راه ترقی
اشتياق همکاري مراکز علمي اروپايي با ايران بعد از توافق هسته اي
يکشنبه 25 تير 1396 - 2:51:32 PM
ايرنا
راه نو- دکترحسن هاشمي قاضي زاده روز يکشنبه در همايش سراسري معاونان تحقيقات و فناوري دانشگاه هاي علوم پزشکي افزود: با توافق هسته اي و برداشته شدن برخي موانع، مراکز اروپايي اشتياق خوبي براي همکاري با ايران نشان دادند؛ البته مراکز امريکايي هم براي همکاري اظهار تمايل کرده اند اما اشتياق اروپايي ها بيشتر است.
وي با تاکيد بر اينکه به نظر مي رسد در شرايط جديد به دست آمده فرصت هاي خوبي براي توسعه همکاري خواهيم داشت اظهار کرد: بايد تلاش کنيم تا از اين فرصت به دست آمده به نحو مطلوب استفاده کنيم.
وزير بهداشت درمان و اموزش پزشکي گفت: با اقدامات صورت گرفته در دولت يازدهم برخي از مشکلات براي حضور در مراکز بين المللي برطرف شد و رتبه ما در توليد مقالات افزايش يافت و سهم ما در توليد علم با افزايش بيش از ٣٠ درصد پررنگ تر شد.
دکترهاشمي ادامه داد: در چهار سال گذشته استعدادهاي برتر به سه برابر افزايش يافت و تعداد مقالات از ١٢ هزار به ٣٧ هزار رسيد .
وي افزود: هر چند تا وضعيت مطلوب فاصله داريم اما در اين مدت کوهورت هاي زيادي راه اندازي شد که مي تواند يکي از کمک ها در بخش پژوهش براي سال هاي آينده باشد
وي با اشاره به ايجاد شوراي عالي فناوري اطلاعات گفت: انجام طرح تحول سلامت با کمک بخش فناوري نيز يکي ديگر از دستاوردهاي دولت است که همه در کنار هم توانستند کارنامه خوبي براي دولت در چهار سال گذشته رقم بزنند.
وزير بهداشت در ادامه به برخي مشکلات در حوزه بهداشت اشاره کرد و گفت. با افزايش جمعيت، جابجايي جمعيت از روستاها به شهرها، حاشيه نشيني ، افزايش سن در ايران، تغيير سبک زندگي و پيشرفته شدن وسايل و تحهيزات پزشکي به لحاظ تشخيص موجب شد تا بار بيماري ها در کشور افزايش يابد که رسيدگي به آن نيازمند تلاش بيشتري است.
وي اظهار کرد: شايد يکي از بهترين راه ها در اين راستا مستقل شدن ادارات مالي دانشگاه ها است و از مجلس به علت موافقت با ادامه هيات امنايي بودن دانشگاه ها تشکر مي کنم.
وزير بهداشت در ادامه به سرانه دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: سرانه فارغ التحصيلان در دانشگاه ها عادلانه نيست و چون در گذشته مبنايي که براي سرانه در نظر گرفته بودند درست نبود بنابراين تفاوت سرانه در دانشگاه هاي استان هاي مختلف متفاوت است.
وي با اشاره به اينکه برخي ازدانشگاه هاي دنيا دخل و خرج دانشجو را پرداخت مي کنند، افزود. در کشور ما اينطور نيست بنابراين اگر بتوانيم دانشگاه ها را به سمتي ببريم که اقتصاد پايداري داشته باشند مي توانيم موجب توسعه علم و فناوري شويم.
قاضي زاده با اشاره به فوت مريم ميرزاخاني نخبه رياضي ايراني به جامعه علمي کشور تسليت گفت و افزود: امثال اين افراد در کشور زياد است و هنر ما در شناسايي آنها است ، در اين حوزه ما قحط الرجال نداريم بنابراين بايد تلاش کنيم تا اين افراد شناسايي شوند و بستري براي شناسايي آنها ايجاد کنيم.
وزير بهداشت درمان و آموزش پزشکي تاکيد کرد: در اين زمينه اقدامات خوبي صورت گرفته اما چون ابزار ها ناقص بود به طور کامل انجام نشد اما بايد اين تعهد در بسياري از مسوولان ارشد نظام وجود داشته باشد.
وي اظهار کرد: اگر در 10 تا 12 سال گذشته همت بيشتري در زمينه توليد علم صورت مي گرفت اکنون در شرايط بهتري قرار داشتيم و اگر جزو اولويت ها ما در دولت ، مجلس و حتي قوه قضاييه قرار نگيرد با مشکل مواجه مي شويم.
قاضي زاده به کمبود اعتبارات اشاره کرد و گفت: کمبودها را از طريق درآمد بيمارستان ها جبران مي کنيم در حالي که دولت و مجلس بايد در اين بخش توجه بيشتري داشته باشند، اعتبارات بسيار کمتر از آن چيزي است که بتوان با آن کاري انجام داد.
وزير بهداشت درمان و آموزش پزشکي با طرح اين سوال که مگر مي شود بدون پول کار کرد افزود: به عنوان مثال اگر براي يک آزمايشگاه تجهيزات خريداري نشود چطور مي تواند کار کند، اگر مطالبات ما را به موقع مي دادند کارها در تمام بخش ها از جمله تحقيقات با سرعت بيشتر پيش مي رفت .
وي تاکيد کرد: استعدادها و پتانسيل خوبي در کشور وجود دارد اما يک اشکال داريم و آن فرصت سوزي است که اميدوارم هرچه زودتر از بين برود ويا حداقل کمتر شود، در مقاطع مختلف فرصت سوزي زيادي داشتيم در حالي که انصاف نيست در چنين شرايطي از فرصت ها به خوبي استفاده نکنيم.
قاضي زاده گفت: حوزه سلامت يکي از اولويت هاي اصل دولت يازدهم بود که رييس جمهوري تاکيد کرد در دولت دوازدهم هم جزو اولويت ها است که اميدواريم با تلاش بيشتر در دولت دوازدهم کارنامه بهتري در زمينه سلامت نسبت به دولت يازدهم ارايه شود.
همايش سراسرس معاونان تحقيقات و فناوري دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور امروز يکشنبه با حضور وزير بهداشت درمان و اموزش پزشکي، معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت و جمعي از مسولان مرتبط در دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار شد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/10521/اشتياق-همکاري-مراکز-علمي-اروپايي-با-ايران-بعد-از-توافق-هسته-اي
بستن   چاپ