راه ترقی
تحلیل رسانه های جهان از جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایران؛ چرا ایران چندان نگران تحریم های آمریکا نیست؟
دوشنبه 22 مرداد 1397 - 1:03:31 PM
آریا
راه ترقی- روزنامه العهد در تحلیلی با اشاره به اجرای مرحله نخست تحریم های آمریکا ضد ایران نوشت: آمریکا از نتایج به راه انداختن جنگ اقتصادی ضد ایران، ارزیابی اشتباهی دارد.
روزنامه العهد چاپ لبنان امروز در مطلبی نوشت: به رغم نابسامانی بحران اقتصادی که اکنون جمهوری اسلامی ایران با آن روبرو است واشنگتن، تل آویو و برخی کشورها واقعیت های داخلی ایران را به شکل اشتباهی ارزیابی و بررسی می کنند. اگرچه جنگ کنونی بسیار سخت است اما این نخستین باری نیست که واشنگتن ضد تهران جنگ اقتصادی به راه می اندازد.
این منبع تصریح کرد: رسانه های آمریکایی و اسرائیلی در برخورد با این موضوع تحلیل ها و تفسیرهای مجزا ارائه می کنند و برداشت و تصور غلطی از ایران ارائه می کنند زیرا آنچه در ایران می گذرد به دور از جهانی نیست که آمریکا و رژیم اسرائیل تلاش می کنند تصویری از آن ارائه دهند و نشان دهند که شکاف بزرگی بین مردم و نظام حاکم به وجود آمده است.
طی روزهای گذشته سخنرانی ها و گفتمان های مسئولان آمریکایی و اسرائیلی خالی از تحریک مردم ایران ضد نظام نیست که این مسائل منحصر به چند علت است و خلاصه آن را به شرح زیر اعلام می کنیم:
نخست اینکه واشنگتن و تل آویو از سیاست رویارویی غیر مستقیم با تهران یعنی از طریق متحدان خود به سیاست رویارویی مستقیم روی آورده اند که این یک نتیجه طبیعی از اقدام اصلی آمریکا برای وارد شدن به میدان درگیری ها با ایران است زیرا حساب باز کردن آمریکا روی وکلا و متحدان خود در منطقه به شکست منجر گردید.
دوم اینکه واشنگتن و تل آویو تلاش می کنند نزاع و درگیری را به عنوان میدانی برای درگیری جدید به داخل ایران بکشانند که این موضوع با توجه به سیاست های آمریکا در مهرورزی با مردم ایران به خوبی آشکار است. همچنین پیام های اسرائیل که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از طریق شبکه های اجتماعی برای مردم ایران و درباره اوضاع اقتصادی ارسال می کند و از امکانات تل آویو برای کمک به ایران صحبت می کند به خوبی مشهود است.
سوم اینکه هدف از این تحریم ها جنگ اقتصادی جدیدی است که در زمره جنگ های نرم قرار دارد و برای ضربه زدن به عمق راهبردی محور مقاومت یعنی ایران است زیرا تهران می تواند در میدان های دیگر به واشنگتن آسیب وزیان وارد کند که در سایه پیشرفت و توسعه ایران در تمام سطوح این اقدام برای آمریکا امکان پذیر نیست.
با توجه به آنچه ارائه شد به نظر می رسد آمریکا به دروازه بحران اقتصادی برای بی ثبات کردن و متزلزل کردن ایران دلبسته است تا براساس دیدگاههای آمریکا بتواند با ایجاد بحران اقتصادی به منافع ایران و متحدانش در منطقه ضربه بزند.
از سوی دیگر،واشنگتن و تل آویو فهمیده اند که استفاده از راهبردهای مجازات کردن تهران موفقیت آمیز نبوده است از جمله راهبرد مهار ایران که توافق هسته ای (برجام) بخشی از آن بود به همین علت تصمیم گیرندگان کاخ سفید گزینه هایشان در برابر ایران محدود بود و چاره ای غیر از دل بستن به اهرمهای فشار آمریکا علیه مردم ایران و هدف قرار دادن انسجام و اتحاد مردم با نظام حاکم نداشتند.
این روزنامه در ادامه این مطلب نوشت: این بار هم آمریکا در ارزیابی های خود اشتباه می کند زیرا جنگ ویرانگر میان تهران و تل آویو برای مسئولان ایرانی در زمره محاسبات تجارت و اقتصاد نیست بلکه جنگی با محتوای ایدئولوژی و عقیدتی است بنابراین سرسختی که ایران پیشتر در مقابل تحریم های آمریکا از خود نشان داد تنها تجربه ای است که باید به آن متکی و امیدوار باشد زیرا این تجربه ثابت کرد حساب باز کردن آمریکا بر روی تحریم ها علیه ایران شکست خواهد خورد. این بدان معناست که ارزیابی اشتباه آمریکا از واقعیت های ایران پیامدها و عواقب منطقه ای بزرگی بر امنیت ملی اسرائیل و در نتیجه نفوذ آمریکا در منطقه خواهد گذاشت.
