راه ترقی
فن آوری میراکننده زلزله در دست مخترع ایرانی
دوشنبه 9 مهر 1397 - 2:56:46 PM
آریا
راه ترقی- دکتر حجازی استاد و پژوهشگر کشورمان در دانشگاه «یو پی ام» مالزی همراه تیم خود پس از 10 سال تحقیق ، پژوهش و تلاش مستمر موفق به طراحی و اختراع چهار سامانه مستهلک کننده زلزله شد.
در مراسم عقد قرارداد فروش حق امتیاز تجاری سازی این اختراع پروفسور «عینی ادریس» رییس دانشگاه «یو پی ام» مالزی گفت: با همکاری این دانشگاه و دکتر «حجازی» صاحب این اختراع ، حق امتیاز تجاری سازی سامانه های چهارگانه میراکننده زلزله به یکی از بزرگترین شرکت های صنعتی داخلی واگذار شد تا انحصار این فناوری که در دست ژاپن و آمریکا است با نبوغ ، ابتکار ، دانش و هوش ایرانی شکسته شود.
دکتر «حجازی» در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: هر چهار سامانه مستهلک کننده زلزله می تواند در ساختمان ها استفاده شود تا آثار تخریبی نیروی زلزله با هر ریشتری را بر روی آنها کاهش دهد.
وی افزود: در ساخت و طراحی این دستگاه ها از لاستیک مالزی استفاده شد ، زیرا ظرفیت خوبی برای کاهش اثر لرزه بر روی سازه های مختلف دارند.
دکتر «حجازی» گفت: این دستگاه ها به راحتی قابل حمل و نقل است و در هر سازه ای می تواند نصب شود تا از آثار تخریبی زلزله در مناطقی که دچار زلزله های زیاد می شوند ، جلوگیری کند.
این مخترع ایرانی تاکید کرد: هزینه ساخت این دستگاه ها در مقایسه با نمونه های آمریکایی و ژاپنی 70 درصد کمتر است و کارایی این دستگاه در جذب ، کاهش و مهار30 تا 70 درصدی قدرت تخریبی زلزله به مراتب بیشتر است.
دکتر «حجازی» از تولید انبوه این تجهیزات پیشرفته خبر داد و افزود: بنگلادش 30 دستگاه را برای ایمن سازی پل های شهری سفارش داده است .
وی گفت: با توجه به زلزله خیز بودن کشورمان در طی این 10 سال مهم ترین هدف مبنایی ما طراحی و ساخت این فناوری به روشی مقرون به صرفه بود تا همه مردم به راحتی بتوانند با هزینه ارزان از آن برای ایمن سازی ساختمان هایی که در آن زندگی می کنند ، استفاده نمایند.
وی همچنین از انتقال این تکنولوژی با جذب سرمایه گذاران خارجی در قالب تاسیس یک شرکت دانش بنیان به ایران در کمتر از دو ماه آینده خبر داد.
«مهدی محمدی» دانشجوی ایرانی مقطع دکترا و از اعضای این گروه نیز درباره این فناوری گفت: از این اختراع می توان در سازه های مختلف مانند پل ها، ساختمان های مختلف و برج ها استفاده کرد ، زیرا دستگاه های ساخته شده قابلیت تطابق خود با شرایط سازه های مختلف را دارند.
«اسماعیل ابراهیمی» دانشجوی ایرانی مقطع دکترا و دیگر عضو تیم تحقیقات این نوآوری هم گفت: در ساخت دستگاه میراکننده زلزله از لاستیک طبیعی استفاده شده که قدرت بسیار بالایی برای جذب و میراگری نیروی زلزله دارد.
دکتر «عبدالحسین فریدون» رایزن علمی ایران در شرق آسیا و استرالیا نیز که در این مراسم حضور داشت ، گفت: خوشحالم که یکی از استادان ایرانی موفق شد در دانشگاه های مالزی در زمینه زلزله و ارتعاشات ، اختراع خود را ثبت و به مرحله تجاری سازی رسانده است.
وی افزود: استادان و دانشجویان ایرانی نشان دادند در هر دانشگاهی که حضور یابند ، از نظر علمی می درخشند و همواره توانایی های علمی خود را به منصه ظهور رسانده اند.
رایزن علمی ایران در جنوب شرق آسیا و استرالیا از استفاده این فناوری با ارزش در داخل کشور خبر داد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/39254/فن-آوری-میراکننده-زلزله-در-دست-مخترع-ایرانی
بستن   چاپ