راه ترقی
درآمد حاصل از صادرات برق در دولت يازدهم به 3.3 ميليارد دلار رسيد
يکشنبه 1 مرداد 1396 - 1:48:12 PM
ايرنا
راه نو- در اين دوره زماني36 ميليارد و 575 ميليون کيلووات ساعت برق به کشورهاي همجوار شامل پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، آذربايجان، ارمنستان، ترکيه و عراق صادر شد؛ اين در حالي است مجيد نامجو وزير نيرو در دولت احمدي نژاد، ميزان صادرات برق در سالهاي پاياني دولت دهم را حدود هشت ميليارد کيلووات ساعت و درآمد حاصل از صادرات برق را حدود 800 ميليون دلار در سال اعلام کرده بود.
کشور عراق با واردات 25 ميليارد و 33 ميليون کيلووات ساعت برق از ايران، در رتبه نخست واردکنندگان برق ايران قرار گرفته است و پس از آن، به ترتيب ترکيه با 6 ميليارد و 385 ميليون کيلووات ساعت، افغانستان با سه ميليارد و 77 ميليون کيلووات ساعت و پاکستان با يک ميليارد و 668 کيلووات ساعت برق، مقام هاي دوم، سوم و چهارم را در واردات برق از ايران به خود اختصاص داده اند.
در دوره زماني ابتداي سال 1392 تا پايان 9 ماهه 1395، ارمنستان 212 ميليون کيلووات ساعت و جمهوري آذربايجان 198 ميليون کيلووات ساعت برق از ايران وارد کرده اند.
البته بايد توجه داشته باشيم که ايران با برخي از اين کشورها مبادله برقي دارد؛ به اين معني که در کنار صادرات، در برخي فصول و ساعت هاي شبانه روز ايران از برخي از اين کشورها از جمله ارمنستان و ترکمنستان برق وارد مي کند.
هوشنگ فلاحتيان معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي در مورد واردات برق از کشورهاي همسايه گفت: با کشورهاي ارمنستان و ترکمنستان براي احداث خط سوم صادرات برق به ايران وارد مذاکره شده ايم و علاوه بر آن، با جمهوري آذربايجان، گرجستان و روسيه نيز مذاکراتي براي تهاتر برق داشته ايم.
وي ادامه داد: در صورتي که خط سوم صادرات برق ارمنستان و ترکمنستان احداث شود، مي توانيم 700 مگاوات برق وارداتي را به 2 هزار مگاوات برسانيم.
با افزايش ظرفيت نيروگاهي و همچنين خطوط انتقال در سالهاي 1392 تاکنون، ظرفيت صادرات برق ايران نيز افزايش يافته است؛ از ابتداي دولت يازدهم تا امروز، 54 واحد نيروگاهي جديد به بهره برداري رسيد و ظرفيت نيروگاه هاي کشور با افزايشي هشت هزار مگاواتي به 77 هزار مگاوات رسيد.
همچنين در اين مدت 2 هزار و 433 کيلومتر خط انتقال و سه هزار و 133 کيلومتر خط فوق توزيع در کشور احداث شده است که به همين ترتيب، قابليت صادرات انرژي الکتريکي افزايش يافت.
علاوه بر اين، وزارت نيرو «تبديل ايران به مرکز راهبردي برق منطقه» را به عنوان يک چشم انداز مورد توجه قرار داده است و در راستاي گسترش مبادلات الکتريکي برون مرزي، ارتباط با کشورهاي روسيه، تاجيکستان و کشورهاي حوزه جنوبي خليج فارس را در دست بررسي، مطالعه و اقدام قرار داده است.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/10563/درآمد-حاصل-از-صادرات-برق-در-دولت-يازدهم-به-33-ميليارد-دلار-رسيد
بستن   چاپ