تحصيل در رشته حقوق را در خارج از ايران يعني در دانشگاه گلاسکو کالدونيا ادامه داد و از اين دانشگاه مدرک دکتري حقوق گرفت.
روحاني خيلي زود به حلقه اطرافيان امام خميني راحل، بنيانگذار [جمهوري اسلامي] پيوست و نخستين کسي بود که بنيانگذار جمهوري [اسلامي] را «امام» خطاب کرد. اين اقدام پيش از آغاز انقلاب اسلامي و در سخنراني اش در مراسم تشييع پيکر مصطفي خميني فرزند بزرگ امام راحل صورت گرفت. بعد از پيروزي انقلاب، روحاني فعاليت در حوزه سياسي را آغاز کرد و در سال ١٩٨٠ به عنوان عضو نخستين پارلمان [مجلس شوراي اسلامي] انتخاب شد و به مدت بيست سال پياپي در کميته هاي پارلماني حضور داشت. او نايب رئيس پارلمان و رئيس کميسيون دفاعي و رئيس کميسيون روابط خارجي بود.
اين ديپلمات معمم همچنين سمت هاي نظامي مهمي داشت به طوري که در زمان جنگ عراق و ايران عضو شوراي عالي دفاع بود. او در زمان جنگ، سمت هاي نظامي ديگري نيز داشت از جمله معاون فرمانده جنگ از سال ١٩٨٣ تا ١٩٨٥، فرمانده پدافند هوايي ايران از سال ١٩٨٦ تا ١٩٩١، و جانشين فرمانده کل نيروهاي مسلح در سال هاي ١٩٨٨ و ١٩٨٩.
حسن روحاني به پاس تلاش هايش در زمان جنگ نشان «فتح» را در کنار فرمانده ارتش و فرمانده سپاه پاسداران دريافت کرد. او همچنين به مناسبت بازپس گرفته شدن شهر خرمشهر به دست نيروهاي ايراني نشان «نصر» را از [حضرت آيت الله] سيدعلي خامنه اي که در آن زمان فرمانده کل جنگ بود دريافت کرد.  [حضرت آيت الله] خامنه اي رهبر [معظم انقلاب اسلامي] ايران او را به عنوان نماينده خود در شوراي [عالي] امنيت ملي منصوب کرد و او به مدت شانزده سال يعني از سال ١٩٨٩ تا ٢٠٠٥ دبير اين شورا بود. روحاني علاوه بر داشتن سمت هاي نظامي، از اندک افراد در جمهوري اسلامي است که در نهادهاي بسيار مهم در حيات سياسي ايران حضور داشته اند به طوري که او از سال ١٩٩٩ تاکنون عضو مجلس خبرگان رهبري است.
روحاني همچنين از سال ١٩٩١ عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام است و رياست کميسيون امنيت ملي را در اين مجمع برعهده داشته است. علاوه بر اين، حسن روحاني از سال ١٩٩٢ رئيس مرکز پژوهش هاي راهبردي در تهران بوده است که توليدات ممتازي دارد و دو نشريه بسيار مهم يعني «راهبرد» و «ايرانين ريويو فور اينترنشنال افرز» را منتشر مي‌کند. عضويت روحاني در نهادهاي تأثيرگذار و حساس نشان دهنده نفوذ نهادينه او و تجربيات گسترده راهبردي و مذاکراتي و پيش از همه، برخوردار بودن از اعتماد رهبر است. علاوه بر اين، روحاني روابط خوبي با رفسنجاني و خاتمي داشت به طوري که مشاور امنيت ملي هر دو آنها بود.
حسن روحاني رياست مذاکرات ايران را با «ترويکاي» اروپايي (متشکل از انگليس، فرانسه و آلمان) درباره پرونده هسته اي در زماني بسيار حساس و مهم از پائيز ٢٠٠٣ تا تابستان ٢٠٠٥، يعني بعد از اشغال عراق و تهديد «نومحافظه کاران» آمريکايي به حمله به ايران برعهده داشت.
روحاني توانست از شدت خصومت با غرب بکاهد و از ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت در طولاني ترين زمان ممکن جلوگيري کند. روحاني با توقف برخي فعاليت هاي هسته اي به عنوان اقدامي براي جلب اعتماد موافقت کرد ولي بر حق ايران براي غني سازي [اورانيوم] پافشاري کرد. روحاني در مذاکرات با توقف موقت و مشروط فعاليت هاي هسته اي کشورش در مقابل تعهد اروپايي ها به ادامه مذاکره با ايران تا زمان دستيابي به راه حلي دائمي که دستاوردهاي اقتصادي و فناوري براي تهران داشته باشد، موافقت کرد. ولي اين دستاوردها مشروط به اجراي نظارت شديد بر برنامه هسته اي ايران بود به طوري که تضمين کند ايران زير سطح دسترسي به چرخه سوخت هسته اي باقي مي‌ماند.
قابل توجه اين که ايران در عمل فعاليت هايش را متوقف کرد ولي فقط در زمينه هايي که به پيشرفت فني دست يافته بود ولي از متوقف کردن فعاليت هايش در زمينه هايي که در آنها با مشکل مواجه شده بود مخالفت کرد. به اين ترتيب تأسيسات هسته اي اصفهان در زمان مذاکرات، ساخته و راه اندازي شد که مثالي نادر از توانايي روحاني در مذاکره کردن و مهارت او در خريد زمان است.
بعد از انتخاب شدن احمدي نژاد در سال ٢٠٠٥ روحاني از سمت خود به عنوان دبير شوراي [عالي] امنيت ملي استعفاء کرد و علي لاريجاني جايگزين او شد. به رغم سخناني که درباره تمايل رهبر [معظم انقلاب اسلامي] ايران به نامزد محافظه کار ابراهيم رئيسي گفته مي‌شود، بخت رئيس جمهور حسن روحاني براي دومين دوره رياست جمهوري، تا اين لحظه بسيار زياد به نظر مي‌رسد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/9056/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

انیمیشن فان عمر مومنی از پنالتی برناردو سیلوا مقابل رئال مادرید

کنایه باشگاه پاری سن ژرمن به برد مقابل بارسلونا؛ قاب عکس بازی در کنار تابلوی منا لیزا!

برتری 5-2 آژاکس مقابل بایرن مونیخ و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

4 گل برتر دور برگشت مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا فصل 2023/24

ریو فردیناند و چالش انتخاب های دوگزینه ای از بین بازیکنان آرسنال و بایرن مونیخ

نصیرزاده: تیم ملی خواهان خمس بود اما باشگاه مخالفت کرد

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

حسینی در مسیر قهرمانی سپاهان و تراکتور!

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک