راه ترقی
بررسی اعتبارات ورزشی زنان و ورزش همگانی در کمیته زنان و خانواده کمیسیون فرهنگی
سه شنبه 1 آبان 1397 - 11:25:06 AM
ایسنا

راه ترقی- سیده فاطمه ذوالقدر گفت: در ابتدای این جلسه خانم محمدیان معاون فرهنگی و ورزش‌های همگانی وزارت به احصاء شش راهبرد اجرایی که ذیل  بند اول از سه بند مصوبه هیات وزیران در تاریخ 27 /6/ 97 موضوع ارتقای تندرستی و نشاط زنان دختران به تصویب رسیده است، پرداختند.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: افزایش دانش حرکتی و تندرستی، نهادینه سازی ورزش در خانواده، افزایش سهم ورزش در اوقات فراغت بانوان، افزایش سهم بانوان در استفاده از اماکن ورزشی، توسعه ورزش‌های میراثی در مناطق روستایی و عشایری و توسعه ورزش در گروه های خاص (زنان باردار، بیماران خاص، معلولین ، سالمندان و کودکان) شش راهبرد اجرایی ارتقای تندرستی و نشاط بانوان است که اقدامات و طرح‌های ملی اجرایی ذیل این راهبردها در حال انجام است. همچنین به معرفی این طرح‌ها پرداختند و در خصوص طرح گام پارک عنوان کردند که در فاز اول این پارک‌ها که مخصوص پیاده روی بانوان در مراکز استان پیاده می‌شود توضیحات مفصلی دادند. طبق این توضیحات این طرح در فاز دوم در سایر شهرها به اجرا در می‌آید؛ در نهایت نیز عنوان داشتند که سال‌هاست در حوزه معلولین به طور جدی کار می‌شود و به درخشش و سهم 28 درصدی مدال آوری زنان در مسابقات پاراآسیایی در جاکارتا پرداختند.

وی با بیان اینکه اگر چه این عناوین کارآ و مفید فایده به نظر می‌رسد اما تاثیرات اقدامات صورت گرفته در جامعه به صورت مشهود و ملموس نیست، متذکر شد: با توجه به تلاش های صورت گرفته و افزایش بودجه و تخصیص ﺑﻴﺴﺖ ﻭ ﻫﻔﺖ ﺻﺪﻡ ﺩﺭﺻﺪ از 9 درصد  ﻣﺎﻟﻴﺎﺕ ﺑﺮ ﺍﺭﺯﺵ ﺍﻓﺰﻭﺩﻩ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻭﺭﺯﺵ ﻣﺪﺍﺭﺱ ورزش ﺑﻴﻦ ﺍﻟﻤﻠﻠﻲ ﻭﺭﺯﺷهای ﺯﻭﺭﺧﺎنه‌ای ﻭ ﻛﺸﺘﻲ ﭘﻬﻠﻮﺍﻧﻲ، ﻭﺭﺯﺵ ﺭﻭﺳﺘﺎﻳﻲ ﻭ ﻋﺸﺎﻳﺮﻱ  ﺯﻳﺮﺳﺎﺧﺘﻬﺎﻱ ﻭﺭﺯﺵ به ﻭﻳﮋﻩ ﺩﺭ ﺣﻮﺯﻩ ﻣﻌﻠﻮﻻﻥ ﻭ ﺟﺎﻧﺒﺎﺯﺍﻥ، در قانون برنامه ششم، ظهور و بروز این اقدامات می بایست بیشتر از این باشد و انتظار ما فراتر از عناوین طرح ها و گزارشات است. به نظر می رسد با توجه به بودجه در نظر گرفته شده، توسعه لازم در این خصوص صورت نگرفته است.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: پس از بحث و تبادل نظر در این باره مشخص شد بخشی از ضعف این حوزه  به این علت است که 55 درصد از این اعتبار به بودجه عمرانی و تملک و احداث تخصیص یافته است. حال آنکه به اذعان مسئولین مدعو وزارت ورزش، در بسیاری از این احداث استادیوم‌ها ، شاید سالی یک بار هم تماشاچی و مسابقه‌ای به خود نبیند و بودجه‌ای که باید صرف توسعه و تقویت ورزش همگانی، زنان و ... شود جهت این امور به ظاهر عمرانی هدر رفته است.

ذوالقدر افزود: آقای احمدی دیگر معاون وزیر ورزش و جوانان نیز به اقدامات صورت گرفته در سال‌های 96 و 97 در کل کشور پرداختند. ایشان عنوان کردند که در سال گذشته در حوزه آگاهی رسانی و فرهنگ سازی در مورد ورزش همگانی 8 کتاب با موضوعات مرتبط، تدوین، منتشر و در اختیار استان‌ها و بخش‌های ورزشی قرار گرفت. همچنین به تشکیل کارگروهی جهت استفاده از ظرفیت رسانه ملی برای توسعه ورزش همگانی اشاره کردند. ایشان افزود که 5300 ایستگاه ورزش صبحگاهی و عصرگاهی با استقرار مربی ورزش های همگانی فعال است. در این خصوص خانم سیاوشی متذکر شدند که استفاده از مربی، برنامه پایداری نیست و در بسیاری از موارد حضور مربی، به دلیل مسائلی چون عدم پرداخت حقوق دیده نمی‌شود .

وی تصریح کرد: نماینده مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد به رغم اینکه اقدامات خوبی صورت گرفته و طرح توسعه ورزش همگانی در حال اجراست اما استفاده از دوچرخه نسبت به چندسال گذشته کاهش داشته و استفاده از اتومبیل شخصی افزایش داشته است. همچنین بیان شد هزینه ورزش برای مردم 51 درصد افزایش داشته است که همین امر باعث می شود در اولویت زندگیشان قرار نگیرد. مهم‌تر از همه، سهم برنامه ورزش بانوان بسیار ناچیز و کمتر از 4 درصد – در حدود 34 میلیارد تومان - است.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: در نهایت خانم ساوشی رئیس این کارگروه، به مرور مشکلات موجود پرداختند و اعلام داشتد که این مشکلات اعتباری در نحوه تخصیص، پیگیری و در قانون بودجه 98 با دقت نظر بیشتری لحاظ خواهد شد

http://www.RaheNou.ir/fa/News/43657/بررسی-اعتبارات-ورزشی-زنان-و-ورزش-همگانی-در-کمیته-زنان-و-خانواده-کمیسیون-فرهنگی
بستن   چاپ