راه ترقی
سکان هدایت ورزش ایران در دستان سلطانی فر
سه شنبه 6 شهریور 1397 - 9:43:06 AM
ایرنا
راه ترقی- دولت تدبیر از همان روزهای ابتدایی فعالیت خویش توسعه ورزش همگانی را یکی از مهمترین شعارهای اصلی عنوان کردکه در این مسیر با اقدام های موثر وزارت ورزش و جوانان به دستاوردهای زیادی رسیده است. مسعود سلطانی فر به عنوان دومین وزیر ورزش و جوانان در دولت تدبیر توانست در ماه های پایانی دولت یازدهم اداره امور وزارت ورزش و جوانان را دست بگیرد. برقراری قانون در دستگاه دولتی بزرگی به نام وزارت ورزش و جوانان، انتظار اهالی ورزش از این وزیر منتخب بود. همه منتظر بودند سلطانی‌فر با حضورش دست به کار بزرگی بزند به ویژه اینکه وزیر ورزش و جوانان آشنایی کاملی با حوزه ورزش داشت و بیشتر از بقیه از چالش‌ها، مشکلات و دغدغه‌ های حوزه ورزش آگاه بوده است.

سلطانی فر در نخستین گام هدف خود و وزارتش را حفظ آرامش و کمک به ورزش و جوانان و پیشبرد برنامه‌ها دانست. او در سخنان خود همواره از تکذیب شایعه تغییر معاونان این وزارتخانه خبر می داد و این موضوع را جزو برنامه های خود نمی دانست.

بار دیگر با روی کار آمدن دولت دوازدهم مجلس با ترکیب جدید در دوره دهم رای قابل توجهی به مسعود سلطانی فر داد تا او با کسب 225 رای موافق از مجموع 288 رای به عنوان وزیر ورزش و جوانان دولت دوازدهم انتخاب شود تا احیای سازمان ملی جوانان به عنوان میراثی چهار ساله به وی واگذار شود.

** پیشینه اجرایی مسعود سلطانی فر
مسعود سلطانی‌فر در سازمان تربیت‌ بدنی دوره مصطفی‌ هاشمی‌طبا به مدت 2 سال قائم‌مقام بود و همچنین معاونت اداری مالی این سازمان‌ را نیز بر عهده داشت. پس از استعفای محمدعلی نجفی از ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، حسن روحانی، در حکمی مسعود سلطانی‌فر را به عنوان معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منصوب کرد و تا بر عهده گرفتن تصدی وزارت ورزش و جوانان دولت یازدهم در 1395 خورشیدی در این سمت بود. تدریس در دانشگاه پیام نور، تدریس در دوره‌های مختلف آموزشی فرمانداران، بخشداران و نیروهای سیاسی وزارت کشور، تدوین ده‌ ها مقاله سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در نشریات کشور (در حوزه انرژی و مسائل بین‌الملل) از جمله سوابق علمی سلطانی فر محسوب می شود.

** برنامه های سلطانی فر در دولت دوازدهم
سلطانی فرد برنامه های خود را در دو فصل «ساماندهی امور جوانان» و «مدیریت ورزش کشور» تهیه و تدوین کرد. در حوزه ساماندهی امور جوانان با رویکرد رفع ‏مسایل و چالش‌های فراروی جوانان موضوعاتی چون ارتقای هویت دینی و ملی، ارتقاء و تقویت سرمایه اجتماعی، ‏مسوولیت‌پذیری، بهبود و اصلاح سبک زندگی جوانان منطبق با ارزش‌های اسلامی ایرانی، ارتقاء توانمندی ‌ها و توسعه ‏مشارکت‌ های اجتماعی در اولویت برنامه ‌های این وزارتخانه دانست، همچنان که در حوزه ورزش نیز با رویکرد ارتقاء سلامت، ‏نشاط و شادابی مردم، توسعه و تعمیم ورزش همگانی، ارتقاء ورزش قهرمانی ، تقویت و توسعه ورزش پرورشی، و تحکیم و ‏ترویج ارزش های اخلاقی و فرهنگی در ورزش به عنوان اهداف اصلی مورد توجه قرار دارند‎. سلطانی فر در ارایه برنامه های خود دستیابی به چشم‌انداز 20 ساله نظام جمهوری اسلامی ایران و تحقق اهداف برنامه پنج‌ساله ششم توسعه کشور را نیازمند ‏حرکتی هماهنگ و برنامه‌ریزی شده دانست که باید منطبق با ظرفیت‌ها و واقعیات کشور باشد.

