راه ترقی
افزایش تولید روغن زیتون ایرانی
سه شنبه 10 مهر 1397 - 11:12:57 AM
ایسنا

مهدی عباسی  اظهار کرد: با توجه به اینکه قیمت جهانی کنسرو زیتون 22 هزار تومان است، باغداران باید قبل از خام‌فروشی میوه زیتون تدابیری بیندیشند و محصول باغات خود را فرآوری کنند 

وی ادامه داد:  علاوه بر این، بر طبق رایزنی با اکثریت تولیدکنندگان و کارخانه‌داران در استان‌های زنجان، قزوین و گیلان مقرر شد که در راستای تنظیم بازار، همه کارخانه‌ها زیتون روغنی را به قیمت کیلویی 400 هزار ریال از باغداران خریداری کنند. بنابراین بهتر است که باغداران زیتون جهت تنظیم بازار از برداشت زیتون سبز خودداری کرده و از محصول باغشان برای تهیه روغن زیتون استفاده کنند.

عباسی افزود: هر کیلوگرم میوه زیتون در بازار جهانی، یک یورو و دو سنت است ولی در ایران هر کیلوگرم میوه خام 5000 تا 6000 تومان فروخته می‌شود.

وی گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال 15 درصد افزایش برداشت زیتون روغنی داشته باشیم.

رییس شورای ملی زیتون توصیه کرد: باغداران برای روغن‌گیری و فروش میوه‌های زیتون به صورت فرآوری شده، از طریق واحدهای کوچک خانگی اقدام کنند. همه واحدهای فرآوری و تجاری نیز برای این منظور اعلام آمادگی کرده‌اند.

عباسی پیش‌بینی کرد که قیمت کنسرو زیتون اواخر امسال رشد داشته باشد. البته سرمایه‌گذاران برای صادرات کنسرو زیتون حمایت می‌شوند و زمینه صادرات این محصول به عراق و پاکستان فراهم شده است.

وی یادآور شد: متاسفانه برخی دلالان برای این‌که زمینه‌های سودجویی بیشر را فراهم کنند، اذعان می‌کنند که زیتون ارزان است و نمی‌توان برای صادرات آن اقدام کرد. در حالی که برای صادرات کنسرو زیتون به کشورهایی از جمله عراق و پاکستان رایزنی‌هایی صورت گرفته و سرمایه‌گذاران برای صادرات کنسرو زیتون حمایت می‌شوند

 طارم یکی از بزرگترین بانک ژن‌های زیتون خاورمیانه است و در حال حاضر ایستگاه تحقیقات زیتون طارم با در نظر گرفتن ژنوتیپ‌ها و ارقام موجود خود بین ایستگاه‌های زیتون کشور، مقام اول را دارد.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/39313/افزایش-تولید-روغن-زیتون-ایرانی
بستن   چاپ