راه ترقی
هیچ بن بستی در جمهوری اسلامی به وجود نمی‌آید
چهارشنبه 18 بهمن 1396 - 12:27:03 PM
آریا
راه نو- محسن رضایی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام از ابتکارات امام راحل بود افزود: ساختارهای حکومتی در انقلاب اسلامی تغییر کرد و نهاد مجمع تشخیص مصلحت نظام از جمله دستاوردهای انقلاب بود و اگر بن بستی ایجاد شد این مجمع آن را حل خواهد کرد.
وی ادامه داد: قانون تعزیرات حکومتی‏، قانون مبارزه با مواد مخدر‏، قانون تعیین تکلیف اراضی واگذاری به دولت و نهادها، نحوه اداره بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از جمله قوانینی است که مجمع تشخیص مصلحت برای حل مشکلات قانونگذاری کرد.
رضایی با اشاره به اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام اختلافات میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی را حل می کند اضافه کرد: تاکنون 236 طرح و لایحه اختلافی در طول 30 سال فعالیت این مجمع،‏ حل و فصل شد.
وی با اشاره به اینکه سیاست های کلی کشور در همه زمینه ها از جمله اقتصاد‏، امنیت ملی، صنعت، جمعیت، سیاست خارجی، خانواده و منابع طبیعی مشخص است، افزود: رهبر معظم انقلاب این سیاستگذاری ها را با مشورت مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین کرده اند.
رضایی گفت: یکی از وظایفی که در 10 سال اخیر رهبر معظم انقلاب به مجمع تشخیص مصلحت نظام تفویض کردند نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی است.
وی با اشاره به اینک رهبر معظم انقلاب در دور جدید مجمع فرمودند هیئت عالی نظارت تشکیل شود تا نظارت سریعتر انجام شود؛ ادامه داد: یک هیئت عالی 15 نفره تشکیل شده است که علاوه بر رئیس و دبیر، 13 نفر از اعضای مجمع با رأی گیری، عضو این هیئت شدند و در حال تهیه آیین نامه جدید نظارت هستیم که اگر مقام معظم رهبری آن را تصویب کنند از اوایل سال آینده بر اساس فرم جدید نظارت های خود را آغاز می کنیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه ایران امن ترین کشور منطقه است، افزود: این امنیت به سادگی بدست نیامده است و باید قدر آن را بدانیم.
­رضایی در ادامه سخنان خود در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه در هر دوره پنج ساله اولویت هایی برای مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین می شود، افزود: برای پنج سال جدید که از سال 1396 آغاز شده است برخی اولویت ها را مقام معظم رهبری تعیین کردند که توسعه دریامحور‏‌، نخبگان، فضای مجازی و تأمین اجتماعی از جمله آن است.
وی ادامه داد: برخی از اولویت ها را هم مجمع، تعیین و اضافه می کند که از جمله آن نظام پولی و بانکی و نظام بودجه ریزی است.
رضایی افزود: وضع بودجه ریزی کشور خوب نیست و دولت همه درآمدهای خود را باید بابت حقوق، بازنشستگان و هزینه های جاری خرج کند بنابراین دولت به چاپ اوراق مالی رو آورده است به عبارتی از نسل های آینده پیش دریافت می کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ادامه این وضعیت برای کشور ما خوب نیست ،گفت: در این زمینه نیاز به سیاست های جدید مالی و بودجه ریزی برای کشور داریم.
رضایی با اشاره به اینکه تدوین سیاست های کلی سلامت اقتصادی از دیگر اولویت های مجمع تشخیص مصلحت نظام است، افزود: هرچه کشور شفاف تر و در معرض عام و بازرسان باشد راه های فساد بسته می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره لایحه بودجه سال 1397 گفت: تاکنون سه جلسه در این باره تشکیل دادیم ، این بودجه مغایرت هایی با سیاست های کلی داشت که به مجلس شورای اسلامی اعلام کردیم آنها را برطرف کند و آنها این کار را کردند.
رضایی افزود: قبول داریم که مجلس شورای اسلامی در این مدت کوتاه نمی تواند بودجه کاملاً منطبق با سیاست های کلی را تنظیم کند و ما هم ملاحظه دولت و مجلس را تا حدودی خواهیم کرد اما نمی توانیم برخی از انطباق نداشتن ها را نادیده بگیریم.
وی با بیان اینکه یکی از این نبود انطباق ها مربوط به وضعیت شرکت های دولتی است اضافه کرد: این شرکت ها بیش از 15 سال است که در معرض خصوصی سازی قرار گرفته و پول های بسیار زیادی از فروش آن برای دولت بدست آمده است بنابراین نباید شرکت های دولتی بزرگتر می شدند اما بودجه و هزینه و مخارج آنها مرتب افزایش پیدا کرد در صورتی که باید کاهش می یافت.
رضایی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هدفمندی یارانه ها مشکل ساختاری دارد و ریل گذاری آن غلط بوده است که باید تغییر کند.
وی با اشاره به اینکه این نظر شخصی اوست و ربطی به نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام ندارد افزود: باید یارانه های درآمدی را به جای یارانه های مصرفی داشته باشیم.