**رویکرد برنامه های سلطانی فر در حوزه ورزش
- تهیه طرح جامع ورزش
- افزایش سهم اقتصاد ورزش در اقتصاد کلان کشور
- جلب همکاری سازمان های مردم نهاد و استفاده حداکثری از بخش خصوصی
- همکاری مجدانه با آموزش و پرورش و وزارت علوم و تحقیقات برای ورزش دانش آموزان و دانشجویان و کشف و پرورش آنها
- تقویت ورزش عمومی و همگانی و حضور نهادهای مردمی در مدیریت
- تقویت ورزش قهرمانی
- توسعه و کارسازی ورزش بانوان
- بهره برداری از توان پیشکسوتان
- توسعه ورزش های ملی، بومی و محلی
- حفظ و احیای ورزش های سنتی، پهلوانی و زورخانه ای
- پرداختن به ورزش های روستایی و عشایری و ایجاد فرصت های برابر
- تعامل و حمایت همه جانبه از کمیته ملی المپیک و پارالمپیک
- تقویت ورزش سالمندان و افراد ناتوان
- تلاش برای افزایش اعتبارات عمرانی

**رویکرد برنامه‌ های سلطانی‌فر در حوزه جوانان
از مهمترین شاخص ‌های مطرح شده در برنامه های سلطانی فر در حوزه جوانان می توان به پیگیری مصوبات شورای عالی جوانان، نظارت بر اجرای آن و التزام عملی دستگاه های مرتبط با امور جوانان به تکالیف تعریف شده، برخورداری از ردیف بودجه خاص برای اجرایی شدن سیاست ها و برنامه ‌های مرتبط با امور جوانان همچون پژوهش های کاربردی، حمایت از برنامه ‌های اوقات فراغت و تشکل‌ها و مشارکت های اجتماعی، ارتقای فرهنگ و هویت دینی و ملی و ساماندهی ازدواج جوانان در قوانین بودجه سالانه اشاره کرد.

- استفاده از توانایی‌ جوانان و سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوز ه‌ های مرتبط با اوقات فراغت
- اجرای برنامه ششم توسعه جهت ازدواج و اشتغال جوانان
- برگزاری اردوهای گردشگری ارزان قیمت و تورهای کارآفرینی
- پرداخت تسهیلات بانکی ارزان قیمت برای حمایت از طرحها و کسب و کارهای جوانان
- زمینه سازی به منظور شکل­‌گیری ازدواج موفق و تحکیم و تعالی خانواده
- کاهش جمعیت جوان در سال پایانی برنامه ششم
- میزان بیکاری در بین جوانان بیشتر از جمعیت کل کشور است
- پیش ‌بینی افزایش آمار طلاق‌های جوانان
- افزایش تعداد سازمان‌های مردم نهاد

**عملکرد وزیر وزارت ورزش و جوانان در دولت دوازدهم
- اصلاح اساسنامنه فدراسیون های ورزشی
پیش نویس لایحه قانون وظایف و اختیارات و مسوولیت های وزرات ورزش و جوانان با تلاش ویژه و کار کارشناسی تیم این وزارتخانه در دولت دوازدهم تصویب شد. اصلاح اساسنامه کمیته ملی المپیک و تهیه اساسنامه کمیته ملی پارالمپیک هم در این مدت یکساله انجام شده که در ‌کمیسیون های تخصصی دولت به تصویب رسید. بنا به گفته سلطانی فر اقدام های اساسی در وزارت ورزش و جوانان به دور از جنجال و حاشیه سازی انجام شده است‎.‎

