راه ترقی
فعال اقتصادی نباید پشت در اتاق وزیر معطل بماند
سه شنبه 1 آبان 1397 - 11:28:55 AM
ایرنا
راه ترقی- فرهاد دژپسند روز سه شنبه در نشست اعضای اتاق ایران با سه وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اقتصادی و امور اقتصادی و دارایی گفت به اعتقاد من فعالان اقتصادی باید نباید بیش از 48 ساعت پشت در اتاق وزیر بماند، زمان برای معاونان وزیر نباید به بیش از 24 ساعت برسد و در شرایط نرمال نباید فعال اقتصادی پشت در بماند.
وی تاکید کرد: برای ایران بد است که پس از چهار دهه با وجود این همه منابع در کشور، درآمد سرانه پایینی داشته باشد که یکی از دلایل اساسی آن توجه به توسعه دعواها به جای توسعه کشور است به طوری که همواره به دنبال زمین‌گیر کردن یکدیگر هستیم.
وی گفت: در تلاطم ها و رسیدن به ثبات اقتصادی، دولت نقش ثانویه را ایفا می‌کند و دخالت دولت باید محدود باشد.
دژپسند یادآور شد: اقتصاد ایران با توجه به اتکا به نفت، از اندازه دولت متفاوتی از سایر دولت ها در جهان برخوردار است در حالی که دولت فقط باید به مسائل حاکمیتی ورود کرده و نباید وارد تصدی‌گری شود، مگر در حد ضرورت.
وی تاکید کرد: امکان تحقق بازار رقابت کامل در اقتصاد کشور وجود دارد به شرط اینکه بازار الکترونیکی و اقتصاد هوشمند شکل بگیرد که در این صورت حلقه مفقوده فراوانی و ارزانی اطلاعات از بین خواهد رفت و شفافیت در محیط الکترونیکی شکل خواهد گرفت.

** شورای گفت و گو فعال می شود
وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی گفت: یکی از برنامه های من، موثرسازی نقش شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی است و در این زمینه بخش خصوصی نیز باید با تمام قوا جای خود را باز کند.
دژپسند افزود: در گذشته مبنای انجام امور در کشور بر سه محور دولت، سایر قوا و بخش خصوصی بود اما معتقدم امروز باید رکن چهارم دانشگاه‌ها نیز به آن اضافه شود.
وی خاطرنشان کرد: تشکیل هسته های اندیشه ورزی و سیاست سازی یکی از برنامه‌های من است که با استفاده از اندیشه استادان دانشگاه ها محقق خواهد شد.
دژپسند بیان داشت: این موضوع تنها یک بحث تشریفاتی نیست و این برنامه را به رئیس جمهوری نیز اعلام کردم اما در این زمینه چند مشکل وجود دارد.
وی ادامه داد: مشکلات سیاسی، نحله های فکری و وجود افراد دولت گرای افراطی تا بازارگرایان افراطی و همچنین بومی گرایی، مشکلاتی است که در این راستا وجود دارد و باید برطرف شود.
این مسئول یادآور شد: در حالی که سهم جمعیت و مساحت جمهوری اسلامی ایران در جهان 1.2 درصد است اما در بازارهای جهانی با قیمت های بالای نفت فقط هفت دهم درصد سهم داریم، بنابراین باید در مصاف با مشکلات همه با هم متحد شویم.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اعلام اینکه اتاق بازرگانی ایران همواره سهم بالایی در تدوین قوانین داشته است، تاکید کرد: این جلسه نخستین و آخرین جلسه حضور من در اتاق بازرگانی نخواهد بود.
وی ادامه داد: ایران به بخش خصوصی نیاز دارد؛ برای اینکه بخش خصوصی ایران را رشد دهد، باید تولید و صادرات داشته باشد.

** استفاده از نفت باید استقراض تلقی شود
دژپسند اظهار داشت: با اینکه دولت روحانی برند دیپلماسی خارجی دارد، در این مدت 15 میلیارد دلار جلب و 1.3 میلیارد دلار جذب کردیم.
وی گفت: استفاده از نفت را باید استقراض تلقی کنیم؛ باید روش هایی داشته باشیم که مالیات را بالا ببریم به گونه ای که فشار به جامعه وارد نشود که در این زمینه، بخش خصوصی می تواند کمک کننده باشد.
دژپسند با بیان اینکه هر چه بخش خصوصی پایدارتر باشد، درآمد بیشتری دارند و دولت مالیات بیشتری به دست می آورد، ادامه داد: برای پر کردن کاستی ها، نیاز داریم که توصیه های بخش خصوصی را داشته باشیم؛ چون فعالان بخش خصوصی بهتر وضعیت اقتصاد کشور را می شناسند.
دژپسند اظهار داشت: اینکه فرمانده اقتصاد کشور وزیر اقتصاد است یا کسی دیگر (که از طرف یکی از فعالان بخش خصوصی مطرح شد) درد ما نیست؛ دولت می گوید هر کس راهکار مناسب دارد بسم الله بگوید؛ باید در کنار هم بایستیم و بسته هایی که به برون رفت از چالش کمک می کند روی میز بگذاریم.
وزیر پیشنهادی اقتصاد با اشاره به هماهنگی وی با دیگر اعضای تیم اقتصادی دولت گفت: من با رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن وتجارت ارتباط زیادی دارم و نباید اجازه دهیم که برخی بخواهند جنگ حیدری و نعمتی را مطرح کنند.
وی گفت: بانک های ما ساختار ناموزونی پیدا کرده اند و بانکداری ما با بانکداری مدرن فاصله دارد به همین سبب رئیس جمهوری نخستین موضوعی که در اقتصاد تاکید داشت، اصلاح نظام بانکی بود.
دژپسند ادامه داد: البته اصلاح نظام بانکی نیازمند بسترهایی است؛ مثلا اعتبارسنجی ها باید درست انجام شود و معوقات کاهش پیدا کند تا سیستم بانکی بتواند با اعطای تسهیلات، نیازهای مالی بخش خصوصی را تامین کند.
وی ادامه داد: بخش خصوصی نه به عنوان یار دوازدهم، بلکه باید به عنوان شریک اصلی، در همه این زمینه ها ورود پیدا کند که این میدان مین (شرایط اقتصادی کنونی) پشت سر گذاشته شود.
 در جلسه امروز اتاق ایران با وزیران پیشنهادی رئیس جمهوری قرار است وزیران پیشنهادی وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی هر کدام به مدت یک ساعت دیدگاهها و برنامه های خود را با فعالان بخش خصوصی در میان بگذارند.
جلسه رای اعتماد به چهار وزیر پیشنهادی رئیس جمهوری شامل فرهاد دژپسند برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی، محمد شریعتمداری برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رضا رحمانی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت و محمد اسلامی برای وزارت راه و شهرسازی پنجم آبان برگزار شود.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/43658/فعال-اقتصادی-نباید-پشت-در-اتاق-وزیر-معطل-بماند
بستن   چاپ