راه ترقی
در انتخاب وزرا هيچ بده بستاني بين دولت و مجلس نيست
سه شنبه 3 مرداد 1396 - 2:30:43 PM
آريا
راه نو- رئيس مجلس شوراي اسلامي که در همايش سراسري هيات‌هاي امناي دانشگاه‌هاي علوم پزشکي سراسر کشور سخن مي‌گفت،‌ تصريح کرد: من در يکي از روزنامه‌ها ديدم که وزرا براي رسيدن به وزارت دست به دامان مجلس و بهارستان شدند و معاملاتي کردند و اين اساسا خلاف واقع است. اين موضوع بوده است که وزير موفقي به بنده مراجعه کرده و اعلام کرده که نمي‌خواهد در دولت آينده باشد که آقاي هاشمي وزير بهداشت از اين جمله افراد بود،‌ اما اينکه ما توصيه کنيم و معامله‌اي براي انتخاب وزرا باشد وجود ندارد و سطح روابط قوا در جمهوري اسلامي به اين سطح نازل نيست.
وي افزود: کشور ما با وجود بسياري از مشکلات به حواشي سياسي مشغول است و ذهن مردم و مسئولان درگيري اين حواشي است و اين باعث مي‌شود از اصل جا بمانيم. در حالي که بايد از اين حاشيه‌ها فاصله گرفت و به مسائل اصلي رسيد.
در مصرف انرژي ارتباط بين دانشگاه و صنعت و در هزينه‌هاي جاري کشور شرايط مناسبي نداريم و کشور ما گران اداره مي‌شود و آمارها نشان مي‌دهد با اين وضع به سند چشم انداز 20 ساله نمي‌رسيم.
لاريجاني در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با ارائه آماري از وضع اقتصادي و توليدي گفت: رتبه رشد ناخالص داخلي ما در منطقه رتبه مناسبي نيست و در دنيا نيز بين 191 کشور صد و هشتاد و چهارم هستيم. همچنين در توليد ناخالص داخلي در بين 22 کشور منطقه ما رتبه چهاردهم را داريم و در بخش جذب سرمايه گذاري خارجي از 182 کشور در جهان رتبه صد و شصت و دوم را دارا هستيم و در حمايت و جذب سرمايه گذاري به نسبت 20 کشور ديگر منطقه رتبه نوزدهم را داريم، چرا که اصل 44 و توجه به بخش خصوصي به درستي اجرا نشد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: در رقابت پذيري در بين 20 کشور منطقه سيزدهم هستيم و در دنيا نيز رتبه هفتاد و ششم را در بين 138 کشور داريم و متاسفانه بايد بگويم در آزادي اقتصادي نيز در بين 22 کشور منطقه جايگاه بيست و دوم را دارا هستيم و در 181 کشور جهان،‌ صد و هفتاد و چهارم هستيم و اين نشان مي‌دهد اقتصاد سوسياليستي هنوز در کشور حاکم است و ما بايد اين وضع را اصلاح کنيم در نرخ بيکاري نيز بين 10 کشور منطقه نهم هستيم و در 105 کشور جهان جايگاه نودم را داريم، البته بر نرخ تورم وضع مناسب‌تري داريم و در سال‌هاي اخير شرايط نسبت به قبل مطلوب‌تر شده است.
وي تصريح کرد: در مصرف انرژي ارتباط بين دانشگاه و صنعت و در هزينه‌هاي جاري کشور شرايط مناسبي نداريم و کشور ما گران اداره مي‌شود و آمارها نشان مي‌دهد با اين وضع به سند چشم انداز 20 ساله نمي‌رسيم در حالي که مي‌بايد براساس سياست‌هاي ابلاغي رهبري ما رتبه اول را در منطقه در بسياري از شاخص‌ها دارا مي‌بوديم و اينکه تاکيد مي‌کنيم که از نظر اقتصادي کابينه آينده همت مضاعفي به خرج دهد و تقويت شود از همين روست.
رئيس قوه مقننه با انتقاد از وابستگي دانشگاه‌ها به بودجه نفتي گفت: واقعيت اين است که دانشگاه‌ها و بخش توليدي نسبت به هم احساس نياز نمي‌کنند و اطمينان دارند نياز خود را از منابع بودجه‌اي تامين مي‌کنند و به فکر درآمد توسعه پايدار نيستند،‌ در حالي که لازم است توليد و دانشگاه رابطه تنگاتنگ و درآمدزايي داشته باشند.
وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با بيان اينکه اختيارات قانوني براي استقلال دانشگاه‌هاي علوم پزشکي وجود دارد،‌ گفت: دانشگاه‌ها به سطحي از نخبگي رسيده‌اند که اختيار اداره خود را در دست بگيرند و قانون پيش بيني‌ها لازم را در اين بخش انجام داده اما در حال حاضر به شکل مطلوبي از آن بهره گرفته نمي‌شود و بايد دانشگاه‌ها به سمت استقلال در اداره پيش بروند و هيچ مانعي به لحاظ قانوني در پيش روي آنها نيست.
مي‌بايد براساس سياست‌هاي ابلاغي رهبري ما رتبه اول را در منطقه در بسياري از شاخص‌ها دارا مي‌بوديم و اينکه تاکيد مي‌کنيم که از نظر اقتصادي کابينه آينده همت مضاعفي به خرج دهد و تقويت شود از همين روست.
لاريجاني ادامه داد: ما در آمار مرتبط با بخش بهداشت و درمان وضع مطلوب‌تري نسبت به وضع اقتصادي داريم و آمار مرگ و مير نوزادان و همچنين واکسيناسيون شاخص مطلوبي را نشان مي‌دهد. همچنين در مرگ و مير کودکان زير 5 سال و بزرگسالان نيز با نقطه ايده‌آل فاصله چشم گيري نداريم، اما در مقابل در زاد و ولد و فرزندآوري وضع مناسبي نداريم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: اينکه بخش درمان تصور کند ما منابع غني در اختيار داريم و مي‌شود منابع بيشتري به اين بخش اختصاص دهيم خلاف است، بلکه بايد سرمايه گذاري و استفاده از ظرفيت‌هاي بخش خصوصي و ترغيب اطباء به حضور در عرصه‌هاي مديريتي و توسعه‌اي پيش روي قرار گيرند. همچنين بايد توجه کرد هيچ دستگاهي موفق نخواهد بود،‌ مگر اينکه رضايتمندي در همه بخش‌ها وجود داشته باشد، اما شاهد هستيم برخي از درآمدهاي بخش بهداشت و درمان متوازن نيست و بخش‌هايي از بدنه خانواده بهداشت و درمان از درآمدهاي خود نارضايتي‌هايي را دارند که بايد به اين بخش نيز توجه شود و درآمدها به شکل متوازن توزيع گردد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/10585/در-انتخاب-وزرا-هيچ-بده-بستاني-بين-دولت-و-مجلس-نيست
بستن   چاپ