راه ترقی
تداوم درخشش بانوان ایران در 8 سالگی بازیهای پاراآسیایی
شنبه 28 مهر 1397 - 9:42:20 AM
ایرنا
راه ترقی- نخستین دوره بازی های پاراآسیایی 2010 گوانگژوی چین سر آغازی برای درخشش زنان ورزشکار معلول ایران شد تا نشان دهند محدودیت‌ها، سکوی پرش به سوی افتخارات بزرگ جهانی است.
«راضیه شیرمحمدی» کماندار و «مرضیه صدقی» دونده معلول که نخستین طلای تاریخ پاراآسیایی کشورمان را در سال 2010 ثبت کرده اند، نشان دادند زنان ورزشکار معلول می توانند همپای ورزشکاران سالم در عرصه های جهانی و المپیکی به خوبی ظاهر شوند.
گرچه نخستین مدال ایران در ورزش زنان را «نیره عاکف»، تیرانداز پرآوازه کشورمان در بازیهای پارالمپیک 2000 سیدنی استرالیا به دست آورد، اما در ادامه این مسیر «ساره جوانمردی» تیرانداز پرآوازه و «زهرانعمتی» کماندار تاریخ ساز و نخستین بانوی مدال آور ورزش ایران با درخشش در المپیک، در بازیهای پاراآسیایی هم خوش درخشیدند که تداوم این موفقیت در جاکارتا به اوج خود رسید.
اکنون سومین دوره بازی های پاراآسیایی 2018 که چندی پیش و در مجموع با کسب 136 نشان مختلف و عنوان سومی ایران پایان یافت، باعث شده رسانه های خارجی این روزها به رکوردشکنی و کسب ورزشکاران زن کشورمان توجه ویژه ای داشته باشند؛ از تکرار طلاهای ساره گرفته تا شطرنج بانوان و تحسین از زنان ورزشکار مسلمان ایران.
اما در این گزارش علاوه بر عملکرد 2 دوره فعالیت های زنان ورزشکار معلول ایران در بازی های پاراآسیایی 2010 و 2014، نگاهی به حضور متفاوت آنها شده که در ذیل به بیان هفت نکته مهم در این آوردگاه پرداخته می شود.

- ورزشکاران زن معلول ایران در کانون توجه رسانه های جهان
کسب مدال های طلای زنان ورزشکار محجبه معلول ایران این بار تیتر یک تارنمای بازی های آسیایی و حتی رسانه داخلی اندونزی میزبان بازیها شد. از ساره جوانمردی به عنوان بانوی تیراندازی که همه را با 2 طلا و تکرار نتیجه بازیهای اینچئون 2014 کره جنوبی شگفت زده کرد تا بازتاب کسب مدال طلای «رقیه شجاعی» در تیراندازی که در صدر خبرهای ورزشی قرار داشت.

- کسب سه سکوی برتر آسیا برای نخستین بار در انحصار ایران
ایران برای نخستین بار 6 شطرنجباز زن را به این بازی ها اعزام کرد که ثمره آن کسب 12 مدال ( 3 طلا، پنج نقره و 4 برنز) در بخش انفرادی و تیمی بود. اما موفقیت خاص تصاحب هر سه سکوی آسیا توسط بانوان شطرنجباز کشورمان برای نخستین بار شگفتی ساز شد که این هم از چشم رسانه بین المللی پنهان نماند و تیتر یک اخبار دنیا را به خود اختصاص داد.

- حضور قابل توجه داوران زن در آسیا
حضور «نادیا جعفری» و «سمیرا جلیلوند» داوران زن ایرانی در رقابت های گلبال و شطرنج در کنار سایر ورزشکاران کشورمان، بار دیگر بر اقتدار زنان معلول ایران در آسیا و جهان افزود.

- 2 رقمی شدن نشان ها برای نخستین بار
یکی از مهمترین پیام ها در سومین دوره بازیهای پاراآسیایی جاکارتا حضور قدرتمندانه زنان در این برهه این بود که توانستند دوشادوش مردان و حتی بهتر از آنان برای کشور افتخار آفرینی کنند و در تداوم رکوردشکنی برای نخستین بار پس از 2 دهه تلاش شمار مدال های خود را در سه رنگ طلا، نقره و برنز 2 رقمی کنند.
از 73 بانوی ورزشکار معلول که در هشت رشته دوومیدانی، تیرو کمان، تیراندازی، گلبال، والیبال نشسته، بسکتبال باویلچر، بوچیا و شطرنج با حریفان آسیایی وارد رقابت شدند، توانستند با کسب 42 مدال در 6 رشته منهای بوچیا و بسکتبال با ویلچر رکودی بی نظیر ثبت کنند.
البته سهم مدال در رشته های تیمی از مجموع 42 نشان 6 مدال در شطرنج، میکس ریکرو، گلبال و والیبال نشسته است.

- رشد سه برابری کسب مدال زنان ورزشکار معلول
این رشد بی نظیر را هم باید در پرونده افتخارات آنها افزود، در حالی که در بازی های گوانگژو 2010 با حضور 24 بانوی ورزشکار در 6 رشته 14 نشان (2طلا، 3 نقره و 9 برنز) کسب شده بود و در بازی های 2014 اینچئون هم با حضور 51 بانوی ورزشکار 23 مدال ( 5 طلا، 9 نقره و 9 برنز) سهم آنها شد.

- افزایش مدال آوری با یک رشته جدید
حضور زنان در رشته شطرنج برای نخستین بار در این دوره از بازی ها با کسب نشان های مختلف را نمی توان در ارتقا جایگاه مدال ایران کتمان کرد که سهم آنها در این رویداد سه طلا، پنج نقره و چهار برنز بود.

- رشد مدال آوری به تفکیک رشته ها
از بین 6 رشته مدال آور؛ دوومیدانی، شطرنج، تیراندازی و تیرو کمان به ترتیب بیشترین مدال ها را در این دوره کسب کردند.
در دوومیدانی چهار بانو در گوانگژو 2010 یک طلا، 2 نقره و 2 برنز برای ایران کسب کردند و در اینچئون 2014 کره جنوبی 11 دونده معلول این تعداد را به 2طلا، 7نقره و 7 برنز ارتقا دادند تا در جاکارتا با اختلاف زیاد شمار نشان های خود را به عدد قابل توجهی چون 23 مدال ( 7طلا، 7نقره و 9 برنز ) برساند.
اما در تیراندازی، نمایندگان کشورمان در جاکارتا با کسب چهار نشان مختلف تعداد طلاهای خود را به سه مدال رساندند که در سال های 2010 یک طلا و 2014 2 طلا داشتند.
تیرو کمان هم در جاکارتا به یک طلای تیمی و یک نقره دست یافت و توانست برنز 2010 گوانگژو را در این دوره به نقره تبدیل کرده و علاوه بر آن یک مدال بیشتر از اینچئون 2014 کسب کند.
اما در رشته های تیمی والیبال نشسته مدال نقره 2014 اینچئون را تکرار کرد و نقره اینچئون گلبال در جاکارتا به برنز تبدیل شد و بسکتبال با ویلچر هم دستش از مدال بازماند.
حال با وجود چنین افتخاراتی، بانوان ورزشکار ایران با اراده پولادین خود آینده را فراتر از تصورات ما می سازند و فارغ از حرف و حدیث ها، همپای ورزشکاران سالم در عرصه های جهانی و المپیکی ظاهر می شوند.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/42438/تداوم-درخشش-بانوان-ایران-در-8-سالگی-بازیهای-پاراآسیایی
بستن   چاپ