راه ترقی
قمار لبنانی برای توجیه حمله نظامی به ایران
چهارشنبه 17 آبان 1396 - 2:34:59 PM
آریا
راه نو- آنتون کروگر پائول، در گزارشی در «زوددویچه سایتونگ» (آلمان)، با عنوان «قمار لبنانی» نوشت:
پس از استعفای نخست وزیرلبنان، نگرانی ها درباره امنیت افزایش یافته و سوء ظن ها و گمانه زنی هایی در این باره وجود دارد: آیا عربستان سعودی در پشت این اقدام قرار دارد؟ آیا به دنبال یافتن علل و بهانه هایی برای حمله نظامی علیه حزب الله یا حتی ایران هستند؟
روز دوشنبه، روزنامه لبنانی الاخبار که نزدیک به حزب الله است، تصویری از پشت سعد حریری با عنوان "گروگان" منتشر کرد. پس از استعفای نخست وزیر حریری در روز شنبه این کشور هنوز کاملاً به خود نیامده بود، با این حال حسن نصرالله، رهبر حزب الله یکشنبه شب در یک سخنرانی تلویزیونی رویدادهای اخیر را به شیوه ای تفسیر کرد که نه فقط در لبنان، بلکه دیپلمات های غربی نیز آن را ممکن و قابل قبول می دانند؛ او گفت: "این خواسته، تمایل و تصمیم خود وی به استعفا نبود." او ادامه داد: "این استعفا به او تحمیل و دیکته شده است" - از سوی عربستان سعودی. "سوال اصلی" این است که آیا حریری در میان کسانی که اخیرا در عربستان سعودی دستگیر شده اند، می باشد.
نظام سیاسی در بیروت از استعفای ناگهانی حریری شگفت زده و غافلگیر شد
حریری ٤٧ سال دارد و پسر رفیق الحریری، نخست وزیر سابق این کشور است که در سال ٢٠٠٥ در حمله بمب گذاری شده جان خود را از دست داد. او روز جمعه به ریاض رفت، زیرا می گفت احساس می کند افرادی به دنبال سوء قصد به جان وی هستند. شنبه شب حریری در شبکه تلویزیونی العربیه، متعلق به عربستان سعودی، با چهره ای عبوس و بریده بریده بیانیه استعفای خود را ایراد کرد و در آن اتهاماتی جدی علیه ایران و حزب الله مطرح کرد. فقط چند ساعت بعد، پلیس سعودی تعدادی از شاهزادگان برجسته و همچنین مقامات دولتی و تجار برجسته را به اتهام فساد دستگیر کرد. شرکت ساختمانی حریری که او از پدرش به ارث برده بود، سال گذشته در عربستان سعودی با دشواری های مالی زیادی روبرو شده بود.
عربستان سعودی بلافاصله به این حدس و گمان ها پاسخ داده و در روز دوشنبه تصاویری از دیدار حریری با ملک سلمان و با حضور چهار عضو کابینه عربستان منتشر کرد. ثامر السبهان، وزیر مشاور در امور کشورهای عربی حوزه خلیج [فارس] که به عنوان فردی تندرو در قبال ایران و حزب الله شناخته شده می شود، در پیامی توییتری نوشت لبنان پس از استعفای حریری "هرگز دیگر همان کشور پیشین نخواهد بود." رهبران (این کشور) باید تصمیم بگیرند که آیا لبنان می خواهد "کشوری تروریستی یا صلح آمیز" باشد. او توضیح نداد این سخن وی دقیقا به چه معنا بود، اما السبهان قبلا خواستار آن شده بود که لبنان تصمیم بگیرد آیا از حزب الله حمایت کرده یا با آن مقابله می کند. حریری در لبنان یک کابینه اتحاد ملی با حضور حزب الله تشکیل داده بود. هفته گذشته نیز السبهان از طریق توییتر وقوع "تحولات شگفت انگیزی در لبنان" را پیش بینی کرد - که اندکی بعد به وقوع پیوست.
نظام سیاسی در بیروت از استعفای ناگهانی حریری شگفت زده و غافلگیر شد. یک تفسیر این است که عربستان سعودی می خواهد در بیروت دولتی را بدون مشارکت حزب الله تشکیل دهد – امری که با توجه به توازن سیاسی قدرت بسیار دشوار و نامحتمل می باشد. در غیر این صورت، امکان دارد ریاض در پی منزوی ساختن لبنان باشد. بحرین که متحد نزدیک عربستان سعودی به شمار می رود، از شهروندان خود خواست تا لبنان را ترک کنند. این کشور جزیره ای کوچک که در آن یک خاندان سلطنتی سنی بر اکثریت شیعه حکومت می کند، ایران را همواره به دخالت در این کشور متهم می کند.
با این حال در واشنگتن، اعضای دولت سابق رئیس جمهور باراک اوباما هشدار می دهند که عربستان سعودی و دولت دونالد ترامپ برای توجیه حمله نظامی به ایران یا متحدان آن تلاش می کنند – امکان دارد که مقر حزب الله در جنوب بیروت و همچنین انبارهای سلاح یا تاسیسات موشکی این گروه شبه نظامی از جمله این اهداف باشند. آنها به حداقل سه سفر جرد کوشنر و دیگر مقامات بلندپایه آمریکایی به ریاض به منظور اثبات این مدعا اشاره می کنند. سامانه دفاع هوایی عربستان سعودی یک موشک شلیک شده از سوی شبه نظامیان یمنی حوثی به نزدیکی فرودگاه ریاض را رهگیری و ساقط کرد. پس از آن، دولت عربستان سعودی هشدار داد که این حملات به عنوان"اقدام جنگی" محسوب می شود و ایران را مسئول این حمله دانست.
سیاستمداران برجسته لبنان در تلاش برای جلوگیری از تشدید تنش ها در لبنان هستند. نصرالله، رهبر حزب الله نیز خواستار برقراری آرامش شد. حزب الله هرگز خواستار استعفای حریری نبوده است. رئیس جمهور میشل عون، متحد حزب الله، گفت تا زمانی که حریری به لبنان بازنگردد، درخواست استعفای وی را قبول نخواهد کرد. او بدین ترتیب فعلا برنده شده است.
ارتش لبنان اعلام کرد هیچ اطلاعاتی درباره حمله تروریستی شکست خورده علیه حریری در دست ندارد. سرلشکر عباس ابراهیم، رئیس سرویس امنیت داخلی لبنان نیز سخنان مشابهی را بیان کرد. اینکه آیا حریری قصد بازگشت به بیروت را دارد یا خیر، هنوز معلوم نیست. در حلقه اطرافیان او گفته می شد که او به خاطر ترس از امنیت و جان خود به کشورش باز نخواهد گشت، بلکه به سایر کشورهای عربی سفر خواهد کرد . از سوی دیگر نهاد مشنوق، وزیر کشور که عضو جنبش آینده، نگران حریری است، گفت انتظار می رود حریری ظرف چند روز آینده به بیروت باز گردد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/11137/قمار-لبنانی-برای-توجیه-حمله-نظامی-به-ایران
بستن   چاپ