راه ترقی
بدهی دولت به شهرداری تهران تهاتر می‌شود / پرداخت پول بزرگترین طلبکار شهرداری
شنبه 7 بهمن 1396 - 2:33:41 PM
آریا
راه نو- اختلاف بر چیزی در حدود 9 هزار میلیارد تومان است. مسئولان شهرداری تهران می‌گویند بدهی دولت به این سازمان 9 هزار میلیارد تومان است اما برخی دیگر می‌گویند میزان این بدهی بیش از 18 هزار میلیارد تومان است. هر چه که باشد بدهی، بدهی است و دولت موظف به پرداخت آن.
همین اختلاف‌ها نشان می‌دهد میزان دقیق بدهی دولت به شهرداری مشخص نیست. دلیلش هم ممکن است بی‌حساب و کتاب بودن خزانه شهرداری در دوره‌های گذشته بوده باشد. پیشتر هم محمدعلی نجفی شهرداری تهران گفته بود «طلب شهرداری از دولت حدود 9 هزار میلیارد تومان است که بخشی از آن مشروط به ارائه گزارش‌های حسابرسی شهرداری است که در برخی سال‌ها حسابرس اظهارنظری نکرده و این موارد مورد قبول دولت نیست.» توسعه حمل و نقل عمومی، آلودگی هوا و ترافیک مهم‌ترین بحران‌هایی هستند که فقط با اعتبارات مالی و کار کارشناسی قابل هستند و شهرداری باید از تمام روزنه‌های مالی برای افزایش درآمدهای خود استفاده کند.
اما حالا کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی پیشنهادی را تصویب کرده که در صورت موافقت نمایندگان در صحن علنی مجلس بخشی از بدهی‌های دولت به شهرداری صاف می‌شود.
 آن طور که محمدرضا رضایی، رئیس کمیسیون عمران مجلس به شهرنوشت گفته است: «بر اساس این مصوبه شهرداری تهران طلب خود از دولت را تهاتر می‌کند.» از آنجا که بخشی از هزینه‌های شهرداری از طریق تسهیلات بانک‌ها تامین می‌شود و این سازمان به سیستم بانکی بابت این وام‌ها بدهکار است، دولت می‌تواند این بدهی شهرداری به سیستم بانکی را با بدهی خودش تهاتر کند. گفته می‌شود بدهی شهرداری تهران به بانک‌ها 18هزار میلیارد و 500 میلیون است. در صورت موافقت مجلس با مصوبه کمیسیون تلفیق، حدود 9 هزار میلیارد تومان از بدهی شهرداری به بانک‌ها در ازای طلبش از دولت، بخشیده می‌شود. در واقع نیمی از طلب، بزرگترین طلبکار شهرداری تهران پرداخت خواهد شد.
 
تغییر سهم شهرداری در مالیات بر ارزش افزوده
یکی دیگر از موارد مالی که شهرداری تهران به دنبال آن است، موضوع مالیات بر ارزش افزوده است. بر اساس آمارها دولت بابت این قانون چیزی در حدود 2 هزار میلیارد تومان به شهرداری تهران بدهکار است. بدهی که دولت به دلایل مختلف سهم شهرداری را پرداخت نکرده است. به همین دلیل است که کمیسیون عمران مجلس در حال بررسی است تا مشخص شود کل درآمدهای دولت از مالیات بر ارزش افزوده چقدر است و سهم شهرداری را از آن کم کند. از طرف دیگر نمایندگان مجلس به دنبال این هستند که سهم 33 درصدی شهرداری از درآمد مالیات بر ارزش افزوده را به 50 درصد برسانند.
نرخ مالیات بر ارزش افزوده 9 درصد است که شامل 6 درصد مالیات و 3 درصد عوارض است. 3 درصد عوارضی که به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های سراسر کشور واریز می‌شود تا در جهت توسعه و آبادانی شهرها و روستاها مورد استفاده قرار گیرد. همزمان با بررسی لایحه بودجه 1397 در مجلس شورای اسلامی، شهردار تهران پیشنهادهایی در هشت بند را به دولت و مجلس برای افزایش بودجه شهرداری تهران ارایه کرد. یکی از آن پیشنهادها مستثنی کردن استان تهران از نظام توزیع عوارض و موضع قانون مالیات برارزش افزوده در ماده 6 برنامه پنج ساله ششم توسعه است.
 
دست رد به پیشنهادهای بودجه‌ای شهرداری
شهرداری تهران در صورتی که بتواند طلب خود را از دولت وصول کند، حداقل بخشی از سنگینی بار مالی از دوشش برداشته می‌شود. البته طلب شهرداری در مقابل بدهی 52 هزار میلیارد تومانی رقمی نیست، اما وصول همین میزان هم می‌تواند کمک‌رسان این سازمان باشد.
گرچه نمایندگان مجلس سعی در تصویب قوانین جدید برای ایجاد درآمدهای بیشتر شهرداری تهران هستند، اما گفته می‌شود تقریبا بیشتر پیشنهادهایی که شهرداری تهران حدود یکماه پیش به مجلس ارایه کرده بود، مورد موافقت کمیسیون تلفیق قرار نگرفته است. همین عامل سبب می‌شود تا روز به روز شهرداری بدهکارتر شود و چاه بحران‌هایش عمیق‌تر.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/11738/بدهی-دولت-به-شهرداری-تهران-تهاتر-می‌شود---پرداخت-پول-بزرگترین-طلبکار-شهرداری
بستن   چاپ