راه ترقی
موفقیت طرح تحول سلامت در کاهش هزینه‌ها
یکشنبه 16 اردیبهشت 1397 - 1:21:56 PM
آریا
راه نو- سید حسن قاضی زاده هاشمی با حضور در برنامه "نگاه یک" شبکه یک سیما درباره برنامه های وزارت بهداشت در هفته سلامت با تشکر از سازمان صدا و سیما و دستگاه هایی که مجامع عمومی سلامت را تشکیل دادند، افزود: بیشترین رویکرد امسال ما در جهت اجتماعی شدن سلامت است یعنی مردم به موضوع سلامت بیشتر توجه کنند.
وی ادامه داد: تا زمانی که نتوانیم فرهنگ را تغییر دهیم و توانمندی مردم را در زمینه پیشگیری و بهداشت عمومی افزایش دهیم موفق نخواهیم بود.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه بالغ بر دو میلیون نفر سفیر سلامت در کشور داریم گفت: بیماری های غیر واگیر مانند چاقی و قند هم مهم است و باید به آن توجه شود.

وی با اشاره به لزوم فرهنگ سازی در حوزه سلامت و استمرار آن افزود: مدرسه و والدین تأثیر زیادی در این زمینه دارد.
قاضی زاده هاشمی اضافه کرد: برخورد قهری و سلبی در زمینه جلوگیری از مصرف قلیون و مانند آن کارآیی ندارد و به عنوان آخرین راه است زیرا ممکن است نتیجه عکس بدهد. باید پدر و مادرها حساس باشند و جوانان و نوجوانان هم خودشان بخواهند در جهت سلامت خود تلاش و رسانه ها هم باید در این زمینه فرهنگ سازی کنند.
وی درباره طرح تحول سلامت هم با اشاره به اینکه حدود چهار سال از آغاز این طرح می گذرد، آن را طرح مفید و مؤثری در بهبود سلامت مردم و کاهش هزینه های سلامت دانست و گفت: در زمینه امکانات بیمارستانی و بهداشتی هم در این مدت تحول زیادی انجام شد.
قاضی زاده هاشمی افزود: در کرج به ازای هر 1000 نفر حدود شش دهم تخت وجود داشت و اکنون این رقم به یک و چهار دهم تخت رسیده است.
وی اضافه کرد: در استان سیستان و بلوچستان هم پیشرفت های زیادی در زمینه بهبود سلامت حاصل شده است و حدود 570 طرح در دست ساخت داریم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره نواقص و اشکالات طرح تحول سلامت هم گفت: مهمترین مشکل در این زمینه، نبود پایداری منابع مالی و در برخی موارد در اجرا مشکل داشته است.
قاضی زاد هاشمی افزود: در دولت یازدهم بالغ بر شش هزار مرکز و خانه بهداشت ساخته و تجهیز شده است و داروهای آن هم از 250 قلم به 464 قلم افزایش یافت.
وی با بیان اینکه اکنون 11 واکسن تزریق می کنیم و وقفه ای در آن ایجاد نشده است، اضافه کرد: در آبادان از هر 1000 نوزادی که به دنیا می آید شش نفر مرگ و میر دارد در حالی که این رقم در اول انقلاب 130 نفر به ازای هر 1000 نفر بود.
قاضی زاد هاشمی با اشاره به اینکه مردم از طرح تحول سلامت راضی هستند، گفت: اعتباری که در زمینه بهداشت در این دوره طرح تحول سلامت گذاشته شد در طول خدمات بهداشتی و درمانی بی سابقه بود و دولت حدود 70 درصد بودجه بهداشت را افزایش داد و 50 هزار نیرو هم در قالب خرید خدمت اضافه شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برای 70 میلیون نفر پرونده سلامت تشکیل داده شد و سازمان بهداشت جهانی هم بر بهبود وضعیت سلامت مردم کشورمان اذعان دارد.
وی افزود: برخی از بیمه ها از دولت طلب داشتند و به علت اینکه دولت نمی توانست مطالبات آنان را بپردازد پرداخت های آنان به وزارت بهداشت هم دچار مشکل شد.
