راه ترقی
تقویت رسانه های خصوصی در دستور کار دولت دوازدهم
شنبه 6 آبان 1396 - 3:26:37 PM
آریا
راه نو- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات امسال «تقویت رسانه های خصوصی» را از برنامه های اصلی وزارت تحت مدیریتش عنوان کرد و گفت: هیات نظارت مطبوعات این همت را داشته که به روزنامه ها و هفته نامه های دولتی مجوز ندهد و مجوزهای آنان سد شد و یارانه به روزنامه‌های دولتی در سال های اخیر نیز قطع شد.
فعالان رسانه رویکرد دولت برای تقویت رسانه های خصوصی را مثبت ارزیابی می کنند و معتقدند تقویت رسانه های غیردولتی باعث افزایش رقابت و پویایی فضای رسانه و در نهایت حرکت رسانه های دولتی در مسیر مطلوب می شود.
بدنه سنگین رسانه های دولتی و قدرت پایین انعطاف پذیری آنها از مهمترین مشکلات رسانه های دولتی در کشور است و این انحصار امکان شنیده شدن رسانه های خصوصی را گرفته بود و در این شرایط با تقویت رسانه های بخش خصوصی می توان شرایط را برای رقابت سالم آنها و چرخش اطلاعات آزاد فراهم کرد. فعالان حوزه رسانه با اشاره به نقش مثبت رسانه های غیردولتی در دولت یازدهم می گویند تقویت رسانه های غیردولتی باعث پویایی فضای رسانه و جامعه شده است.
از سویی دیگر حمایت از رسانه ها در برابر فشارها و تهدیدها و حذف رانت خبری و اقتصادی از دیگر مواردی است که به آن توجه شده است. وزیر ارشاد با تاکید به توجه دولت در این زمینه و با بیان اینکه ما رسانه مولد می خواهیم نه رسانه ناقل و دلال خبر و معتقدبم رسانه با تولید خبر می تواند به حیات خود ادامه دهد گفت: رسانه جایگاه اطلاع رسانی و نقد منصفانه باید داشته باشد. رسانه مدنی با منطق و انصاف نقد می کند. وی در ادامه خواستار توجه جدی تر به مردم داری رسانه‌ای به جای مقامات سالاری رسانه‌ای شد و گفت: رسانه می‌تواند زبان مردم بیش از گذشته باشد و خط های ارتباطی رسانه با مردم باید قوی‌تر از گذشته ادامه پیدا کند.
توسعه کمی مطبوعات در دولت یازدهم
بر اساس گزارش ها از 15 هزار مجوز صادر شده برای رسانه ها در سال های بعد از انقلاب، 56 درصد آن در دولت یازدهم صادر شده است. همچنین تعداد مدیران مسئول زن در پایان دولت یازدهم 13 درصد شده است. در حوزه رسانه های برخط سایت ها از 200 عدد در پایان دولت یازدهم به دو هزار و 800 عدد رسیده است. از سویی دیگر در چهار سال گذشته شاهد افزایش تعداد بیمه شدگان در حوزه رسانه بودیم و این موارد موید توسعه کمی مطبوعات در دولت یازدهم بوده است.
صالحی در این باره با بیان اینکه در ابتدای دولت یازدهم بیمه شدگان حوزه رسانه پنج هزار نفر بودند که در پایان این دولت حدود 16 هزار نفر یعنی به بیش از سه برابر افزایش یافته است گفت: نظام حمایتی در این دولت شفافیت پیدا کرد و همگان می توانند پیشینه گام های رو به جلو در حوزه شفافیت را ببینند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به وضع قوانین و مقررات در دولت یازدهم به رتبه بندی مطبوعات در این مدت اشاره کرد و گفت: قانون مطبوعات و لایحه تبلیغات بازرگانی نیز اکنون مراحل نهایی را می گذراند.
وی با اشره به ضرورت تقویت بنیه ملی رسانه گفت: اگر تا دیروز غذا و سلاح دو رکن امنیت ملی بودند امروز رکن سومی به نام رسانه به آن اضافه شده است. وی در ادامه افزود: همانطور که جامعه بدون غذا و سلاح در معرض تهدید است، جامعه بدون رسانه یا با رسانه کم اعتماد نیز در معرض تهدید است و جامعه ای که خبرهای دقیق و سریعش را از بیرون مطالبه کند، ناامن است و جامعه ای که نتواند در سرعت و دقت و تحویل خبر اقدام کند یک جامعه ناامن خواهد بود.
وی از دولت و اصحاب رسانه خواست تا دست به دست هم بدهند که رسانه را به عنوان رکن سوم امنیت درنظر بگیرند و تاکید کرد: البته نمی‌گوییم به اندازه بنیه نظامی به رسانه کمک شود ولی نگاهی به این اتفاق صورت گیرد که جامعه بدون رسانه امنیت ندارد و این رسانه ها شامل رسانه های مکتوب و غیر مکتوب است.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/11069/تقویت-رسانه-های-خصوصی-در-دستور-کار-دولت-دوازدهم
بستن   چاپ