راه ترقی
کنترل خروج سرمایه با سیاست جدید ارزی
یکشنبه 13 خرداد 1397 - 1:23:40 PM
آریا
راه نو- آلبرت بغزیان درگفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آریا درباره سیاست جدید ارزی دولت تصریح کرد:‌ البته بانک مرکزی در شرایط بحرانی تصمیم به اتخاذ این سیاست گرفته است سیاستی که بر ورود و خروج دارایی‌های ارزی نظارت می‌کند.
بغزیان اظهار کرد:‌ قبل از امضای برجام تحریم‌های شدیدی در کشور اعمال شد و پس از امضای برجام این فرصت فراهم شد که بخشی از دارایی‌های ارزی به کشور برگردانده شود.
وی با بیان اینکه ‌ایجاد سامانه نیما از خروج بی‌رویه ارز از کشور جلوگیری می‌کند، تصریح کرد: در این سامانه، واردکنندگان می‌توانند ارز مورد نیاز خود را درخواست و در فضای رقابتی، نیازهای ارزی خود را به بهترین قیمت به دست آورند؛ به عبارت بهتر، واردکنندگان می‌توانند بانک یا صرافی مورد نیاز خود را انتخاب و یا درخواست خود را به مناقصه بگذارند.
وی با بیان اینکه مشابه این فرآیند برای صادرکنندگان با هدف فروش ارز به بهترین قیمت وجود دارد، خاطرنشان کرد:ایجاد نرخ معین برای دلار اگرچه تک‌نرخی شدن نیست اما نرخی است ثابت و متغیری است کلان که بر همه چیز موثر است و رشد اشتغال و ثبات  اقتصادی را تضمین کند.
کارشناس مسائل اقتصادی گفت:‌تک نرخی شدن هنوز به درستی اجرایی نشده است و کالاهایی از جمله کالاهای استراتژیک ممکن است ارز زیر 4200 تومان دریافت کنند.
چشم‌انداز مثبت ذخایر ارزی کشور بغزیان با مثبت ارزیابی کردن چشم انداز ارزی کشور عنوان کرد:‌ ذخایر ارزی ایران باید بیش از ارقامی باشد که صندوق بین‌المللی پول اعلام کرده است و ممکن است ذخایری به صورت سپرده درخارج از کشور وجود داشته باشد اما به طور معمول کشورها ذخایر ارزی خود را به صورت دقیق اعلام نمی‌کنند اما ذخایر ارزی کشور هر میزان هم که غنی باشد نباید صرف واردات بی رویه شود و کالای غیرضروی به کشور وارد شود.
ذخایر ارزی کشور حفظ شود
کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد:‌ ذخایر ارزی کشور باید برای خروج احتمالی آمریکا از برجام حفظ شود تا بتواند آسیب‌پذیری اقتصادی را کاهش دهد.
وی در مورد روند تامین ارز کشور اظهار کرد:‌ بانک مرکزی قول مساعد داده است که نیازهای ارزی واقعی کشور را پوشش دهد و به نیازهای غیرواقعی نیز ارزی تخصیص داده نخواهد شد و این نیازها به بازار آزاد هدایت می‌شود.
بغزیان تاکید کرد:  باید بر گمرکات کشور نظارت جدی  وجود داشته باشند که کالا به صورت غیرقانونی وارد نشود.
بغزیان در پاسخ به این پرسش که خروج آمریکا از برجام ممکن است کشور را به دوران احمدی نژاد برگردد، عنوان کرد:‌ مردم در دوران اقتصادی احمدی‌نژاد تجربه‌ای از تحریم نداشتند اما امروز آثار تحریم را دیده‌اند و طبیعی است که نگرانی‌هایی از بازگشت تحریم‌ها داشته باشند.
نظارت بانک مرکزی موجب کنترل بهتر بازار می‌شود
وی اضافه کرد: نظارت بانک مرکزی و پایش درست بازار در کنار جلوگیری از احتکار کالا اقداماتی است که می‌تواند به کنترل بهتر بازار منجر شود.
وی با اشاره به بیانیه اتحادیه اروپا و تضمین فعالیت شرکت‌های کوچک و متوسط اظهار کرد:‌ اگرچه تجربه نشان داده است که اروپا و شرکت‌های اروپایی درگذشته محافظه‌کارانه عمل کرده‌اند اما نیاز کنونی کشور نیز این است که بتوان با تمهیداتی شرکت‌های بزرگ را به سرمایه‌گذاری در داخل کشور دعوت کرد.
کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: دولت باید نظارت لازم را بر بازار کالا و خدمات داشته باشد و خوشبین به آن نباشد که بازار خود را کنترل می‌کند.
وی تاکید کرد:‌ یکی از الزامات ورود به بازارهای مالی پیوستن کشور به FATF است و سیستم بانکی با حذف سوئیفت دشواری زیادی در تبادلات بانکی خواهد داشت به همین دلیل رفع مشکلات و دشواری‌های ارتباط بانکی از مهمترین مواردی باشد که در مذاکرات با اروپا پیگیری می‌شود.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/14926/کنترل-خروج-سرمایه-با-سیاست-جدید-ارزی
بستن   چاپ