قاضی زاده هاشمی گفت: امسال مجلس شورای اسلامی برای سازمان تأمین اجتماعی تصمیمات خوبی گرفت و بطور مشترک با دولت، چهار هزار و 750 میلیارد تومان برای جبران زیان های انباشته بیمه سلامت اختصاص داده شد و امیدواریم با کمک سازمان برنامه و بودجه و همراهی خزانه، معوقات گذشته پرداخت شود.
وی افزود: تلاش می کنیم مشکلات کمبود بودجه و دیگر مشکلات وزارت بهداشت را به مردم منتقل نکنیم و خدمات لازم بهداشتی و درمانی را به مردم ارائه کنیم.
قاضی زاده هاشمی گفت: بیش از 6 هزار و 500 مطب ساختیم و بالغ بر 125 بیمارستان در سراسر کشور نوسازی و بازسازی کردیم.
وی با اشاره به اینکه به تدریج شرایط برای استقرار کامل پزشک خانواده فراهم می شود، افزود: پرونده الکترونیک سلامت کاملاً مستقر شده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تلاش می کنیم تا به مرحله پیش از اجرای طرح تحول سلامت بازنگردیم.
سید حسن قاضی زاده هاشمی در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما افزود: سعی می کنیم با اولویت بندی و کاهش هزینه های بیمه، طرح بیمه سلامت، امسال کسری نداشته باشد.
وی با بیان اینکه برای اجرای کامل طرح تحول سلامت نیاز به زیرساخت داریم گفت: چهار سال پیش که این طرح آغاز شد 45 درصد مراکز بهداشتی ـ درمانی کشور، پزشک نداشت در حالی که در این مدت 6 هزار و 500 مطب در قالب کلینیک دایر و 125 بیمارستان در اقصی نقاط کشور نوسازی و بازسازی شد.
قاضی زاده افزود: در شرایط کنونی اسراف در دریافت خدمات درمانی داریم و در تلاشیم که با اجرایی شدن طرح پرونده الکترونیک سلامت در راستای بهبود خدمات درمانی و جلوگیری از این اسراف گام برداریم.
وی گفت: بنابر اعلام مسئولان ذیربط، طرح پرونده الکترونیک سلامت از اواخر شهریور با درج اطلاعات و استحقاق سنجی نحوه درمان اجرایی خواهد شد.
وزیر بهداشت افزود: با اجرایی شدن این طرح شاهد کاهش 20 درصدی هزینه های درمانی در کشور خواهیم بود اما همچنان تلاش می کنیم که این صرفه جویی به سلامت مردم آسیب نزند.

وی گفت: برای گشایش اعتبار ارزی به منظور واردات دارو و تجهیزات پزشکی هیچ مشکلی وجود ندارد.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه هر ساله تنها 10 تا 15 نفر بر اساس مصوبه شورای عالی پزشکی برای درمان به خارج از کشور اعزام می شوند افزود: هزینه های ارزی این افراد تأمین می شود و اگر اشخاصی بخواهند خارج از این چارچوب برای درمان به خارج از کشور بروند بانک مرکزی باید درباره میزان ارز مورد نیاز آنان و چگونگی پرداخت آن به این بیماران پاسخ دهد.
وزیر بهداشت گفت: هر زمان که صحبت از طرح تجمیع بیمه ها شد صداهایی بلند شد که مبنای علمی نداشت با این حال ما در چهار سال گذشته بیش از نیمی از راه تجمیع بیمه ها را رفتیم.
قاضی زاده هاشمی ابراز امیدواری کرد که دولت و مجلس جرأت کنند در تجمیع بیمه ها آنچه را به نفع سلامت مردم هست عمل کنند.
وی با بیان اینکه چهار بیماری خاص را دولت تحت پوشش قرار داد افزود: برای این کار امسال 400 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد اما دولت دیگر امکان حمایت از دیگر بیماری های سخت علاج را ندارد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/13576/موفقیت-طرح-تحول-سلامت-در-کاهش-هزینه‌ها
بستن   چاپ