- افزایش ترکیب مجامع انتخاباتی به 65 تن
در اساسنامه فدراسیون های ورزشی در ترکیب مجمع 44 نفره ، 31 تن روسای هیات ها عضویت داشتند که این شائبه به وجود می آمد ‌که این روسای هیات ها که روسای فدراسیون ها در انتخابات آنها نقش داشتند در مجامع انتخاباتی رییس فدراسیون نیز از وی ‌حمایت می کردند، اما با اصلاح اساسنامه ترکیب مجمع به 65 تن افزایش پیدا کرد تا زمینه را برای یک رقابت واقعی و عادلانه به وجود آورد‎.‎ در این باره مسعود سلطانی فر می گوید: «با اساسنامه فعلی این امکان وجود دارد که یک رییس فدراسیون 6 تا 7 دوره هم در صدر فدراسیون ‌قرار گیرد و بعضا نتایجی رقم می خورد که همگان آگاه هستند.‎‎»

- اقدامات وزارت ورزش و جوانان در حوزه زنان
از ابتدای شروع به کار دولت تدبیر برای رشد و اعتلای ورزش بانوان وعده هایی داده شده بود که از زمان تصدی وزارت ورزش و جوانان به وسیله مسعود سلطانی فر تحقق این شعارها شتاب بیشتری به خود گرفت. توسعه و ارتقای کیفی و کمی و ترویج فرهنگ حاکم بر ورزش بانوان کشور به عنوان الگوی مطلوب زن مسلمان در عرصه های ورزشی و ملی و بین المللی از طریق مشارکت و همکاری با نهادهای فرهنگی از مهمترین برنامه های سلطانی فر در حوزه بانوان است.

- تصویب پوشش اسلامی بانوان
پایان انتظار 38 ساله دختران بسکتبالیست ایرانی جهت حضور در رقابت ها بین المللی با حفظ حجاب اسلامی، نتیجه استفاده از دیپلماسی موثر سلطانی فر در این زمینه است که در این راستا حضور بانوان ایرانی با پوشش اسلامی در شش رشته ورزشی تصویب شده است.

- حضور خانواده ها در ورزشگاه ها
حضور خانواده ها در ورزشگاه ها و مجموعه های ورزشی از دیگر تلاش هایی که در جهت تثبیت جایگاه زنان در جامعه در دولت و در حوزه ورزش بانوان انجام شده است.

- استفاده از بانوان در پست های مدیریتی
افزایش 200 درصدی حضور بانوان در سِمت های مدیریتی و ریاست بانوان بر 46 هیات ورزشی استان ها در طول سال های گذشته از جمله مواردی است که سلطانی فر به آن نگاه ویژه ای داشته است.

- اختصاص بودجه برای ورزش
با طی کردن مسیر حقوقی و قانونی پیشرفت ورزش، یک درصد از بودجه دستگاه ها به ورزش اختصاص یافت همچنین در این راستا 27 صدم درصد از درآمد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به ورزش تعلق گرفت که از جمله گام های مثبت در راه قانونگذاری در توسعه ورزش است.

- راهیابی تیم ملی فوتبال به جام جهانی 2018
جام جهانی 2018 در حالی از 24 خرداد بازی های خود را با دیدار تیم های روسیه و عربستان آغاز کرد که تیم ملی ایران با هدایت کارلوس کی روش در گروه B بزرگترین آوردگاه جهانی فوتبال با تیم های مراکش، اسپانیا و پرتغال همگروه شد. سلطانی فر به عنوان وزیر ورزش در این زمینه گفت: «به عنوان وزیر ورزش و جوانان دولت دوازدهم در پیشگاه ملت شریف و بزرگ ایران تعهد می‌دهم که از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و تمامی امکانات و توان خود را به کار گیریم تا این تیم ملی شایسته را که سرمایه ملی ما است برای افتخارآفرینی‌های بزرگ از جمله قهرمانی در جام ملت‌های آسیا و حضوری قدرتمندتر در دوره آینده جام جهانی در شأن ملت بزرگ ایران به کار گیریم». تیم ملی فوتبال کشور توانست با پیروزی در مقابل تیم مراکش یک برد را نصیب خود کند و شادی مضاعفی را برای مردم به همراه بیاورد.

