راه ترقی
ابطحی و گنجی تحلیل کردند
سه شنبه 21 آذر 1396 - 2:19:27 PM
آریا
راه نو- وی اظهار داشت:تلاش برای سازمان‌دهی روحانیت شیعه و سازمان‌دهی جامعه روحانیت برای صیانت از نظام اسلامی و ارتقای کارآمدی و مقابله با انحرافات از دیگر مواردی است که می‌خواهیم به آن بپردازیم.

 سخنگوی جامعه روحانیت مبارز صبح امروز در نشست خبری با اعلام خبر تغییر و بازنگری در اساسنامه جامعه روحانیت مبارز در آخرین مصوبه این تشکل گفت: در ماده 6 اساسنامه تغییراتی داشتیم و عنوان شد که جامعه روحانیت یک‌نهاد انقلابی، فرهنگی و سیاسی، اجتماعی مردمی، مستقل و فراجناحی است و انقلابی و مردمی به این بند اضافه شد.

در پی این سخنان ؛در محافل سیاسی این پرسش مطرح شد که عبارت فراجناحی به عنوان صفتی برای جامعه روحانیت حاکی از آن است که جامعه روحانیت دیگر خود را مسئول هدایت جناح اصولگرا ندانسته و طبعا با پذیرش عنوان فراجناحی باید مسیر ورود برای روحانیون غیر اصولگرا به این نهاد نیز گشوده شود.

**

آریا این موضوع را با دو تن از تحلیلگران اصلاح طلب و اصولگرا به بحث گذاشته است.

سیدمحمدعلی ابطحی فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به این پرسش که سخنگوی جامعه روحانیت اعلام کرد که فراجناحی خواهد بود؛آیا این عبور از اصولگرایان است یا یاس از اصولگرایان؟ پاسخ داد:

جامعه روحانیت مبارز گرچه در عمل همیشه مرجع سیاسی اصولگرایان بوده است اما ظاهرا هیچوقت ادعای جناحی بودن نمی کرده اند.تاکید رسمی بر جناحی نبودن امر مبارکی است که روحانیت را می تواند به جایگاه واقعی و همیشگی نزدیک کند که بتوانند مرجعیت مقبول جامعه باشند و بر اساس رسم تاریخی و دیرین تکیه گاه معنوی مردم شوند.اما از نظر سیاسی شخصا این را عبور از اصولگرایان نمی دانم. اصولگرایان بعد از آشفتگی ناشی از حمایت اولیه از احمدی نزاد نتوانسته اند خود را بازسازی کنند و عملا محوریت جامعه روحانیت مبارز هم برای آنان کمرنگ شده بود.این نگاه جدید جامعه روحانیت مبارز می تواند در عمل به شکل  دهی و سازماندهی اصولگرایان بیانجامد.

از سوی دیگر عبدالله گنجی مدیرمسئول روزنامه جوان و فعال اصولگرا در پاسخ به این پرسش که آیا این عبور از اصولگرایان است یا یاس از اصولگرایان اظهار داشت:

هیچ کدام. پیشگیری از ساییدگی سیاسی در منازعه های بی حاصل و بازگشت  به تراز انقلاب اسلامی است.

ابطحی در پاسخ به پرسش علت اخذ چنین تصمیمی اظهار داشت:

اصلی ترین دلیل رویکرد جدید روحانیت مبارز می تواند شناخت واقعیت جامعه باشد و بازسازی تشکیلات ان که نقش موثر تری در حوزه سیاست داشته باشد.جدایی و فاصله فراوانی که به خصوص در ایام انتخابات و مواقع تصمیم گیری جمعی با مردم ایجاد شده است، دلیل خوبی برای این بازنگری می تواند باشد.

گنجی در بیان علت اخذ چنین تصمیمی گفت: عدم رعایت شأنیت پدری توسط مکلاهای جریان و عدم همسویی و یکپارچگی  نگرشی اعضا علت این امر بوده است.

این تحلیلگر اصلاح طلب در تحلیل و ارزیابی تبعات این تصمیم گفت:

متاسفانه تبعات مثبتی در کوتاه مدت برای آین تصمیم پیش بینی نمی کنم. تاثیرگذاری در جامعه معلول عوامل مختلفی است که زمان زیادی برای فهم تغییرات توسط مردم نیاز دارد.روحانیت مبارز ، علاوه بر ایجاد اعتماد در جامعه به بازساری مقبولیت در چامعه مخاطب  سنتی خود هم احتیاج دارد.اما در مجموع شروع این رفتار اعتماد آفرین با اقشار جامعه کار مثبتی است.

مدیرمسئول روزنامه جوان در تحلیل و ارزیابی تبعات این تصمیم ؛ضعف مرجعیت روحانیت در مرکزیت جریان را علت دانست.

از سوی دیگر؛این عضو مجمع روحانیون مبارز در برابر این پرسش که آیا این تصمیم بر روی قرینه اصلاح طلب جامعه روحانیت یعنی مجمع روحانیون هم اثر خواهد گذاشت؟ گفت:

نوشدن و انطباق با شرایط امر مثبتی است. از شروع مجمع روحانیون که تشکیلات نوپایی نسبت به جامعه روحانیت مبارز است حدود 35 سال می گذرد. آن هم پس از تحولات عمیق فرهنگی دنیای مجازی وانقلاب ارتباطات. البته در کل روابط مجمع روحانیون مبارز با جامعه به گواهی انتخابات و تاثیر گزاری هایی که حداقل رییس آن در انتخابات داشته است نزدیک تر است. اما گمان میکنم باید همه واقعیت جامعه را درک کنیم و به خصوص تشکل های روحانی باید منزلت روحانی بودن و معتمد جامعه بودن را به دست اورند.

گنجی فعال و تحلیلگر اصولگرا در مورد تاثیر این تحول بر مجمع روحانیون اظهار داشت:

خیر؛ در جریان اصلاحات، روحانیت به ما هو روحانیت موضوعیت ندارد؛روحانیت در فرایند دمکراتیک محترم است


http://www.RaheNou.ir/fa/News/11333/ابطحی-و-گنجی-تحلیل-کردند
بستن   چاپ