راه ترقی
شیوع عارضه پای پرانتزی در بین آسیایی‌ها
سه شنبه 24 بهمن 1396 - 2:29:35 PM
آریا
راه نو- دکتر امین مرادی افزود: مخاطب هدف همایش، جراحان ارتوپدی، متخصصان پزشکی ورزشی و متخصصان مرتبط با پزشکی ورزشی همچون متخصصان توانبخشی، فیزیوتراپیست‌ها و سایر کارکنان مرتبط پزشکی خواهند بود تا در زمینه جراحی زانو و آرتروسکوپی مفاصل و تمام جوانب آسیب‌های ورزشی، همچنین در زمینه روش‌های درمانی محافظه کارانه و تکنیک‌های جراحی و مداخلات درمانی با کمترین میزان تهاجمی، دانش خود را گسترش دهند و مهارت‌های جراحی خود را ارتقا بخشند.
وی گفت: میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به استئوآرتریت زانو مبتلا هستند که یکی از شایع‌ترین علل ناتوانی عضلانی اسکلتی است و مدیریت موفق استئوآرتریت زانو به شناخت نشانه‌های اولیه، تشخیص دقیق و درمان مناسب بستگی دارد.
این متخصص افزود: آرتروز زانو در حقیقت تخریب و فرسایش مزمن غضروف مفصلی زانو است، غضروف مفصلی روی استخوان‌های مفصل زانو (پشت کشک زانو، پایین استخوان ران و بالای استخوان درشت نی) را می‌پوشاند این غضروف در زمان بروز آرتروز زانو دستخوش تغییراتی تدریجی می‌شود و خاصیت کِشسانی خود را از دست می‌دهد، به مرور سخت و سفت می‌شود، ترک بر می‌دارد و حین انجام فعالیت یا در اثر ضربه راحت‌تر از پیش آسیب می‌بیند و فرسوده می‌شود؛ بنابراین، چون استخوان‌ها نمی‌توانند به سهولت روی غضروف ناهموار حرکت کنند استخوان تحریک می‌شود و باعث زانو درد می‌شود.
دکتر مرادی گفت: در صورتی که تخریب غضروف مفاصل که بافت زنده‌ای هستند بیشتر از میزان بازسازی آن باشد، زانو دچار آرتروز شده و به صورت آبشاری تخریب صورت می‌گیرد.
عضو هیأت مدیره انجمن حراحی زانو، آرتروسکپی و آسیب‌های ورزشی افزود: در صورتی که تخریب غضروف در مرحله اولیه باشد امکان درمان آرتروز زانو وجود دارد، اما وقتی میزان تخریب بیشتر از حد باشد، آرتروز دیگر درمان ندارد و فقط باید پیشگیری کرد یا مانع از گسترش آن شد که حداقل فرد بتواند به زندگی روزمره خود ادامه دهد.
وی گفت: در مراحل اولیه آرتروز، حرکات ناگهانی و نادرست در مفصل زانو باعث بروز درد و تورم در زانو می‌شود که اگر با دارو‌های ضد التهابی و یک دوره درمان غیر جراحی و فیزیوتراپی 2 تا 3 ماهه می‌توان مشکل را حل کرد.
عضو هیأت مدیره انجمن حراحی زانو، آرتروسکپی و آسیب‌های ورزشی در پاسخ به این پرسش که چه راهکاری برای پیشگیری از آرتروز زانو وجود دارد، افزود: برای پیشگیری از زانو باید از خم کردن طولانی مدت زانو، بالا و پایین رفتن زیاد از پله به ویژه پله بلندتر از حد استاندارد، بالا و پایین رفتن زیاد در مسیر‌های دارای سراشیبی و به طور کلی هر حرکتی که در زانو فشار زیاد و درد ایجاد کند باید پرهیز کرد.
متخصص ارتوپدی گفت: انحراف پا پرانتزی به علت اینکه وزن بدن از وسط زانو رد نمی‌شود در دراز مدت ممکن است باعث ایجاد آرتروز در فرد شود. البته همه افراد دارای پای پرانتزی نیاز به درمان ندارند، مگر اینکه باعث ایجاد درد یا مشکل شود، در این صورت فرد باید به پزشک متخصص مراجعه کند تا درمان‌های لازم صورت گیرد.
عضو هیأت مدیره انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیب‌های ورزشی در مورد ارتباط چاقی با آرتروز زانو افزود: افزایش وزن با وارد آوردن نیروی زیاد به مفصل زانو موجب ایجاد آرتروز می‌شود که با کاهش مصرف مواد غذایی و ایجاد تحرک لازم و انجام ورزش‌های مناسب می‌توان به وزن ایده آل رسید.
پنجمین همایش بین المللی دو سالانه انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیب‌های ورزشی 25 تا 28 بهمن در مرکز همایش‌های بین المللی جزیره کیش با حضور متخصصان جراحی زانو از 5 قاره جهان برگزار می‌شود.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/11917/شیوع-عارضه-پای-پرانتزی-در-بین-آسیایی‌ها
بستن   چاپ