راه ترقی
دکتر امیرمحبیان: فرقه سازی درون مذاهب رویکرد دیرینه انگلیسی هاست
یکشنبه 20 اسفند 1396 - 2:31:17 PM
آریا
راه نو- دکتر امیر محبیان در گفت و گو با ایرنا در خصوص حمله به سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن اظهار داشت: تردیدی وجود ندارد که تلاش فراوانی برای تصویرسازی علیه دیدگاه اسلام و تشیع سیاسی صورت می گیرد و برای این کار آلترناتیوهای سکولار برجسته نمایی می شوند.
وی ادامه داد: گروهی که تحت عنوان شیعه انگلیسی نامیده می شود در واقع در جهت تقویت یک دیدگاه سنتی که مایل به جدایی دین از سیاست است برجسته شده و بی گمان مورد حمایت نظام های سیاسی معارض با جمهوری اسلامی است.
محبیان گفت: ایجاد جنگ مذهب علیه مذهب رویکرد دیرینه انگلیسی هاست و همچنان نیز از آن حمایت می کنند. در حال حاضر نیز با ورود برخی از انتقادها نسبت به کارآمدی بعضی از مسوولان در حل مشکلات، این جریان زمینه را مناسب دانسته تا بر موج انتقادها سوار شود و نقص کارآمدی را به دلیل ایدئولوژی و دیدگاه تشیع سیاسی بداند. به عبارتی اینان معتقد به ناهمزیستی دین و سیاست بوده و سعی می کنند از درون تشیع به این دیدگاه ضربه بزنند.
وی افزود: مقابله با این جریان بر خلاف ظاهرش کاری ساده نیست و راه برخورد با آنان نه ورود به چالش در مباحث دینی که افزایش کارآمدی است که آنان برای اثبات صحت مدعای خود از ضعف کارآمدی بهره می گیرند.
محبیان گفت: به همین دلیل تردیدی وجود ندارد این جریان با حمایت انگلیسی ها تقویت شده و می کوشد به جریان اصلی در تفکر شیعه تبدیل شود و ضعف کارآمدی بر سپاهیان این جریان می افزاید.
این استاد دانشگاه افزود: هدف اصلی انگلیسی ها از طراحی حمله آنها به سفارت ایران علاوه بر مقابله به مثل در برابر حمله به سفارت خود در تهران ؛ بازاریابی سیاسی برای این جریان از طریق بردن آنها روی آنتن است. انگلیس روی واکنش هیجان زده و خام احتمالی مسئولان ما حساب باز کرده است.
وی در خصوص منشاء شکل گیری این جریان افراطی و این که چرا در لندن شاهد چنین اتفاقی بودیم گفت: واقعیت این است که هنگام حمله بوش به عراق، دیدگاهی توسط اسحاق نقاش شیعه شناس یهودی در مقاله ای در فارین افرز مطرح شد مبنی بر این که با انتقال محوریت از نجف به قم شیعه سکولار به شیعه سیاسی تبدیل شد.
محبیان گفت: بنابراین او معتقد بود با ایمن سازی عراق برای روحانیان با گرایش سکولار ، روحانیان مطرح از لحاظ علمی به نجف مهاجرت کرده و عملا محوریت به نجف باز گشته و شیعه سکولار تقویت می شود
دبیرکل حزب نواندیشان ایران اسلامی افزود: دیدگاه این فرد این بود که نجف سنتا غیر سیاسی بوده در حالی که قم سیاسی است و صدام نادانسته با زیرفشارقرار دادن علمای نجف و هجرت آنها به قم محوریت شیعه را در اختیار قم و امام خمینی(ره) قرار داد و با سیاسی شدن تشیع، جهان اسلام و بدنه اهل تسنن آن سیاسی شد و اکنون با غیر سیاسی کردن تشیع، به واقع دوباره شکاف میان شیعه و اهل تسنن ایجاد شده و یا در این میان شیعه سکولار شده قادر است گرایش سیاسی شده جهان تسنن را نیز تحت تاثیر قرار داده و آن را نیز سکولار کند یا این که شیعه دراین مبارزه خرد خواهد شد، که هر دو نتیجه را مطلوب می دانستند.
وی افزود: عملا به دلیل هوشیاری علمای نجف بویژه حضرت آیت الله سیسانی، این فرضیه و برنامه پیش نرفت اما اکنون با محوریت بخشیدن به یک جریان تحت کنترل و دادن قدرت رسانه ای بالا به آنها دو هدف را دنبال می کنند که یکی برجسته سازی جریان غیر سیاسی در شیعه و دومی، تشدید اختلاف ها با اهل سنت و جماعت و ایجاد توجیه برای ظهور جریان هایی مانند داعش که روی این نفرت سوارشده و موج خون به راه می اندازند.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/12167/دکتر-امیرمحبیان--فرقه-سازی-درون-مذاهب-رویکرد-دیرینه-انگلیسی-هاست
بستن   چاپ