راه ترقی
بسیج تیم‌های ثابت و سیار بهداشتی در محرم / صدور کارت بهداشت برای آشپزها
سه شنبه 20 شهریور 1397 - 9:52:48 AM
ایسنا

راه ترقی- مهندس محسن فرهادی درباره اقدامات بهداشتی وزارت بهداشت که برای ایام محرم و صفر پیش بینی شده، گفت:  از حدود دو هفته گذشته ابلاغیه آماده‌باش از طرف معاونت بهداشت به تمام معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ارسال شد. بر اساس این ابلاغیه دانشگاه‌های علوم پزشکی موظف به بسیج تیم‌های ثابت و سیار خودشان برای این ایام شدند.

استقرار تیم‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی از نجف تا کربلا

 وی ادامه داد: کل اقداماتی که وزارت بهداشت برای این ایام انجام می‌دهد، اقدامات درون مرزی و برون‌مرزی است. در اقدامات برون‌مرزی، تیم‌هایی برای کنترل موکب‌ها در مسیر پیاده روی زائرین، آب و غذا و نحوه اسکان زائرین از نجف تا کربلا مستقر خواهند شد. این کار در جهت جلوگیری از طغیان بیماری‌های ناشی از آب و غذا انجام می‌شود.

فرهادی درباره فعالیت‌های درون مرزی نیز گفت: فعالیت‌های درون‌مرزی وسیع‌تر و در سراسر کشور خصوصا در استان‌های ایلام، اهواز، آبادان، کرمانشاه ( در صورت راه‌اندازی مرز خسروی) انجام می‌شود. به دنبال این فعالیت‌ها، پایانه‌های مرزی، سرویس‌های بهداشتی، بهداشت مسکن، کنترل آب و غذا در مسیری که زائرین از این پایانه‌ها به سمت کربلا و نجف می‌روند،  کنترل می‌شود.

کنترل‌های بهداشتی در چهار محور اصلی در سطح شهرها

وی افزود: مابقی اقدامات در سطح شهرها در سراسر کشور نیز انجام می‌شود. این مراسم خودجوش است و مردم مراسم خود را در مساجد، تکایا، حسینیهها، هیئت‌ها و منازل برپا می‌کنند. همکاران ما عمدتا در چهار محور اصلی اقدام به کنترل‌های بهداشتی می‌کنند که اصل آن جنبه مشاوره و راهنمایی دارد. برای هیئت‌ها و مساجد برخورد قهری و قضایی نظیر پلمب کردن را نداریم، اما در مواردی مجبور به اجرای قوه قهریه نیز داریم، به طور مثال معدوم سازی‌های مواد غذایی.

محور نخست، صدور کارت بهداشت

فرهادی درباره محورهای کنترل بهداشتی در ایام محرم و صفر گفت: محور اول کنترل، صدور کارت بهداشت است که  امسال با سرعت بیشتر توسط همکاران ما این کارت‌ها صادر می‌شود. البته این کار در مکان‌هایی که به پیشخوان دولت واگذار شده، توسط دفاتر پیشخوان دولت انجام می‌شود و در مابقی اماکن که واگذار نشده‌اند توسط همکاران ما انجام می‌شود. توصیه ما به مردم در امور آشپزی این مراسم، استفاده از آشپزان حرفه‌ای است؛ چرا که این افراد کارت بهداشت دارند و آموزش‌های لازم را جهت رعایت تمهیدات بهداشتی دریافت کردند.

کنترل بهداشت فردی و بهداشت مواد غذایی

وی ادامه داد: در گام دوم بهداشت فردی کنترل می‌شود. در این راستا شست‌وشوی دست‌ها، لباس مناسب برای پخت و پز لازم است. در محور سوم بهداشت مواد اولیه غذایی در طبخ است مانند گوشت و مرغ و نمک و ... که تمام این موارد نیز کنترل می‌شوند.

فرهادی افزود: کنترل بعدی در راستای ظروف و ابزاری است که استفاده می‌شود مانند ظروف پخت و پز و ظروف یک بار مصرف. ترجیح این است اگر امکان شست‌شو و گندزدایی وجود دارد، از ظروف یک بار مصرف به دلایل زیست محیطی و آلودگی‌هایی که در بهداشت محیط ایجاد می‌کنند، کمتر استفاده شود.

کنترل بهداشت اماکن، مساجد و تکایا

وی با بین اینکه محور آخری که همکاران ما در این زمینه کنترل می‌کنند و مشاوره می‌دهند، بهداشت اماکن و سازه‌ای است که در آن کار انجام می‌شود، گفت: در بسیاری از موارد کارها در منازل انجام می‌شود، اما در مواردی هم از مساجد، تکایا و هیئت‌ها استفاده می‌شود، که همکاران ما می‌توانند این امکان را از نظر سازه، وضعیت آب و فاضلاب و دفع پسماند، ارزیابی کنند و مشاوره‌های لازم را ارایه دهند.

سامانه 190 در تمام شبانه روز در دسترس مردم

فرهادی در پایان گفت: همکاران ما از ابتدای محرم تا پایان صفر به نظارت‌ها و کنترل‌های خود ادامه می‌دهند. اوج این فعالیت‌ها در روزهای قبل تاسوعا و عاشورا و مراسم اربعین و 28 صفر خواهدبود. تیم‌های ثابت سیار ما نیز با حداکثر توان بسیج شده‌اند. در عین حال سامانه بهداشت با شماره 190 به صورت 24 ساعته در اختیار مردم است.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/34092/بسیج-تیم‌های-ثابت-و-سیار-بهداشتی-در-محرم---صدور-کارت-بهداشت-برای-آشپزها
بستن   چاپ