راه ترقی
کاهش ضخامت صدف حلزون ها با اسیدی شدن آب اقیانوس ها
سه شنبه 24 مهر 1397 - 2:42:01 PM
ایرنا
راه ترقی- بر اساس این تحقیقات که توسط محققان انگلیسی و ژاپنی انجام گرفت، افزایش میزان اسیدیته آب اقیانوس های زمین موجب کاهش توانایی شکم پایان آبزی در تولید صدف شده است.
بر اساس این تحقیقات در نزدیکی دریچه های آتشفشانی کف اقیانوس که دور از سواحل ژاپن قرار دارند، دی اکسید کربن خارج شده از دریچه ها موجب کاهش pH آب و اسیدی شدن آن می گردد. بر اساس مدل سازی های انجام گرفته، در آینده نزدیک تمام اقیانوس های زمین فرآیندی شبیه به آنچه در نزدیکی دریچه های آتشفشانی رخ می دهد را تجربه خواهند کرد.
محققان به منظور اندازه گیری ضخامت صدف حلزون های ساکن در نزدیکی این دریچه های آتشفشانی از فناوری سی تی اسکن استفاده کردند و دریافتند ابعاد و ضخامت صدف آن ها به طور متوسط یک سوم صدف بستگان آن ها در سایر مناطق اقیانوس است.
در این بررسی ها نمونه هایی یافت شد که حل شدن صدف آن ها موجب نمایان شدن بافت نرم بدن جانور شده است. این تحقیقات نشان می دهد صدف حلزون های دریایی در نتیجه اسیدی شدن آب اقیانوس ها به طور فعال درون آب حل می شود.
محققان هشدار دادند که با افزایش میزان کربن محلول در آب اقیانوس ها این خطرات زیست محیطی ساکنین تمام آب های زمین را تهدید خواهد کرد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Frontiers in Marine Science منتشر شده است.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/41253/کاهش-ضخامت-صدف-حلزون-ها-با-اسیدی-شدن-آب-اقیانوس-ها
بستن   چاپ