این منبع درپایان نوشت: نظام ایران برگرفته از گستره و یک طیف بزرگ مردمی است که آمریکا به این موضوع فکر نکرده و این یک بازی ارزیابی سیاسی است که اغلب کشورها به آن اتکا می کنند اما تفاوت این است که واقعیت های کنونی نمی تواند اشتباه باشد زیرا این آخرین برگه آمریکا خواهد بود.

چرا ایران چندان نگران تحریم های آمریکا نیست؟
الاهرام (مصر)،در تحلیلی نوشت: در برابر لحن شدید آمریکا علیه ایران به نظر می رسد این کشور چندان ناراحت نیست چرا که طی سی و پنج سال گذشته با تحریم های گسترده تری روبرو بوده است و تقریبا در انزوا قرار داشته به این ترتیب که روسیه نیز به علت بحران های داخلی از عرصه خارج بود و چین نیز تنها به فکر تثبیت گام های خود در شرق آسیا و حفظ میانگین بالای رشد اقتصادی خود بود. اما اکنون اوضاع با گذشته بسیار متفاوت است، به ویژه این که شبکه متحدان ایران و در راس آن ها روسیه و چین رشد کرده اند. در حالی که مهم ترین متحدان آمریکا یعنی اروپایی ها مخالف تحریم های آمریکا هستند و به دنبال راه حل هایی برای جبران زیان شرکت های اروپایی می باشند. اروپا خرید یک میلیون بشکه در روز و وجود کانال های بانکی را تضمین کرده و در کنار آن شرکت های کوچک و متوسط را تشویق به معامله با ایران می کنند. چین، هند، پاکستان و ترکیه به خرید قسمت بیشتر نفت ایران ادامه خواهند داد. اما مهم ترین مسئله ای که ایران از آن استفاده کرده و تاثیر این تحریم ها را کاهش می دهد جنگ تجاری است که ترامپ علیه اروپا، کانادا، مکزیک، برزیل، روسیه و چین اعلام کرده است. این اعلام جنگ کشورهای ذکر شده را به سمت رویارویی مشترک با آمریکا سوق می دهد. از آنجا که آمریکا نگران بود تحریم ها نتایج سریعی برای ایران نداشته باشد، آن ها را به دو بخش تقسیم کرد نخستین گروه از سه شنبه هفته پیش اجرایی شد و شامل مجازات بانک ها و شرکت هایی است که با ایران معامله کنند، در حالی که تحریم خرید نفت ایران در ماه نوامبر آینده عملی خواهد شد. بدین ترتیب ترامپ در برابر چالش خطرناکی قرار خواهد گرفت به که وی وعد داده است صادرات نفت ایران را به صفر برساند اما چین که یک چهارم نفت ایران را خریداری می کند عوارض گمرکی را علیه واردات نفت آمریکا اعمال کرد تا از این طریق ضربه ای دو جانبه به این کشور وارد آورد و از این طریق نه تنها واردات نفت آمریکا را کاهش دهد بلکه راه را به روی جایگزین کردن نفت ایران به جای نفت آمریکا باز کند. ترکیه نیز اعلام کرد به وارد کردن نفت ایران از طریق خطوط لوله کشیده شده میان دو کشور ادامه خواهد داد . در نتیجه ترامپ نخواهد توانست به وعده خود عمل کند و در صورتی که آمریکا در وارد کردن فشار کافی بر ایران شکست بخورد، در تنگنای واقعی در برابر متحدان و دشمنانش قرار خواهد گرفت و چنانچه از این طریق ناتوانی اش در استفاده از به کار گیری قدرت نظامی یا قدرت اقتصادی در برابر ایران مشخص شود ؛این امر پیامدهای وخیمی بر اوضاع منطقه و جهان خواهد داشت.
تنها برگ باقی مانده در دست دولت آمریکا تلاش برای ایجاد بی ثباتی در داخل ایران و نسخه برداری از انقلاب های نارنجی است که در شرق اروپا با موفقیت روبرو شد و نتیجه مورد نظر را در کشورهای منطقه عربی دربر نداشت، اما ایران در گذشته در سال ٢٠٠٩ در پی اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در معرض تلاش هایی در این زمینه قرار گرفت و طی آن هواداران میر حسین موسوی برای جشن پیروزی وی در پی اعلام نتایج اولیه به خیابان ها آمدند، اما نتایج به نفع احمدی نژاد بود و به این ترتیب اعتراضاتی رخ داد که نیرومندترین از زمان پیروزی انقلاب تا آن زمان بود. پس از آن اعتراضاتی دارای بعد اقتصادی صورت گرفت که مورد حمایت جریان های رسانه ای اروپایی و آمریکایی قرار گرفت، اما در محقق ساختن هرگونه تغییری شکست خورد. اما در این میان برگ استفاده از قدرت نظامی نامحتمل است زیرا نتایج آن برای همه وخیم خواهد بود. از این رو اتکای ترامپ روی تشدید تحریم ها طی بسته دوم تحریمی در نوامبر آینده است که با انتخابات کنگره هم زمان می باشد و در آن حزب جمهوریخواه نگران است بهای کاهش محبوبیت ترامپ و سردرگمی در سیاست هایش را بپردازد و حزب دمکرات دوباره زمام اداره کنگره را در دست بگیرد و موفقیت بزرگی را در انتخابات کنگره برای خود رقم بزند و موفق شود راه ترامپ را سد کند.