رضایی ادامه داد: حدود 100 هزار میلیارد تومان از فروش فرآورده های انرژی و نفتی درآمد داریم که این رقم می تواند ظرفیت بسیار قدرتمند برای تولید و اشتغال باشد اما این رقم مثل برف بر روی زمین گرم ریخته و آب می شود یعنی نه اشتغال زیادی و نه تولید زیادی به وجود می آورد.
وی افزود: اگر حجم یارانه هایی که در این مدت پرداخت شده را به اشتغال و تولید تبدیل کرده بودیم اکنون حدود 400 هزار میلیارد تومان پشتوانه تولید و اشتغال می داشتیم.
رضایی اضافه کرد: اگر اینگونه عمل شود با درآمد یارانه های مردم می توانیم در آینده بیشتر از 45 هزار تومان را به مردم پرداخت کنیم.
وی تأکید کرد: اگر ریل یارانه های مصرفی به یارانه های درآمدی تبدیل شود علاوه بر ایجاد اشتغال و افزایش تولید ملی، مردم پول نقد بیشتری خواهند داشت.
رضایی با اشاره به اینکه ارزش 45 هزار تومان یارانه فعلی در مقایسه با ابتدای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها کمتر از 10 هزار تومان است و ارزش آن در پنج سال آینده به کمتر از سه هزار تومان می رسد گفت: یا باید رقم فعلی یارانه چند برابر شود و یا ریل را عوض کنند.
وی با بیان اینکه دولت و مجلس در هدفمندی یارانه ها با ریل غلط فعلی به نتیجه نمی رسند پیشنهاد کرد: یک تصمیم شجاعانه در این باره بگیرند و مردم هم کمک خواهند کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این پرسش که عملکرد دستگاه های مختلف را درباره شعار امسال چگونه ارزیابی می کنید؟ گفت: تاکنون 10 جلسه در زمینه نظارت بر سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی تشکیل دادیم که در حال جمع بندی است و قرار شد در جلسه هیئت عالی نظارت جمع بندی شود و گزارش مجمع تشخیص مصلحت نظام را در اردیبهشت سال 1397 درباره اقتصاد مقاومتی سال 1396 اعلام خواهیم کرد.
رضایی گفت: از طرفی دولت‏‌، اقتصاد مقاومتی را جدی گرفته است اما از طرف دیگر، نتایج‏، رضایت بخش نیست.
وی افزود: واقعیت این است که بازی جناحی کشور پایان یافته است و با بحث اصولگرایی و اصلاح طلبی مشکلات کشور به طور ریشه ای قابل حل نیست.
رضایی ادامه داد: اگر بازیگران سیاست کشور هنوز متوجه نشدند که این بازی نمی تواند کشور را اداره کند باید متوجه شوند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به تیم قوی کارآمد از قوی ترین مردان کشور نیاز داریم و فرقی ندارد از کدام گروه باشند مشروط به اینکه در چارچوب سیاست های کلی مقام معظم رهبری سکان اقتصاد کشور را بدست بگیرند مانند تیمی که آقای ماهاتیر محمد تشکیل داد یا تیمی که در کره جنوبی حدود 38 سال پیش شکل گرفت یا تیمی که در رهبری چین در حدود پنج دهه پیش شکل گرفت.
وی اضافه کرد: این تیم اقتصادی 7 تا 9 نفر است و قوی ترین مردان اقتصادی ما در کشور باید مشخص شوند و درگیر بحث های سیاسی و جناحی نشوند و مردم را وارد اقتصاد کنند.

رضایی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه با نبود توازن مواجهیم گفت: از یک طرف پیشرفت های شگفت انگیزی داریم به طوری که ایران قدرت اول سیاسی، دفاعی و امنیتی منطقه شده است و حتی آمریکایی ها هم در سوریه و عراق در رقابت با ما عقب می افتند اما از طرفی در بعد اقتصادی و اجتماعی عقب ماندگی های جدی داریم. بنابراین میان پیشرفت های سیاسی‏ دفاعی و امنیتی ما با پیشرفت های اقتصادی ما شکاف وجود دارد.
وی افزود: در دهه پنجم انقلاب همه نیروهای نخبه کشور و دانشگاه ها و مسئولان باید همت کنند این شکاف را پر کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آقای ترامپ در شعارهای انتخاباتی خود گفته برجام را پاره می کند و فعلاً رجزخوانی می کند و برای او خیلی سخت است که توافق بین المللی را زیر پا بگذارد بنابراین با تهدیدهای خود دنبال این است که از تنهایی بیرون بیاید و کسانی را از اروپا با خود همراه کند.
رضایی با بیان اینکه آقای ترامپ نمی تواند در برجام تغییر زیادی را ایجاد کند، افزود: ممکن است بخواهد تبصره ای به آن اضافه کند اما موضع ایران بسیاری جدی است و دولت هم به این نتیجه رسیده است که کوچکترین تغییر در برجام‏، سقوط آزاد آن خواهد بود و چیزی از آن باقی نخواهد ماند بنابراین دولت در مقابل تغییرات برجام خواهد ایستاد.
