راه ترقی
صادرات نفت ایران در صورت همراهی اتحادیه اروپا ثابت می ماند؟
دوشنبه 28 خرداد 1397 - 11:47:58 AM
آریا
راه نو- هر روز نشانه هایی از ترک برداشتن برجام اروپایی در کشور مشاهده می شود که طبق نوشته های بلومبرگ صادرات نفت ایران در چهارده روز نخست ماه ژوئن به کمترین میزان از صادرات دو هفته ای در 12 ماه گذشته حساب می شود. از طرفی دیگر صادرات نفت ایران به کشور کره جنوبی به پایین ترین میزان خود رسیده است هرچند، ناگفته نماند که مقداری بر صادرات نفت به کشورهای هند و ژاپن افزوده شده است.
حال باتوجه به صادرات نفتی ایران باید منتظر ماند و دید ایران در خصوص برجام اروپایی چه تصمیمی میگیرد؟ رهبر معظم انقلاب در اوایل ماه خرداد طی سخنانی گفتند: اقتصاد با برجام اروپایی درست نمی شود زیرا که سه کشور اروپایی نشان داده اند که در حساس‌ترین مواقع، با امریکا همراهی می کنند.
جمهوری اسلامی پیشتر اعلام کرده بود که در برجامِ بدون آمریکا می ماند به شرطی که اروپا در خصوص تعهدات برجام تضمین دهد، از جمله اینکه صادرات نفت ایران نباید کاهش پیدا کند.
با توجه به این که اقتصاد کشور متکی به نفت می باشد باید منتظر ماند و دید در آینده چه بر سر صادرات نفت ایران می آید.
از سوی دیگر عربستان سعودی قصد دارد در اواخر امسال میزبان نشست رهبران کشورهای اوپکی و غیراوپکی مشارکت کننده در توافق کاهش تولید نفت باشد، تا تولید خود را افزایش داده و بازار نفت ایران را تصاحب کنند. یک منبع اگاه در اوپک گفت، برگزاری چنین نشستی فعلا یک ایده است و قرار است به عنوان یک پیشنهاد مطرح شود. یک منبع دیگر گفت، این پیشنهاد در نشست بعدی وزرای انرژی کشورهای عضو توافق کاهش تولید در وین مورد بحث قرار خواهد گرفت.
تولید کنندگان نفت با هدف مهار مازاد عرضه در بازار نفت از تولید نفت خود کاسته اند.
وزیر نفت در ماه گذشته پس از دیدار با کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا گفت: اگر اتحادیه اروپا به ما کمک کند و به گفته‌هایش پایبند باشد، سطح صادرات نفت ایران تغییر نخواهد کرد.
اگر چنانچه اتحادیه اروپا به کشور کمک نکند عربستان بری تصاحب کردن بازار نفت ایران امیدوار تر می شود و به همین خاطر عربستان در پی تدارک جلسه ای با کشور های عضو توافق کاهش تولید است.
حسن تاش کارشناس انرژی می گوید: آمریکا و اسرائیل و عربستان در فشار آوردن به ایران همسو و متحد هستند و در این شرایط طبیعتا عربستان هرچه بتواند می‌کند؛ البته من فکر نمی‌کنم که عربستان در کوتاه مدت توان آن را داشته باشد که همه نفت ایران را جایگزین کند.الان در بازار جهانی بالانس عرضه و تقاضا مهم است و نوع نفت خام چندان اهمیتی ندارد. اوپک نمی‌تواند در این زمینه کار خاصی انجام دهد تنها ایران می‌تواند در اجلاس آتی اوپک تا حد ممکن فشار بیاورد که سقف تولید فعلی افزایش نیابد که فرصت افزایش تولید به کشورها ندهد اما اگر کشورها  سهمیه شان را رعایت نکردند اوپک ابزاری ندارد که جلوی آنها را بگیرد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/16005/صادرات-نفت-ایران-در-صورت-همراهی-اتحادیه-اروپا-ثابت-می-ماند؟
بستن   چاپ