راه ترقی
تحلیل رسانه ها؛ چرا توطئه جدید ترامپ علیه ایران محکوم به شکست است؟
چهارشنبه 24 مرداد 1397 - 3:27:30 PM
آریا
راه ترقی- امید ترامپ به خشم مردم ایران بیهوده است
یکی از روزنامه های لبنانی نوشت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به این امید بسته است که شدت تحریمها شهروندان ایرانی را به ایجاد اغتشاش وادار کند اما بی تردید امید بستن به خشم ملت ایران بیهوده و محکوم به شکست است و به گفته «وندی شرمن » سرپرست تیم مذاکره کننده آمریکایی در مذاکرات هسته ای، ملت ایران "از فرهنگ مقاومت و پایداری برخوردارند" و هرگز تسلیم فشارهای ترامپ نخواهند شد.  امید ترامپ به مردم ایران محکوم به شکست است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، روزنامه "الاخبار" نوشت: ایران با وجود تحریم های سنگین آمریکا در برابر سقوط اقتصادی و سیاسی مقاومت خواهد کرد و منابع و زیر ساخت های اقتصادی، صنعتی، سیاسی و نظامی قوی ایران، این کشور را برای پشت سر گذاشتن دوران ترامپ توانمند خواهد ساخت.
الاخبار نوشت به نظر می رسد ایران به شکست جمهوری خواهان و پیروزی دمکرات ها در انتخابات پارلمانی آینده آمریکا امیدوار است و این پیروزی به مثابه گام نخست برای نجات دادن دنیا از شر ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آینده در سال 2020 می باشد؛ چرا که این انتخابات برای آینده توافقنامه هسته ای و روابط آمریکا با ایران و حتی با اروپا سرنوشت ساز است و در صورت پیروزی دمکرات ها می توان از مذاکره بین ایران و آمریکای دمکرات سخن گفت یعنی همان چیزی که پیش از این در مذاکرات هسته ای با دولت اوباما محقق شد.
علاوه بر این به نظر می رسد دموکرات های آمریکا هم به نقش ایران در پیروزی خود در این انتخابات امید بسته اند. تسلیم شدن ایران در برابر فشارهای ترامپ به زیان دمکرات ها و به مثابه برگ برنده ای برای ترامپ خواهد بود که در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری آینده از آن استفاده خواهد کرد.
به ادعای الاخبار برخی منافع آگاه فاش کردند جان کری وزیر امور خارجه سابق آمریکا در دیدار اخیر خود با جواد ظریف همتای ایرانی اش، وی را به مقاومت در برابر فشارهای ترامپ و باقی ماندن در توافقنامه هسته ای تشویق کرده است.
ایران به خوبی می داند نزدیک شدن به آمریکا خشم اسرائیل و عربستان را برمی انگیزد اما درخواست ترامپ برای مذاکره را رد می کند زیرا روش های او خشن و تنش زا است و به کرامت و عزت ملتها و دولتها توهین می کند. در حالی که ایران با سرسختی تسلیم شدن در برابر چنین فشارهایی را نمی پذیرد و می توان گفت نظام ایران با از سرگیری تحریم های آمریکا، در برابر آسیب های ناشی از این تحریم ها به وحدت و همبستگی ملی پناه برده است.
بی تردید امید بستن به خشم ملت ایران بیهوده و محکوم به شکست است و با وجود آنکه تحریم ها شهروندان ایرانی را تحت فشارهای معیشتی قرار می دهد اما به گفته وندی شرمن سرپرست تیم مذاکره کننده آمریکایی در مذاکرات هسته ای، ملت ایران "از فرهنگ مقاومت و پایداری برخوردارند" و هرگز تسلیم فشارهای ترامپ نخواهند شد. حتی می توان گفت ترامپ موجب شد مردم ایران بیش از پیش از آمریکا بیزار شوند و تصویر روشن تری از آمریکا، به عنوان قدرت قلدر و مستکبری که تلاش می کند همه دنیا را تحت سیطره خود در آورد و به تعهدات خود پایبند نیست، در ذهن مردم ایران به وجود آورد.

ارزیابی اشتباهی آمریکا از واقعیت های داخلی ایران
روزنامه العهد چاپ لبنان امروز در مطلبی نوشت: به رغم نابسامانی بحران اقتصادی که اکنون جمهوری اسلامی ایران با آن روبرو است واشنگتن، تل آویو و برخی کشورها واقعیت های داخلی ایران را به شکل اشتباهی ارزیابی و بررسی می کنند. اگرچه جنگ کنونی بسیار سخت است اما این نخستین باری نیست که واشنگتن ضد تهران جنگ اقتصادی به راه می اندازد.
این منبع تصریح کرد: رسانه های آمریکایی و اسرائیلی در برخورد با این موضوع تحلیل ها و تفسیرهای مجزا ارائه می کنند و برداشت و تصور غلطی از ایران ارائه می کنند زیرا آنچه در ایران می گذرد به دور از جهانی نیست که آمریکا و رژیم اسرائیل تلاش می کنند تصویری از آن ارائه دهند و نشان دهند که شکاف بزرگی بین مردم و نظام حاکم به وجود آمده است.