- درخشش ورزشکاران ایرانی در بازی های جاکارتا
کاروان ورزشی ایران با 280 ورزشکار مرد و 98 ورزشکار زن در هجدهمین دوره بازی های آسیایی حضور دارد. کسب 32 مدال در روزهای نخستین بازی های آسیایی جاکارتا 2018 سبب شد تا رضایت خاطر بسیاری از مردم و اهالی ورزش کسب شود. در همین ارتباط وزیر ورزش و جوانان با اشاره به موفقیت ورزشکاران در هجدهمین دوره بازی های آسیایی 2018 جاکارتا گفت: تا پایان ششمین روز این مسابقات توانستیم 32 مدال ارزشمند کسب کرده و 80درصد از خواسته های خود را برای کسب مدال محقق کنیم.

- افتتاح و بهره برداری از 18 پروژه ورزشی و عمرانی در سطح استان تهران
افتتاح و بهره برداری از 18 پروژه ورزشی و عمرانی در استان تهران با حضور مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان در هفته دولت صورت گرفت. این پروژه ها بیشتر در مناطق حاشیه ای، محروم و کم برخوردار استان صورت می گیرد که امید است با اجرای آنها ضمن ایجاد توازن و عدالت در ورزش تهران، زمینه کشف و شناسایی استعدادهای ورزشی و تشویق و حضور جدی زنان در ورزش همگانی و قهرمانی را ایجاد شود.

** انتقادها به وزیر ورزش و جوانان
- منتقدان و عدم توجه به مشکلات جوانان
مخالفان این امر معتقد بودند جوانان در سایه حاشیه ‌های ورزش گم می‌شوند و بیش از پیش مطالبات و مشکلاتشان بر زمین می‌ماند. روی دیگر ماجرا هم بزرگ‌تر شدن بدنه دولت بود. پس دلایل کافی وجود داشت تا ساز جدایی جوانان از ورزش از همان ابتدا تشکیل وزارتخانه جدید آغاز شود.

- انتقاد تند سرمربی سابق تیم ملی فوتبال از وزیر ورزش
انتقاد به برنامه ریزی های نامناسب در حوزه ورزشی کشور از جمله ایراداتی بود که هرازگاهی به سلطانی فر وارد می شد. در همین زمینه جلال طالبی سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران از عملکرد سلطانی فر در دوره وزارتش انتقاد کرد و گفت: امروز ورزش کشورمان با چالش های گوناگونی مواجه است و وزیر ورزش دولت دوازدهم باید برای حل هر کدام از این چالش ها و مشکلات برنامه داشته باشد. باید منتظر بمانیم و ببینیم سلطانی فر چه برنامه هایی برای پیشرفت و شکوفایی ورزش ارائه می کند.

- عملکرد ضعیف فدراسیون تکواندو
منتقدان سلطانی فر عملکرد ضعیت فدراسیون تکواندو را چالشی بزرگ برای وزارت ورزش می دیدند و برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز خواستار تغییرات در این فدراسیون شدند.

- حمله هواداران استقلال به صفحه وزیر ورزش
بعد از شکست تیم استقلال تهران در شهر جم مقابل پارس جنوبی، هواداران این تیم هجمه سنگینی از حملات خود را نسبت به وزیر ورزش آغاز کردند. در پی شدت گرفتن این اتفاق، وزیر ورزش و جوانان در واکنش به حجم بالای انتقادات هواداران استقلال صفحه خود را در فضای مجازی به حالت خصوصی در آورد و با بستن این صفحه باعث شد تا از حجم حملات به خودش کاسته شود. در واقع این نخستین و شاید هم تنها واکنش وزیر ورزش به نارضایتی هواداران استقلال از شرایط کنونی تیم خود بود.

