راه ترقی
وزراي کشاورزي ايران و ويتنام بر توسعه همکاري‌هاي کشاورزي و شيلاتي دو کشور تاکيد کردند
شنبه 24 تير 1396 - 3:32:13 PM
آريا
راه نو- در ديدار محمود حجتي وزير جهاد کشاورزي ايران با نگوين سوان کونگ وزير کشاورزي و توسعه روستايي ويتنام ضمن بررسي موضوعات و راه هاي همکاري دو کشور بر لزوم گسترش روابط اقتصادي ايران و ويتنام به ويژه در زمينه هاي کشاورزي و شيلاتي تاکيد شد.
در اين ديدار،وزير جهاد کشاورزي با بيان اين که دو کشور در مبادلات تجاري و کشاورزي مي توانند مکمل يکديگر باشند،تصريح کرد:ايران و ويتنام ظرفيت هاي فراواني در بخش کشاورزي دارند و مي توانند محصولات مورد نياز يکديگر را تامين کنند.
حجتي، صادرات مجدد کالاهاي کشاورزي از طريق ايران و ويتنام به بازارهاي منطقه اي دو کشور را از ديگر ظرفيت هاي همکاري برشمرد و تاکيد کرد:براي توسعه همکاري هاي کشاورزي دو کشور لازم است موافقتنامه هاي بهداشتي در زمينه هاي گياهي و دامي بين ايران و ويتنام امضا شود.
وزير جهاد کشاورزي با اشاره به اين که ايران نخستين توليدکننده قزل آلاي پرورشي در آب هاي شيرين و شور در جهان است، براي صادرات اين گونه آبزي به ويتنام اعلام آمادگي کرد و افزود:محصولات ويژه مناطق خشک نظير پسته،خرما،سيب و انار نيز در ايران توليد و به ساير کشورها صادر مي شود و آمادگي داريم تا اين محصولات را براي مصرف مردم ويتنام و يا کشورهاي اطراف آن صادر کنيم.
حجتي با بيان اين که نياز 3 ميليون تني ايران به برنج گفت: سالانه 2.2 ميليون تن برنج در کشور ما توليد مي شود و نزديک به 800 هزارتن کسري توليد از طريق واردات تامين مي شود که مي توانيم بخشي از اين نياز را از کشور ويتنام تهيه کنيم.
وي با اشاره به ذائقه مردم کشورمان براي مصرف برنج ايراني،براي مبادله بذر و کشت گونه هاي پرمصرف برنج ايراني در ويتنام اعلام آمادگي کرد.
وزير جهاد کشاورزي گفت:بخشي از اقلام صادراتي ويتنام از جمله کالاهاي مورد نياز ايران است که از ساير کشورها تامين مي شود و به منظور توسعه همکاري هاي دوجانبه و در يک مبادله منطقي مي توانيم اين کالاها را از کشور ويتنام تهيه کنيم.
در اين ديدار، وزير کشاورزي و توسعه روستايي ويتنام نيز با اشاره به توافق روساي جمهور دو کشور براي افزايش مبادلات تجاري به سالانه دو ميليون دلار،حوزه هاي کشاورزي و شيلاتي را از جمله زمينه هاي مهم براي ارتقاي همکاري ها عنوان کرد و افزود:با توسعه همکاري هاي کشاورزي ايران علاوه بر جمعيت 90 ميليون نفري ويتنام به بازار 650 ميليون نفري اتحاديه کشور هاي جنوب شرق آسيا (آسه‌آن) دسترسي پيدا مي کند.
نگوين سوان کونگ اضافه کرد:ويتنام از شمال به جنوب کشور 1.6 ميليارد نفري چين متصل است و همچنين با 15 کشور جهان موافقتنامه تجارت آزاد امضا کرده است که ايران مي تواند از اين ظرفيت ها نيز براي توسعه بازارهاي صادراتي خود استفاده کند.
وي با اشاره به صادرات 30 ميليارد دلاري ويتنام در سال 2016،اقلام عمده صادراتي اين کشور را محصولات جنگلي،شيلاتي،بادام هندي،فلفل سياه و برنج اعلام و خاطرنشان کرد: حجم صادرات هر يک از اقلام ياد شده بيش از يک ميليارد دلار بوده است و آمادگي داريم بخشي از کالاهاي مورد نياز ايران را تامين کنيم.
وزير کشاورزي و توسعه روستايي ويتنام با اشاره به اين که اين کشور از توليدکنندگان و صادرکنندگان عمده محصولات شيلاتي است،يادآور شد:ماهيان خاوياري،قزل آلا،سالمون و آبزيان درياي خزر در بازار ويتنام مورد استقبال قرار دارد و آمادگي داريم اين محصولات را از ايران تامين کنيم.
وي افزود:سالانه نزديک به 12 ميليون گردشگر که 40 درصد آنها اروپايي هستند به ويتنام سفر مي کنند و آنها نيز از محصولات شيلاتي ايران استقبال مي کنند.
وزير کشاورزي و توسعه روستايي ويتنام، محصولات برنج، موز،انبه،ليمو ترش، آناناس و گوشت گاو را از جمله کالاهاي صادراتي اين کشور عنوان و آمادگي کشورش را براي تامين نياز ايران به اين اقلام اعلام کرد.
وي براي توسعه همکاري هاي کشاورزي دو کشور از وزير جهاد کشاورزي به همراه تجار ايراني دعوت کرد تا پيش از پايان سال 2017 ميلادي به ويتنام سفر کنند و همچنين خواستار سفر هياتي عالي رتبه شامل وزير کشاورزي و تجار ويتنامي در مدت زمان ياد شده به ايران شد.
در اين ديدار،مقرر شد تا کارگروه مشترک دائمي ايران و ويتنام تشکيل شود و ضمن بررسي راه هاي گسترش همکاري هاي کشاورزي،زمينه تسهيل رفت و آمد تجار و همچنين تهيه و امضاي موافقتنامه هاي بهداشتي گياهي و دامي دو کشور را فراهم کند.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/10510/وزراي-کشاورزي-ايران-و-ويتنام-بر-توسعه-همکاري‌هاي-کشاورزي-و-شيلاتي-دو-کشور-تاکيد-کردند
بستن   چاپ