طی روزهای گذشته سخنرانی ها و گفتمان های مسئولان آمریکایی و اسرائیلی خالی از تحریک مردم ایران ضد نظام نیست که این مسائل منحصر به چند علت است و خلاصه آن را به شرح زیر اعلام می کنیم:
نخست اینکه واشنگتن و تل آویو از سیاست رویارویی غیر مستقیم با تهران یعنی از طریق متحدان خود به سیاست رویارویی مستقیم روی آورده اند که این یک نتیجه طبیعی از اقدام اصلی آمریکا برای وارد شدن به میدان درگیری ها با ایران است زیرا حساب باز کردن آمریکا روی وکلا و متحدان خود در منطقه به شکست منجر گردید.
دوم اینکه واشنگتن و تل آویو تلاش می کنند نزاع و درگیری را به عنوان میدانی برای درگیری جدید به داخل ایران بکشانند که این موضوع با توجه به سیاست های آمریکا در مهرورزی با مردم ایران به خوبی آشکار است. همچنین پیام های اسرائیل که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از طریق شبکه های اجتماعی برای مردم ایران و درباره اوضاع اقتصادی ارسال می کند و از امکانات تل آویو برای کمک به ایران صحبت می کند به خوبی مشهود است.
سوم اینکه هدف از این تحریم ها جنگ اقتصادی جدیدی است که در زمره جنگ های نرم قرار دارد و برای ضربه زدن به عمق راهبردی محور مقاومت یعنی ایران است زیرا تهران می تواند در میدان های دیگر به واشنگتن آسیب وزیان وارد کند که در سایه پیشرفت و توسعه ایران در تمام سطوح این اقدام برای آمریکا امکان پذیر نیست.
با توجه به آنچه ارائه شد به نظر می رسد آمریکا به دروازه بحران اقتصادی برای بی ثبات کردن و متزلزل کردن ایران دلبسته است تا براساس دیدگاههای آمریکا بتواند با ایجاد بحران اقتصادی به منافع ایران و متحدانش در منطقه ضربه بزند.
از سوی دیگر،واشنگتن و تل آویو فهمیده اند که استفاده از راهبردهای مجازات کردن تهران موفقیت آمیز نبوده است از جمله راهبرد مهار ایران که توافق هسته ای (برجام) بخشی از آن بود به همین علت تصمیم گیرندگان کاخ سفید گزینه هایشان در برابر ایران محدود بود و چاره ای غیر از دل بستن به اهرمهای فشار آمریکا علیه مردم ایران و هدف قرار دادن انسجام و اتحاد مردم با نظام حاکم نداشتند.
این روزنامه در ادامه این مطلب نوشت: این بار هم آمریکا در ارزیابی های خود اشتباه می کند زیرا جنگ ویرانگر میان تهران و تل آویو برای مسئولان ایرانی در زمره محاسبات تجارت و اقتصاد نیست بلکه جنگی با محتوای ایدئولوژی و عقیدتی است بنابراین سرسختی که ایران پیشتر در مقابل تحریم های آمریکا از خود نشان داد تنها تجربه ای است که باید به آن متکی و امیدوار باشد زیرا این تجربه ثابت کرد حساب باز کردن آمریکا بر روی تحریم ها علیه ایران شکست خواهد خورد. این بدان معناست که ارزیابی اشتباه آمریکا از واقعیت های ایران پیامدها و عواقب منطقه ای بزرگی بر امنیت ملی اسرائیل و در نتیجه نفوذ آمریکا در منطقه خواهد گذاشت.
این منبع درپایان نوشت: نظام ایران برگرفته از گستره و یک طیف بزرگ مردمی است که آمریکا به این موضوع فکر نکرده و این یک بازی ارزیابی سیاسی است که اغلب کشورها به آن اتکا می کنند اما تفاوت این است که واقعیت های کنونی نمی تواند اشتباه باشد زیرا این آخرین برگه آمریکا خواهد بود.

ترامپ از تاریخچه ایران اسلامی ناآگاه است
پایگاه اینترنتی العهد لبنان تصورات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را در خصوص تسلیم شدن ایران زیر فشارها، ناشی از ناآگاهی او از تاریخچه ایران اسلامی دانست.
پایگاه اینترنتی العهد در یادداشتی نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گمان می کند ایران کشور ضعیفی است و اگر محاصره اش کند تسلیم فرمان او خواهد شد. اما کوته نظری ترامپ ناشی از ناآگاهی او از تاریخچه ایران اسلامی است. تاریخچه ای که ویژگی های آن را امام خمینی (ره) در حدود 40 سال پیش مشخص کرد و مهم ترین ویژگی آن، نرفتن زیر یوغ آمریکا یا هر شکل روابطی است که راهی به سوی تسلیم شدن در برابر شیطان بزرگ باشد.