وی گفت: قرار بود برجام اثر اقتصادی داشته باشد اما تبدیل به مبارزه سیاسی شده است.
رضایی افزود: آقای ترامپ با زیر سؤال بردن برجام اجازه نمی دهد از امتیازات برجام استفاده کنیم و دولت باید در این زمینه چاره اندیشی کند.
وی گفت: در اغتشاشات اخیر، آقای ترامپ و کل دستگاه وزارت امور خارجه آمریکا خواستند از آن بهره ببرند اما بسیار ناکام بودند و مردم وقتی متوجه شدند آمریکا، اسرائیل و عربستان می خواهند از اعتراضات آنها سوء استفاده کنند عقب کشیدند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: دولت باید اعلام خسارت کند و لیستی را از خسارت های اغتشاشات اخیر تهیه و به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کند حتی اگر تصویب نشود باید به عنوان سند در آنجا باشد که آمریکایی ها به ما خسارت زدند و باید جبران کنند.
رضایی با بیان اینکه فشارهای آمریکایی ها در خصوص موضوعات موشکی ما بی پشتوانه تر از مسائل هسته ای است، گفت: در بحث هسته ای همراهی بیشتری با آمریکایی ها شد اما در بحث موشکی، آمریکایی ها با موانع جدی بین المللی مواجه خواهند بود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود درباره داعش گفت: آمریکایی ها به فرار داعشی ها از سوریه و عراق کمک زیادی کردند بخشی از این داعش به شمال آفریقا از جمله لیبی رفتند و بخشی دیگر به افغانستان رفتند. مردم شرق کشورمان هم مانع نفوذ داعش شدند.
رضایی با اشاره به اینکه ایران اکنون امن ترین کشور منطقه است افزود: این امنیت به سادگی بدست نیامده است و باید قدر آن را بدانیم.
وی اضافه کرد: آمریکا‏، عربستان و اسرائیل طمع کردند تا این ثروت را از دست ما بگیرند و امنیت ملی ما را متزلزل کنند.
رضایی گفت: باید بیشتر انسجام داشته باشیم و خواسته های خود را به نحو قانونی پیگیری کنیم و دولتمردان هم باید حق مردم را بدهند و به نیازهای آنان توجه و آن را برطرف کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دو گروه 20 نفره تکفیری می خواستند وارد کشور شوند که یک گروه وارد شد و پیش از آنکه به هدف برسند شهری را در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه مشخص کرده بودند که آن را آزاد کنند و تو ذهن آنان این بود که بیش از 100 نفر از جوانان آن منطقه به آنان می پیوندند اما این گروه کاملاً منهدم شد.
رضایی افزود: گروه دیگر هم که ترکیبی از داعشی های عراقی و داعشی های ایرانی آموزش دیده در موصل بودند، می خواستند به گروه اول بپیوندند که نیروی زمینی سپاه، آنان را در مدت دو هفته منهدم کرد و تعدادی از آنان به داخل خاک عراق فرار کردند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره رویکرد آینده عربستان نسبت به ایران گفت: متأسفانه عربستان بسیاری از پل های پشت سر خود به سمت ایران را خراب کرده است و در بسیاری از مسائل وارد چالش با ایران شده است که ترمیم آن برای عربستان بسیار سخت است با وجود اینکه ما خونسردی خود را حفظ کردیم.
رضایی با بیان اینکه عربستان راه بازگشتی برای خود تعریف نکرده است، افزود: آنان در بحث کردستان شمال عراق دخالت کردند و می خواستند تجزیه کنند که با شکست مواجه شدند آنها آقای سعد حریری نخست وزیر لبنان را به عربستان بردند و او را حبس و وادار به استعفا کردند و خواستند اوضاع لبنان را برهم بزنند، در مسئله یمن هم همچنان به کشتار مردم ادامه می دهند و همه راه های دریایی، زمینی و هوایی را به روی مردم یمن بستند و مردم بحرین را هم از زندگی ساقط کردند.
وی ادامه داد: عربستان در هر جا که امکان اقدامی علیه جمهوری اسلامی پیدا کند وارد می شود از جمله در کنفرانس سران اسلامی حدود هشت بند علیه ما تصویب کردند و میان ما و تاجیکستان اختلاف به وجود آوردند و حتی در فوتبال هم آنان یا پول دارند خواسته های خود را تحمیل می کنند.
رضایی اضافه کرد: آنان لجبازی غیرمنطقی دارند و فشارها را ادامه می دهند اما از آنجایی که ما هدف اصلی این فشارها را می دانیم خونسردی خود را حفظ و تحمل می کنیم.
وی تأکید کرد: مطمئن هستیم این فشارها به جایی نمی رسد و عربستان در اکثر میدان ها با شکست های مفتضحانه ای مواجه شد و اکنون نگران شده که آقای سعد حریری به ترکیه می رود و عزا گرفته اند که چرا نخست وزیر لبنان با اینکه به او کلی پول دادند به ترکیه می رود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: این ها معلول سیاست های غلط خود عربستان است.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/11864/هیچ-بن-بستی-در-جمهوری-اسلامی-به-وجود-نمی‌آید
بستن   چاپ