واکنش قدرت‌های جهانی به اعمال تحریم های آمریکا علیه ایران
شبکه خبری آمریکایی CNBC گزارش داد، قدرت‌های بزرگ جهان نظیر روسیه و چین، سیاست ترامپ در اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه ایران را به شدت مورد انتقاد قرار دادند.
چندین قدرت بزرگ در جهان نسبت به اقدام یک‌جانبه دولت آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران انتقاد کرده و از شرکت‌های بین‌المللی خواستند، از اجرای این سیاست‌ آمریکا خودداری کنند.
آمریکا در حالی روز سه‌شنبه هفته گذشته اعمال تحریم علیه ایران را کلید زد که این مسئله با مخالفت جامعه جهانی مواجه است.
آمریکا ایران را تهدید کرده است، در صورتی که در برابر خواسته‌های آمریکا تسلیم نشود، تحریم‌های بیشتری علیه این کشور اعمال خواهد کرد.
آمریکا همچنین از متحدان خود از سراسر جهان خواسته است تا خرید نفت از ایران را متوقف کنند. آنها شرکت‌ها را تهدید کردند، در صورت ادامه همکاری با ایران مجازات خواهند شد.
اتحادیه اروپا در واکنش به هشدار ترامپ درباره عواقب ادامه تعامل با ایران از شرکت‌های اروپایی خواسته است تا به تعامل با ایران ادامه داده و تهدیدات آمریکا را  جدی نگیرد.
فدریکو موگرینی در واکنش به آغاز اعمال تحریم‌ها علیه ایران گفته بود که اگر یک توافق باشد که در راستای جلوگیری از گسترش سلاح هسته‌ای عملکرد درستی داشته باشد آن را باید حفظ کنیم، ما از این شرکت‌های کوچک و متوسط می‌خواهیم تا تعامل با ایران را ادامه دهند، چرا که این مسئله برای ما اولویت امنیتی دارد. چین نیز اقدام آمریکا علیه ایران را همانند اروپا شدیدا محکوم کرد و از شرکت‌های نفتی و گازی خود خواست تا به درخواست آمریکا برای توقف خرید نفت از ایران پاسخ منفی دهد.
وزارت امور خارجه چین اعلام کردند: چین همواره مخالف اعمال سیاست یکجانبه تحریم توسط کشورهاست.
در این بیانیه آمده است: روابط تجاری ایران با چین باز، شفاف،منطقی، عادلانه و قانونمند بوده و هیچ یک از قطعنامه‌های سازمان ملل را نقض نمی‌کند.
چین هم اکنون بزرگترین خریدار نفت ایران در جهان است و توانسته است روابط اقتصادی خوبی با تهران ایجاد کند.
پکن اخیرا اعلام کرده است: از منافع خود در تهران دفاع خواهد کرد.
روسیه نیز دیگر کشوری بود که شدیدا نسبت به اقدام آمریکا انتقاد کرده است.
وزارت امور خارجه روسیه طی بیانیه‌ای اعلام کرده است که نسبت به اقدامات آمریکا در اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه ایران شدیدا نا امید کننده بوده است.
در این بیانیه آمده است:‌ ما هر کاری که برای حفظ و اجرای کامل توافق هسته‌ای با ایران لازم باشد انجام خواهیم داد.
این وزارتخانه روس در بیانیه خود آورده است که مسکو اقدامات لازم در سطوح بین‌الملل برای حفاظت از همکار‌ی‌های اقتصادی و تجاری با تهران را انجام خواهد داد.
در این بیانیه همچنین گفته شده روسیه به همکاری دیگر کشورهای حاضر در توافق هسته‌ای برای اجرای کامل آنها همکاری خواهد کرد، چرا که ما معتقدیم این اقدام به نفع جامعه بین‌المللی است.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/28370/تحلیل-رسانه-های-جهان-از-جنگ-اقتصادی-ترامپ-علیه-ایران؛-چرا-ایران-چندان-نگران-تحریم-های-آمریکا-نیست؟
بستن   چاپ