ترامپ تاریخچه ملت ایران را خوب نخوانده و از ماهیت نظام اسلامی که برعکس ماهیت کشورهایی است که تسلیم واشنگتن شدند، اطلاعی ندارد. ترامپ در تعامل با جمهوری اسلامی، 40 سال سربلندی را درک نکرده است و گمان می کند ایران مانند کشورهایی است که تابع دولت او هستند.
با اندکی تامل مشخص می شود که ایران اسلامی با ایران محمدرضا پهلوی تفاوت دارد که روابط سیاسی بسیار صمیمانه ای با آمریکا داشت و به ژاندارم خاورمیانه تبدیل شد. شاه در آغوش آمریکا قرار گرفت و سالها سیاست حفظ منافع آمریکا را دنبال کرد و خدماتی به واشنگتن ارائه کرد که هیچ کشوری نکرده بود. شاه امتیازات اقتصادی زیادی به آمریکا داد و مستشاران نظامی آمریکایی را برای نظارت بر اوضاع ایران وارد کشور کرد تا حدی که واشنگتن در تعیین نمایندگان پارلمان و نقش آنها دخالت می کرد و قانون کاپیتولاسیون را بر ایران تحمیل کرد. حکومت پهلوی همچنین به آمریکا اجازه داد پایگاه هایی در شمال ایران ایجاد کند و به حامی رژیم صهیونیستی در منطقه تبدیل شد. اما بعد از انقلاب اسلامی ایران که شاه را سرنگون کرد و به لانه جاسوسی آمریکا راه یافت و سفارت اسرائیل در تهران را بست، تحول در روابط دو کشور آغاز شد. ایران دیگر بازوی آمریکا در خاورمیانه (غرب آسیا) نبود و ملت ایران به فرماندهی روح الله خمینی که آمریکا را شیطان بزرگ نامید، عزت و کرامت خود را بازیافت.
واشنگتن با حمایت از صدام در جنگ هشت ساله تلاش کرد ایران را تحت فرمان خود در آورد ولی شکست خورد. همچنین دولت های آمریکا یکی پس از دیگری با اعمال تحریم هایی علیه ایران و سپس محاصره آن از طریق ورود به عراق، تلاش کردند ایران را مطیع کنند ولی شکست خوردند.
ترامپ توجه نکرده است که روسای جمهور پیش از او از جیمی کارتر و رونالد ریگان گرفته تا جرج بوش پسر نتوانستند تهران را شکست دهند. حتی جرج بوش پسر که جنگ طلب ترین رئیس جمهور آمریکا پس از فروپاشی اتحاد شوروی بود نه از طریق قراردادن ایران در محور شرارت و نه با محاصره این کشور، نتوانست با جمهوری اسلامی رویارو شود.
ترامپ به ندای مردم خودش گوش نداد که نمی خواهند وارد رویارویی با تهران شوند و همواره بر ضرورت بازنگری در سیاست آمریکا در قبال ایران تاکید داشته اند. ترامپ حتی همه تلاش های رئیس جمهور قبل از خود یعنی باراک اوباما را بر باد داد و بار دیگر روابط ایران را وارد مرحله رویارویی کرد که نتیجه ای جز شکست دولت او نخواهد داشت.
چهل سال است که ایران همچنان دولت آمریکا را پرچمدار استکبار جهانی می داند و حاضر نیست در برابر آن تسلیم شود و با صهیونیست ها رابطه برقرار کند. جمهوری اسلامی همچنان نوک پیکان رویارویی با این استکبار محسوب می شود.
ترامپ همواره تلاش می کند بگوید برای مذاکره آماده است ولی درخواستش برای گفتگو را با اعمال تحریم ها همراه کرده است با این تصور که دست بالا را در مذاکره خواهد داشت و تهران از موضع ضعف برای رهایی از تحریم ها مذاکره خواهد کرد. این مسئله نشان می دهد ترامپ از ذهنیت بسیار مستحکم ملت ایران آگاه نیست که حاضر است در نبرد برای ایستادگی و سربلندی در برابر ذهنیت متکبرانه آمریکا، همه فشارها را تحمل کند.
اکنون ایران با تحکیم روابط خود با چین و روسیه که اعلام کرده اند در برابر فشارهای آمریکا خواهند ایستاد؛ اهرم های زیادی در این رویارویی در اختیار دارد. ایران همچنین روابطی نزدیک با کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای آسیایی به منظور مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا برقرار کرده که موجب شده است دونالد ترامپ در این نبرد تنها بماند. این نبرد، برحق بودن ایران را در برابر قلدری آمریکا ثابت خواهد کرد تا تصویر آمریکای قدرتمند از هم بپاشد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/28576/تحلیل-رسانه-ها؛-چرا-توطئه-جدید-ترامپ-علیه-ایران-محکوم-به-شکست-است؟
بستن   چاپ