راه ترقی
بررسی لایحه تجارت در مجلس
یکشنبه 1 بهمن 1396 - 2:26:40 PM
آریا
راه نو- تقاضای نمایندگان درباره نحوه بررسی لایحه تجارت صبح امروز در صحن علنی به رأی گذاشته شد که از مجموعه 229 نماینده حاضر با 146 رأی موافق، 58 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع نمایندگان با لغو رسیدگی به لایحه تجارت طبق اصل 88 قانون اساسی موافقت کردند. بنابراین این لایحه پس از بررسی در کمیسیون مربوطه در صحن علنی مجلس بررسی می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفت: لایحه تجارت لایحه دولت است که در مجلس ششم تقدیم مجلس شد و بعد از آن در مجالس هفتم و هشتم هم در مورد آن بررسی هایی صورت گرفت اما با توجه به اینکه مواد آن زیاد بود تصمیم گرفته شد که براساس اصل 85 قانون اساسی تنها در کمیسیون مربوطه رسیدگی و به شورای نگهبان ارائه شود.
لاریجانی افزود: البته شورای نگهبان ایرادی گرفت مبنی بر اینکه در موارد ضروری باید اصل 85 لحاظ شود البته از نظر ما ضرورت را مجلس تشخیص می دهد.
وی گفت: بنابر این مدتی طول کشید تا این لایحه به مجلس دهم رسید و با موافقت نمایندگان رسیدگی اصل 85 آن لغو و پس از بررسی کمیسیون در دستور کار صحن علنی قرار می گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از پایان رأی گیری هم افزود: با توجه به رأی نمایندگان رسیدگی اصل 85 لایحه تجارت لغو می شود و لایحه به کمیسیون مربوطه ارجاع خواهد شد تا بررسی های لازم صورت بگیرد و موادی که در کمیسیون بررسی خواهد شد به مرور در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفته و رسیدگی شود.
قانون تجارت مصوب 1311 است و فقط یک بار در سال 1347 اصلاح و در سال 1386 هم قانون تجارت الکترونیک به آن اضافه شد.
لایحه تجارت هزار و 261 ماده دارد.
تصویب دو ماده از قانون تسریع در امر تخلیه و بارگیری کشتی ها
در ادامه جلسه علنی مجلس گزارش کمیسیون عمران در مورد لایحه اصلاح قانون تسریع در امر تخلیه و بارگیری کشتی ها در بنادر بررسی و در نهایت 2 ماده از این لایحه تصویب شد. 
براساس یکی از موارد اصلاحیه این قانون، سازمان بنادر و دریانوردی موظف شد برای کاهش انتظار نوبت کشتی های تجاری نسبت به توسعه و تکمیل بنادر و تأسیسات بندری و تأمین تجهیزات مورد نیاز دریایی و بندری کشور در چارچوب قوانین و مقررات حاکم بر مناطق ویژه اقتصادی و آزاد تجاری - صنعتی از محل منابع داخلی خود مندرج در بودجه سنواتی یا از محل سرمایه گذاری بخش غیردولتی اقدام نماید. 
در بند دیگری از این لایحه که به تصویب رسید مقرر شد سازمان بنادر و دریانوردی و کلیه سازمان های مسئول در امر پذیرش ورود و خروج (پاس) کشتی ها و همچنین ورود و خروج کالا به بنادر و از بنادر موظفند حداکثر ظرف مدت یکماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون نماینده خود را در محلی که توسط سازمان بنادر و دریانوردی در بنادر کشور ازجمله شهید رجایی ، شهید باهنر ، امام خمینی ، امیرآباد ، انزلی ، نوشهر، بوشهر، شهید بهشتی ، شهید کلانتری و چابهار تأمین می شود مستقر نمایند و با مدیریت نماینده سازمان بنادر و دریانوردی بدون فوت وقت و به صورت مستمر در طول شبانه روز امور پذیرش ورود و خروج کشتی ها را انجام دهند. 
در ادامه بررسی این لایحه و با نظر مجلس ماده 3 لایحه اصلاحیه قانون تسریع در امر تخلیه و بارگیری کشتی ها در بنادر برای بررسی بیشتر به کمیسیون عمران ارجاع داده شد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/11679/بررسی-لایحه-تجارت-در-مجلس
بستن   چاپ