- فراخواندن سلطانی‎فر به مجلس برای حضور زنان در ورزشگاه
حضور چندتن از زنان به ورزشگاه آزادی در دیدار شهرآورد پرسپولیس و استقلال سبب شد تا اعتراض هایی در این زمینه به وجود آید. در این میان محمدرضا تابش، رییس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی در جلسه اعضای فراکسیون ورزش با وزیر ورزش و جوانان‌ درباره بازداشت تعدادی از زنان در حاشیه بازی پرسپولیس و استقلال در ورزشگاه آزادی و انتقال آنان به بازداشتگاه پلیس امنیت اخلاقی به این دلیل که مکانی امنی وجود ندارد گفت : هیچ محدودیت و ممنوعیت قانونی برای حضور خانم‌ها در ورزشگاه وجود ندارد که بخواهد جرم تلقی شود و افرادی که این مسئله را جرم قلمداد کرده‌اند، باید پاسخگو باشند. قاعدتا ورود به ورزشگاه آزادی که بالغ بر 70 الی 80 هزار نفر در آن تجمع کردند و تلویزیون هم مسابقه را پخش مستقیم نشان می‌دهد یک محیط امن است و نمی‌تواند محیط ناامن باشد.

- نتایج ضعیف تیم ملی والیبال و حضور سلطانی فر در مجلس
بازی ضعیف تیم ملی والیبال کشور و نارضایتی از نتایج بازی های تا بار دیگر سبب شد تا پای سلطانی فر به مجلس باز شود و در این زمینه به سوال برخی از نمایندگان پاسخ دهد. در همین ارتباط علی‌اصغر یوسف‌نژاد عضو فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی می گوید: سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان به همراه تعدادی از معاونانش در جلسه فراکسیون ورزش برای بررسی نتایج تیم ملی والیبال در مسابقات جام ملت‌‌های والیبال حضور یافتند تا مشخص شود که علت و یا علل نتایج ضعیف تیم ملی والیبال در مسابقات جام ملت‌‌های والیبال چیست؟

** مسیر دشوار سلطانی فر
وزارت ورزش و جوانان در سال های باقی مانده باید انتظارات همگان به خصوص اهالی ورزش را در تحقق وعده ها و جلوگیری از ادامه بی ثباتی ها به سرانجام برساند که در این مسیر بدون شک راه سختی پیش روی سلطانی فر و وزارتش باقی مانده است. جدا از بحث های زیرساختی ورزش و انتظار برای سروسامان دادن به باشگاه های ورزشی به ویژه استقلال و پرسپولیس، رویدادهایی همچون احیای سازمان ملی جوانان، بازی های آسیایی 2018 (در جریان) و المپیک 2020 آنقدر با اهمیت هستند که توجه ویژه به آن ضروری است.

همچنین مسعود سلطانی فر به عنوان وزیر ورزش و جوانان باید نسل جوان را که سرمایه های اصلی و آینده سازان کشور هستند بیش از پیش مورد توجه قرار دهد و از ظرفیت عظیم این قشر به عنوان راهبری مهم در امور کشور استفاده کند. تحقق این مهم با فعال سازی نیروی محرکه و دخیل کردن آنها و همسو سازیشان در تصمیم گیری ها بدست می آید. بنابراین وزارت ورزش و جوانان به عنوان اصلی ترین متولی جوانان نباید از تقویت شادی و نشاط در میان جوانان که به ارتقای سطح امیدواری در میان جامعه جوان منجر می شود، غفلت کند که اجرای این مهم نیازمند یک اصل و اراده ملی و همراهی متولیان مربوطه است.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/30241/سکان-هدایت-ورزش-ایران-در-دستان-سلطانی-فر
بستن   چاپ