راه ترقی
قيمت اقلام مصرفي باتوجه به حقوق و يارانه مردم تعيين شود
يکشنبه 15 مرداد 1396 - 2:54:26 PM
آريا
راه نو- وحيد شقاقي شهري کارشناس اقتصادي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي آريا، درخصوص نوسانات قيمت برخي اقلام مصرفي و علت افزايش غير متعارف اخير قيمت پياز و گوشت مرغ ، گفت :عوامل زيادي در ايجاد  نوسانات قيمت اقلام مصرفي مردم دخيل هستند. ميزان برآورد مصرف در فصول سال بايد مشخص شود و تعيين شود که در هر زمان از سال ميزان مصرف مردم از کالاهاي اساسي چه مقدار است . براي مثال ميزان مصرف مردم از گوشت،مرغ، پياز و سيب زميني بايد تعيين شود و در نظر گرفته شود که باتوجه به مناسبت هاي مختلف طي سال مقدار مصرف تا چه ميزان افزايش يا کاهش خواهد يافت. بنابراين ستاد تنظيم بازار بايد تدابير صحيحي براي پيش بيني ميزان مصرف مردم در نظر داشته باشد. همچنين ميزان واردات و حتي زمان واردات کالا و اقلام مصرفي مردم از اهميت ويژه اي برخوردار است ،گاهي اوقات با واردات نابجاي اقلام مصرفي در زمان نامناسب، اين امر سبب افزايش غير متعارف قيمت ها شده است. براي مثال مي توان به افزايش قيمت پرتقال در نوروز سال گذشته اشاره کرد که قيمت اين ميوه تا 11 هزارتومان نيز افزايش پيدا کرد. علاوه بر اين ذخيره محصولات کشاورزي و توزيع مناسب اين اقلام نيز از اهميت ويژه اي برخوردار هستند. براي برآورد ميزان نياز بازار در آينده بايد تدابير درست و کارآمدي در نظر گرفته شود بنابراين مديريت نحوه توزيع و تهيه اقلام کشاورزي و بهره گيري از سياست هاي کارآمد در اين راستا بسيار حائز اهميت مي باشد.
وي ادامه داد: به عقيده بنده در دولت يازدهم در برخي دوره هاي زماني تدابير درستي براي توزيع و کنترل بازار صورت نگرفت و همين امر موجب شد تا گاها شاهد افزايش ها و نوسانات قيمت ها به صورت فصلي و مقطعي باشيم. اميدوارم در آينده با بررسي و پيشگيري هاي دقيق تر و بهره مندي از مديريت کارآمد از افزايش نامتعارف قيمت کالاهاي اساسي جلوگيري شود.
عضو هيئت ‌علمي دانشگاه خوارزمي درخصوص راهکارهاي حمايت از کشاورزان، تصريح کرد: براي حمايت از کشاورزان بايد در تمامي مراحل از توليد تا توزيع اقلام کشاورزي مديريت کارآمد حاکم باشد. زماني که دولت بتواند امر واردات را مديريت کند و در ذخيره سازي محصولات و برآوردها، پيش بيني صحيحي داشته باشد، هرگز شاهد چنين نوساناتي در بازار نخواهيم بود چرا که کشاورزان و مصرف کننده معمولا بيشترين ضربه را از اين نوسانات خواهند ديد. دولت مي بايست بواسطه ي مديريت کارآمد تمامي مراحل تهيه و توزيع کالاهاي کشاورزي را به خوبي رصد کند و اطلاعات دقيقي از شرايط بازار بدست آورد. کنترل بازار به خودي خود يک فرآيند پيچيده مديريتي است که نيازمند دقت و توجه فراوان است و کوچکترين مشکلي در اين زمينه باعث بروز نوسان در بازار خواهد شد.
وي تصريح کرد: متاسفانه به دليل عدم مديريت توزيع صحيح، توليد کننده ها با مشکلات زيادي مواجه شده اند. اگر مديريت توزيع و قيمت ها به خوبي صورت گيرد، کشاورزان کمتر با مشکل مواجه خواهند شد. لزوما همواره واسطه ها و دلالان سبب افزايش قيمت اقلام ضروري مردم نيستند، گاهي اوقات اين نوسانات به دليل مشکلات واردات و عدم برآورد صحيح نياز بازار رخ مي دهند. لذا مشکلات توليد کننده و مصرف کنندگان بايد آگاهانه بررسي و رصد شوند و اين امر نيازمند توجه دقيق و بسيار از سوي کارشناسان و صاحبنظران در اين زمينه است.
شقاقي شهري در ارزيابي خود از قيمت محصولات کشاورزي در بازار تصريح کرد: وجود نوسانات قيمت شرايط را براي بررسي و مشکلات بازار دشوار مي سازد. اين امر بايد با توجه به قدرت خريد مردم و کنترل ها که بسيار مشکل ساز شده، انجام شود. براي مثال در خصوص افزايش قيمت لبنيات بسياري از توزيع کننده ها بدون هماهنگي با سازمان حمايت از مصرف کننده ها قيمت ها را افزايش دادند و مشکلات زيادي براي مردم و خصوصا قشر آسيب پذير ايجاد کردند.
وي افزود: قيمت ها بايد با توجه به وضعيت رفاهي جامعه و متناسب با حقوق و شرايط مردم و ميزان يارانه اي که مردم دريافت مي کنند ،تعيين شوند. دولت بايد در نظر بگيرد که يارانه به عنوان ابزاري است که هر زماني که مردم در تهيه اقلام مصرفي با مشکل مواجه شدند، بواسطه يارانه اين فشارها بر مردم را کاهش پيدا کند. در حال حاضر در چرخه تهيه و توزيع اقلام مصرفي واسطه ها با کمترين ميزان فشار کاري بيشترين سود را بدست مي آورند که مديريت واسطه ها و دلالان به افزايش سود کشاورزان کمک خواهد کرد

http://www.RaheNou.ir/fa/News/10650/قيمت-اقلام-مصرفي-باتوجه-به-حقوق-و-يارانه-مردم-تعيين-شود
بستن   چاپ