راه ترقی
خطر مسمومیت غذایی خانواده‌ها توسط دستمال آشپزخانه
دوشنبه 21 خرداد 1397 - 1:23:08 PM
آریا
راه نو- محققان دانشگاه مائوریتیوس در این پژوهش روند رشد باكتری‌ها را در 100 دستمال آشپزخانه طی دوره‌ای یك ماهه مورد بررسی قرار دادند و دریافتند در 49 مورد از این حوله‌ها و دستمال‌ها باكتری‌های بسیار خطرناكی رشد می‌كنند كه بیش از یك سوم از آنها به خانواده‌ای از باكتری‌ها تعلق دارد كه باكتری مرگبار ای‌كولای یكی از اعضای آن به شمار می‌رود.
محققان دریافتند ای‌كولای بیشتر در حوله‌هایی چندبار مصرفی رشد پیدا می‌كند كه پس از استفاده مرطوب رها می‌شوند. محققان همچنین دریافتند رشد باكتری‌ها در حوله‌های آشپزخانه در میان خانواده‌های بزرگی كه از سطح اجتماعی اقتصادی پایین‌تری برخوردارند، بیشتر است.
از دیگر یافته‌های محققان این است كه باكتری MRSA و دیگر باكتری‌های خانواده كولای‌فورم در میان خانواده‌هایی كه رژیم غذایی غیرگیاهی دارند بیشتر رشد پیدا می‌كنند.
محققان می‌گویند وجود باكتری ای‌كولای روی حوله‌های آشپزخانه به آن معنی است كه رعایت نكردن بهداشت در آشپزخانه بسیار فراگیر است. در مجموع در 37 درصد از حوله‌های به كار گرفته شده در این تحقیق باكتری‌های خانواده كولای‌فورم رشد كردند، در 37 درصد از آنها باكتری انتروكوك و در 14 درصد از آنها باكتری استافیلوکوک اورئوس مشاهده شد.
محققان به این نتیجه رسیدند استفاده از دستمال های یكبارمصرف و دورانداختنی در آشپزخانه‌ها گزینه‌ای بهداشتی‌تر به شمار می‌رود.
باكتری‌های كولای‌فورم می‌توانند انواع متفاوتی از مسمومیت غذایی، از دل‌درد، تب و تهوع گرفته تا وضعیت‌هایی جدی‌تر مانند ذات‌الریه و مشكلات تنفسی را ایجاد كنند. همچنین باكتری استافیلوکوک اورئوس می‌تواند به وضعیت‌های مرگبار‌تری مانند مننژیت و سندرم شوك مسمومیت باكتریایی منجر شود.
به گفته سوشیلا بیرانجا هاردویال، سرپرست این تحقیق خانواده‌ها باید از مصرف دستمال‌های مرطوب و چندکاره در آشپزخانه خودداری كنند،‌به ویژه خانواده‌های بزرگ که کودکان و افراد سالمند را شامل می‌شوند، باید مسئله بهداشت و تمیزی آشپزخانه برا یش‌تر مورد توجه قرار دهند.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/15963/خطر-مسمومیت-غذایی-خانواده‌ها-توسط-دستمال-آشپزخانه
بستن   چاپ