راه ترقی
ذاکریان: برخی با گشایش دفتر اتحادیه اروپا در ایران، جناحی برخورد می‌کنند
شنبه 21 مهر 1397 - 9:17:11 AM
ایسنا

راه ترقی- مهدی ذاکریان، با بیان اینکه یکی از اهداف تاسیس سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای گسترش چندجانبه‌گرایی در عرصه نظام بین‌المللی است، تصریح کرد: درواقع این سازمان‌ها حاصل همگرایی و همکاری میان کشورها هستند. این سازمان‌ها به نوعی یک جانبه‌گرایی را هم مهار می‌کنند و اجازه نمی‌دهند نه تنها یک کشور تنها تصمیم‌گیر در عرصه جهانی باشد بلکه سایر کشورها نیز با عضویت در این سازمان‌های بین‌المللی در امور جهانی و منطقه‌ای مشارکت و هم فکری می‌کنند.

وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا نیز نمادی از چندجانبه گرایی در عرصه جهانی است، گفت : به طور کلی سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی سبب‌ساز اقتصاد بهینه‌تر و همچنین ایجاد صلح و همکاری سیاسی بین کشورها برای حل بحران‌ها هستند.

ذاکریان در همین چارچوب با برشمردن نام برخی از سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله اتحادیه اروپا، آفریقا، اکو، آسه‌آن و نقش آنها در ایجاد صلح در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی و پیشرفت اقتصادی کشورهای عضوشان خاطرنشان کرد: این سوال وجود دارد که کسانی که مخالف بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا در تهران هستند آیا خواهان گسترش قدرت آمریکا که به دنبال یک جانبه‌گرایی ‌است، هستند، قطعا پاسخ خیر است. اتحادیه اروپا در حال حاضر متشکل از 28 عضو است که موضع چندجانبه گرایی را مورد توجه قرار داده است و قطعا توسعه همکاری با این سازمان می‌تواند در گسترش چندجانبه گرایی و زیر سوال بردن یک جانبه‌گرایی که این روزها بیشتر از گذشته مورد توجه دولتمردان آمریکایی است موثر و تاثیرگذار باشد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل همچنین به روابط دیرینه ایران با کشورهای اروپایی از جمله اروپای غربی اشاره کرد و افزود : در چند سال اخیر جمهوری اسلامی ایران با برنامه ریزی و تدبیر در عرصه سیاست خارجی‌اش توانسته شکاف‌هایی را بین کشورهای عضو این اتحادیه و آمریکا ایجاد کند. کشورهایی که به طور سنتی جزو متحدان آمریکا محسوب می‌شوند. اروپایی‌ها موافق برخی از تصمیمات ترامپ درمورد ایران از جمله خروج این کشور از برجام نیستند. از دیگر سو برخی دیگر از تصمیمات ترامپ از جمله خروج واشنگتن از توافقنامه پاریس، زیرسوال بردن قواعد تجارت جهانی از سوی دولتمردان کاخ سفید و ... از دیگر مسائلی است که باعث خشم اروپایی‌ها از واشنگتن شده است.

ذاکریان با اعتقاد بر اینکه ما می‌توانیم از فرصت به وجودآمده در راستای منافع کشورمان استفاده کنیم، تاکید کرد: درواقع به نظر می‌رسد یکی از راه‌های خروج ایران از انزوا استفاده از شکافی است که بین این متحدان سنتی به وجود آمده است. ما باید اروپا را در جبهه خودمان نگه داریم و این امید وجود دارد با همکاری با کشورهای عضو اتحادیه اروپا تا حدودی بتوانیم تحریم‌های اقتصادی را بی اثر کنیم و قطعا در این زمینه گشایش دفتر اتحادیه اروپا در تهران می‌تواند موثر و کارساز باشد.

وی همچنین با اشاره به اینکه بعد از برجام اروپایی‌ها پیشنهاد تاسیس دفتر اتحادیه اروپا را دادند ولی تحقق چنین پیشنهادی به خاطر مسائل مالی که این اتحادیه با آن روبروست به تاخیر افتاد، ادامه داد: آنها قطعا با محاسبه منافع خاص اقتصادی، فرهنگی و سیاسی اقدام به گشایش دفتر خود در تهران می‌کنند و ما می‌توانیم ضمن استقبال از این موضوع با برنامه‌ریزی مناسب از فرصت به وجود آمده برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری‌مان با کشورهای اروپایی استفاده کنیم.

این استاد دانشگاه همچنین با اعتقاد بر اینکه مدیریت نظام همکاری با اتحادیه اروپا را در دستورکار خود قرار داده است، ادامه داد: البته متاسفانه در کشور برخی تلاش دارند که با این موضوع به صورت جناحی برخورد کنند و در همین چارچوب با ایجاد دفتر اتحادیه اروپا در تهران مخالفت می‌کنند. در حالی که می‌توان با گسترش روابط خود با اتحادیه اروپا و کشورهای عضو این اتحادیه تلاش‌های آمریکا و ‌اسرائیل را برای به انزوا کشیدن ایران مخدوش کرد.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/40982/ذاکریان--برخی-با-گشایش-دفتر-اتحادیه-اروپا-در-ایران،-جناحی-برخورد-می‌کنند
بستن   چاپ