راه ترقی
مقام بلندپايه ديپلماتيک روس: آمريکايي ها بيش از حد چوب لاي چرخ برجام مي گذارند
چهارشنبه 22 شهريور 1396 - 3:04:56 PM
آريا
راه نو- آلکسي زابرودين، در گزارشي در نشريه ايزوستيا (روسيه)، نوشت: امريکا، تهران را به سوي چشم پوشي از توافق هسته اي سوق مي دهد.
پرزيدنت دونالد ترامپ مانند سابق، معتقد است که اين توافق تاريخي «براي امريکا يک رسوايي است».
دونالد ترامپ، رئيس جمهور امريکا، معتقد است که ايران شرايط توافق هسته اي را رعايت نمي کند و اين يعني، دليلي براي اجراي آن نيست. در دولت رئيس جمهور امريکا تلاش مي کنند تا تهران را به سوي خروج يک جانبه از اين توافق سوق دهند تا خودشان از اين توافق امتناع نکرده باشند و ناگزير نشوند به خاطر اين قرار به ياران اروپايي شان توضيح دهند. منابع بلند پايه در محافل ديپلماتيک روسيه در اين خصوص به نشريه «ايزوستيا» خبر داده اند. همصحبت ما در واشنگتن که به جريان امور واقف است نيز اين موضوع را تائيد کرده است. با استقرار رئيس جمهور جمهوري خواه در دفتر بيضي شکل رياست جمهوري امريکا، خطر ناکام ماندن توافق تاريخي با تهران يکي از بندهاي اصلي در گزافه گويي هاي سياسي رهبر امريکا، به موازات انتقادات تند وي از کره شمالي شده است.
يک منبع بلند پايه در محافل ديپلماتيک روسيه به نشريه «ايزوستيا» گفت که سياست واشنگتن باعث نارضايتي در جمهوري اسلامي ايران شده است و اين خطر را افزايش مي دهد که در صورت تغيير دولت و يا مشي سياسي در اين کشور، خود تهران از اين توافق کناره گيري کند. به گفته او، همه به جزء امريکايي ها، خواهان اجراي اين توافق تا پايان کار آن هستند و دليلي براي چشم پوشي از اين توافق نمي بينند که ايران و گروه ١+٥ (امريکا، بريتانياي کبير، فرانسه، روسيه، چين و آلمان) به دشواري به آن دست يافته اند.
اين منبع گفت: «امريکايي ها در رابطه با توافق ايران بيش از حد چوب لاي چرخ مي گذارند. همه به جزء آنان، خواهان اجراي اين توافق تا پايان کار آن هستند. کاري که واشنگتن مي کند به نفع تندروها و اصول گرايان در ايران است که در صدد دامن زدن به احساسات و تمايلات ضد امريکايي هستند. ظاهرا، ترامپ هنوز در خصوص رفتار خود با ايران به قرار نهائي نرسيده است، اما اين خطر وجود دارد که امريکا به اين توافق ضربه وارد کند».
در روز ٣١ ماه اوت، آژانس بين المللي انرژي اتمي در گزارش خود اعلام کرد که ايران محدوديت هاي تعيين شده در توافق خود با گروه ١+٥ در رابطه با برنامه اتمي اش را اجرا مي کند. تا روز ٢١ ماه اوت، ذخاير اورانيوم کم عيار در اين کشور پايين تر از ٨٨,٤ کيلوگرم بوده که پايين تر از حجم تعيين شده در توافق يعني ٢٠٢.٨ کيلوگرم بوده است. سطح غني سازي نيز پايين تر از سطح تعيين شده و ٣.٦٧ درصد و حجم ذخاير آب سنگين ١١١ تن و پايين تر از حجم تعيين شده ١٣٠ تني مي باشد.
اما، واشنگتن به انتقادهاي خود در ضديت با تهران ادامه مي دهد و ايران را مجددا، «محور شرارت» اعلام مي کند. اين انتقادها بي علت نمي باشند. نخست – توافق ايران يکي از دستاوردهاي اصلي باراک اوباما، رئيس جمهور پيشين امريکا، بوده است و براي رهبر کنوني امريکا، تمامي موفقيت هاي اين رئيس جمهور دموکرات خود به خود، جزء شکست ها بشمار مي روند. دونالد ترامپ حتي، در دوران تبليغات پيش از اتخاباتي اش نيز اين توافق را «رسوايي براي امريکا» خوانده بود. در حال حاضر نيز او به تناوب اعلام مي کند که اين توافق براي تهران، امتيازات يک جانبه اي به همراه دارد. دوم – با لغو تدريجي تحريم ها، بازارهاي جهاني فروش منابع انرژي زا نيز به روي ايران گشوده مي شوند. به اعتقاد ولاديمير جباراف، معاون اول رئيس کميته شوراي فدراسيون روسيه در امور بين الملل، امريکايي ها تلاش مي کنند، اين رقيب اقتصادي را کنار بزنند.
اين سناتور به نشريه «ايزوستيا» گفت: «امريکايي ها ايران را رقيب جدي خود در صادرات گاز خود مي دانند. ايران – يکي از کشورهاي داراي ذخاير عظيم گاز طبيعي است. و از آنجايي که امريکا تلاش مي کند، گاز مايع گران خود را به همه تحميل کند، حضور يک بازيکن جديد نمي تواند به نفعش باشد. بنابراين، آنان تلاش خواهند کرد تا به هر قيمتي شده، ايران را به شعاع تحريم ها بکشانند».
ولاديمير يوسيف، کارشناس نظامي و متخصص در امور خاور نزديک، معتقد است که مساله منع گسترش تسليحات هسته اي – ابزاري است براي مداخله امريکا در امور داخلي کشورهاي ديگر.
اين کارشناس به نشريه «ايزوستيا» گفت: «امريکايي ها مي خواهند، ايران را ناگزير سازند تا خود از اين توافق کناره گيري کند. امتناع امريکا از اين توافق، درگيري هاي سياسي بي شماري را با کشورهاي اروپايي به همراه خواهد داشت که در طراحي و تدوين اين توافق شرکت داشته اند».
او خاطر نشان کرد که شرط امضاي برنامه جامع اقدامات مشترک، عدم بررسي برنامه موشکي ايران بوده است، زيرا در غير اينصورت، تهران اين توافق را امضا نمي کرد. در نتيجه، در ميان اين توافق و قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متحد که توسعه تکنولوژي موشک هاي بالستيک را براي ايران ممنوع مي کند، برخي تناقض ها وجود دارد.
اين کارشناس اشاره کرد: «امريکا با استفاده از اين تناقض ها، توجهات را به سوي برنامه موشکي ايران جلب مي کند، اگرچه از همان ابتدا آگاهي داشت که برنامه موشکي ايران کمترين ارتباطي با توافق هسته اي ندارد».
او خاطر نشان کرد که امريکا ايران را در مشکلاتي مقصر مي داند که مستقيما، ارتباطي با برنامه هسته اي ندارد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/10859/مقام-بلندپايه-ديپلماتيک-روس--آمريکايي-ها-بيش-از-حد-چوب-لاي-چرخ-برجام-مي-گذارند
بستن   چاپ